то че е хормон хормон е ама жлезата дето го произвежда се стимулира от друг хормонstan4o написа:Цитат(stan4o @ Mar 7 2010, 20:00) той адреналина си е хормон бе...
предполагам въпроса е: коя жлеза го произвежда или де да знам и аз какъв е въпроса![]()
Игра: За любознателните и всезнаещите...
- Insp.^Gadget
- Редник (Private)
- Регистриран: ср фев 17, 2010 1:40 am
- Контакти:
Наборе, а ако те питам какво е адренокортикотрпен хормон даже и няма може да ми отговориш, но браво
Само чаках да видя кой ще отговори
Плюс това не си "познал" и къде се произвежда
Плюс това не си "познал" и къде се произвежда
Последна промяна от Insp.^Gadget на нед мар 07, 2010 7:18 pm, променено общо 1 път.
[b][color=#0000FF]ЦитатБългария е една от малкото страни в света, в която докато караш в насрешното движение може някой да те шибне отзад![/quote][/color][/b]
- Insp.^Gadget
- Редник (Private)
- Регистриран: ср фев 17, 2010 1:40 am
- Контакти:
Така наречените тропни хормони (тропини) се секретират от хипофизата, момчето ми
Те имат стимулиращ ефект върху други жлези с вътрешна секреция. Хипофизата един вид е контролен орган, който командва всички жлези с вътрешна секреция - познато е още като остта хипофиза - щитовинда жлеза - надбъбречни жлези.
[b][color=#0000FF]ЦитатБългария е една от малкото страни в света, в която докато караш в насрешното движение може някой да те шибне отзад![/quote][/color][/b]