Въпрос относно корабната 'Броня'

Тук можете да задавате всичките си въпроси относно Вселена 1.
Потребителски аватар
Judic
Редник (Private)
Регистриран: пон мар 05, 2007 10:27 am
Контакти:

Мнение от Judic »

Здравейте! След дълго прекъсване на бойната ми история реших да се завърна към славните време с дружно хвъркане с другарчетата. Разглеждайки наново менютата за новости намерих една, която не намирам отговор във "Помощ по играта", а търсачката не дава отговор (бави се много преди да изкара някакъв отговор).

Става дума за новия ред в описанието на корабите (в менюто техника) "Броня". Например за унито - Броня: 18% Тежка. Видях също така и лека и нормална. Също ми направи впечатление, че сателитите имат Броня: 1% Тежка.

Някой може ли да ми светне лампата за различните видове броня и тия проценти само damage reduction ли правят или има ище някаква по-замислена формула свързана с вида броня :crazy_pilot:
[quote="The.Devils.Own"]QUOTE(The.Devils.Own @ Aug 30 2007, 02:31 PM) Аз и Шакеспир не знам какво е .... :)
Имаше обаче надпис:
Two beers or Not two beers?!
Ask Shakesbeer!![/quote]
steff1
Ефрейтор (Corporal)
Регистриран: чет фев 23, 2006 10:19 am
Контакти:

Мнение от steff1 »

Здрасти! Мисля, че това ще ти е от полза :a070: http://help.xs-software.com/index.php?t ... ge_lang=bg
[i][color=#f4a460]Когато ти спиш, врагът не спи! Да съсипем врага от безсъние!
[/color][/i] [i] [/i]
Потребителски аватар
Judic
Редник (Private)
Контакти:

Мнение от Judic »

Страхотно! Благодаря :)

Брей, вкарал се е накакъв малко по-сложен смисъл най-после :) :) :)

едит: Това не ми се струва, че съм го разбрал много:

Ако имам спийдъри (Спийдър - Лазер) и нападам бойни кораби (Боен Кораб- 15% Нормална) то "Лазер --> Нормална= 100% редукция" ще рече че моите спийдъри няма да направят нищо на бойните кораби ли?

едит2: и един друг въпрос - ако имам 7 ниво Хипермаркет "Метро", мога ли да закупя кораби, за които по принцип нямам необходимите проучвания?
Последна промяна от Judic на ср юни 17, 2009 8:12 pm, променено общо 1 път.
[quote="The.Devils.Own"]QUOTE(The.Devils.Own @ Aug 30 2007, 02:31 PM) Аз и Шакеспир не знам какво е .... :)
Имаше обаче надпис:
Ask Shakesbeer!![/quote]
Потребителски аватар
DoNaTell0
Ефрейтор (Corporal)
Регистриран: нед сеп 30, 2007 1:14 pm
Контакти:

Мнение от DoNaTell0 »

едит 2: можеш да купуваш кораби, за които нямаш проучванията. ;)
но понякога е разрешена търговията на расови, друг път не, но това го пише в официалните промени...

едит 1: и аз не го разбирам много, ама на спийдъра оръжието е лазер, а бронята на бойния е 15 % нормална :)

Успех!
steff1
Ефрейтор (Corporal)
Контакти:

Мнение от steff1 »

Judic написа:Цитат(Judic @ Jun 17 2009, 21:25) едит: Това не ми се струва, че съм го разбрал много:

Ако имам спийдъри (Спийдър - Лазер) и нападам бойни кораби (Боен Кораб- 15% Нормална) то "Лазер --> Нормална= 100% редукция" ще рече че моите спийдъри няма да направят нищо на бойните кораби ли?
Това ще рече, че изхода на битката зависи от броя на корабите във флотите и др ъпгрейди. Нормалната броня не е фактор в случая, защото лазер => нормална броня 100% редукция.

Judic написа:Цитат(Judic @ Jun 17 2009, 21:25) едит2: и един друг въпрос - ако имам 7 ниво Хипермаркет "Метро", мога ли да закупя кораби, за които по принцип нямам необходимите проучвания?
В различните вселени, условията за използване на Корабната борса са различни, така че се запознавай с правилата за съответната вселена, когато се регистрираш в нея.
Последна промяна от steff1 на чет юни 18, 2009 5:06 pm, променено общо 1 път.
[/color][/i] [i] [/i]
Потребителски аватар
Judic
Редник (Private)
Контакти:

Мнение от Judic »

Toва първото съм го разбрал наобратно :)

А относно второто - това с расовите ясно, но и другото вече стана ясно. Благодаря на отзовалите се :) :)
Имаше обаче надпис:
Ask Shakesbeer!![/quote]
steff1
Ефрейтор (Corporal)
Контакти:

Мнение от steff1 »

Judic написа:Цитат(Judic @ Jun 18 2009, 17:55) Toва първото съм го разбрал наобратно :)
То и аз се огелпих. :) Редактирах си мнението по-горе.
[/color][/i] [i] [/i]
Потребителски аватар
bountyhunter
Ефрейтор (Corporal)
Регистриран: чет май 21, 2009 3:58 pm
Контакти:

Мнение от bountyhunter »

steff1 написа:Цитат(steff1 @ Jun 18 2009, 15:55) То и аз се огелпих. :) Редактирах си мнението по-горе.
100% редукция означава, да речем ако йон напада лека броня сумарно 36%, то той редуцира тези 36% със 100%, т.е. бронята става 0%, това означава че кръстосвача има принципно предимство пред скаута и спийдъра, бойния пред унищожителя и т.н.
Отговори

Върни се в “Задай въпрос, Вселена 1”