Въпрос за SMS flood

Тук можете да задавате всичките си въпроси относно Вселена 3.
Потребителски аватар
guner
Редник (Private)
Регистриран: пон юни 02, 2008 10:31 am
Контакти:

Мнение от guner »

Аз (както всички играчи във вселена 3) получихме предупреждение за промяна в наказанията за SMS flood.
Във форума също се появи съобщението:
Допълнение към правилата (които били тежки)

И при положение че вече има вдигната бухалка, въпроса е при какви условия тя ще се стовари върху главата на играча. Та значи какво е SMS flood?
Конкретния пример е:
Изпращам атака с 1 транспортер когато противника е неактивен (показва поне 5 мин. последна активност). Всеки път когато противника влезе връщам атаката. Ако противника не влезе, оставям я да реализира атаката. Това го правя всеки път когато забележа че противника е неактивен.
Идеята е да открия кога той ще престане да реагира на SMS-ите за да го ударя с с целия флот.
Изхождайки от талковния речник flood значи наводнение - такова в показания по-горен пример няма.
Изхождайки от правилата на играта - няма нито блокиране на телефона на противника, нито на нормалната работа на сървъра.

1. При този начин на игра в нарушение ли съм и ако е така какво точно е нарушението (понеже не е между описаните по-горе правила касаещи наказанията)?
2. Явно трябва по-точна (с количествени измерители) дефиниция на нарушението "SMS flood". Например брой едновременни атаки, брой позволени атаки в рамките на еденица време, как трябва да завършват тези атаки ако противника влезе, и ако не влезе.
3. Ако не се въведат количествени измерители не е ли по-добре наказанието за първо провинение да е предупреждение, а не направо 48 часа наказание - при липсата на измерители може доста играчи да не намерят точната граница на позволеното.

P.S. И още един въпрос - трябва ли да се променят правилата по средата на рунда? Всички започнали игра са се съгласили да ги спазват. Нещо повече - на базата на тези правила са градени стратегии, които при новите условия облагодетестват едни и наказват други играчи.
Последна промяна от guner на вт фев 17, 2009 2:43 pm, променено общо 1 път.
Потребителски аватар
Karbankal
Полковник (Colonel)
Регистриран: вт мар 08, 2005 7:38 pm
Контакти:

Мнение от Karbankal »

Да правилата са за това за да се спазват. Вече има случай на опит за флууд - затова си позволих да променя правилото.Защото ми се струва тежко наказанието да е с отворени атаки - поне за този случай. Но правилото по принцип си го има -просто променям наказанието за него.Което е в полза на играещите. Коя по точно стратегия се променя с това че наказанието вече е при първо нарушение без да отварям атаките. Защо ми се струва че се опитваш да се заяждаш .Примера които даваш не е за наказание . Но ако гореспоменатото го извършваш 24 часа в денонощието -то може да го тълкувам като- "непряко / намесване в играта на чужд акаунт / и всякакви злоумишлени действия спрямо друг играч нарушителят се наказва с изтриване на акаунта". Така че не виждам защо трябва да си изграждаш стратегия върху този начин на игра . Толкова ли е трудно да уважаваш противника си и да го победиш в битка - а не да му забиваш телефона с смс или да го тероризираш по друг начин . Ще ми е интересно ако аз приложа тази стратегия спрямо теб как би се чувствал. В една друга тема се коментираше подобни схеми на игра . Защото това обикновено се прилага към играчи който не могат да отвърнат на твоята атака- заради съществуващ коефициент . Ще ти хареса ли ако се приложи следната стратегия - атакуваш човек които е много над твоите точки /например 350к /а твоите примерно са 20к - та ако го атакуваш - той да може една седмица да те атакува /без да има коефициент/ .Може и да не ми отговаряш. Наказанието за флууд е доста субективно - затова е се избягва неговото прилагане. Но явно че ще се наложи да го прилагам .
Пожелавам на всички приятна игра.
[color=#00bfff][b]Защо някои са наказани с мълчание?[/b][/color]
LoaD
Генерал (General)
Регистриран: пет яну 21, 2005 10:42 pm
Контакти:

Мнение от LoaD »

А кога наказанието е било "отворени атаки" и кой го е променил? Ако не се лъжа, точно 2 пъти ми се е случвало от яд играч да ми прати 10 СМС-а (на 10тия махнах номера си от настройки де, не съм сигурен точно колко), докато съм онлайн. И съответно ме изнерви и отнесе докладването и наказанието, което си беше по желание на админа, но не превишаващо 24 игрови часа. Нямам спомен да е имало каквито и да било отворени атаки, пък то е и логично да няма при такъв случай, да речем. А това в последните няколко изречения в поста на Карб - е, откога го чакаме де :) . Би било чудесно.
Последна промяна от LoaD на вт фев 17, 2009 3:35 pm, променено общо 1 път.
Keep space clean, it's not yours.
Потребителски аватар
Karbankal
Полковник (Colonel)
Регистриран: вт мар 08, 2005 7:38 pm
Контакти:

Мнение от Karbankal »

9.Умишлен флууд

Умишлен флууд от атаки с цел прекратяване на коректната работа на телефона или умишлено забавяне на играта на друг играч могат да бъдат докладвани от потърпевшия на адрес http://support.bulfleet.com, във форума, на пощата на играта /[email protected]/ или на гидовете в играта. Наказания се поставят както следва:

9.1. При първо провинение акаунтът на нарушителя се заключва за 48 часа с ПОЗВОЛЕНИ АТАКИ КЪМ НЕГО.

9.2. При второ провинение акаунтът на нарушителя се изтрива.

Лоад е това наказание е тежко в случая/според мен/. Затова го промених за 3 вселена . Надявам се за добро . И не виждам какво пречи на стратегиите на някой играчи.
Последна промяна от Karbankal на ср фев 18, 2009 10:02 am, променено общо 1 път.
[color=#00bfff][b]Защо някои са наказани с мълчание?[/b][/color]
Отговори

Върни се в “Задай въпрос, Вселена 3”