Голяма трагедия

Всичко останало. Рекламни съобщения, всякакъв род агитации и тн. се толерират с Бан.
Everithing else. Advertisment or invitation are not allowed and are punished with ban.
LoaD
Генерал (General)
Регистриран: пет яну 21, 2005 10:42 pm
Контакти:

Мнение от LoaD »

Oбаче верно много не сте наясно как е по селата. Аз си ходя веднъж на 2 месеца и пак не бих се 'цепил така, че даже и да тръгна да споря в тема за това и то къде? - bulfleet.org... Я се вземете в ръце, бе... един народ сте. ;)

Това или става, или не, тук не е въпроса дали Арнолд случайно гостува в селото и да се хвърли да го спира... просто не е характерно за такава малка страна, като нашата, някой да се проявява като главния герой от Тексаско клане... колкото и болен мозък да е. Наистина, щом дори "болните мозъци" ни опряха до там... *и му меча...
Последна промяна от LoaD на пет фев 06, 2009 10:10 am, променено общо 1 път.
Keep space clean, it's not yours.
Потребителски аватар
duinox
Полковник (Colonel)
Регистриран: съб яну 21, 2006 6:04 pm
Контакти:

Мнение от duinox »

баща ми каза: глей синеее гледай хората съвсъм откачиха тая държава! ........
Победата Ще Бъде Наша
corpusdelikti
Редник (Private)
Регистриран: вт апр 01, 2008 9:34 pm
Контакти:

Мнение от corpusdelikti »

seazar написа:Цитат(seazar @ Feb 6 2009, 10:51) Ако бяхте малко поне проучили случая преди да пишете глупости и обиждате.Тя картинката е ясна,ама кой да мисли...
земи макаровия и направи това което ти каза ангела четии

Часове преди да убие двете си деца и да подпали родата на жена си в семейната къща Манчо Панюков е бил предупреден заради подадено устно оплакване срещу него.

30-годишната Биляна Панюкова, която сега е в "Пирогов" с 85% изгаряния, се жалвала от психически тормоз.

Затова мъжът й бил повикан на разговор при единствения полицай, който патрулира в района на Осиково и околните села.

Било му отправено предупреждение и "инцидентът" бил сметнат за приключен.

След запой в селската кръчма Маньо все пак тръгнал да изпълни заканите, отправяни пред свидетели - да търси възмездие от онези, които са го докарали до такова положение.

Малкият Иво бил първата жертва. Бащата нанесъл рана по врата и ухото на 5-годишното момче и блъскал главата му в земята, докато го умъртвил.

Големият му син - Еди, на осем години, побегнал ужасен към площада, но бил настигнат и буквално обезглавен.

Ножа, с който извършил престъплението, убиецът взел от роднина на жена си ден по-рано под предлог, че ще коли животно.

Според някои издания Панюков страдал от шизофрения, но тази диагноза не бе потвърдена официално.

Хората от Осиково и родното му село Скребатно разказват, че Манчо не бил луд, но буен и с избухлив характер още като ученик. През следващите години започнал

често да злоупотребява с алкохола

Баща му, който носи същото име и е бил пребиван от него в миналото, сподели отчаян пред тв камерите: "При тая постъпка който и да е трябва да се самоубие. И жив да те намерят, няма смисъл да живееш..."

Той споделя, че преди 12 години съпругата му загинала на полето при удар на гръм. Момчето оцеляло, но преживяло тежко смъртта на майка си.

Публична тайна в селото е, че Манчо взимал заеми, които не връщал. Да търсят длъжника в селото идвали и мутри.

Налагало му се дори да разпродава имущество

от апартамента на тъста си в Гоце Делчев. Мурат Парапанов бил работил в Либия и имал спестявания. Подпомагал дъщеря си и семейството й, бил обзавел и жилище в града.

Зетят също имал ключ оттам. След като разкрила, че покъщнината от бащиното й жилище е изнесена, Биляна взела децата и се прибрала при родителите си в Осиково с намерението най-сетне да напусне мъжа си.

Близки до семейството споделят пред медиите, че Манчо бил безотговорен и непълноценен като глава на семейството, защото му се живеело. Наричат го "клошар", "пияница", "мързел". Той нямал постоянна работа, а в същото време бил

натрупал 40 000 лв. дългове

Сумата била похарчена с компания в местната кръчма, за която младият Манчо мъкнел пържоли от града всяка събота и неделя и канел музиканти със зурни и тъпани. 10 бона били хвърлени за изборите.

Според в. "Труд" другарите на убиеца били активисти на ГЕРБ от родното му село. Падението на младия мъж започнало, когато се увлякъл по политиката.

Приятелите, които гуляели с него, обаче го изоставили, когато парите свършили, разказа Панюков-старши пред БНТ.

Той предположи, че отчаянието от тези финансови тегоби е тласнало сина му към подобно зверство. Въпреки че му е родител, той също е бил пребиван от него.

Пред тв камерите мъжът проплака: "Мен да беше утрепал, не децата!" - и поиска смъртно наказание за сина си.

Според данните на прокуратурата обаче не Манчо е нанесъл побой над баща си - това направил братовчед му със същите име и фамилия, но с друго ЕГН, обявиха от районната прокуратура в Благоевград.

От данните на районната прокуратура в Гоце Делчев не можело да се заключи, че става дума е човек с висока степен на обществено-опасно поведение.

Младият Панюков е бил осъден по две дела за незаконна сеч; обвинен е и за присвояване на 800 лв. от частна фирма, информира БНР, като се позовава на данни от районната прокуратура в Благоевград.

Семейните дрязги са в основата на трагедията, убеден е кметът на селото.

В Бургас генералният комисар на МВР Павлин Димитров оповести, че убиецът не е оказал съпротива при полицейското задържане, но не е имал и чувство за вина.

Казал: "Аз го извърших"

В подпалената къща в Осиково се намирали и други роднини на жена му.

Освен тъстовете Мурат (50 г.) и Фикра (54 г.), на гости при тях били и трите лели на Биляна: Биляна Караилиева, съпругът й Малин, който също е сред пострадалите при палежа заедно с Емилия Дегьова и Анифе Велева, настанени в "Пирогов" с по-леки изгаряния.

Днес в Осиково погребаха малките Еди и Иво в общ гроб, по мюсюлмански. В селото и останалите населени места от община Гърмен е обявен траур.

Във всички джамии в Гоцеделчевско отслужват и молебен за петимата пострадали при пожара, предизвикан от Манчо Панюков.

На убиеца бе повдигнато обвинение за причиняване на смърт по особено жесток начин и умишлен палеж.

video Защо се увеличават безсмислените убийства? - разговор с криминалния психолог д-р Бойко Ганчевски в сутрешния блок на Би Ти Ви
video Как телевизиите отразиха трагедията в Осиково в централните си емисии
Търся търговец който продава Кръстове на по-евтина цена от базовата плс ( знам че няма да има изобилие но все някой ще се намери )
Потребителски аватар
seazar
Сержант (Sergeant)
Регистриран: съб апр 08, 2006 9:07 am
Контакти:

Мнение от seazar »

е какво да чета "Рамбо"?
А колкото до това аз какво ще правя-не си ти човека който ще ми дава акъли.
[url=http://www.bgpetition.com/diskriminacia/index.html]http://www.bgpetition.com/diskriminacia/index.html[/url]

[url=http://vbox7.com/play:ecba408e]http://vbox7.com/play:ecba408e[/url]
vladoto
Редник (Private)
Регистриран: ср дек 10, 2008 3:07 pm
Контакти:

Мнение от vladoto »

Въпросът беше какво мислим за трагедията, та да се върне на това... На мен главата ми не го побира това - така хладнокръвно да убиеш децата си и то по брутален начин. Според мен ако на тоя му наложат смъртно наказание (хипотетично, разбира се) си е направо спасение за него. По-добре е да го оставят да гние в затвора цял живот, защото сега може и да не изпитва вина, но след година-две като осъзнае какво е направил... цял живот ще се гърчи като червей!!! Сега сигурно 20 човека ще скочите да ми обяснявате, че трябва да му наложат смърт, но това е моето мнение и смятам, че смъртта е лесният изход и то не за друг, а за убиеца.
Каквото и да пишем... жалко за децата...
corpusdelikti
Редник (Private)
Регистриран: вт апр 01, 2008 9:34 pm
Контакти:

Мнение от corpusdelikti »

seazar написа:Цитат(seazar @ Feb 7 2009, 11:10) е какво да чета "Рамбо"?
А колкото до това аз какво ще правя-не си ти човека който ще ми дава акъли.
м дааа истината е че верно не четеш !поне моите постове остапеее остапее къде са ти дванадесетте столааа?
Търся търговец който продава Кръстове на по-евтина цена от базовата плс ( знам че няма да има изобилие но все някой ще се намери )
f1ghter
Редник (Private)
Регистриран: съб фев 07, 2009 3:41 pm
Контакти:

Мнение от f1ghter »

Смърт за този мръсен ......!
Тоя заслужава бавна мъчителна смърт..
В статиите го искарват едва ли не луд но не е бил бил е просто еда пияница която играла много хазарт и от там и дълговете...
Абе нямам думи...
Най ме е яд за децата защото те не са видяли нищо от живота с такъв баща които ги биел и лишавал..
Изкарал ги е от интернет зала и пред всички ги е изкормил :( И всички са гледали... Супер тъпи хора нямам думи просто няма да помогнат а гледат само :@
Абе няма какво да говоря че само се дразня на тоя мръсник
Последна промяна от f1ghter на съб фев 07, 2009 6:38 pm, променено общо 1 път.
Причина: Без изказвания на етническа основа
LoaD
Генерал (General)
Регистриран: пет яну 21, 2005 10:42 pm
Контакти:

Мнение от LoaD »

Bao-Morao написа:Цитат(Bao-Morao @ Feb 7 2009, 18:25) Въпросът беше какво мислим за трагедията, та да се върне на това... На мен главата ми не го побира това - така хладнокръвно да убиеш децата си и то по брутален начин. Според мен ако на тоя му наложат смъртно наказание (хипотетично, разбира се) си е направо спасение за него. По-добре е да го оставят да гние в затвора цял живот, защото сега може и да не изпитва вина, но след година-две като осъзнае какво е направил... цял живот ще се гърчи като червей!!! Сега сигурно 20 човека ще скочите да ми обяснявате, че трябва да му наложат смърт, но това е моето мнение и смятам, че смъртта е лесният изход и то не за друг, а за убиеца.
Каквото и да пишем... жалко за децата...
Убиването на хора само по себе си не трябва да е присъщо на човечеството по абсолютно никакъв повод. Който не е съгласен с това - прав му път към джунглата. Другия довод е, че трябва да си умствено изостанал да наказваш човек, който не цени живота - с отнемането му на същия. Но като вземем предвид, че не сме дорасли (или доеволюирали) доникъде, то довода с "изоставането" май не е никакъв довод при нас... ;) Затова пък винаги ни остава възможността да се оправдаваме, че някой-си "горе", дето си няма друга работа, ще се погрижи за всичко.

Мдам, и моят ум не побира подобни "човешки" прояви. Дори при животните няма такава гавра и жестокост. Уж разликата ни с тях, е, че сме разумни същества, което явно в доста случаи се оказва минус.
Последна промяна от LoaD на нед фев 08, 2009 1:21 am, променено общо 1 път.
Keep space clean, it's not yours.
Отговори

Върни се в “Off Topic”