Bulfleet Weekly 01.03.2010 -07.03.2010

Стари броеве на Bulfleet Daily

Модератори: Bulfleet Newspaper, Bulfleet tribune assistant

Потребителски аватар
Mo`Money
Лейтенант (Lieutenant)
Регистриран: вт яну 24, 2006 11:08 pm
Контакти:

Мнение от Mo`Money »

Баба Марта или традицията на мартеницата
Проследяването на този древен обичай ни отвежда чак до времето на почитането на Марс, Богът на пролетта, а по-късно на войната. Войните били често явление и обикновено започвали в началото на март и повечето воини напускали домовете си. Съпругите много се страхували за живота им и решили да им дадат червено-бели ивички плат за връзване на китката или малки дървени фигурки на бяло момиче и червено момче. Като червеният цвят е символ на кръвта, която не бивало да се пролее, а белият – олицетворява бледите лица на тъгуващите и страхуващи се за съдбата на своите съпрузи, жени.Те правели това по две причини: тези амулети трябвало да напомнят на воините за дома и семейството и още да бъде умилостивена Баба Марта, така че времето да не бъде променливо и студено и воините да замръзнат.
Отбелязването на Първи март или казано по народному Баба Марта, е доказателство за устойчивостта и непреходността на българските традиции.Няма българин, който да не е чувал за старата жена с променливо настроение, намекващо за промените и във времето между двата сезона, наречена Баба Марта. На този ден, символизиращ отминаващата зима и приближаването на дългоочакваната пролет, хората си подаряват и се закичват с мартеници, изработени в традиционните бял и червен цвят. Според езическото вярване носенето им ще умилостиви капризната старица.
Тези краски не са случайни – белият цвят символизира топящият се сняг, а червеният – топлината и светлината на пролетното слънце. Според друго тълкуване те олицетворяват мъжкото и женското начало, хармонията и кръговрата на различните енергии в природата. Пролетта е началото на обновлението и съзиданието, на нови надежди, мечти и радостни очаквания след дългата и студена зима.
Мартениците се носят от 1 март докато видим щъркел или цъфнало дърво. Те са знак, че зимата безвъзвратно си е отишла.
Някои етимолози търсят началото на този древен обичай в необходимостта хората да си припомнят и отбележат постоянното редуване на съзидание и разрушение, добро и зло, щастие и мъка. Свалянето на мартеницата също е натоварено със символично значение, но в по-практичен смисъл.
В някои части на България връзват мартениците на цъфнали дървета за плодородие и берекет, а в други – ги поставят под камък и според това какъв вид насекомо или малка животинка е най-близо до камъка на следващия ден се правят различни тълкувания. Ако е ларва или червей – годината ще е пълна със здраве и успех, ако е мравка – се очаква същото, но постигнато с доста повече усилия.
Румънците имат обичай, наречен Mărţişor, който е подобен, но не и идентичен на нашия. Все още е въпрос на дискусия дали и как двата обичая са свързани.
В наши дни размяната на мартеници между близки, познати и приятели е израз на топли и добри чувства, пожелание за здраве, успех и благополучие, повод да си припомним, че нищо не може да стопли сърцата ни повече от искрената любов, загриженост и внимание на хората около нас.
Последна промяна от Mo`Money на пон мар 01, 2010 5:31 pm, променено общо 1 път.
[15:09:09] Мо'Мoney каза: jalko che ot svilengrad samo az igraia :D
[15:09:13] Мо'Мoney каза: nqma koi da me siitva
[15:10:39] Boian109 каза: че то кой иска може и от хималаите да го прави само нет да има

[url=http://vbox7.com/play:5000c8b4]http://vbox7.com/play:5000c8b4[/url]

Цитат(dios @ Jan 25 2010, 22:12)

Зададох въпрос в Пентаграм. Онази пълничката русата ми каза - в 6,30 сутринта ще започнеш нещо,което ще продължи 45 дни. Ще бъдеш малко объркан в началото,но сили ще водят ръката ти да избереш правилния път.
И аз го тълкувам - спийда почва в 6,30,ще избера на късмет правилната раса.
Вярвам им,тия много познават.
Потребителски аватар
Mo`Money
Лейтенант (Lieutenant)
Регистриран: вт яну 24, 2006 11:08 pm
Контакти:

Мнение от Mo`Money »

ВТОРА ВСЕЛЕНА

Може би най-интересната война този рунд (TradeUnion-ANSR) започна малко след началото му,след като shadowface напусна по скандален начин TradeUnion и се присъедини към ANSR.Първи крачката направи Dorian_Gray като занули Android,но това беше просто една забравена флота,все още не беше обявена Война.Няколко дни по-късно shadowface започна да лети със ЗНС по steff и vall,след което неизбежното се случи-двата съюза си обявиха война.Varkulak премина в ANSR и докато steff и Player се чудеха до кой да колонизират със ЗНС, shadowface пращаше през това време постоянно атаки към steff с неговите ЗНС.Решението беше взето-ще се колонизира до главната планета на shadowface.Резултатът не закъсня,по една атака и от двамата (steff и Player) и планетата е съборена.Веднага последва колонизиране до другите планети на shadowface.Още на следващата сутрин засичат флтотата на противника и в последствие успяват да я ударят.Оттук последва и мод до края на рунда.През това време Dorian_Gray се беше оптимизирал и решава да следи изкъсо Звездите на steff.След няколко дни Dorian_Gray заспива и vall му събаря на 4 планети танкерите.Последва кратко затишие.Dorian_Gray успява да засече Звездите на steff,следва атака и удар-7 ЗНС по-малко.След няколко дни Lost даде акаунта си на nCuXaPaa.На следващата сутрин Dorian_Gray успява да бутне 900 кръстосвача на nCuXaPaa,който беше преминал в TradeUnion и след няколко часа последва изтриване.Но всичко това вече е история,защото основните играчи на ANSR се отказаха.

http://un2.bulfleet.com:82/doklad.php?i ... 02-23-4-33

Player vs. xako
tumor:

"За съжаление почти целият рециклаж бе събран от тях!Иначе събитията преди това са,че аз и Miza бяхме колонизирали - аз в 1-ва галактика да го дебна,а Miza в 5-та.Измъкваше се успешно и му замислихме едновременни удари по всички планети със ЗНС,за да няма къде да бяга.Но така и не се наложи.Сутринта като станах,Player беше свършил чудесна работа!"

xako:

Не съм спал от шест дни!Няма как 5 човека да стоят по 21 часа онлайн без да се сийтват.Мисля,че изчерпахме темата.Това,което може да се каже,не е нито ново,нито ще е за първи път.Нека да си спестим пародията!Заспах,не се събудих от алармата,удариха ме и това е.

След зануляването на xako последва наказание на Dorian_Gray.След няколко дни акаунтът му бе поет от боеца xako, който желаеше на всяка цена да отмъсти и така всичко започна от начало.

Player:Нападаше ме през 5мин...действия за камикадзе според мен.

http://un2.bulfleet.com:82/doklad.php?i ... 2-27-19-03

xako vs. Player

Miza:
Историята е следната:направо умрях от кеф,когато видях DOrian_Gray отново онлайн,но по-голямо удоволствие изпитах,когато разбрах,че xako е взел акаунта му.Веднага полетяха ЗНС срещу него,но безуспешно.На втората организирана атака се расеях за секунда при синхронизирането.Дори и не пуснах атака и tumor летя сам,но пак без резултат.След това вече нямах право на грешки и при следващата атака планетата му падна.

http://un2.bulfleet.com:82/doklad.php?i ... 2-24-17-22
Miza vs. xako[1]

http://un2.bulfleet.com:82/doklad.php?i ... 2-25-12-36
Miza vs. xako[2]

http://un2.bulfleet.com:82/doklad.php?i ... 2-26-12-05
Miza vs. xako[3]

http://un2.bulfleet.com:82/doklad.php?i ... 02-27-7-13
Miza vs. xako[4]
Sagittarius :

Понеже този рунд не ми се играе,правя само защита.Някой като ме шпионира,го предизвиквам да ме нападне. Днес най-накрая стана.Въпреки че от битката се вижда,че човекът очевидно се отказва,на мен ми достави удоволствие как бие защитата.Не играя за класация или бойни точки.Дори нямах рециклатори - купих 20-на,колкото да не е без нищо. Прибрах само 440k метал.Останалите 25M рециклаж потънаха някъде 5мин. след битката,а е ясно,че не е в мен или zuma.Администраторите ще кажат.

Слет този доклад ясно се вижда ,че атакуващия е направил финална битка ,но по правилата е забранено. потърсихме админите за 2-ра вселена за случелото се около тази битка

Отговора на админите не закъсня!!!! .цитирам:Administracia: Рециклажа го видяхме случайно и го пребарахме за да няма наливания
И понеже прецених че при толкова полети към полето ще е трудно доказуемо кой е предупреден и кой не - затова го събрах аз

http://un2.bulfleet.com:82/doklad.php?i ... 2-28-19-36
бекъп - http://bfuni2.hit.bg/zuma.vs.cmot.html

За вас материала около вселената подготвиха: Мo'Money и Skullcollector`
Последна промяна от Mo`Money на пон мар 01, 2010 5:19 pm, променено общо 1 път.
[15:09:09] Мо'Мoney каза: jalko che ot svilengrad samo az igraia :D
[15:09:13] Мо'Мoney каза: nqma koi da me siitva
[15:10:39] Boian109 каза: че то кой иска може и от хималаите да го прави само нет да има

[url=http://vbox7.com/play:5000c8b4]http://vbox7.com/play:5000c8b4[/url]

Цитат(dios @ Jan 25 2010, 22:12)

Зададох въпрос в Пентаграм. Онази пълничката русата ми каза - в 6,30 сутринта ще започнеш нещо,което ще продължи 45 дни. Ще бъдеш малко объркан в началото,но сили ще водят ръката ти да избереш правилния път.
И аз го тълкувам - спийда почва в 6,30,ще избера на късмет правилната раса.
Вярвам им,тия много познават.
Потребителски аватар
MaKaVeL1
Ефрейтор (Corporal)
Регистриран: нед ное 09, 2008 8:35 pm
Контакти:

Мнение от MaKaVeL1 »

ВСЕЛЕНА СПИЙД

История на войната между САКЪЗ и Robbers
:

Всичко започна със зануляването на Lady_Di. После отличното посрещане на Vo срещу SULEIMAN. Започна се и със звездите.

[ج م ف ه ث]BashONUR vs [Robbers]kael

[ج م ف ه ث]BashONUR vs [Robbers]kael

[ج م ف ه ث]Shmyrkan vs [Robbers]kael

[ج م ف ه ث]Shmyrkan vs [Robbers]kael

Следващият етап във военните действия беше зануляването на Vo
Дотук тази вражда се оказва доста интригуваща и Bulfleet Weekly ще следи развитието й и ще уведомява за всичко около нея.

Въпроси към лидерите :

Цитат1.Как се зароди войната със САКЪЗ/Robbers?
2.От колко време е тя?
3.Би ли ни предоставил доклади срещу членове на САКЪЗ/Robbers?
4.Достоен съперник ли са те?[/quote]

ju696 лидер на Robbers :

1.Войната се породи по повод на един горещ спор между Lady_Di(един доста пламенен патриот с гореща биткаджийска кръв) и BashONUR по въпроса с никовете,които сa си избрали за този рунд.И явно BashONUR не успя да охлади страстта и излезе с обяснението,че е протест срещу турските сериали.След това Lady_Di ме помоли да обявя война,което и направих,а и освен това между Robbers и СМЕРШ война има във всеки рунд.
2.Войната е от около месец.
3.Няма много големи битки,а и повечето ги има във форума-SULEIMAN-Lady_Di;Vo-SULEIMAN;Shefket-Vo;pastora-ArkadashEfendy...другото са дребни пиратски полети и няколко атаки със ЗНС срещу kael и GodFather.
4.СМЕРШ винаги е достоен съперник.

BashONUR лидер на САКЪЗ :

1.В началото на рунда Lady_Di не хареса идеята ни да кръстим съюза си САКЪЗ и поиска война.Понеже сме кавалери,веднага изпълнихме искането й.
2.От началото на рунда
3.Доклади не пазя ,но те са в трибуната повечето...има жертви и от двете страни
4.Robbers са добър съюз,с няколко доста добри играчи...аз лично ги уважавам.

Въпроси към играчи на двата съюза :

Цитат1.Какво мислиш за войната с Robbers/САКЪЗ ?
2.Какво отношение взимаш спрямо войната със САКЪЗ/Robbers?
3.Виждам,че имате 3 войни.Hе ви ли пречи това?[/quote]

Kaldarum^Hanum играч на САКЪЗ :
1.Мисля,че не познавам никой от Robbers :) Освен това мисля,че сме по-добри с класи от тях ;)
2."Hа война като на война" са казали хората :) Аз лично нито една война не я вземам насериозно.Всичко, което не е в Alliance,е потенциална каса/жертва.Някои са оцветени в червено...няма голяма разлика :)
3.Бях разбрал,че когато нападнеш играч и сте в статут на Война,вземаш повече бойни точки.В този ред на мисли...защо да пречи,даже е по-хубаво

ArkadashEfendy играч на САКЪЗ :

1 - Два пъти повече бойни точки.
2- А трябва ли ?
3- И 100 да са,няма особена разлика ;) Повече бойни точки за всички.
4- Малко e пресилено да се каже,че "са ме занулили",не мислиш ли?При положение,че в края на доклада останаха към 200 бойни кораба.Взех си куче и предпочитам да отделям повече внимание на него,а не на виртуалните кораби ;) Две поредни протекции до вчера,мисля,че се наиграх на спокойствие.Останаха ми 200 бойни кораба и вдигнах голяма част от рециклажа.Не мисля,че съм "занулен". ;)

ilian_88 играч на Robbers :

1.Войната бе добра идея.Аз по принцип не се обичам с играчите от Сакъз(СМЕРШ) още от минали рундове.
2.Войната си е напълно насериозно приета.Все пак вече има няколко битки между двата съюза и все доста добри.1 от Сакъз удари наш човек-после друг му връща жеста.
3.Войните,че са 3,не ни пречат-лично аз войната с Nightmare или както се пишат,не я приемам-просто 90% от играчите са на много малко точки(даже се чудя защо не я премахнем)-безмислена е.Колкото до Purgatory-досега никой от тях не ме е шпионирал,аз също не съм ги шпионирал...признавам.С 3-4 от тях се познавам от минали рундове и лично със seazer сме си казали,че няма да се закачаме (като бивш техен член),но това не важи за другите. Доколкото знам,никой от съюза не е имал проблем досега с някой от Purgatory.В общи линии основната ни война е със САКЪЗ.

В миналия брой попитахме играчите-кой според тях ще спечели рунда.Решихме за този брой да ги попитаме-кой съюз според тях ще спечели рунда.

Zornica :

Здравей,Bulfleet Weekly!

Според мен няма нищо интересно около съюзите този рунд.Без особено значение е кой ще вземе съюзната класация.

K0rni6oN4o :

Нека да изчакаме края на рунда и ще видим. Класацията на съюзите винаги може да се промени. Според мен няма нужда да се гадае.Лека вечер!

Bulletproof :

Според мен нашият съюз ще вземе съюзната класация,защото единствените ни конкуренти Lamez не са много сериозни този рунд,а Purgatory изостанаха доста.Приятна вечер!

TUNJO :

Нямам представа кой ще е.А причината за успеха ще бъде фактът,че е събрал стабилни играчи.

LACOSTE :

Здравей,моето лично мнение е,че TheRockers ще спечелят този рунд.Защото в него са се събрали доста добри играчи,които имат хъс за игра.Но ако не сме ние,бих пожелал късмет на Purgatory

ALoALo :

Привет,разбира се,че съюз TheRockers.Защото сме готини хора и не се борим непременно за първото място.Игра да има!

Меделин :

Няма особено голяма интрига...който покаже по-добра отборна игра,ще спечели първото място.

middlesbrough :

Не мога да кажа.Доста са изравнени първите 5 позиции,но мисля,че Lamez или Purgatory.

Потърсихме TUNJO да обясни защо се е изтрил.

ЦитатЗдравей от Bulfleet Weekly.

Ще ни обясниш ли причината да се изтриеш от вселена Speed[/quote]

TUNJO :

Взех решението след добро премисляне.Този рунд за разлика от много други ми хареса.Но дали краят за мен ще е сега или след 10 дни,не е от значение.Много спекулираха,че искам да взема рудна.Сега пишат,че съм искал да налея някой.И двете твърдения са неверни.Никога не съм играл за спечелването на рунд.

Протестират срещу dios и го плюят,а нямат никакво право.Едва ли са срещали човек с по-голямо достойнство.Исках да помогна и на seazer в битката срещу САКЪЗ,но за това се изисква време,а то започна да ми липсва.

Знаех срещу какво летя,знаех,че няма как да спечеля битката.Знаех,че няма да събера рециклажа.Въпреки това просто оставих битката да стане факт и да се изтрия.Успех на всички!Приятен ден!

Попитахме и някой от играчите във вселената какво мислят.

ЦитатЗдравей от Bulfleet Weekly.

Защо според теб играч TUNJO се изтри?[/quote]

Bulletproof :

Защото се нацепи в 3JLe.

Sandy :

Защото вероятно не му се е играело повече.

Меделин :

Mоже би му е писнало всички да му казват, че е под админски чадър.

Shmyrkan :

Вчера цяла нощ си лафих с него и той както каза сам,няма хора в играта и вече стана доста скучно и банално ... цитирам: "няма интрига вече" ... направи страхотна последна битка (която все още не съм видял) и така ... това е според мен причината.

И накрая една битка от съюз TERROR:

http://un4.bulfleet.com:84/doklad.php?i ... 2-27-10-44
[TERROR]oz vs. Omon

За вас материала около вселената подготвиха: MaKaVeL1 и Skullcollector`
Последна промяна от MaKaVeL1 на пон мар 01, 2010 5:21 pm, променено общо 1 път.
[url=http://www.bulfleet.com][/url]

[b][color=green]
"Не оставяй устата си да ти навлече повече неприятности, отколкото тялото ти може да понесе."[/b][/color]
Отговори

Върни се в “Newspaper Архив”