Нека започнем от самото начало на рунда.
Ден 1
Отворих си пощата и видях съобщение за започване на рунда. Не му обърнах особенно внимание...
Ден 2-8
Няколко стотин зомбита вече влизат в ритъм за 3 месечният рунд
Ден 9 и така до края
В края на ден 8 с Рояла сме се записали в Скайп и ни хрумва идеята да се регнем и да размътим малко класирането, което до този момент се разпределя м/у Сеймор, Смерш и съюза на Краси. Да си призная дните, който имахме за наваксване ми се струваха толкова много. Но имахме един интересен и доста добър коз - Роял . Иван сподели една интересна тактика, която искаше да изпробва. Естествено искаше се максимална отдаденост и използване на позволените часове максимално. Е време имах, както и Рояла и така започнахме. Малко по-малко започнахме да съкращаваме разликата, а изкарването на танкера заличи максимално разликата. Пред нас остана само Рехавият. В един етап от играта (около 100к) с Рояла решихме, че е време да променим схемата на игра и да се разграничим за следващите 2-3 дни . Аз пуснах 14 спай и сателити, а той флота. Междувремнно се водиха преговори с Рехавия за създаване на силен и добър съюз. Рояла водеше такива пък с Екуенокса. Все пак всеки се нуждае от БОЕЦ (запомнете тази дума - за нея по-късно) в редиците си. Така в момента , в който заехме първите 4 от 5 места в топ 5 сформирахме Ламез. М/у временно Рояла удари на 2 пъти Дамян, а няколко пъти полира и Яли. Яли беше интересен играч и единственият по онова време, който създаваше интрига в играта. Яли успя да се възползва от първата ми грешка за рунда и ме мина на 2 планети. Все тая. Та тогава само благодарение на Рехавия и Рояла не се делнах. Ден след това излязоха първите 3 дини и започнах да летя по Яли. След 3-та атака успях да му сваля планетата. 2-3 дни след това Яли не издържа на натиска идващи от всички страни (Разбирайте мен, Рояла и Рехавия) и се изтри. Изведнъж на хоризонта стана скучно. И точно тогава се появи ново слънце, а именно Сайт. Момъка бе достоен противник, макар и с огромна доза късмет. Междувременно започнахме да мислим и икономически правилно. Към съюза се присъединиха Мортал, Пилето, Демон и Анито. След тях и един от съоснователите на съюза - Фантом (Алекс_76).
Но нека се върнем към моето интересно съперничество със Сайт. Сайт се възползва от 2-рата грешка през рунда и ме мина подобно на Яли на 2 планети. Бях безкрайно уморен и изнервен. Имах проблеми с телефона или телекомуникационната компания. Така и не разбрах на 100% . Както и да е . Отвори ми се късмет и го минах на 6 планети 2-3 седмици след това. Където, каквото имаше го ударих, но поради разбираеми причини не успях по планетата с основната флота. В един момент отново настъпи бездействие. Някъде между тези 2-3 седмици отново бе настъпила тишина и с рехавия и Роял решихме да литнем по ноксовете, който набираха адски много скорост. Сагитариуса и СтарФайтър. Сагитариуса явно нямаше време и реши да си предаде акаунта на Данте, който м/у другото го пооцапа. За мен няма друго логично обяснение, тъй като Стрелеца е страхотен играч и знаем, че не се крие от никои. На следващият ден литнахме по Стара докато беше офф. Рехавия успя да му бутне планета, както и флотата. От тук Стара започна да събаря , тертети и мини + панели. Тук някъде изтощен от изморителният план на игра, Рояла заспа и не успя да стане за 10-те си звезди. Мултифункционалната домакиня Лори забеляза грешката и е наказа. Нямаше как да убедим Иван да не се отказва, но поне предаде акаунта на можещ играч - Виктор (Load)(за него обаче по-късно). Така останхме само аз и рехавият. Както и рядко играещият Виктор. Все пак уни2 му бе приоритет и няма как да му се сърдим. Та бяха изминали някъде около 2 месеца от началото на рунда. След обсъждане с рехавият и консултация с повечето от членовете на съюза бяха приети Психара и Лори. Беше една от хубавите тихи вечери, когато към 04;00 се появи рециклаж около планетите на лидера в класацията и то по 2 планети. Шайбата на ухото и рехавия бе на линия , но сравнително късно. Един от румънците пуснал 16 спай и се възползвал от това. Брилянтен ход..... е не чак толкова след като се разбра, че зад брилянтният ход има една подла мишка, която му снесъла информацията, че рехавия е без сейв по това време. 2 дни след това имаше промени в съюза. Екуенокса напусна съюза и отиде при Лайтнес. Всичко бе ясно. Лайтнеса си повярва повече от колкото трябва и започна да лети по нас . Ама за това малко по-късно. Лори се оказа доста дискусионен избор и доста спорен. Не изкара и 10 дни преди да се изтрие и да изчезне безследно. През цялото време пък Психара следваше определена линия на игра, която в крайна сметка го закара до почетното 2-ро място в крайното класиране. Добро съчетание на игра по-ресурсни точки и бойни. Като прибавим и това, че до един етап бе и търговец може да се каже, че изкара интересен рунд. Макар и да не съм съгласен с някой неща около играта на Пси го поздравявам за добрият игрови ритъм. А и момчето най-накрая се научи да засича и го доказа с удара над Лиглата. Стара започна да ми лети със Звезди , но с първата атака не успя да направи нищо. Започнах и работа и така играта ми стана много, много по-сложна, особенно когато има намесени звезди. Стара успя да ми изтрие 2 планети, както и 200 кръстаи 200 транса , който бяха на сейв атака . Общо към 30-40к кухи точки. Не съм любител на тертетите и рядко строя над 2-ро ниво. Преживяват се кухите точки. Беше ми подхвърлен и спай доклад от луд нокс. След кратко обмисляне реших, че това ще е най-добрият завършек на рунда за мен. Все пак тая флота не е създадена за да ми пази планетата и така литнах без да изчакам да събера всичко. Битката е някъде из трибуната. И така завърши рунда за мен.
Сега малко по-персонално за Рехавият, Мортала, Фантом и Лоад .
Рехавият - по-известен като Слабака. Безапелационо на 1-во място. Страхотно представяне от където и да го погледнете. Не остави никакъв шанс на когото и да е . Направи 2 грешки през целият рунд, но трябваше поне 10
Виктор(Load) - исренно съжалявам, че нямаше времето и възможността да поиграе в Спийд. Щеше да е истинска наслада, но уви - друг рунд.
Фантом - Най-голямата флота в рунда може би. Все пак успя да е накара да литне в една от последните вечери преди ДМ, за което му изказвам мойте поздравления. Доста пъти сме били в разни спорове, но е важна играта в случая. Имаше нерви и завърши рунда подобаващо. Успех занапред Алекс и до нови срещи
A сега малко и за най-великият м/у най-великите. За истинският БОЕЦ , за истинският шампион, за кумира на кумирите, за феноменалният, невероятният, страхотният, умопомрачителен и велик играч Мортал .
- Във всеки съюз има гнила ябълка. В нашият бяха две. Едната от румънски произход, а другата нашенска . Български сорт - ама такава от по-гнилите. Та постоянно из вселената се появаваха хубави рециклажи от който аз, слабака и рояла намазвахме. В последствие с хваленето си из трибуната разбирахме, че са от Мортал. В един хубав ден се подава молба от въпросната гнила ябълка и след кратка справка с Рояла решихме, че ще имаме полза от такъв тип играч. Всичко въреше добре в началото. Битки, рециклажи - ресурс за него, ресурс за мен(респективно и за другите който му обират рециклажа) Започнаха битките със Стара. Една вечер безкрайно изморен се прибирам от работа стоя 1 час и си лягам. Предвидливо си пускам стацване на цялата флота и оставам 200 кръста и 200 транса ей така ( не помня вече защо съм ги оставил) и си лягам. Стара ме напада със 7 звезди и успява да ми събори флотата, аз влизам 1час след битката виждам, че съм без планета и си лягам. От там започвам да блъфирам, че флотата ми е изпарена и са ми останали някакви кръстове от колониите. До тук добре имам бонус в размер на близо 2к унита, 10 звезди и 2к кръстове. На този етап от играта само Фантом и Слабака не мога да бия. Но за тях не ми и трябва. Правя грешката да обсъдя, че блъфирам за флотата си пред съюза в канала в скайп. Все пак един съюз уж. След непристанно криене и харчене на близо 2 милиона газ (който играе на унита знае колко важна е газта ) и нееднократно търгуване на метал за газ за запълване на дупки в бюджета разбирам, че всичко е било напразно. Драсвам едно масово съобщение и махам всички рангове в съюза - мерки
"Получих информация, че е издрънкано на СМЕРШ, че след като ми събори СтарФайтър планетата, флотата ми е оцеляла. Не съм дал 1-2 мил газ да си крия флотата нон стоп за да мога да хвана някой от тях за да отиде някой от членовете на ЛАМЕЗ да издърнка. Да не говорим, че изнасянето на информация за всичко касаещо съюза е крайно неприемливо. Този, който е издал това на СМЕРШ нека се свърже с мен за да се изясним."
По пътя на логиката доносника е Психара или Мортал . Слабака, Рояла и Фантом знаят значението на думата съюз и няма как да са те. Психара в последствие бе изключен, тъй като и да е казал, го е направил след Мортала, когато нямаше никакъв смисъл вече. Мортала естествено не си призна и набута Психара. Естествено в началото повярвах и бях леко озадъчен. След кратък анализ на всичко - Мортала виновен. Както и да е вече си имах едно на ум. Изиграх още десетина дни без особено желание, а и времето + умората ми таковаха мамата. През тези 10 дни боеца ни започна да трупа боини точки с бързи темпове. Тоз уж му литнал за финална битка, онзи и той и те така. Имаше си скрупули, достойнство, не бил такъв, не бил онакъв. А, каква стана мили ми Мортале? Голям залък лапни, голяма дума не казвай. Булфлийт е такъв вид игра, че границата между 2-те крайностти в какъвто и да е аспект е уникално тънка. Мортале манията ти за първото място те срина. Срина ти репутацията от един средностатистически играч до безкрайно подъл и мишкарски играч. Не приемам, че поставената от теб цел трябва да се преследва по всеки един начин. Тръгна да правиш лодка на стари лодкари, но не стигна далеч. Имаш късмет, че в тази вселена администраторите са нови и нямат твърдата ръка на един Диос например. Мортале изключително съм разочарован от твоята игра в последните 2 седмици. Не приляга на 30+ годишен такива детински истории. A това, че си по-добър от Виктор - как да го кажа по-меко - Трябват ти поне 200 светлини години опит за да станеш по-добър. И не за друго, а защото си инат или деградирал. Не знам кое от 2-те. Сума вечери сме се опитвали да ти обясним разликите, но ти приемаш само и единствено своята теория за вярна. Както и да е. Дано в някой от следващите рундове имам твоите 10-12 часа онлайн за да ти покажа, че не е трудно твоето
Нивото на рунда бе ниско. За първи път изкарвам рунд с толкова средностатистически играчи(спокоино, аз съм даже по-ниско от средностатистическите играчи, просто имах време). Единствените можещи и знаещи тази игра нямаха нужното време за пълноценен рунд - Тези, който са си знаят. Единственият знаещ финишира с преднина която , ще му стигне сигурно да спечели и следващият рунд :D .
И да завърша - С огромно удоволствие отново бих играл със Слабака, Рояла, Фантом, Виктор , а с още по-голямо удоволствие бих гонил мортал
Приятна игра и до нови срещи
П.П. Някой от Ламез, ако има нещо може да допълва. Някой от другите съюзи, ако иска да изкаже историята през рунда също може да заповяда
П.П.2. Не трийте темата - Всичко е за спам направено