SMS известяване?

Тук можете да задавате всичките си въпроси относно Вселена 1.
Потребителски аватар
MeriAn
Ефрейтор (Corporal)
Регистриран: вт авг 30, 2005 5:50 pm
Контакти:

Мнение от MeriAn »

Всеки абонат на Глобул може да има максимум 5 непрочетени съобщения в кутията си. Ако са повече, кутията се препълва и ... един вид престава да функционира, докато отново не се освободи място в нея.
От разговори с оператора зная, че непрочетените съобщения се пазят 72 часа и след това автоматично се трият. Е това е на теория. На практика може и повечко време да мине ...
Отпушването на кутията става с отваряне на непрочетените. Т.е. трябва да изпратите смс (който се таксува според тарифния Ви план), че искате да отворите съобщение от кутията си. Ако имате 5 непрочетени, достатъчно е да се отвори 1 и тя започва да функционира нормално. Но ако имате 8-9, трябва да отворите повечко. Колко ... налагало ми се е да налучквам :(
Още нещо. Когато непрочетените съобщения са повече от 1, трябва да се каже кое подред искате да се отвори ;)

Атакуват Ви. Получавате следния смс:
[quote=""номер 1552""]Вие имате e-mail от [email protected] За да го отворите, отговорете с Y. Ако имате повече от 1 непрочетени e-mail съобщения, отговоррете с Y1, Y2[/quote]
Ако изпратите смс на 1552 с текст Y1, Y2 .....
Получавате това инфо:

Код: Избери всички

Subject: Bulfleet Alert
Hostile Fleet sent FROM X:XXX:XX! Attacker: NICK
На практика първият смс почти винаги ми е достатъчен, защото зная какво имам по планетите си. Рядко искам инфо. Обикновено го правя, когато искам да отпуша кутията си.
Дано съм Ви била полезна.

P.S.
playboy_usa написа:Цитат(playboy_usa @ Feb 26 2009, 19:02) а дали трябва да прочета всичките 5 смс за да получа следващия или и 1 като прочета се замества с друг?аз 2 прочетох и пак не получавам...
Отваряш един, на негово място идва следващият непрочетен и оставащите след него се преномерират.
Целта е общият им брой да стане 4, за да получиш смс. Но след това трябва пак да си освободиш място ;)
И така ... максимум 4 неотоворени, за да има смс
Последна промяна от MeriAn на ср мар 11, 2009 9:52 pm, променено общо 1 път.
[quote=""Karbankal""][color=#00bfff][b]- Защо някои са наказани с мълчание?[/color][/quote]
[color=#FF0000]Може би защото много знаят ;)[/b][/color]
playboy_usa
Редник (Private)
Регистриран: вт яну 04, 2005 3:48 pm
Контакти:

Мнение от playboy_usa »

MeriAn написа:QUOTE (MeriAn @ Mar 11 2009, 22:38) Всеки абонат на Глобул може да има максимум 5 непрочетени съобщения в кутията си. Ако са повече, кутията се препълва и ... един вид престава да функционира, докато отново не се освободи място в нея.
От разговори с оператора зная, че непрочетените съобщения се пазят 72 часа и след това автоматично се трият. Е това е на теория. На практика може и повечко време да мине ...
Отпушването на кутията става с отваряне на непрочетените. Т.е. трябва да изпратите смс (който се таксува според тарифния Ви план), че искате да отворите съобщение от кутията си. Ако имате 5 непрочетени, достатъчно е да се отвори 1 и тя започва да функционира нормално. Но ако имате 8-9, трябва да отворите повечко. Колко ... налагало ми се е да налучквам :(
Още нещо. Когато непрочетените съобщения са повече от 1, трябва да се каже кое подред искате да се отвори ;)

Атакуват Ви. Получавате следния смс:

Ако изпратите смс на 1552 с текст Y1, Y2 .....
Получавате това инфо:

Код: Избери всички

Subject: Bulfleet Alert
Hostile Fleet sent FROM X:XXX:XX! Attacker: NICK
На практика първият смс почти винаги ми е достатъчен, защото зная какво имам по планетите си. Рядко искам инфо. Обикновено го правя, когато искам да отпуша кутията си.
Дано съм Ви била полезна.

P.S.

Отваряш един, на негово място идва следващият непрочетен и оставащите след него се преномерират.
Целта е общият им брой да стане 4, за да получиш смс. Но след това трябва пак да си освободиш място ;)
И така ... максимум 4 неотоворени, за да има смс
Ето това се нарича изчерпателен отговор
Мерси :)
Потребителски аватар
freeico
Адмирал (Admiral)
Регистриран: вт юни 28, 2005 10:15 am

Мнение от freeico »

Вярно е че една компания трябва да печели за да се развива. Но истината е че Глобул се уливат много често. Просто ламтят за пари.
Вярвам че ще дойде време когато ще решат да спрат да обират клиентите си с измислени такси за услуги които трявба да са безплатни.
Аз вече съм бивш техен клиент в комплект с цялата ми фамилия. За това така говоря против тях. 4 години се отвисях по центровете за клиенти, пропускам думата обслужване, защото така и не ме обслужиха. Знам че имат клиенти които са доволни от тях. Дано не изпаднат в проблеми като мен и да си ползват мобилния безпроблемно. Съвета ми е ако имате възможност минете на някой от другите 2 оператора.
[color=red]We Gonna Ride Together, We Gonna Die Together. Bad Boys Forever!!![/color]
[url="http://www.free-iqtest.net/score.asp?id=12504882"][img]http://www.free-iqtest.net/images/badges2/l136.gif[/img][/url]
Потребителски аватар
vesoo
Ефрейтор (Corporal)
Регистриран: вт юни 26, 2007 1:30 pm
Контакти:

Мнение от vesoo »

freeico написа:Цитат(freeico @ Mar 12 2009, 10:47) Вярно е че една компания трябва да печели за да се развива. Но истината е че Глобул се уливат много често. Просто ламтят за пари.
Вярвам че ще дойде време когато ще решат да спрат да обират клиентите си с измислени такси за услуги които трявба да са безплатни.
Аз вече съм бивш техен клиент в комплект с цялата ми фамилия. За това така говоря против тях. 4 години се отвисях по центровете за клиенти, пропускам думата обслужване, защото така и не ме обслужиха. Знам че имат клиенти които са доволни от тях. Дано не изпаднат в проблеми като мен и да си ползват мобилния безпроблемно. Съвета ми е ако имате възможност минете на някой от другите 2 оператора.
ква яка реклама им направи малииииии :a013: ма явно има защо
vesoo ‎(08.3.2008 г. 17:02):
щот нали се сещаш че за 6 дни да направя 7 дини
Звезда на Смъртта
метал:4250000
кристали:3400000
газ:850000
[color=#FF0000]Време:04:40:18[/color]
JAG_77
Редник (Private)
Регистриран: пон апр 10, 2006 9:19 pm
Контакти:

Мнение от JAG_77 »

freeico написа:QUOTE (freeico @ Mar 12 2009, 10:47) Съвета ми е ако имате възможност минете на някой от другите 2 оператора.
Vivatel не подържа E-mail to sms , значи остава само M-tel.
LoaD
Генерал (General)
Регистриран: пет яну 21, 2005 10:42 pm
Контакти:

Мнение от LoaD »

И е напълно прав. Двата нови оператора бяха създадени, за да може още някой да кара яхта, а не за да бъдат по-достъпни и по-полезни от МобилТел, сега Мтел. Както очевидно не са, добре че Вивател са на БТК, за да стават поне за чеп за зеле, макар че поне аз лично дори визуален контакт с домашен телефон не съм имал от бая време, та е спорен въпрос. И като пропуснем още малко изречения в тази насока плюс заключението "Българска работа!", с Мтел е нещо както по едно време (може би и сега) беше с GMail и останалите пощи. Ползвайте какъвто си щете продукт, но ако искате качество - изборът не е много голям. Оттам насетне всеки си прави сметката според джоба (така е логично). Другите въпроси в темата се изчерпаха...
Последна промяна от LoaD на чет мар 12, 2009 12:34 pm, променено общо 1 път.
Keep space clean, it's not yours.
charovna

Мнение от charovna »

LoaD написа:Цитат(LoaD @ Mar 12 2009, 13:27) Другите въпроси в темата се изчерпаха...
Значи ключ :)
Отговори

Върни се в “Задай въпрос, Вселена 1”