Мнението ми за промяната на бойния кораб в Спийда
Мнението ми относно промяната на бойния кораб и уж опита да се вкара в играта(ако не те интересува не чети надолу).
Промяната е нулева и мисля, че няма смисъл да обяснявам защо. Още веднъж евала на "кръстовете" - любимия кораб на създателите на играта.
Едит: Все пак реших да напиша за около 4-5 път защо промяната мирише.
1. 1% повече във фабриката на ниво е нищо в сравнение с разликата в цените на Йонни техники и Плазмени техники (няма да влизам за да видя точните имена). Пример: Когато играч с бойни кораби има 9 ниво Плазмени техники, играч на кръстосвачи ще има 11 ниво Йонни техники и ще е платил приблизително същият ресурс. Това са 10% атака отгоре в полза на кръст-маниака.
2. Нивата на кръстосвачите са по-евтини от тези на бойните кораби 2.26 пъти което е очевидно много. Това е едно ниво повече за кръст-маниака при равни точки на флот и бонуси за флота. Това са 8% атака и структура отгоре като ще намалява с нивата заради новия як бонус на бойните. Ето тук и сами ще се сетите, че когато кръстосвачите станат 9 ниво и бойните кораби станат 8 ниво новия супер як бонус на бойните кораби ще им помогне да имат същия бонус като кръстовете: 9нива x 8%(кръст) срещу 8 нива x 9%(боен). Гоооолям бонус за бойните.
3. Извадка от хелпа:
Guardian - Ion
Battlecruiser - Plasma
Guardian - 12% Lingt (Heavy for Universe 3)
Battlecruiser - 15% Normal
*Тук държа да отбележа че кръст-маниака трябва да сложи едно отгоре на щитове за да изравни % щит на бойния но това не е задължително защото:
Ion --> Normal = 35% reduction
Plasma --> Light = 25% reduction
Край на извадката.
Тук ще се въздържа от сложни обяснения за да разберат всички. 100% редукция означава че съответния вид атака прави пълни поражения на съответния вид броня. ==> Колкото е по-голям процента толкова повече от реалните си поражения ще направят корабите. ==>Флотата на кръст-маниака ще направи с 10% повече от реалните си поражения от флотата на бойния-заблуденяк.
4. Забравих ли да кажа че кръстосвача има 15 000 скорост а бойния 10 000?
Извод: За да стане бойният кораб годен за игра трябва да стане по-силен от сегашния най-добър кораб.
Едит: забравих да си направя реклама на другата тема в раздел Предложения който се чете само от предлагащите.
http://www.bulfleet.org/index.php?showtopic=54857
Промяната е нулева и мисля, че няма смисъл да обяснявам защо. Още веднъж евала на "кръстовете" - любимия кораб на създателите на играта.
Едит: Все пак реших да напиша за около 4-5 път защо промяната мирише.
1. 1% повече във фабриката на ниво е нищо в сравнение с разликата в цените на Йонни техники и Плазмени техники (няма да влизам за да видя точните имена). Пример: Когато играч с бойни кораби има 9 ниво Плазмени техники, играч на кръстосвачи ще има 11 ниво Йонни техники и ще е платил приблизително същият ресурс. Това са 10% атака отгоре в полза на кръст-маниака.
2. Нивата на кръстосвачите са по-евтини от тези на бойните кораби 2.26 пъти което е очевидно много. Това е едно ниво повече за кръст-маниака при равни точки на флот и бонуси за флота. Това са 8% атака и структура отгоре като ще намалява с нивата заради новия як бонус на бойните. Ето тук и сами ще се сетите, че когато кръстосвачите станат 9 ниво и бойните кораби станат 8 ниво новия супер як бонус на бойните кораби ще им помогне да имат същия бонус като кръстовете: 9нива x 8%(кръст) срещу 8 нива x 9%(боен). Гоооолям бонус за бойните.
3. Извадка от хелпа:
Guardian - Ion
Battlecruiser - Plasma
Guardian - 12% Lingt (Heavy for Universe 3)
Battlecruiser - 15% Normal
*Тук държа да отбележа че кръст-маниака трябва да сложи едно отгоре на щитове за да изравни % щит на бойния но това не е задължително защото:
Ion --> Normal = 35% reduction
Plasma --> Light = 25% reduction
Край на извадката.
Тук ще се въздържа от сложни обяснения за да разберат всички. 100% редукция означава че съответния вид атака прави пълни поражения на съответния вид броня. ==> Колкото е по-голям процента толкова повече от реалните си поражения ще направят корабите. ==>Флотата на кръст-маниака ще направи с 10% повече от реалните си поражения от флотата на бойния-заблуденяк.
4. Забравих ли да кажа че кръстосвача има 15 000 скорост а бойния 10 000?
Извод: За да стане бойният кораб годен за игра трябва да стане по-силен от сегашния най-добър кораб.
Едит: забравих да си направя реклама на другата тема в раздел Предложения който се чете само от предлагащите.
http://www.bulfleet.org/index.php?showtopic=54857
Последна промяна от hriyan на пон яну 05, 2009 4:05 pm, променено общо 1 път.
Проблема не е във слабия Боен Кораб а във силния кръст! Защо ли кръста е толкова силен? защото е със лека броня т.е. единственно корабите стрелящи с Йон имат 100% редукция на бронята на кръста.
във всички игри баланса се гради върху принципа камък <-> ножица <-> хартия (всяко нещо бие друго, но е слабо от трето), кръста е единственното изключение... само флота от кръстосвачи е на "печалба" срещу кръстосвачи.
за всичко казано съм съгласен с изключение на т.4 (скоростта) все пак бойния кораб е най икономичния (ако изключим Мегатона) Структура->Разход
във всички игри баланса се гради върху принципа камък <-> ножица <-> хартия (всяко нещо бие друго, но е слабо от трето), кръста е единственното изключение... само флота от кръстосвачи е на "печалба" срещу кръстосвачи.
за всичко казано съм съгласен с изключение на т.4 (скоростта) все пак бойния кораб е най икономичния (ако изключим Мегатона) Структура->Разход
Съгласен - да се върне бронята на кръста! Не че някой ни слуша, ама да си мрънкамеstan4o написа:Цитат(stan4o @ Jan 5 2009, 16:26) Проблема не е във слабия Боен Кораб а във силния кръст! Защо ли кръста е толкова силен? защото е със лека броня т.е. единственно корабите стрелящи с Йон имат 100% редукция на бронята на кръста.
[15:32:36] maroder каза: toq ne stiga 4e me grabi
[15:32:40] maroder каза: mi i ma ubira
Bulfleet.org -> Паметник на една отминала епоха.
[15:32:40] maroder каза: mi i ma ubira
Bulfleet.org -> Паметник на една отминала епоха.
Te за какъв чеп я смениха, на първо време? (бе да става лафа, пък и да се информирам в същото време, че много неща има, за които не знам...
)
П.С.: Дали не са пак ония гении, дето вкараха Уиджет-а в първоначалния му вариант, предложили тая промяна
. *злобен смях*
П.С.: Дали не са пак ония гении, дето вкараха Уиджет-а в първоначалния му вариант, предложили тая промяна
Последна промяна от LoaD на пон яну 05, 2009 3:49 pm, променено общо 1 път.
Keep space clean, it's not yours.
Икономичен е ама само на теория. Виж като пуснеш кръстаците на по-ниски на проценти скорост така че да стигат за времето за което стига бойния на 100% и ми кажи коя флота иска по-малко газ? Скаута е най-икономичния кораб но това въобще не е най-важното.stan4o написа:QUOTE (stan4o @ Jan 5 2009, 16:26) Проблема не е във слабия Боен Кораб а във силния кръст! Защо ли кръста е толкова силен? защото е със лека броня т.е. единственно корабите стрелящи с Йон имат 100% редукция на бронята на кръста.
Смениха я защото им е любимия кораб.LoaD написа:QUOTE (LoaD @ Jan 5 2009, 16:43) Te за какъв чеп я смениха, на първо време? (бе да става лафа, пък и да се информирам в същото време, че много неща има, за които не знам...)
П.С.: Дали не са пак ония гении, дето вкараха Уиджет-а в първоначалния му вариант, предложили тая промяна. *злобен смях*
Последна промяна от hriyan на пон яну 05, 2009 3:58 pm, променено общо 1 път.
- sixkiller_k3
- Лейтенант (Lieutenant)
- Регистриран: чет юли 26, 2007 4:15 pm
Честно казано и стария вариант според мен не беше най-добрият, понеже бойният кораб мачкаше наред
Но определено беше по-добре от сега, когато мегатона почти няма противодействие, а кръстовете падат само от мегатони ...
Последна промяна от sixkiller_k3 на пон яну 05, 2009 3:59 pm, променено общо 1 път.
[color=green]Sk8 Be4 It's 2 L8![/color]
Бойния мачкаше кръста. Скаута/спийдъра мачкаха бойния. Кръста мачкаше скаута/спийдъра.Fr0z3nSouL™ написа:QUOTE (Fr0z3nSouL™ @ Jan 5 2009, 16:54) Честно казано и стария вариант според мен не беше най-добрият, понеже бойният кораб мачкаше наредНо определено беше по-добре от сега, когато мегатона почти няма противодействие...
- sixkiller_k3
- Лейтенант (Lieutenant)
- Регистриран: чет юли 26, 2007 4:15 pm