Заключихте я,
но въпроса не беше решен.
Съгласен съм че се злоупотребява със сондите и атаките с тях, но какво да ги правим оставени на планетата?!?
Примерно имам да кажем 5 планети, на всяка от тях се строи флота, направил съм сейв. Прибирам се, флота ми се е върнал и искам да видя някой играч, но нямам сонда защото са строшени при грабежа над планетите ми ( което си е доста често ).Какво трябва да направя в случая?!? Да стоя и чакам да свършат поръчките в корабостроителниците ли? Много е недообмислена тази забрана поне според мен.
Ето да кажем Диос в 2-а вселена е забранил атаките само със сонди, но включени в общата флота са разрешени. това според мен е по-правилно.
Също така си представете акаунт на малко точки, който точно най-много му трябват кристали и загубата на 5-6к кристали за сонди всеки ден му е доста неприятна.
Да не говорим за по-развитие които не са им голяма болка, ако изключим свободните партиди в корабостроителницата.
Ама все пак какво да ги правим ези сонди? Това ежедневен изхабен ресурс ли ще се води. Невъвращаем ресурс, та те даже и не могат да се рециклират когато решиш да правиш саве, поне да си възвърнеш малко ресурс.
Това е мое мнение, дано не съм бидил някой.
Благодаря ви за вниманието.