26 юни международен ден за борба с наркотиците

Всичко останало. Рекламни съобщения, всякакъв род агитации и тн. се толерират с Бан.
Everithing else. Advertisment or invitation are not allowed and are punished with ban.
Потребителски аватар
MeriAn
Ефрейтор (Corporal)
Регистриран: вт авг 30, 2005 5:50 pm
Контакти:

Мнение от MeriAn »

Преди повече от 2 години внезапно почина синът на съседите. Като във всяко малко градче, часове след като залепиха некролозите, тръгнаха приказки – бил замесен в афери, вземал наркотици … А в смъртният акт срещу причина за смъртта пишеше: НЕИЗВЕСТНА. В деня на погребението трябваше да бъде на изпит. Беше се прибрал да чете за него у дома.
Съпреживях ужаса на майка му, която не знаеше какво се е случило с детето й. Сутринта го оставила в леглото. За минути се разминали - отишъл на рожден ден преди тя да се върне от работа. През нощта ги събудило телефонно позвъняване: “У нас е! Елате да си го вземете!”.
Бяхме се поздравили с него, когато излизаше от къщи. Много пъти жената ме разпитва как е изглеждал, какво ми е казал, накъде е тръгнал … Опитваше се да сглоби последните часове от живота на сина си. Дали успя? Дали знае вече причината за смъртта на детето си? Сърце не ми дава да я попитам …
Защо пиша всичко това ли? На електронния адрес на вестника получихме e-mail с молба ако има възможност да публикуваме историята на една поема и откъси от нея. Отново съпреживях ужаса, както през зимата на 2007. Прикаченият в писмото файл е тук
Общо в двата случая няма ... или има ... Трябваше да споделя с някого. Реших да сте вие.
[quote=""Karbankal""][color=#00bfff][b]- Защо някои са наказани с мълчание?[/color][/quote]
[color=#FF0000]Може би защото много знаят ;)[/b][/color]
xeb
Ефрейтор (Corporal)
Регистриран: ср фев 23, 2005 10:47 pm
Контакти:

Мнение от xeb »

нищо не се случва случайно , има си природни закони , като този за кармата

Ето как ще провериш дали си изпълнил мисията си на Земята — ако си жив, значи не си!“ („Илюзии“)
[url=http://bulfleet.com/?recruit=1139979][/url]
debnadaviebna
Майор (Major)
Регистриран: вт мар 29, 2005 12:20 pm
Местоположение: Близо до местопрестъплението, интереси: виж ми ника па пак ме питай, професия: дебнещ да ебне
Контакти:

Мнение от debnadaviebna »

Борбата с наркотиците е нещо много забавно. Също като борбата с полово предаваните болести и детската бременност. Знаете ли какво правят идиотите в щатите? Преподават въздържание като единственото средство за предпазване от полово предавани болести и нежелана бременност. При положение, че едно дребно парче гума в достатъчно голям процент от случаите, над 90%, предотвратява забременяване и по-голямата част от полово предаваните болести, включително и СПИН. За справка, будалите, които са се вързали на глупостите за въздържанието все пак не го спазват и не използват кондоми. За борбата с наркотиците предимно се взима пример от щатите, които се справят с това също толкова добре, колкото и с борбата срещу детската бременност и половите болести. Тоест никак.
Кофеинът, тютюнът, алкохолът и захарта също са наркотици, но повечето от хората, които ще прочетат това, не могат да живеят без половината от тях минимум. Особено пък за цигарите не ви разбирам, вие, които пушите, просто сте болни. За да не съм безпристрастен пробвах, дръпвал съм от цигари 2 пъти (всъщност причината не е за да съм безпристрастен, други причини има, които са накарали не един мъж да свърши простотия), просто е противно и не ми стана ясно как някой може да се зариби по нещо такова. Поинтересувах се, в повечето случаи получих отговор: хората около мен го правят, от начало и на мен ми беше гадно, ама свикнах. Една дума: тъпо.
Уви, хората, които попадат в правителства, не само в щатите, но и в целия цивилизован свят, просто са идиоти и в повечето случаи предпочитат да забранят нещо, вместо да го контролират. Справка проституцията. Не е занимание, което бих препоръчал, но представете си я контролирана вместо забранена. Представете си наркотиците контролирани вместо забранени. Припомнете си, че съществуването на забрани за наркотици не пречи на дебеловрати костюмирани типове да печелят много от тях, а деца да умират от тях. Представете си го дебеловратия костюмиран образ да плаща данък печалба за продадената стока. Бизнесът с наркотиците е печеливш, защото е незаконен. Представете си регулиран достъп до наркотици в търговската мрежа, като на местата, където е позволено да се продават се постави и апаратура за наркотични проби.
Лирическо отклонение:
На един от подлезите на бул. "България" тука в Софията съм забелязал една хитра метална преграда, която позволява да се премине на крака, велосипед, инвалидна или бебешка количка, но не допуска преминаването на автомобил. Представете си я тази преграда, заменена с една табела "забранено е влизането на автомобили в подлеза", кое би свършило по-добра работа? Техническото решение винаги е по-добро от закона, контролът винаги е по-добър от забраната. Отиващият си парламент изхарчи някакви милиончета за нова система за гласуване с карти, но не се сетиха да включат механизъм, който да предотвратява гласуването с чужда карта. Технологично е постижимо, даже е елементарно, но просто липсва воля. Политиците са тъпи и мързеливи парчета, писането на закон е по-малко работа от осъществяването на контрол, за това предпочитат просто да забранят проституцията и наркотиците, вместо да ги контролират. А законите са неефективни, допускат продължаването на незаконната дейност и изразходват юридически и полицейски ресурси. А децата пак умират от свръхдоза, защото някой им е казал просто, че не е законно. Вместо да им се каже "можеш за такъв период от време да приемеш такова количество без да се повредиш, повече не ти и трябва".
Поне съм щастлив, че простотията не е повсеместна, че на световния ден за борба със СПИН в училищата се раздават презервативи, а не девствени пояси, защото Вълчев можеше и до там да стигне с изнасилването на образованието. Толкова от мен.
debnadaviebna was here

http://bullschmeiser.blogspot.com/ станах блогър

съществува единствено хаос и простотия
[quote="аватара на paksizabravihpass-a6efe"]this person's picture is too sexy to be displayed[/quote]
олимпийски шампион по псуене
LoaD
Генерал (General)
Регистриран: пет яну 21, 2005 10:42 pm
Контакти:

Мнение от LoaD »

Приятелю, не знаеш как ме израдва с този пост. :)

При хората, винаги проблемът ни е бил един и същ, откакто сме започнали да ходим на два крака и веднага сме хванали тоягите и сме се почнали по главите. Но надали ще доживея да видя лозунга "Просто не бъди малоумен, мамка му, толкова ли е сложно!" или "А ти - малоумен ли си?", който ще се връзва с от... жалкия политик с S-класа до жалкото цигане със смешна прическа, смешни очила и още по-смешен профил в mucunki.com, например.

Че не само си прав, ами си и два пъти прав даже, но нали знаеш, че нищо не действа на 100%. При мен и при теб съм убеден, че и да легализират дрогата, да позволят да пушиш и в час по физическо, ние по-пушачи от сега няма да станем. Т.е. изобщо няма. Но, недай си Боже (употребявам го като израз с всеизвестно значение просто), и при останалите твари да има същия ефект - т.е. почти никаква промяна. Естествено - има я разликата, че едно е да ти тежи някаква слуз, органи и всякакви вещества в и без друго малката глава, друго е и да ги използваш по предназначение, но си го има и риска. ;)

Ако се работи в насока по-качествено образование и една простичка и по-често натякваща се идея "Не бъди малоумен!" (директно, не с дузина заобиколки, дето в крайна сметка и сам не си се разбрал за какво приказваш), няма да се налага който и да било да се "бори" (сигурно на канадска борба ли, как ги "бори") с разни болести и вещества, които (за болестите имам предвид СПИН-а) е създал не кой да е, ами същото това човешко МАЛОУМИЕ. То е проблемът на цялата ни цивилизация, не само на СПИН-а и на дрогата.

А малоумните по рождение, да мрът, и без това няма смисъл от тях, нека поне се признае открито, че си е така. Или ако не чак толкова брутално, поне да е както ТРЯБВА ДА Е - умните да контролират малоумните. Сега силите са дотолкова изравнени, да не кажа даже, че малоумието властва, че трябва да си лицемер, да употребяваш думата "добро" или израза "за по-добро бъдеще" изобщо в какъвто и да било контекст. А когато не можеш да употребиш с ясно съзнание тая думичка, значи определено нищо не е на добре.
Последна промяна от LoaD на чет юни 25, 2009 2:02 pm, променено общо 1 път.
Keep space clean, it's not yours.
Потребителски аватар
RageForYou
Редник (Private)
Регистриран: пон май 28, 2007 3:14 pm
Контакти:

Мнение от RageForYou »

LoaD написа:QUOTE (LoaD @ Jun 25 2009, 15:46) Приятелю, не знаеш как ме израдва с този пост. :)

При хората, винаги проблемът ни е бил един и същ, откакто сме започнали да ходим на два крака и веднага сме хванали тоягите и сме се почнали по главите. Но надали ще доживея да видя лозунга "Просто не бъди малоумен, мамка му, толкова ли е сложно!" или "А ти - малоумен ли си?", който ще се връзва с от... жалкия политик с S-класа до жалкото цигане със смешна прическа, смешни очила и още по-смешен профил в mucunki.com, например.

Че не само си прав, ами си и два пъти прав даже, но нали знаеш, че нищо не действа на 100%. При мен и при теб съм убеден, че и да легализират дрогата, да позволят да пушиш и в час по физическо, ние по-пушачи от сега няма да станем. Т.е. изобщо няма. Но, недай си Боже (употребявам го като израз с всеизвестно значение просто), и при останалите твари да има същия ефект - т.е. почти никаква промяна. Естествено - има я разликата, че едно е да ти тежи някаква слуз, органи и всякакви вещества в и без друго малката глава, друго е и да ги използваш по предназначение, но си го има и риска. ;)

Ако се работи в насока по-качествено образование и една простичка и по-често натякваща се идея "Не бъди малоумен!" (директно, не с дузина заобиколки, дето в крайна сметка и сам не си се разбрал за какво приказваш), няма да се налага който и да било да се "бори" (сигурно на канадска борба ли, как ги "бори") с разни болести и вещества, които (за болестите имам предвид СПИН-а) е създал не кой да е, ами същото това човешко МАЛОУМИЕ. То е проблемът на цялата ни цивилизация, не само на СПИН-а и на дрогата.

А малоумните по рождение, да мрът, и без това няма смисъл от тях, нека поне се признае открито, че си е така. Или ако не чак толкова брутално, поне да е както ТРЯБВА ДА Е - умните да контролират малоумните. Сега силите са дотолкова изравнени, да не кажа даже, че малоумието властва, че трябва да си лицемер, да употребяваш думата "добро" или израза "за по-добро бъдеще" изобщо в какъвто и да било контекст. А когато не можеш да употребиш с ясно съзнание тая думичка, значи определено нищо не е на добре.

Лозунга е велик .

Но нали знаеш лоад , с какъвто се събереш такъв ставаш .

Прост пример аз - тренирал съм 10 години и на края пропуших , щот един приятел ме научи ( да го чу*ам в задника - без извинения казал съм му го доста пъти)

за дрогата - имам съученици които до 4-ти клас не са и знае ли какво е това , а сега са тънки кат дъски , а какви хора бяха , как просто мислеха и разсъждаваха , не е си истина . Има и една трагедия в квартала в който съм израснал . Едно момче ( мир на праха му ) , беше страхотен цирков акробат , но изведнъж се хвърли от покрива на дома си , защото не можеше да спре наркотиците .

Наркотици , цигари , алкохол - можеш да си ги купиш на всякъде и НЯМА ДА ТЕ ПИТАТ КОЛКО СИ ГОЛЯМ И Т.Н . Целта на всеки е да ти вземе парите , пак ти си пропилявай живота .

Образованието е кофти - никой не ти седи в даскало за да има и елементарното , много са малко хората които знаят историята на България или пък химна !

Другия проблем е дори в музиката , защото всички черпиме информация от всичко около нас - песни с безмислени имена - чакам си дозата , нежна дрога и т.н е тва не е ли нещо като пропаганда , но не е само това ! Образците на това общество са :

момиче - силиконова принцеса с 5 кг силикон кадет барнеш , мечтаеща си не да дойде добрия принц , а лошата мутра с яката кола и да я отнесе и на**е н далеч !

за момче - як и тъп братче , за кво са ти когато можеш да си развиваш акъла , всеки гледа да превърне и мозъка в муслул вече !
Последна промяна от RageForYou на пет юни 26, 2009 8:04 am, променено общо 1 път.
[color=#000000]RageForYou [/color]
LoaD
Генерал (General)
Регистриран: пет яну 21, 2005 10:42 pm
Контакти:

Мнение от LoaD »

В основата на всичко стои човешкото малоумие. :) Финикийските знаци са факт номер 2 за малоумието на хората, но за съжаление и 10 милиона години да минат, малоумник да си осъзнае малоумието?... ей ся. На ограничен свят те пуснали (1 планета), с ограничени ресурси... какъв трябва да си, за да измисляш подобни глупости и да разсъждаваш така некадърно? За съжаление, тук се съдържа и отговора по въпроса с наркотиците. В крайна сметка - борим се с неща, които ние сме създали и въвели, и продължваме да го правим (??).

Кой е виновен - тоя де яде зелника или тоя, който му го дава? Защо никой никога не търси проблема в основата, а се вре в резултата. Как се променя и се бори човек с резултат от нещо? Ти пусни атомна бомба, аз ще тичам да я хващам, да не гръмне. Хитро?
Тва като с политиката - баба ми и дядо ми обясняват колко по-добре било преди в страната, сега мизерия, мен ми иде да ги почна с лопатата - народ не се скапва от днес за утре, виновен е тоя в основата, който е започнал, не оня мъник с памперса, дето се роди оня ден.

За проблеми с чисто рожденото ни малоумие, трябва да се цели в извора на проблема - в мозъка, начина на мислене и разсъждение. Ако не се впрягат ресурси за глупости или още повече - че поредния тъпанар с купена диплома да ми кара S-класата, а се впрегне в образованието и всеки тиквеник да бъде задължен да му се налива акъл с фуния (кой казва, че не ставало? оправдания и маймуната може да си измисля) и спрат да се забраняват неща, които всеки втори прави всъщност, а се ограничават и следят, все ще излезе нещо по-добро.

Ама тва е много философска тема :) .
Последна промяна от LoaD на пет юни 26, 2009 1:36 pm, променено общо 1 път.
Keep space clean, it's not yours.
Потребителски аватар
seazar
Сержант (Sergeant)
Регистриран: съб апр 08, 2006 9:07 am
Контакти:

Мнение от seazar »

Бая сте изтрещяли..не е добре работата,ама хич :p018:
[url=http://www.bgpetition.com/diskriminacia/index.html]http://www.bgpetition.com/diskriminacia/index.html[/url]

[url=http://vbox7.com/play:ecba408e]http://vbox7.com/play:ecba408e[/url]
xeb
Ефрейтор (Corporal)
Регистриран: ср фев 23, 2005 10:47 pm
Контакти:

Мнение от xeb »

Така е , мъжете са с по - слаба психика и са по - склонни към самоубийство , тук жените трябва да дават акъл :р А поста на LoaD визира този над мен , май :р
Последна промяна от xeb на пет юни 26, 2009 1:59 pm, променено общо 1 път.
[url=http://bulfleet.com/?recruit=1139979][/url]
BEC
Ефрейтор (Corporal)
Регистриран: чет фев 23, 2006 7:38 pm
Контакти:

Мнение от BEC »

debnadaviebna написа:Цитат(debnadaviebna @ Jun 25 2009, 15:05) Кофеинът, тютюнът, алкохолът и захарта също са наркотици, но повечето от хората, които ще прочетат това, не могат да живеят без половината от тях минимум. Особено пък за цигарите не ви разбирам, вие, които пушите, просто сте болни.
Айде да не се обиждаме ,на пушачи и други от сорта.
Чета ви излианията и въпреки ,че много от тях ми допадат и други не чак толкова.
Та този който пуши цигари в очите на ВАС непушачите е едва ли не жалък, защото замърсява ценният ви въздух с
никотин, катран , оксиди и така нататък.
ЛОШО е да се пуши ДА. 1200 лева на година (това е повече от лошо)
Но сега ми обеснете господа непушачи , това ли е най големият проблем че се рекламира чак по медиите.
(кампания срещу тютюнопушенето)
А КАТО СЕ ЗАГОВОРИ ЗА ПАСИВНО ПУШЕНЕ ПАДАМ ОТ СМЯХ.

ПАСИВНО всек ден ме трови компютара на който стоиш в момента и четеш глупостите ми ( изразходва ток а енергетиката е около 70% от замърсителите в природата)

ПАСИВНО не минавай покрай мен с автомобила си ТИ СИ УБИЕЦ аз неискам да дишам газовете ти
сяра , олово, сажди. Ходи пеш на море ако си от София спорта е здраве и няма да ти дишам отровите.

Не си прави пикник в неделя , че те дървени въглища дето ги гориш за 2 часа немога ги изпуши за година.
А на всичкото отгоре те се правят от дърво а невярвам да си засадил такова за да компенсираш природния баланс.

Та с две думи както каза Виктор малоумието не ходи по гората (те ги изпозапалиха за пари нищо че ни издушиха с изгорели газове)
а ходи по хората.

Но като сте толкова умни деца мои нека някой който му се блъска да направи статистика
КОЕ СЪЗДАДЕНО ОТ ЧОВЕКА НЕ Е ВРЕДНО ЗА САМИЯ НЕГО

И докато мислите по въпроса се затворете в автомобила си, с маркуч от ауспуха вкаран през страничното стъкло.
Сложете си на съседната седалка колбас купен от магазина с дъх на месо, кофичка кисело мляко с аромат на мляко,
вода от чешмата ( тук ще ви пратя с куриер бутилка прясна Чирпанска мариченска вода) в която всеки от Пловдив може да се похвали че ви е пикал в устата и ви е пратил с водата поне 15 елемента от мендилеевата таблица.
Ако уживеете след това с удоволствие ще прочета поста ви с запалена цигара и чаша кафе(пия го с много захар).
Последна промяна от BEC на съб юни 27, 2009 7:39 am, променено общо 1 път.
debnadaviebna
Майор (Major)
Регистриран: вт мар 29, 2005 12:20 pm
Местоположение: Близо до местопрестъплението, интереси: виж ми ника па пак ме питай, професия: дебнещ да ебне
Контакти:

Мнение от debnadaviebna »

Кога съм казвал нещо за пасивното тютюнопушене да ми припомниш? Вярно е, не ми харесва, ама не съм съгласен и че убива хора. Когато някой около мен си купи кутия цигари най-честата ми реакция е "тая кутия цигари струва 2.5 бири". Аз ако не пия бира повече от седмица изпушвам, избеснявам и издивявам. И постоянно се тъпча и със захар и с мазно. Пък колкото до кофеина, един човек ми казва, че трябва да не го пипвам, пон0еже имам нервни тикове, най-вероятно причинени от него. Хората сме наркоманчета, ама има наркотици, които просто не си струват. Тютюнът просто не е особено сполучлив. Ти явно не си прочел какво точно написах за цигарите, или пък че съм пробвал. Опитай се да си припомниш как точно си се пристрастил, съвпада ли историята с това, което казах, че чувам най-често?

Колкото до градският въздух, аз съм му свикнал и си го обичам, природозащитниците и провинциалистите да му мислят, аз като отида по техните родни места нямам проблеми с дишането, те като дойдат тук и им възникнат проблеми с дишането, техен проблем. Тополите ми пречат на дишането когато се плодят, ама продължавам да се боря с желанието да хвана някой верижен трион и да отсека последната топола на територията на София. Радвайте им се докато все още успявам. Как може точно това проклето дърво да е най-лесно за развъждане и поддръжка и предпочитан избор при озеленяване на градове?

Знаеш ли кое е наистина вредно? Да се лишаваме от неща, които доставят удоволствие. Има и случаи като с цигарите, когато просто не си струва, защото за тия 1200 кинта на година, дето ги даваш за цигари аз мога да си позволя да пия по 2-3 бири всеки ден. За сега зад волан съм заставал само на курсове, ама е удоволствие, колоезденето също, само трябва да има разбирателство и тези с по-големите превозни средства да не си мислят, че могат да газят тези с по-малко превозни средства.

Пък за питейната вода, можеш да се изпикаш в резервоара колкото си искаш, ама преди да стигне до чешмата минава през филтри, до които няма как да стигнеш и да пикаш след тях и не плюй чешмяната вода, понеже всичко, което е изпикано или изсрано на открито може да се озове в източник на минерална вода.

А на мен знаеш ли какво ми е смешно? Да гледам по телевизията как някакви разглезени тийнейджърчета са застанали на Орлов мост с маски на лицата и раздават антипетролни агитационни материали. Иде ми да застана пред тях, да вдишам дълбоко, да им сваля маските от лицата, да им запаля флаерчетата и да ги напсувам.
Мир и не мразете пертола, задето ви топли и го търсете при себе си преди да отидете да избивате други хора за него, защото точно същите, които мразите петрола сте против и най-добрата му алтернатива за масов енергиен източник, с която разполагаме в момента, ядрения синтез. Слънчевите панели, вятърните мелници, водородните горивни клетки и още цял куп измислици не могат да стъпят на малкия пръст на свети U235, а заради същите ревльовци, които са против петрола и урана не се строят по-добри ядрени електроцентрали и не напредват стремежите за построяване на реактор за ядрен синтез, който пък ще скрие шапката на ядрения разпад.
debnadaviebna was here

http://bullschmeiser.blogspot.com/ станах блогър

съществува единствено хаос и простотия
[quote="аватара на paksizabravihpass-a6efe"]this person's picture is too sexy to be displayed[/quote]
олимпийски шампион по псуене
Отговори

Върни се в “Off Topic”