Спийд - рунд 15 - новости
-
skorpionbg
- JackDaniels
- Лейтенант (Lieutenant)
- Регистриран: пон ное 27, 2006 9:55 am
- Контакти:
Да обясня за мойте братя дебили от форума, какво всъщност направи админа ни
За да направиш нещо по-значимо в рунда, различно от това да биеш играчите на по 10к, трябва да имаш напълно развити мини минимум първите 2 месеца от рунда ( за спийд вселена).
Тетретите са раса която строят сградите си с 15% по-бързо, в средата на рунда това е почти без значение, но както ви казах първото което трябва да направите ако играете сериозно и с мисъл играта е да нацъкате мините възможно най-бързо при което тоя бонус е от огромно значение, пример в топ 100, 70 % ще са тертети първата седмица (въпреки, че досега с тая раса обикновено играят така наречените зайци (ламери, които не спят 2 дни, след което стават каси, процентът на добрите играчи играещи с тертети досега беше малък))
Тертетите са раса която има 15% повече добив от всички ресурси, това е основният бонус на расата.
Тертетите са раса която строи с 15% по-евтини сгради, именно това е другия основен фактор който превръща новостта въведена от бате Скорпи в още по-абсурдна, предполагам на голяма част ще им се изясни към края защо.
Та какво става, всички раси в началото нацъкваме мини, естествено тертета строи по-бързо и има по-голям добив, когато е занулил мините на 3те си планети, ще е на около 15к, ние ще сме на около 10к далеч от зануляването на мините си. Да прибегнем към момента когато и двете раси са около 30к, това разбира се ще е по-доста различно време, благодарение на по-голямия бонус на тертета. на 30к тертета ще има занулени мини на 3 планети и бонус от 4 500 точки пред останалите раси поради по-евтините му сгради. Да приемем, че миопа ще компенсира 2/3к от тая загуба поради по евтините си проучвания, но той ще е на доста точки зад тертета, причина - тертета копае с 15% повече, нокса и конфеда ще са най-зле, защото нокса няма да е направил много кораби - не са нужни в началото, конфеда ще е извадил танкерите, но за какво са му, 30к се стигат толкова бързо, че "ламерите" които правят рецилажи все още нямат флоти за да ги направят. Та тея 4.5к ще са 3 скорости в повече + да кажем 1 спай повече от останалите балами. В тоя момент тертета ще мине разбира се пръв 30к, веднага ще направи 2те колонии, докато останалите стигнат 30к той вече ще има 5 копаещи с 15% повече планети, а тъпанарите ние ще се чудим как тея играещите с тертети са тооооолкова добри, че да е невъзможно да ги стигнем. Веригата си продължава и до 8те планети същата. Аз освен едно Благодаря за новостта която така оряза тертета, че ми стана неудобно, няма какво да кажа. А защо няма да играя тертет, защото като гледам всички ще играят тертети, а аз имам огромно самочувствие и не бих позволил на някой да ми дава уклон на ... клавиатурата ..
ПС: Скорпи ако ще още някое клише от типа морето е синьо а вълните буйни, изобщо, ама изобщо няма как да ме убедиш, че целта на това което направи е тая за която казваш. Надявам се тоя рунд да не те видя в топа тертет
За да направиш нещо по-значимо в рунда, различно от това да биеш играчите на по 10к, трябва да имаш напълно развити мини минимум първите 2 месеца от рунда ( за спийд вселена).
Тетретите са раса която строят сградите си с 15% по-бързо, в средата на рунда това е почти без значение, но както ви казах първото което трябва да направите ако играете сериозно и с мисъл играта е да нацъкате мините възможно най-бързо при което тоя бонус е от огромно значение, пример в топ 100, 70 % ще са тертети първата седмица (въпреки, че досега с тая раса обикновено играят така наречените зайци (ламери, които не спят 2 дни, след което стават каси, процентът на добрите играчи играещи с тертети досега беше малък))
Тертетите са раса която има 15% повече добив от всички ресурси, това е основният бонус на расата.
Тертетите са раса която строи с 15% по-евтини сгради, именно това е другия основен фактор който превръща новостта въведена от бате Скорпи в още по-абсурдна, предполагам на голяма част ще им се изясни към края защо.
Та какво става, всички раси в началото нацъкваме мини, естествено тертета строи по-бързо и има по-голям добив, когато е занулил мините на 3те си планети, ще е на около 15к, ние ще сме на около 10к далеч от зануляването на мините си. Да прибегнем към момента когато и двете раси са около 30к, това разбира се ще е по-доста различно време, благодарение на по-голямия бонус на тертета. на 30к тертета ще има занулени мини на 3 планети и бонус от 4 500 точки пред останалите раси поради по-евтините му сгради. Да приемем, че миопа ще компенсира 2/3к от тая загуба поради по евтините си проучвания, но той ще е на доста точки зад тертета, причина - тертета копае с 15% повече, нокса и конфеда ще са най-зле, защото нокса няма да е направил много кораби - не са нужни в началото, конфеда ще е извадил танкерите, но за какво са му, 30к се стигат толкова бързо, че "ламерите" които правят рецилажи все още нямат флоти за да ги направят. Та тея 4.5к ще са 3 скорости в повече + да кажем 1 спай повече от останалите балами. В тоя момент тертета ще мине разбира се пръв 30к, веднага ще направи 2те колонии, докато останалите стигнат 30к той вече ще има 5 копаещи с 15% повече планети, а тъпанарите ние ще се чудим как тея играещите с тертети са тооооолкова добри, че да е невъзможно да ги стигнем. Веригата си продължава и до 8те планети същата. Аз освен едно Благодаря за новостта която така оряза тертета, че ми стана неудобно, няма какво да кажа. А защо няма да играя тертет, защото като гледам всички ще играят тертети, а аз имам огромно самочувствие и не бих позволил на някой да ми дава уклон на ... клавиатурата ..
ПС: Скорпи ако ще още някое клише от типа морето е синьо а вълните буйни, изобщо, ама изобщо няма как да ме убедиш, че целта на това което направи е тая за която казваш. Надявам се тоя рунд да не те видя в топа тертет
Последна промяна от JackDaniels на нед яну 04, 2009 8:03 pm, променено общо 1 път.
"A cynic is a man who knows the price of everything, and the value of nothing."
-
EvilForce
- Полковник (Colonel)
- Регистриран: пон юли 11, 2005 9:05 pm
- Контакти:
Я па стига глупости.Трудно е да вкараш някакъв довод на някой който смята че единствено неговот мнение е миродавно.Темата стана не знам колко страници и да продължаваш да твърдиш че всеки дето е писал там е тъпак малко не върви.skorpionbg написа:QUOTE (skorpionbg @ Jan 4 2009, 19:17) В предишната тема няколко дни ви чаках да дадете разумни доводи против идеята за планетите. Нищо не получих. Показах ви и каква е желязната логика... най-много страда тертета от това въведение. Ще му се налага да играе, а не само мини да цъка. Съжалявам, но ако някой иска да седи на рефреш само и да е в топа, то няма да го огрее в спийда.
Имам идея и за намаляване на силата на кръста от фабриката от 8 на 7%, но тя ще изчака малко)
[quote="DoNaTell0"]Цитат(DoNaTell0 @ Jun 18 2009, 09:23) мръсник :)[/quote]
Цитат[13:28:16] misterya каза: Трибуквените органи в човешкото тяло винаги много болят..[/quote]
Цитат[13:28:16] misterya каза: Трибуквените органи в човешкото тяло винаги много болят..[/quote]
- PoLterGaiSt
- Ефрейтор (Corporal)
- Регистриран: нед фев 04, 2007 10:43 am
- Контакти:
- CORWIN
- Майор (Major)
- Регистриран: нед яну 29, 2006 12:12 pm
- Контакти:
хихихихихи......
тъй като сме в раздел за спам.... да ви споделя една ЕРЕТИЧНА мисъл дет ми се завъртя из глвата (след една водка, какво друго да ти се върти.....)
та не може ли да се рпеработи малко тази стратегия за каскадно развитие:
- каскадно правене на планети:
* до 30к ресурсни - 3 планети
* до 300к ресурсни - 5 планети
* над 300к ресурсни - 8 планети
в нещо малко по изчанчено:
* до 30к рейтинг-класация - 3 планети
* до 150к рейтинг-класация - 5 планети
* над 150к рейтинг-класация - 8 планети
*** над 250к рейтинг-класация - отворено за атака от страна на всеки минал 150к в класацията
коефициента за класация пак си е 3:1
много ми е интересно каква конфигурация ще се получи за игра при тези условия....
незнам за вас.... но аз трудно бих определил каквато и доминация на която и да е раса.....
п.п.
а бре нямам си работа, спамя си
тъй като сме в раздел за спам.... да ви споделя една ЕРЕТИЧНА мисъл дет ми се завъртя из глвата (след една водка, какво друго да ти се върти.....)
та не може ли да се рпеработи малко тази стратегия за каскадно развитие:
* до 30к ресурсни - 3 планети
* до 300к ресурсни - 5 планети
* над 300к ресурсни - 8 планети
в нещо малко по изчанчено:
* до 30к рейтинг-класация - 3 планети
* до 150к рейтинг-класация - 5 планети
* над 150к рейтинг-класация - 8 планети
*** над 250к рейтинг-класация - отворено за атака от страна на всеки минал 150к в класацията
коефициента за класация пак си е 3:1
много ми е интересно каква конфигурация ще се получи за игра при тези условия....
незнам за вас.... но аз трудно бих определил каквато и доминация на която и да е раса.....
п.п.
а бре нямам си работа, спамя си
Misterya:
Другият предел,[b][u] са хората, на които им се иска, ама немогат... Защото са заети с ежедневието си и като не им е сгода нещо, си мрънкат[/u] [/b](като мене ) и синеят.
[color=#C0C0C0]от една дама.... [11:28:28] ..... says: ... аз съм само твоя (blush)[/color]
[color=#808080]Главният проблем — ЕДИН от главните проблеми, защото те са няколко — един от многото главни проблеми, свързани с ръководенето на хора, е този, кого да натовариш да върши тази работа; или по-точно, кой ще успее да накара хората да му позволят да върши това с тях.
Да обобщим: добре известен е фактът, че онези хора, които ЖЕЛАЯТ да управляват хората, са по правило тъкмо тези, които най-малко са способни да вършат това. Да обобщим обобщението: всеки, който е способен да направи така, че да бъде избран за президент, в никакъв случай не бива да му се позволява да изпълнява тази длъжност.
Дъглас Адамс, "Ресторант "На края на Вселената"[/color]
Другият предел,[b][u] са хората, на които им се иска, ама немогат... Защото са заети с ежедневието си и като не им е сгода нещо, си мрънкат[/u] [/b](като мене ) и синеят.
[color=#C0C0C0]от една дама.... [11:28:28] ..... says: ... аз съм само твоя (blush)[/color]
[color=#808080]Главният проблем — ЕДИН от главните проблеми, защото те са няколко — един от многото главни проблеми, свързани с ръководенето на хора, е този, кого да натовариш да върши тази работа; или по-точно, кой ще успее да накара хората да му позволят да върши това с тях.
Да обобщим: добре известен е фактът, че онези хора, които ЖЕЛАЯТ да управляват хората, са по правило тъкмо тези, които най-малко са способни да вършат това. Да обобщим обобщението: всеки, който е способен да направи така, че да бъде избран за президент, в никакъв случай не бива да му се позволява да изпълнява тази длъжност.
Дъглас Адамс, "Ресторант "На края на Вселената"[/color]
- seazar
- Сержант (Sergeant)
- Регистриран: съб апр 08, 2006 9:07 am
- Контакти:
Вместо нещо да се помисли да орежат миопа, те режат нокса ..тъпотии
полевия изтребител-никакъв
спийдъра-пак никакъв..
Какво му имаше на бойния -не разбрах
Какво му има на кръста -пак не разбрах.
Естествено на мен не ми пука ,щото финаносвата криза ме е пристинала и скоро няма са бутам в топа.Изобщо тая промяна с планетите , ще насърчи още повече купуването на ресурс и доминацията на тея които имат по 40-50 кинта излишни на месец.
полевия изтребител-никакъв
спийдъра-пак никакъв..
Какво му имаше на бойния -не разбрах
Какво му има на кръста -пак не разбрах.
Естествено на мен не ми пука ,щото финаносвата криза ме е пристинала и скоро няма са бутам в топа.Изобщо тая промяна с планетите , ще насърчи още повече купуването на ресурс и доминацията на тея които имат по 40-50 кинта излишни на месец.
[url=http://www.bgpetition.com/diskriminacia/index.html]http://www.bgpetition.com/diskriminacia/index.html[/url]
[url=http://vbox7.com/play:ecba408e]http://vbox7.com/play:ecba408e[/url]
[url=http://vbox7.com/play:ecba408e]http://vbox7.com/play:ecba408e[/url]
- JackDaniels
- Лейтенант (Lieutenant)
- Регистриран: пон ное 27, 2006 9:55 am
- Контакти:
PoLterGaiSt написа:Цитат(PoLterGaiSt @ Jan 4 2009, 21:10) Джаки ти изигра рунда целия рунд ...........??
Само че изпускаш че има и битки, а тертета докато прави тия мини се си е каса.
Или ще използва всички протекций 1-вия месец.
Не си много наясно с играта, затова чети какво съм писал. Кое по-точно му пречи на тертета да прави битки, това, че мините са му заемат с 15% по-малко от точките, или това, че ще ги нацъка доста преди другите ? Чети приятел, чети. Досега с тертети по дефаут не се играеше, имаше по-двама трима изключение, които разбира се бяха в топа, сега ще е различно, доста добри играчи ще се пуснат тертети, защото доста ясно виждат бонуса му ..
"A cynic is a man who knows the price of everything, and the value of nothing."
-
skorpionbg
продълажвам да твърдя, че никой не каза нещо смислено...дали е тъпак или не ...не ми се ще да коментирам
Тук въпроса е кой как разбира играта. Смешно е твърдението, че тертет с 8 планети има стигане, но тертет с 3 няма.... не мога да схвана как така не го разбирате. Показах ви го и с цифри... но явно вашата камбанария е малко над слънцето и за това не успявате да го видите.....апропо...ако с гледане се ставаше месар, то кучето щеше да е най-големия .... 
- Nicoll
- Ефрейтор (Corporal)
- Регистриран: чет юни 28, 2007 12:54 pm
- Контакти:
честно, но едно не можах да разбера (за което се извинявам
) ... така и така Скорпи е решил да го направи - защо пусна темата
пиши си промените на мястото им и край ... нали така беше - който иска ще играе, който не иска - има още няколко Вселени
ще стискаме палци да тръгне всичко без проблеми и ще видим - има близо 17 и повече часа за размисъл всеки, който се осмели да се регне там ...
смисъл не виждам от поредна спам - тема
пиши си промените на мястото им и край ... нали така беше - който иска ще играе, който не иска - има още няколко Вселени
ще стискаме палци да тръгне всичко без проблеми и ще видим - има близо 17 и повече часа за размисъл всеки, който се осмели да се регне там ...
смисъл не виждам от поредна спам - тема
[i][color=#FF00FF]factotum каза: човек се чувства жив всеки един миг с козирог :)[/color][/i]
- niki_god
- Лейтенант (Lieutenant)
- Регистриран: чет юли 06, 2006 11:52 am
- Контакти:
Кога успяхте 4 страници(ако не са станали 5 вече) тц тц.Има няма 2 часа минаха от га бе пусната.
И аз кат Краси, спамя си
И аз кат Краси, спамя си
Последна промяна от niki_god на нед яну 04, 2009 8:38 pm, променено общо 1 път.
цитат 100jan :
Но дано съм лошия пророк. Лаокоон станах вече и змията ме изяде заедно със синовете ми.
Мой собствен извод :
Всеки минал в администрация,рано или късно става Юда - продава се за 30 сребърника!!!
Но дано съм лошия пророк. Лаокоон станах вече и змията ме изяде заедно със синовете ми.
Мой собствен извод :
Всеки минал в администрация,рано или късно става Юда - продава се за 30 сребърника!!!