ВТОРА ТЕМА ЗА ПОДРАСТВАЩИТЕ

Всичко останало. Рекламни съобщения, всякакъв род агитации и тн. се толерират с Бан.
Everithing else. Advertisment or invitation are not allowed and are punished with ban.
daskalo
Редник (Private)
Регистриран: ср окт 08, 2008 10:08 pm
Контакти:

Мнение от daskalo »

hammer написа:Цитат(hammer @ May 2 2009, 23:13) Вижте сега, разлика няма - всеки да си го казва както му харесва и това е ;) Поне така ми отговориха, на мен, на този въпрос преди около година ;)
Разлика има и то доста важна - титлата "кан" ти дава правата да се наречеш цар :P
P.S. Е разбира се "Калоян Ромеоктон" се е наричал сам "император на българи, ромеи и власи", но в историята е останал известен само като цар :74:
И най - важното - поздравления за тези теми и техните автори!!! :bravo:
Потребителски аватар
hammer
Сержант (Sergeant)
Регистриран: пон май 14, 2007 8:39 am
Контакти:

Мнение от hammer »

То и Симеон се е наричал цар, но Византия така и не го признава ;)
Който се смее последен - сам пада в него ;]
Потребителски аватар
letalenizhod
Ефрейтор (Corporal)
Регистриран: съб апр 14, 2007 3:44 am
Контакти:

Мнение от letalenizhod »

симеон ако е цар аз съм идеала за мъж!!!!!!!! :a060:
за да направиш нещо гениално ти трябва план и недостатъчно време
LoaD
Генерал (General)
Регистриран: пет яну 21, 2005 10:42 pm
Контакти:

Мнение от LoaD »

Чакай, за Симеон говорим, не за Симеон II
Keep space clean, it's not yours.
Crashedd
Ефрейтор (Corporal)
Регистриран: пон дек 15, 2008 1:18 pm
Контакти:

Мнение от Crashedd »

PycHakaa написа:Цитат(PycHakaa @ May 2 2009, 20:53) по принцип ме дразниш :c022:

ама съм напълно съгласен с тебе.. неможе цял живот да учиш хан и после да ти истарсят кан..
какво ми се правите всички на американци ? :dizzy:
като искате да сте като тях прав ви път.. вървете при тях и без това са сбирщина от цял свят.. :a013:
повярваи ми по правилно е кан не както вие казвате хан може да сте го учили преди време в училище но сичко се променя ;] :74:
Цитат[b][18:16:35] OmertA каза: ахаха
[18:16:43] OmertA каза: ей тва булфлийта
[18:16:45] OmertA каза: страшна работа[/b][/quote]
LoaD
Генерал (General)
Регистриран: пет яну 21, 2005 10:42 pm
Контакти:

Мнение от LoaD »

Crashedd написа:Цитат(Crashedd @ May 4 2009, 08:50) повярваи ми по правилно е кан не както вие казвате хан може да сте го учили преди време в училище но сичко се променя ;] :74:
Значи според теб наскоро хан са го променили на кан, така ли?

И стига с тия глупости. Дори теорията за създаването на държавата ни не е една, ами цели 16 (или 17, или повече, все едно), аналогично е и с произхода ни. Ако тия въпроси се решаваха от всеки втори, то нямаше да ги има под формата на въпроси ВСЕ ОЩЕ. Няма нищо общо с "американците", с евреите, с циганите или с марсианците.

По простата причина, че КАН го популяризират най-вече медиите, то мога само да ги посъветвам, както се полага на всички български продажни медии - да ми ядат... наденицата. Ей така, за спорта. Дали хан/кан, ако ще и "кхань" да е било, точно пък най-известните дебили в страната ще знаят. Ей сега.

А що се отнася до паметниците - тях не ги строят историци. Ако щат и фараон Крум ще направят паметник, стига медиите ни да са упорити и до 2020-та година да тръбят, че всъщност не е хан/кан, а е ФАРАОН най-точно.

Друг въпрос е кой нормален българин ще произнася "КАНОВЕТЕ"?! Канчетата, най-добре, предлагам аз.
Последна промяна от LoaD на пон май 04, 2009 8:52 pm, променено общо 1 път.
Keep space clean, it's not yours.
PycHakaa
Редник (Private)
Регистриран: ср дек 03, 2008 8:36 pm
Контакти:

Мнение от PycHakaa »

Crashedd написа:QUOTE (Crashedd @ May 4 2009, 06:50) повярваи ми по правилно е кан не както вие казвате хан може да сте го учили преди време в училище но сичко се променя ;] :74:

аз съм на 17.. ще правя скоро 18
такаче мисля,че сме горе долу на една възраст и сме го учили горе долу по едно и също време :P

а аз на тебе нети ли казах да не пишеш :c022:
Потребителски аватар
MaTaDoR
Редник (Private)
Регистриран: нед дек 21, 2008 12:02 am
Контакти:

Мнение от MaTaDoR »

Абе не съм много компетентен,ама някой беше казвал или бях чел някъде не помня къде че кан била по висша титла от хан.А в Пловдив има паметник "Кан Крум"

П.П.Сигурно Крум са го повишили в по-горна позиция маaaлкo след смъртта му :D :lol:
Последна промяна от MaTaDoR на пон май 04, 2009 12:14 pm, променено общо 1 път.
Мненията са като задниците. Всички ги имаме, но не винаги е уместно да ги показваме!!!
Crashedd
Ефрейтор (Corporal)
Регистриран: пон дек 15, 2008 1:18 pm
Контакти:

Мнение от Crashedd »

PycHakaa написа:Цитат(PycHakaa @ May 4 2009, 10:27) аз съм на 17.. ще правя скоро 18
такаче мисля,че сме горе долу на една възраст и сме го учили горе долу по едно и също време :P

а аз на тебе нети ли казах да не пишеш :c022:
:D:D що пък да не пиша изразявам мнение :c022: :lol: :lol:
Цитат[b][18:16:35] OmertA каза: ахаха
[18:16:43] OmertA каза: ей тва булфлийта
[18:16:45] OmertA каза: страшна работа[/b][/quote]
Потребителски аватар
Boru
Редник (Private)
Регистриран: вт апр 08, 2008 9:07 am
Контакти:

Мнение от Boru »

абе това е поредната англо-американска простотия дет незнам си кой автор на учебник по история му е харесала думата - сигурно ще да е бил някой полуидиот дет са му платили или просто не е българин пича.

Както и да е. Да си дойдем на думата - както всички знаете монголската, татарската и българска монархическа титла, която откакто има българска история се е пишела ХАН, на английски се "khan". И така - значи просто съответния полуидиот или чужденец, за който писах по-горе (или някой от всичките други подобни на него) му е писнало да пише хан и започнал съответно на едно място да пише кан, на друго кхан и т.н.

Edit
По принцип имам 2 програми за превод от английски на български и като си копна от някъде из нета някво писание за Хан Крум на англииски и двете преводачки немогат да преведат думичката khan и някакси това води до тъпия извод, че някой е преписвал безмозъчно българска история и като се е стигало до местата с съответната дума, от тъпотия или от незнание, един я писал кан(понеже всички знаем че ако след съгласна в англ език има буквичката "h" тя не се изговаря, а беше май за издължаване на нещо си там), а друг директен превод - т.е. кхан...

е това е мойто мнение по въпроса :p140:
[url=http://bulfleet.com/?recruit=435647][/url]
Отговори

Върни се в “Off Topic”