истината за цутнт Добрич
- federaciq
- Ефрейтор (Corporal)
- Регистриран: чет ное 06, 2008 4:05 pm
- Контакти:
Всичко започва преди 8г в гр Добрич,управлява кмета Лъчезар Росенов.Тогавашния кмет започва подготовка за кампанията си,като отпуска годишен бюджет на центъра 10пъти по-малък от този на другите звена за работа с деца,с ясната цел да го докара до фалит и да бъде продадено на частни фирми които са негови спонсори.Но в този център се открива шах клуб и неговите членове(сред които съм и аз)стават вице шампиони на България и си намират спонсор и оцеляват.Идват избори,победител за наше щастие е Детелина Николова която е дала обещание да спаси центъра.4г всичко е ок,има състезания на международно ниво където побеждаваме,освен това цутнт Добрич огранизира 5г подред Дарове на земята водата и въздуха на чието детско изложение имаше над 5000 души от различни държави.Центъра макар и трудно процъвтява.Но на следващите избори г-ж Николова премина към друга партия (ГЕРБ) и всичко започна отначало финансирането намаля и нямахме пари за състезания и всичко замря.Скоро след това с решението само на 1 политическа партия в Добрич бе взето решение за закриване,на трите центъра за работа с деца в града http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=267393.
Решението беше пратено за подпис от министъра на образованието,който подписа.След внимателен преглед на нещата от директора на цутнт г-н Тодор Спиров,се разбра,че има сериозни нарушения:
1решението е внесено седмица след изтичане на срока и министъра,няма право да подписва заповед за закриване.
2по закон цутнт Добрич е собственост на мон и трябва да бъде преструкторирано,а всъщност по проект на кметицата то ще бъде продадено на частни фирми (нейни спонсори,демек ще си прави кампания).
В този момент започнахме дело срещу министъра за дето е подписал НЕВАЛИДНО РЕШЕНИЕ,и бе спечелено на 3 членна комисия.
В последствие отново оцеляхме. http://www.ndt1.com/article.php/20090113100051954
Скоро след това имаше обжалване и сега се води дело на 5 членна комисия,която бави решението си вече месец.
Но наглоста на местното управление не спира до тук имаше опит за палеж,за наш късмет огъня бе потушен но изгоря музеят ни с препарирани животни (един от най-красивите в страната)и бе обвинен директора г-н Тодор Спиров за палежа.
И въпреке трудностите отново сме на ниво,подържаме връзки с Румъния и Русия редовно има състезания,ние сме вице шампиони на България по шах спечелихме международното изложение за деца Абена.
И не сме сами на 18.06.09г получихме подкрепата,на г-ж Антония Първанова (която е била на уроци в същия този център) и министъра на правосъдието Миглена Тачева се застъпиха за нас и направиха дарение,от 1500лв за състезания,също така свормираха комисия за спасяването на цутнт в състав:
аз Георги Харитов- главен прецедател,Антония Първанова - почетен прецедател,Лазарина Лазарова,Тодор Спиров и Миглена Тачева.
В момента чакаме решението на 5 членната комисия което ще е окончателно.
Искам да Ви попитам честно ли е да ни закрият ние сме вице шампиони на България подържаме връзка с други държави организираме най-големите мероприятия в страната и имаме най-модерния шах клуб на балканите ?
По-добре ли да бъде отнета възможността на децата да се развивават,по-добре ли да седят на улицата и да се дрогират?
И това само за едната кметска кампания.
Аз помня как като бях малък съм идвал да играя шах в студа на минусови температури,защото общината нямаше пари за отопление и не бях сам имаше още 20 човека които идваха всеки ден.
Някои не станаха шахматисти,но имахме невероятно детство с много приятелства и приятни спомени,и сега щом се видим вече пораснали си спомняме с усмивка за всичко преживяно.
Стискайте палци да оцелеем отново,защото нашето бъдеще нашите деца заслужават да имат такова страхотно детство и да развият таланта си.
Решението беше пратено за подпис от министъра на образованието,който подписа.След внимателен преглед на нещата от директора на цутнт г-н Тодор Спиров,се разбра,че има сериозни нарушения:
1решението е внесено седмица след изтичане на срока и министъра,няма право да подписва заповед за закриване.
2по закон цутнт Добрич е собственост на мон и трябва да бъде преструкторирано,а всъщност по проект на кметицата то ще бъде продадено на частни фирми (нейни спонсори,демек ще си прави кампания).
В този момент започнахме дело срещу министъра за дето е подписал НЕВАЛИДНО РЕШЕНИЕ,и бе спечелено на 3 членна комисия.
В последствие отново оцеляхме. http://www.ndt1.com/article.php/20090113100051954
Скоро след това имаше обжалване и сега се води дело на 5 членна комисия,която бави решението си вече месец.
Но наглоста на местното управление не спира до тук имаше опит за палеж,за наш късмет огъня бе потушен но изгоря музеят ни с препарирани животни (един от най-красивите в страната)и бе обвинен директора г-н Тодор Спиров за палежа.
И въпреке трудностите отново сме на ниво,подържаме връзки с Румъния и Русия редовно има състезания,ние сме вице шампиони на България по шах спечелихме международното изложение за деца Абена.
И не сме сами на 18.06.09г получихме подкрепата,на г-ж Антония Първанова (която е била на уроци в същия този център) и министъра на правосъдието Миглена Тачева се застъпиха за нас и направиха дарение,от 1500лв за състезания,също така свормираха комисия за спасяването на цутнт в състав:
аз Георги Харитов- главен прецедател,Антония Първанова - почетен прецедател,Лазарина Лазарова,Тодор Спиров и Миглена Тачева.
В момента чакаме решението на 5 членната комисия което ще е окончателно.
Искам да Ви попитам честно ли е да ни закрият ние сме вице шампиони на България подържаме връзка с други държави организираме най-големите мероприятия в страната и имаме най-модерния шах клуб на балканите ?
По-добре ли да бъде отнета възможността на децата да се развивават,по-добре ли да седят на улицата и да се дрогират?
И това само за едната кметска кампания.
Аз помня как като бях малък съм идвал да играя шах в студа на минусови температури,защото общината нямаше пари за отопление и не бях сам имаше още 20 човека които идваха всеки ден.
Някои не станаха шахматисти,но имахме невероятно детство с много приятелства и приятни спомени,и сега щом се видим вече пораснали си спомняме с усмивка за всичко преживяно.
Стискайте палци да оцелеем отново,защото нашето бъдеще нашите деца заслужават да имат такова страхотно детство и да развият таланта си.
обичам женичките обичам ги всичкитее
-
charovna
- federaciq
- Ефрейтор (Corporal)
- Регистриран: чет ное 06, 2008 4:05 pm
- Контакти:
Това е точно 8г ходене от врата на врата.Търсили сме всеки дето му се вижда биоборда,но никой не помага всички ни обръщаха гръб.Ама на тия дето не им се вижда лицето на някоя стена точно те ни помогнаха,тия по биобордовете нахакани грижат се за народа,а позволяват да се случват неща като това с нас.Бас държа,че не само ние сме в такова положение!
обичам женичките обичам ги всичкитее
- daniellisimus
- Ефрейтор (Corporal)
- Регистриран: съб юли 23, 2005 10:43 am
- Контакти:
Дано се оправите,че точно децата имат нужда от внимание... То си е безобразие това,но тука с думички нищо не можем да направим.На всички си им е по-добре на топличко и да си купуват нови телефончета,отколкото да помогнат за развитието на децата на България.Няма какво да се коментира.Радвам се обаче,че се борите,а не сте се предали - давайте в същия дух! Единственото друго нещо,което се сещам са господари на ефира,те може и да направят репортаж по въпроса,па дано помогне с нещо това! Пожелавам ви УСПЕХ!
Славни български думи:
1.Маркуч
2.Потник
3.Чушка
4.Леген
5.Чук
1.Маркуч
2.Потник
3.Чушка
4.Леген
5.Чук
-
Crashedd
- Ефрейтор (Corporal)
- Регистриран: пон дек 15, 2008 1:18 pm
- Контакти:
мм да такива деца наистина имат нужда от помощ а за съжаление в държавата има много институции който се занимават с тези деца ама само на хартия истината е че тези деца много малко хора се занимават а тези който го правят можем да им се поклонимdaniellisimus написа:Цитат(daniellisimus @ Jul 7 2009, 08:54) Дано се оправите,че точно децата имат нужда от внимание... То си е безобразие това,но тука с думички нищо не можем да направим.На всички си им е по-добре на топличко и да си купуват нови телефончета,отколкото да помогнат за развитието на децата на България.Няма какво да се коментира.Радвам се обаче,че се борите,а не сте се предали - давайте в същия дух! Единственото друго нещо,което се сещам са господари на ефира,те може и да направят репортаж по въпроса,па дано помогне с нещо това! Пожелавам ви УСПЕХ!
Цитат[b][18:16:35] OmertA каза: ахаха
[18:16:43] OmertA каза: ей тва булфлийта
[18:16:45] OmertA каза: страшна работа[/b][/quote]
[18:16:43] OmertA каза: ей тва булфлийта
[18:16:45] OmertA каза: страшна работа[/b][/quote]
Успех!
Потърсихте ли съдействие от медиите? Имате радио и два вестника
Мога да помоля за съдействие колегите.
Балчишките деца са щастливци. Общинският детски комплекс е жив и Общината му съдейства за организирането на много конкурси и фестивали.
P.S. Най-добре ме намери в скайп.
Потърсихте ли съдействие от медиите? Имате радио и два вестника
Мога да помоля за съдействие колегите.
Балчишките деца са щастливци. Общинският детски комплекс е жив и Общината му съдейства за организирането на много конкурси и фестивали.
P.S. Най-добре ме намери в скайп.
[quote=""Karbankal""][color=#00bfff][b]- Защо някои са наказани с мълчание?[/color][/quote]
[color=#FF0000]Може би защото много знаят ;)[/b][/color]
[color=#FF0000]Може би защото много знаят ;)[/b][/color]
тия не ми ги хвали, че са едни смешници ... и какви платени раобти правят не е истина ...daniellisimus написа:QUOTE (daniellisimus @ Jul 7 2009, 09:54) Единственото друго нещо,което се сещам са господари на ефира,те може и да направят репортаж по въпроса,
иначе успех дано успеете напук на тях
[quote="JackDaniels"]QUOTE (JackDaniels @ Oct 4 2008, 13:11) Природата е в равновесие, виж себе си например, благодарение на теб, много други хора са умни :)[/quote]