До къде стигна Българското образование?

Всичко останало. Рекламни съобщения, всякакъв род агитации и тн. се толерират с Бан.
Everithing else. Advertisment or invitation are not allowed and are punished with ban.
RoYaL
Адмирал (Admiral)
Регистриран: пон дек 06, 2004 3:45 pm
Контакти:

Мнение от RoYaL »

reeves написа:Цитат(reeves @ Jan 28 2009, 13:49) Явно тея по ФВС са зле навсякъде. В училището в което завърших миналата година, тоя по физическо си пийваше, но не беше сам, а с директора и единия зам. директор .. и това да кажем 3-4-5 пъти, НЕ - системно. Цял Добрич ги знае, ама директора е с големи връзки и никой не го пипа за нищо.
Тоя по ФВС, не можеше да се застава пред него - лице в лице, само от изпаренията човек може да отиде в токсикологията :)

ХъХъ .. сега като върна лентата назаде ... аз съм учил в 3 училища - и в 3-те физкултурниците си пийваха .. като тоя в последното биеше всякакви рекорди ( от класът ми нямаше човек, който да не е ходил да му купува бира по време на час - то доста голяма част от учениците, на които е предавал са го правили това. Ако си имал отсъствие предният час, вика те .. казва " Нещо предният час те е нямало, ама можем да оправим нещата"беше възможно,защото си пишеше оценки и отсъствия в негов бележник или тефтер и седмица- две след това попълваше в дневника; не си покривал нормативи, за да бягаш, скачаш или там квото имаш да правиш .. през магазина и ходи се преобличай ;)
Отделно си имаше шкафче със твърд алкохол - ракийка, водка, винце ..
та тей де .. не само при вас е така ;)
Факт. Факт, че такива хора ги познават висшестоящите и са над 20 години учители в текущата институция. Как държат подобен човек, толкова ценен кадър ли им е?
[15:32:36] maroder каза: toq ne stiga 4e me grabi
[15:32:40] maroder каза: mi i ma ubira

Bulfleet.org -> Паметник на една отминала епоха.
Потребителски аватар
hriyan
Редник (Private)
Регистриран: пет яну 19, 2007 2:27 pm
Контакти:

Мнение от hriyan »

RoYaL написа:QUOTE (RoYaL @ Jan 28 2009, 13:53) Факт. Факт, че такива хора ги познават висшестоящите и са над 20 години учители в текущата институция. Как държат подобен човек, толкова ценен кадър ли им е?
Просто никой вече не се навива да става учител, защото учениците, родителите и държавата ти се подиграват и ти се плащат смешни пари.

Едит:
Ако искаш добро образование се премести в по-добро училище, където учителите си държат на професията и ще те карат да залягаш над учебниците. И ако имаш желание да учиш, а не да се оплакваш като ти пишат 4 ще учиш.
Последна промяна от hriyan на ср яну 28, 2009 1:03 pm, променено общо 1 път.
RoYaL
Адмирал (Admiral)
Регистриран: пон дек 06, 2004 3:45 pm
Контакти:

Мнение от RoYaL »

hriyan написа:Цитат(hriyan @ Jan 28 2009, 13:57) Просто никой вече не се навива да става учител, защото учениците, родителите и държавата ти се подиграват и ти се плащат смешни пари.

Едит:
Ако искаш добро образование се премести в по-добро училище, където учителите си държат на професията и ще те карат да залягаш над учебниците. И ако имаш желание да учиш, а не да се оплакваш като ти пишат 4 ще учиш.
Уча в едно от най-елитните училища в града ми - Търговската Гимназия. Къде да се преместя? А и не вярвам в другите училища да еп о-различно. Освен ако тук зорлям не приемат само такива, дето не си държат на професията. Пръснати са на всякъде, нали знаеш.
Последна промяна от RoYaL на ср яну 28, 2009 1:13 pm, променено общо 1 път.
[15:32:36] maroder каза: toq ne stiga 4e me grabi
[15:32:40] maroder каза: mi i ma ubira

Bulfleet.org -> Паметник на една отминала епоха.
Pexos
Ефрейтор (Corporal)
Регистриран: пон сеп 12, 2005 9:04 pm
Контакти:

Мнение от Pexos »

Ако искаш да мине "най-безболезнено", седиш и си трайкаш, оставяш майка ти да се извини от твое име, получаваш мъмрене и предупреждение за изклюзване, тази година успеха ти пада с 1 по някои предмети - тия дето пийват с даскала. Догодина на всички им е минало и си готов. По ФСБ се освобождаваш до 12ти клас със алергия от прах или астма /трябва личния ти лекар да е познат на семейството или направо родителите да му обяснят каква е ситуацията/. "Имиджа ти" сред учениците мисля ще се повлияе положително след тази случка, независимо коя версия чуят :Д
При всички останали ситуации само ще страдаш. Недай си Боже да го изгонят даскала заради тебе...

П.С. леле, леле - какви правописни грешки правя :Д
Последна промяна от Pexos на ср яну 28, 2009 1:18 pm, променено общо 1 път.
reeves
Лейтенант (Lieutenant)
Регистриран: нед апр 02, 2006 9:09 pm
Контакти:

Мнение от reeves »

хъхъ .. ако изгонят даскала заради тебе ... бай бай образование ;) и ще ходиш да обираш рециклажи :lol:
ще имаш шанс само в някой друг град да завършиш :)
[url=http://www.erepublik.com/en/referrer/Militeri][/url]
Потребителски аватар
hriyan
Редник (Private)
Регистриран: пет яну 19, 2007 2:27 pm
Контакти:

Мнение от hriyan »

RoYaL написа:QUOTE (RoYaL @ Jan 28 2009, 14:08) Уча в едно от най-елитните училища в града ми - Търговската Гимназия. Къде да се преместя? А и не вярвам в другите училища да еп о-различно. Освен ако тук зорлям не приемат само такива, дето не си държат на професията. Пръснати са на всякъде, нали знаеш.
Няма да споря с теб, народът го е казал.
"Който търси - намира!"
LoaD
Генерал (General)
Регистриран: пет яну 21, 2005 10:42 pm
Контакти:

Мнение от LoaD »

Пролог и първо действие - най-голяма изгода имаш от споразумение... сега, да знаеш, че на адвокатите (друго си е респекта...) им вдигнаха хонорара двойно от тази година, а баща ми е в чужбина, така че родителското тяло е оптималният вариант в случая. Първо поднесете информацията леко на баща ти, защото всеки нормален такъв, първо ще убие всеки посегнал на децата му, после ще задава въпросите. След това говори със съучениците си, по-точно с родителите им (вашите не може да не познават тези на твои съученици), в крайна сметка децата са видяли случката от първо лице - а никой нормален родител няма да си затвори очите пред риска това да се повтори и с неговото дете. Колкото повече родители - толкова повече. Колкото по-бързо, толкова по-бързо. И колкото по-ядосани, толкова по-добре.
Второ действие - нека поискат среща и с директора, както и педагога и т.н. Кажи им да наблегнат на това, че са наясно с причината за вонящата му уста, наясно са със случилото се, както са наясно и двата класа дечурлига (50, някои от които непознати, срещу 3, които са колеги...), така че само с едното рамо на учителите, което си е всеизвестен факт, че си прикриват кирливите ризи постоянно, номера няма да мине. Най-малкото пред дузината разгневени родители. И ако оценките ти не станат слаби изведнъж, както и не се повтори ситуацията с теб или с който и да е друг ученик, макар и всички да са наясно, то някак ще преглътнат случилото се, съчетано със сърдечно извинение към теб и към родителите от даскалския съвет, конкретно от по-миризливите. Съмнявам се, че ще са достатъчно плиткоумни и уверени (дори да са връзкари), за да не приемат нещо подобно.

Ако не ти харесва, по-безболезнен вариант от този, аз лично не виждам или поне не съм се сетил ;) . Ако искаш да му дадеш гласност, в нета и сам можеш да се оправиш, със съучениците си и родителите им - също. А от "Господари на ефира", да речем, се обожават с учителите ;) . Тук ако желаеш вече, можеш да гониш и известност, макар че те знам, че не ти е чак такъв стила.

It's your turn.

П.П.: Не забравяй, че скачаш срещу учителското настоятелство, ако се беше сбил с ученик, щях да ти кажа от опит как се процедира ;) . Тук си на по-сериозно ниво.
Последна промяна от LoaD на ср яну 28, 2009 2:20 pm, променено общо 1 път.
Keep space clean, it's not yours.
Потребителски аватар
Nicoll
Ефрейтор (Corporal)
Регистриран: чет юни 28, 2007 12:54 pm
Контакти:

Мнение от Nicoll »

RoYaL написа:Цитат(RoYaL @ Jan 28 2009, 14:08) Уча в едно от най-елитните училища в града ми - Търговската Гимназия. Къде да се преместя? А и не вярвам в другите училища да еп о-различно. Освен ако тук зорлям не приемат само такива, дето не си държат на професията. Пръснати са на всякъде, нали знаеш.
Слънце, пак ли ти :p140:
Да светна малко обстановката - сега, с т. нар. "делигирани бюджети" всеки ученик носи със себе си определена сума (за различните училища е различна - зависи от региона, големина на училище и още нещо), с която училището разполага, затова и тази борба за ученици - > има ученици - > има пари - > има заплати :c022:

Мнение 1: оставяш нещата така ... тоест си затваряш очите и при сгоден момент (в подобна ситуация) - > клипче ;)
Мнение 2: местиш училището (някой го каза, по - добро винаги има ;) ) - Официална молба от родител, че преместването става по твое желание, породено от ..... (изброяваш)

Колкото по - официално - толкова по - добре ;)

п.п. другото - ще те разпитам ей - сега :)
Последна промяна от Nicoll на ср яну 28, 2009 2:38 pm, променено общо 1 път.
[i][color=#FF00FF]factotum каза: човек се чувства жив всеки един миг с козирог :)[/color][/i]
the_predator

Мнение от the_predator »

RoYaL написа:Цитат(RoYaL @ Jan 28 2009, 13:22) Никой не ми повярвай, че ме е удрял, гонил и псувал. За тях работата е чиста. Аз съм виновния. Щели да ме предлагат за изключване или предупреждение за такова, буахаха. Какво по дяволите става тук?! На къде отива образованието?! :D
Ехе роялчо ми е колега ... и на мене ми налиташе на бой един пиян даскал (като видя зад мене още 10 задружни съученика стават от столовете си едновременно си седна на бюрото) ,защото го попитах защо имам 3 ... нема да си сам :) не само тебе те мразят даскалите :( и аз съм на същото дереже ама вече не ми прави впечатление :) и си ги псувам и убиждам право в очите ... :)
LoaD
Генерал (General)
Регистриран: пет яну 21, 2005 10:42 pm
Контакти:

Мнение от LoaD »

А, ти па си ги псувай, после питай що имаш 3... което и за мен е загадка :) .
Последна промяна от LoaD на ср яну 28, 2009 6:13 pm, променено общо 1 път.
Keep space clean, it's not yours.
Отговори

Върни се в “Off Topic”