Всичко останало. Рекламни съобщения, всякакъв род агитации и тн. се толерират с Бан.
Everithing else. Advertisment or invitation are not allowed and are punished with ban.
ЗмеяСпас написа:Цитат(ЗмеяСпас @ Mar 24 2009, 12:56) Братовчет ти е професионален войник, той тренира, защото това е смисъла на работата и живота му. Най-малкото е в постоянна готовност, ако не е на мисии.
По време на редовната военна служба, може би има подготовка, но определено не е съвсем физическа По-скоро не е точно интензивна.
Може би някой, който е служил, ще потвърди. Аз бях от първия набор, за който отпадна задължителната служба.
Не знам
Като малка все исках да ходя в казарма, ама ми казаха, че съм се родила с дефект!
Да си естествен е поза, която дразни хората повече от всички други.
ЗмеяСпас написа:QUOTE (ЗмеяСпас @ Mar 24 2009, 11:34) За 1г в армията ще научиш точно толкова, колкото и в учебния център за 45 дни. Определено е плюс, когато всеки мъж може да борави с оръжие и да е наясно какво би се очаквало при евентуални действия или недай Боже нещо по-сериозно, но 1г си е абсолютна глупост. Рутината и професионализмът се тренират години...
С това не съм напълно съгласен...Да за да вдигнеш калашника и да сложиш щика и да тичаш напред като ти подадат команда атака може и 5 дена да са достатъчни ,но за един танкист,за един ввс-ар или един артилерист се изисква много повече време за обучение,че и малко акъл се иска-само за пример мога да ти кажа че да се научиш да се прицелваш със самоходна гаубица се изисква 2 месеца яко учене и тренировки,преди да те допуснат да зпочнеш стрелби със вкладна цев и още месец за да се усъвършенстваш преди ученията, които се провеждат на всеки 3 месеца.Дори и най -малката грешка може да доведе до много неприятни последствия тъй като обхвата на гаубицата е 15 километра и обикновенно не виждаш това което целиш...45 дена са абсолютно нищожно време за тези бойни части...То и 9 месеца не бяха достатъчно ама поне понаучихме нещо.
А извращения в казармата се правеха само на този, който позволи да го гърчат.Като си слабохарактерен те тъпчат.Ама това го има и в живота извън поделението,тъй че едва ли е нещо ново
[quote="DoNaTell0"]Цитат(DoNaTell0 @ Jun 18 2009, 09:23) мръсник :)[/quote]
Цитат[13:28:16] misterya каза: Трибуквените органи в човешкото тяло винаги много болят..[/quote]
EvilForce написа:Цитат(EvilForce @ Mar 24 2009, 13:36) С това не съм напълно съгласен...Да за да вдигнеш калашника и да сложиш щика и да тичаш напред като ти подадат команда атака може и 5 дена да са достатъчни ,но за един танкист,за един ввс-ар или един артилерист се изисква много повече време за обучение,че и малко акъл се иска-само за пример мога да ти кажа че да се научиш да се прицелваш със самоходна гаубица се изисква 2 месеца яко учене и тренировки,преди да те допуснат да зпочнеш стрелби със вкладна цев и още месец за да се усъвършенстваш преди ученията, които се провеждат на всеки 3 месеца.Дори и най -малката грешка може да доведе до много неприятни последствия тъй като обхвата на гаубицата е 15 километра и обикновенно не виждаш това което целиш...45 дена са абсолютно нищожно време за тези бойни части...То и 9 месеца не бяха достатъчно ама поне понаучихме нещо.
А извращения в казармата се правеха само на този, който позволи да го гърчат.Като си слабохарактерен те тъпчат.Ама това го има и в живота извън поделението,тъй че едва ли е нещо ново
Евиле, ех тия танкисти най добрите сте били, нали знаеш моята манжа е най вкусна . аз бях 3 месеца във лом школник механик водач на мтл ,и да ти кажа това време не бе никак достатъчно за да научиш двигателя на машината камо ли да го караш. После бях 9 месеца разузнавач и повярвай не бе никак лесно, като на заточиха във стара планина в гората да следим дали румънците бягат при нас . затова за мен и една г е малко за казарма , обаче има едно голямо обаче. ако всички работят по системата, ще е много по различно . Ех ако още беше жив Тодор Живков
editiche:От към всичко лошо има и добро . да знаеш само колко приятели имах в казармата . още ми звънят да им ходя на гости най вече от Видин и Лом малко ми е далечко но винаги си ги посещавам при първа възможност
Последна промяна от Mo`Money на вт мар 24, 2009 1:53 pm, променено общо 1 път.
[15:09:09] Мо'Мoney каза: jalko che ot svilengrad samo az igraia :D
[15:09:13] Мо'Мoney каза: nqma koi da me siitva
[15:10:39] Boian109 каза: че то кой иска може и от хималаите да го прави само нет да има
Зададох въпрос в Пентаграм. Онази пълничката русата ми каза - в 6,30 сутринта ще започнеш нещо,което ще продължи 45 дни. Ще бъдеш малко объркан в началото,но сили ще водят ръката ти да избереш правилния път.
И аз го тълкувам - спийда почва в 6,30,ще избера на късмет правилната раса.
Вярвам им,тия много познават.
е то сега цялата армия е на гол гъз чифте пищови , има само 2-3 поделения които са с с висока боина готовност
в цял свят няма нормативи само тук при нас все още ги има, говора за развръщане на машини и приготвяне на спицялното оборудване
vesoo (08.3.2008 г. 17:02):
щот нали се сещаш че за 6 дни да направя 7 дини
Звезда на Смъртта
метал:4250000
кристали:3400000
газ:850000
[color=#FF0000]Време:04:40:18[/color]
Танкист не съм бил-при тях има много кашимерия и хич не им е лесно , но си схванал какво имам впредвид- 3 месеца са наистина малко време за да обучиш някой да ползва техниката. Пък камо ли да натрупа някаква пракитка,истината е че след новобранския център по бойните поделения много рядко можеше да натрупаш практика-като се има предвид че едно мтлб гори 60 литра нафта на 100 километра,единствения ти шанс да покараш е някое учение.От тая гледна точка с 45 дена си до никъде
П.П: То па и те едни нормативи-разгръщането става на 5 метра от вратите на гаражите освен ако не е за някое показно за пред шапкарите.
Последна промяна от EvilForce на вт мар 24, 2009 2:33 pm, променено общо 1 път.
[quote="DoNaTell0"]Цитат(DoNaTell0 @ Jun 18 2009, 09:23) мръсник :)[/quote]
Цитат[13:28:16] misterya каза: Трибуквените органи в човешкото тяло винаги много болят..[/quote]
Нз много зависи къде ще попаднеш аз бях луд кашик в Ямбол и естествено защото съм 2 метра ме сложиха картечар.Всеки ден си имахме по 2 ФП-та ходихме на походи из полята,лагерувахме,копяахме си окопи,превземахме баири В казармата имаше много големи простотии, но и научих страшно много.Тогава тежах 90 кила, правих по 50 кофички и ставах всеки ден в 6 часа сега съм 110кила, ставам 100 часа от леглото, не мога да направя повече от 5 лицеви опори хубаво е човек да се научи на режим Недай си боже стане някакъв конфликт и след това война, ще разчитаме на съюзниците да ни бранят семействата ??? Ще седим и ще играийкаме булфлеет докато навън се гърмят или ще гледаме автомата като муле защото не знаем какво да го правим. Според мен един мъж трябва да има поне малко понятие от това какво е да си войник(и нямам в предвид да е гледал 6 пъти "Враг пред портата")
Просто излезте на вън и се поразгледайте, вижте младежите около вас 50% са пълни ликета, мама и тати дават парички и отиват наработа те си копуват цигарки, бягат от училище и се правят на някакви гъзарчета. Поне държавата да ги възпита малко като няма кой друг
Аз влязах в казармата дете но излязах мъж , там я няма мама да ти пере гащичките,няма "Какво искаш да ти сготвя??", няма го тати да те защитава от по големите , просто се оправяш сам
наблюдавам развитието на темата .... интересно ми е
различават се доста поколенията по мнението си и ориетира за някои ценности и приоритети в живота.....
та нека да си кажа и аз мнението:
всеобща наборна повинност - независимо от срока и ..... НЯМА ПО-ГОЛЯМА ГЛУПОСТ!!!
- ако е по-малък срок от 6 месеца, то какъв е смисъла от нея (нито ще научиш основни правила, нито ще се ориентираш от коя страна се държи калашника)
- ако е с по-голям срок - то това е тотална загуба на време за развититето на един млад човек (не коменитрам пол)
За мен решението трябва да се търси в две посоки:
- платена (и то добре платено) работа като военнослужещ (дали ще се нарича наменик, дали нещо друго, ми е все тая), важното е да носи добър социален статус, да си има съответните задължения (поне 10-20 годишен договор с държавата), да дава вариант за израстване на хората решили да се посветят на тази работа (това си е работа).
- военно обучение в рамките на 1-2 години за хора, които решават да опитат този варинат на реализация, но не са сигурни че това е тяхното призвание - тук не съм сигурен доколко трябва да е добро заплащането и социлания статус.....
аз приемам че военната работа си е вид работа и ако се върши от компетентни и мотивирани хора, то ще бъде и добре свършена работа...... нямам нищо против за това да си плащам (и от моите данъци се формира бюджета за армията).
но не съм съгласен да бъда задължаван да върша нещо което не е за мен, не намирам никакъв смисъл в него за самия себе си, и ми пречи на собствената ми реализация.....
колкото за простотиите от едно време в казармата..... нагледал съм се.... мерси - от това нито съм станал "повече мъж" нито "по-малко"....... просто загубих две години от времето си..... не го пожелвам на никого....
п.п.
за информация, уволних се на 24-я месец и 25-тия ден от влизането си в поделение ХХХХ - Зведзец, часто от тогавашния Бургаски дивизион на 3-та армия...... трябваше да задържим врага 5 мин. - толкова ни даваха по разчет за оцеляване..... Коментара е излишен......
Misterya:
Другият предел,[b][u] са хората, на които им се иска, ама немогат... Защото са заети с ежедневието си и като не им е сгода нещо, си мрънкат[/u] [/b](като мене ) и синеят.
[color=#C0C0C0]от една дама.... [11:28:28] ..... says: ... аз съм само твоя (blush)[/color]
[color=#808080]Главният проблем — ЕДИН от главните проблеми, защото те са няколко — един от многото главни проблеми, свързани с ръководенето на хора, е този, кого да натовариш да върши тази работа; или по-точно, кой ще успее да накара хората да му позволят да върши това с тях.
Да обобщим: добре известен е фактът, че онези хора, които ЖЕЛАЯТ да управляват хората, са по правило тъкмо тези, които най-малко са способни да вършат това. Да обобщим обобщението: всеки, който е способен да направи така, че да бъде избран за президент, в никакъв случай не бива да му се позволява да изпълнява тази длъжност.
Дъглас Адамс, "Ресторант "На края на Вселената"[/color]
Абсолютно съм съгласен с Коруин - жестока загуба на време за един 18 годишен млад човек е задължителната служба.Някой знае ли как се спи по устав?
По памет цитирам: Обърнат наляво,с присвити крака,дясната ръка под главата и лека,не много широка усмивка
Киси ламуго женска, не пиши повече в тоя форум, ако банани се раздаваха в тоя форум за мизерник на всички времена, то твоята надежда би била единствено твоя пра-пра внук да изпрати някой терминатор в миналото да избие всички модератори ...
Значи и аз като повечето тук съм за връщането на родната казарма поне 6 месечната служба
за да могат днешните лекета да понаучат това онова и да се научат малко на уважение към по - възрастните
от тях.Служил съм във Нова Загора 2-те годинки ги оттървах но закачих година и половина.
Смея да кажа че в казармата човек може и да не научава кой знае колко важни неща но се
изгражда като характер и от момчето става мъж.Научаваш се на дисциплина и порядък, научаваш се
да изпълняваш това което ти се каже дори да не го смяташ самия ти за правилно.Имал съм много и добри
и лоши моменти и в ареста съм лежал и са ме награждавали и ...как да кажа и глупости пиянски сме правили
и още купища неща.
Но каквато и загуба да е било за мене това време, понеже съм виждал и хора които не са ходили в
казарма на моите години, еми как да ви кажа не са същите просто не са същите хора.Просто като погледнеш
такива двама души си личи кой в правилния момент и на правилното място може да вземе правилното решение.
Това е от мен.
Последна промяна от Newromancer на ср мар 25, 2009 2:38 pm, променено общо 1 път.