За корабната борса..част 3

Всичко останало. Рекламни съобщения, всякакъв род агитации и тн. се толерират с Бан.
Everithing else. Advertisment or invitation are not allowed and are punished with ban.
Потребителски аватар
POLISMAN
Ефрейтор (Corporal)
Регистриран: вт фев 05, 2008 11:55 am
Контакти:

Мнение от POLISMAN »

Пускам темата и тук поради една основна причина-пълно мълчание от страна на админите!Преместих темата в раздел предложения но и там никой админ не благоволи да даде някакъв коментар по въпроса.Целта ми е да видя мнението на активните играчи в булфлиит и дали предложението ми може да има развитие!

Здравейте!
Играя във Вс 2 и съм нокс и нормално е да търгувам.Предлагал съм винаги корабите на базова цена-надявам се миопи,конфи и тертети да нямат оплаквания относно цената!В последно време забелязвам една тенденция която не че ме дразни,но ме накара да се замисля за корабната борса и за нейното развитие.Същите миопи,конфи и тертети изкупуват от мен или от други нокси кораби на базова и ги препродават с печалба разрешена в правилата!До тук нищо ново-спекулацията винаги ще я има,както тук така и в реалния живот!Става въпрос за следното:Когато отидеш на меню корабна борса и отвориш офертите се виждат около 100 оферти и е само една страница!Забелязах,че мойте оферти на доста кораби на базова не мога да ги видя,а виждам такива с надценка-явно пуснати от въпросните миопи,конфи или тертети.Замислих се .на какъв ли принцип се виждат офертите?!За тези които са ВИП е ясно-те са си платили и е нормално да са първи в списъка,но какво става с другите?!Попитах човек,за който няма тайни в булфлиита и той ми каза,че офертите се пускат по ИД и най старите отиват най отзад и не се виждат!
Въпроса ми е:Няма ли начин да се направи така,че да се виждат всички оферти независимо на каква цена са?!За целта може да се направи менюто на офертите в борсата да е на повече от 1 страница и купувача да може да избира!Когато отидеш на пазар не купуваш доматите от 2,50 при положение че на съседната сергия са по 1,50 нали?!За качеството и дума не може да става-то е едно и също!:)

Преместих темата тук защото явно няма да получа смислен отговор и за това предлагам следното понеже считам че има известа доза дискриминация спрямо ноксите.Всеки ще каже че са по евтини корабите,но миопите конфите и тертетите имат и те своите бонуси,нали?И всеки от тези въпросни миопи,тертети и конфи разчитат на нокса да си купят кораби на базова и да спестят време за строежа им,нали?!

Именно за това предлагам офертите в борсата независимо за кой вид кораб са да се виждат независимо колко са на брой!За целта може да се сложат 1,2 или колкото трябва страници с оферти в борсата и всеки да има право да избира от кого и на каква цена да купи нужните му кораби!

Благодаря за вниманието и се надявам на смислени коментари по темата!:)

E
Потребителски аватар
RageForYou
Редник (Private)
Регистриран: пон май 28, 2007 3:14 pm
Контакти:

Мнение от RageForYou »

Съгласен съм с това всички оферти да може да се виждат независимо от трайността им на пазара , защото има играчи продават по поръчки и играчи които си продават свободно . Човек само за едно ще те критикувам , няма дискриминация на нокса , защото точно бонуса му го прави най - добрия търговец на пазара , при голям брой кораби , има една много добра печалба , която нито тертери , нито конфедерация , нито миопи не могат да направят с каквато и да е надценка.
[color=#000000]RageForYou [/color]
IcE_cLaW
Редник (Private)
Регистриран: чет юли 03, 2008 1:09 pm
Контакти:

Мнение от IcE_cLaW »

прав си и аз мисля, че ще е добре да се виждат всички оферти ама Rage е прав, че нокса винаги има най - голяма печалба :)
[url=http://bulfleet.com/?recruit=429118][/url]
Потребителски аватар
RageForYou
Редник (Private)
Контакти:

Мнение от RageForYou »

е да нокса има , ама аз лично нямам :( . Аз съм нокс карък :D
Потребителски аватар
POLISMAN
Ефрейтор (Corporal)
Контакти:

Мнение от POLISMAN »

RageForYou написа:QUOTE (RageForYou @ Apr 29 2009, 00:08) Съгласен съм с това всички оферти да може да се виждат независимо от трайността им на пазара , защото има играчи продават по поръчки и играчи които си продават свободно . Човек само за едно ще те критикувам , няма дискриминация на нокса , защото точно бонуса му го прави най - добрия търговец на пазара , при голям брой кораби , има една много добра печалба , която нито тертери , нито конфедерация , нито миопи не могат да направят с каквато и да е надценка.

Като казах дискриминация имах пред вид че не е нормално офертите на тертети,миопи и конфи да се виждат а на ноксите да остават скрити...а що се отнася до печалбата всичко е относително!Нокса прави кораби и продава на базова,тертета има по добри мини и купува на готово и спестява време за строеж,конфа и той така,миопа има по евтини проучвания и по голям % рециклаж и ако е боен акк и той купува от нокса и спества време!:)
LoaD
Генерал (General)
Регистриран: пет яну 21, 2005 10:42 pm
Контакти:

Мнение от LoaD »

Че кораби на базова никой не би отказал. Дискриминация няма, по-скоро недостиг на място.
Keep space clean, it's not yours.
Потребителски аватар
RageForYou
Редник (Private)
Контакти:

Мнение от RageForYou »

POLISMAN написа:QUOTE (POLISMAN @ Apr 29 2009, 00:27) Като казах дискриминация имах пред вид че не е нормално офертите на тертети,миопи и конфи да се виждат а на ноксите да остават скрити...а що се отнася до печалбата всичко е относително!Нокса прави кораби и продава на базова,тертета има по добри мини и купува на готово и спестява време за строеж,конфа и той така,миопа има по евтини проучвания и по голям % рециклаж и ако е боен акк и той купува от нокса и спества време!:)

Искам да ти задам един много лесен въпрос , ако ще и тертера да се скъса от копане цял рунд , каде му е офертата , като базовата цена на корабите му са по скъпи от на нокса , и на миоп и конфедерация каде им е далаверата с тея проучвания ?

Ти като си копуваш хляб , кой ще купиш този от 90 ст. ( от нокс ) или този от 1.00 ( всички други раси) . Каквато и надценка да сложи продавача с раса нокс , той винаги си избива целия ресурс вложен в направката на корабите . Тук не става на вапрос за времетраене на борсата , а за търговски нюх и политика !
Потребителски аватар
stan4o
Ефрейтор (Corporal)
Регистриран: чет мар 29, 2007 7:40 pm
Контакти:

Мнение от stan4o »

аз да ти кажа за подреждането на офертите не е по ИД този дето всичко знае за БФ не знае всичко :)
преди време и аз забелязах, че офертите не се подреждат и господата Администратори го обърнаха на спам, понеже не знаеха и не моежеха да отговорят на конкретно зададения въпрос... дори и даваха противоречиви отговори за справка тема

иначе от наблюдения мога да ти кажа че след всяко рефрешване офертите са подредени различно.

П.С. ако никой от екипа не може да го оправи ще дам жокер :) как се да използваме груп бай (предполагам че се използва груп бай по тип на кораба) със ордер бай първия попаднал ми линк ;)
charovna

Мнение от charovna »

Искаш смислен отговор ли? Не съм много убедена колко ще е такъв, но ще се пробвам ;)
Тук няма нищо общо каква раса е акаунта, който ги е пуснал. За първи път във Уни 2 този рунд се появава това като проблем, поради многото търговци. Предложението вече го има. Тепърва ще се обсъжда рентабилно ли е да се вложат определено количество усилия за осъществяването му в сравнение с размера на проблема. Тоест дали той е наистина голям, дали ще се появи отново някога в някой рунд в някоя от вселените и т. н. С 2 думи, че май станах много обстоятелствена :)
Предложението е добро, ще чакаме и ще видим ;)
И още по- кратко: Търпение му е майката :)
Последна промяна от charovna на вт апр 28, 2009 10:45 pm, променено общо 1 път.
Потребителски аватар
POLISMAN
Ефрейтор (Corporal)
Контакти:

Мнение от POLISMAN »

stan4o написа:QUOTE (stan4o @ Apr 29 2009, 00:35) аз да ти кажа за подреждането на офертите не е по ИД този дето всичко знае за БФ не знае всичко :)
преди време и аз забелязах, че офертите не се подреждат и господата Администратори го обърнаха на спам, понеже не знаеха и не моежеха да отговорят на конкретно зададения въпрос... дори и даваха противоречиви отговори за справка тема

иначе от наблюдения мога да ти кажа че след всяко рефрешване офертите са подредени различно.

П.С. ако никой от екипа не може да го оправи ще дам жокер :) как се да използваме груп бай (предполагам че се използва груп бай по тип на кораба) със ордер бай първия попаднал ми линк ;)
както и да е подреждането за мен е справедливо да имаш възможност да видиш всички възможни оферти за даден вид кораб.И това не го казвам понеже в момента играя нокс!Като толкова завиждат на нокса за печалбата да се пуснат всички нокси,да..ама не го правят,всеки си избира как да играе!
А проблема може да се реши много лесно-пускат повече страници с оферти в борсата и готово!Ако искат домати от 2,50 да си ги купуват..ама тогава трябва да пият и ракия от 12лв!Ххихихихи
Отговори

Върни се в “Off Topic”