рунд 15 - станалото станало - какво ново ни чака !

Всичко останало. Рекламни съобщения, всякакъв род агитации и тн. се толерират с Бан.
Everithing else. Advertisment or invitation are not allowed and are punished with ban.
Потребителски аватар
Lakokara4a_r_p
Редник (Private)
Регистриран: пон сеп 25, 2006 10:58 am
Контакти:

Мнение от Lakokara4a_r_p »

Айде и аз да напиша някой ред независимо от обещанието което дадох на себе си да не пиша и да не играя повече... Струва ми че тук е мястото да кажа какво мисля, тъй като се засягат именно част от причините, поради което бях взел такова решение. Ще започна малко отдалече- преди няколко години в първа вселена бяха пуснати едни акаунти "риби"... Тези които играят отдавна знаят за какво говоря. Акаунти наляти с ресурс и флота и пуснати с цел да се "стимулират" летците по време на празници... Колко нечестно беше това няма да го коментирам, тъй като акаунтите бяха няколко и естествено не бяха еднакво достъпни от всички. Да не говорим, че тогава имаше човек който пишеше във форума, кой с какво карго лети към тях... Но от тоя момент горе-долу започна една офанзива, как да се стимулират "летците". Като че ли останалите пускат моторетки :) Въпроса е престъпление ли е някой да играе на мини и да подготви развитието си??? Не уточнявам дори кой имам в предвид и затова си представяйте мен. Наслушах се на мнения, как ще стимулираме бойните акаунти, как "летците" ще пометат всичко живо пред себе си и ще погребат "миньорите и копачите". Акаунти на 50 000 точки само от бойна флота ще направят живота черен на дръзнали да минат 350 000 точки играчи, имали неблагоразумието да го направят без да питат.... Виждате ли понеже някой не можели да играят по цял ден и трябва да им разрешим във времето в което са в играта наистина да почернят живота на някой с непрекъснатите си SMS-си! Пак преди години бях в един съюз с Юда, Неро, Valu, Keri и компания в първа. Сериозни играчи, които "чуват" играта. Всяка нощ почти един играч на по-малко точки, като се върнеше от дискотека излизаше от мод (защо ли в мод), пускаше атаки към всеки от нас и после пак мод... Междувременно пращаше съобщение "Когато аз не спя целия ви съюз няма да спи"! Е това ли искате да стане и сега? За два рунда през които бях в спийд на няколко пъти съм имал пререкание със Скорпиона. Най-вече за това че според мен не е редно хора свързани с играта да имат акаунти и да играят, както и за прословутото наливане с бойни точки и липсата на ясни правила... Но това е друга тема. Ето сега казвам, че в случая той е прав с предложенията които дава и съвсем не са лоши. Помогнете му и смятам че няма да ви подведе с преценката си. Рояла също имаше нелоши идеи. Колкото до мен, аз смятам че голямото значение което имат бойните точки в момента изражда играта. Примера от края на миналия рунд е мисля повече от пресен :) Смятам че и тоя рунд нямаше да е нещо по-различно, ако имаше такъв разбира се :a013: Много е говорено за тях но в тоя им вид повече пречат според мен... Дали е все едно да атакуваш и хванеш играч на 500 000 точки и такъв на 50 000 за да се смятат еднакво...
Отделно никой нищо не каза за ролята на проучванията. Защо и те да не участват в общия коефициент след като оценката е комплексна...
Друго нещо което ми прави впечатление е процъфтяването на две раси за сметка на други две. Нокси от перфектен боен акаунт се превърна в перфектен търговски. Не че е лошо, но все пак нали за летене говорим постоянно. Тертетите доста ги тласнаха с евтини мини и супер специален кораб...
Набелязах няколко проблемни неща, по които по-разбиращите от мен могат да разсъждават и работят. Мнението стана малко дълго, но понеже не пиша често поне да ви измъча един път :)
skorpionbg

Мнение от skorpionbg »

Явно ще трябва да разяснявам тая игра в подробности :) )

Като начало, играта се играе на време. То(времето) е определящо. Дали ще влезне съседа и ще сейвне, дали ще успееш да извадиш първия рециклатор или пръв ще стигнеш до И-то, все времето е важно. Това са нещата, които определят мястото ти в класацията, успешната ти игра .....
Тертета е силен в минното дело. 15% добив са си цифра както и да го погледнеш. Пак опираме до времето - този добив е твой само когато си онлайн. . Значи си трябва и шпионаж. Трябва СМС-известяване. Смело мога да кажа, че миопския бонус в това отношение помага много. В Спийда конкретно сме предоставили възможности за по-атакуваща статегия. СМС само при по-високо ниво на шпионаж. От това следва, че един Миоп спокойно може да се храни от 2-3 тертета. 4 часа тертетски добив отива на кино. До тук с предимството на тертета, но 15% проучвания на Миопа си остават. Коя е по-добрата раса в случая?

Каскадното покачване броя на планетите ще спъне доста и една друга раса, която за момента мисля няма голяма алтернатива - Нокс-а. 15% по-тънки корабчета са си предимство, НО пак не могат да избият Миопския бонус. Търговеца-нокс обаче при добра стратегия и най-вече добра политика може да направи чудеса. Малко въображение в избора на ник, задължително никакво обвързване със съюзи, "усещане" на обстановката във Вселената и най-вече винаги оказване на внимание към купувачите правят търговеца недостижим :)

Конфедерата е ясен - големите кофи в комбинация с големи скорости го прави отличен сметосъбирач. А мафията не напразно държи сметта :)

И ще се върна пак на тертета, за който толкова (незнаино защо) се притеснявате. В момента, един тертет дърпа много по-бързо от който и да е друг. На него основен коз са му планетите. С какскадния принцип до голяма степен се орязва това му предимство.

Та това е в общи линии...... не е важно някой да ми променя мнението, важно е да разбира играта
(с това последното се поизхвърлих малко, ама няма как) :c022:
Fallen_angel
Майор (Major)
Регистриран: пон апр 03, 2006 5:49 am
Контакти:

Мнение от Fallen_angel »

Тука Скорпа е много прав..а и да си го кажем направо - до появата на танкера(което става на 5-6к горе-долу от предните рундове) - миопа кърти и не може да го стигнат по рециклиращи възможности...а във вселена с увеличен рециклаж миопчето яко се наяжда рано рано...
[quote="Mr. xstasy"]Цитат(Mr. xstasy @ Nov 13 2008, 11:47) Тцъ-тцъ! Възмутен съм направо! Тези дини работят само като ги кара друг, маааа му!
Преди 2 рунда правех по 4 атаки на ден с 10 бр. седмици наред срещу Краб и нищо! ама пълно нищо! убих една муха на планетата му и то защото се задави от смях!
Ако и този рунд не искат да проработят, ще пиша оплакване до Кака с копие до арменският поп![/quote]

[color=#0000FF][b]
OWNED!!![/b][/color]

[quote="charovna"]Цитат(charovna @ Sep 11 2009, 02:27) Ангеле, забатачена е баба ти!![/quote]

[b]не-играещ[/b]
Потребителски аватар
Karbankal
Полковник (Colonel)
Регистриран: вт мар 08, 2005 7:38 pm
Контакти:

Мнение от Karbankal »

Аз играта не я разбирам . Ламерче съм си . Всяка новост я приемам като нова стратегия . И тази ще преживеем .Всеки си изгражда лична стратегия според правилата и времето с което разполага за игра . Нищо лошо. Дано поне е интересно .Кой прав и кои крив ще си проличи . Но истната е че съюзната игра и този рунд е вкарана в небитието .Виждам един триумф на личностни акк. но не виждам съюз . Защо да мислим за количеството играчи като може да се изживяваме като богове от 5-6 играчи съюз . Нема лошо . Едно нещо е важно . Правилата за рунда да са ясни преди да е почнал- и да не се променят . Приятна игра . И нека по добрия победи.
Успех.
[color=#00bfff][b]Защо някои са наказани с мълчание?[/b][/color]
PycHakaa
Редник (Private)
Регистриран: ср дек 03, 2008 8:36 pm
Контакти:

Мнение от PycHakaa »

ще се намеся и аз с моя акъл...

и ако реша да играя миоп и по логиката на скорпито ще мога да грабя тертетите 3-ма 4-ма по 4 часа че това си е рай..
ама има си разбирасе уловка... тези часа кога са

от 14 до 18 или от 12 до 4
или може би от 3 до 7

добре де 1-вия вариант едвал ще стане някога
2-рия вариан мисляче едно 50% лягат да спът...
3-тия никога.. всичко живо спи ( само така наречените зомбита остават на които ника на другия ден е исписан с предопреждение за 20-те часа.. )

и ко става варианта ако съм тертет да ме ограбят спада с 70-80%... ( нали знаете че със сигорност 2/3 от играчите са учащи... )

пс: опрейте конфедерацията не ми мислете другите раси ( сас танкер и скорости ще ми минава тертет на мини :a013: )
Потребителски аватар
dim4o
Полковник (Colonel)
Регистриран: пон авг 08, 2005 8:43 pm
Контакти:

Мнение от dim4o »

Хм да един тертет ще го прежулят 2-3 пъти ...
Ама никой малумник няма да остави 8 планети във една глактика
Ще ги пръсне
Мипчето ще го набара 2 пъти добива , браво на него но с 8 планети и елементарното 25то ниво на мини
тертета ще трае 2 до 3 дена ще посъбере ресурс ще завърти и ще му настигне шпионажа и ще го мине , защото на 40-50к надали миопа
или който и да е друг би имал над 13 (по-вероятно е 12 , средностатистическия играч и често и толкова няма )
И какво прайм след тва - 2 -3 СМСа и почва гонитна за спай - а отгатнете кой ще победи
Моипа независи от бонуса за евтини проучвания не може да бие добре смазаната металургична машина на тертетчето
2ри вариант 5 планети в 1 система и 10мо компютърни ... и 200-250 меги
Благодарение на ниските тертетни скорости и примерно 5 рециклатора атаки по всички планети
Примерно от 12 до 4 и от 4 до 8 ( самограбене , перфектен начин за пазене на ресурса )
Едва ли на някой му е проблем да стане да цъкне 2 копчета и да си легне
Е граби си там остатъците ... даже като стане и целия ресурс ще си дигне , ти тамън се зарадваш след 2-3 часа че е натрупал малко и ... йон ( както LoaD казва ).
Има хиляди начини за пазене на ресурс ... а да не говориме ако тертет реши да лети чат пат
по 600к метал 250к кристали и 75к газ на ден отгоре са му перфе дошли и то в началото с времето става и повече
Два пъти си я играл тая раса , 1 път само на мини и то не във спийд ... е удивлил съм се как се седи на 10то бая време като единствената ми атака беше за сейва на мегите ...
А в спийда беше още по грубо ... само от мините и крадене събирах за 400-500 кръста на ден ... минимум
За каква имба си говорим , нокса нека си ги прави евтините корабчета , готино е ... ама в дедмач
Иначе кой да го чака секи ден по 400-500 ... лудо прехвърляне на ресурси и т.н. губи време бави ресурс ... а то само атакуващи кораби
ли трябва да се строят ...
А почне ли нокс да купува кораби от бокрсата хептен се обесмисля растата ... а това напоследъка често се случва
Нокс купува кораби от тертет на 5% ( за каква гавра иде реч ).
И тен подобни работи , примери мога да си изреждам до утре ... път се пак е 31.12 трябва да се спи :)
Весело посрещане на новата година на всички ( и да дадете бонус ресурсчета за спийда ей ) :)
Не признаете вы мое родство,
А я ваш брат, я человек.

Не искаме БОГАТСТВА не искаме ПАРИ искаме РАКИЯТА на старите ЦЕНИ !!!!
BEC
Ефрейтор (Corporal)
Регистриран: чет фев 23, 2006 7:38 pm
Контакти:

Мнение от BEC »

Явно не я разбирам тази игра . Но ако реша да играя с тези нововъведения трябва да съм тертет . ( раса която необичам)
За целта :
10 дена зомбиране за да вдигна на макс мините на 3 те си планети .Копам докато ми се покаже главата от другата страна на планетата. :a066:
:crazy_pilot: 6 ПОЛЕТА НЕ ПОВЕЧЕ И 0 НИВО СПАЙ 0 нива атака /защита само енергийни за добив.
Самоатаки докато спя и да ми вземат реса ще е добива за час . Заболял ме е фара за него. (гласувам за рес и си е на мястото)
Така аз стигам 30 к точки и си правя 2 планети защото имам реса за два дена да ги вдигна на макс И ДА МИ ПОЗЕЛЕНЕЯТ ВСИЧКИ РАСИ
(на които им трябват още 10 к точки за да стигнат 30к точки )
Продължавам да си копам :oh_kotiooo: няма кой да ме бие все са зелени.
А другите раси се кефят , че вдигат бойни точки 100 кръста срещу 5 скаута.
Настанявам се удобно на вече 8 планети развити за няма и месец и си правя каквото си искам ЗНС ,ФЛОТА ,проучвания за каквото ми скимне за да стане боен акаунта .
Аз съм ( Великата Лопата ) това ми е индианското име . Чакам само някой да се белне пускам си атака и лягам да спя . :babysleep:
Ако имам по малко време за игра просто си ползвам 5 те протекции още първият месец за да не закачат доброто миньорче докато си копа . Без това после няма да има смисъл да се ползват от зелени защо да се пазиш.
И за капак ти е много интересна играта всички ти пишат браво :a023: голям флот как го направи ама не ме бий бате с лопатата. :a035:
Потребителски аватар
VaN__
Лейтенант (Lieutenant)
Регистриран: пон мар 06, 2006 3:53 pm
Контакти:

Мнение от VaN__ »

Краси, ей това са мисли на миньор вече.
Ае, Димча, защо си мислиш, че няма да купя и на +20 кораби ако се наложи ?!? То затова е борсата - трябват ти кораби и ходиш да купуваш. Е, ако не си уредиш от някой базово .... лошо вземаш нанагорно. А, аз от не знам колко рунда не съм строил кораби, а все играя нокс. Пукнат кораб не съм пускал, с изключение на 2 бойни и 2 реца преди време, че щях да летя по защита, а нямаше смисъл да ги вземам по 5. Ей ти нагледно урок, защо трябва да има борса :)
А нокс, търговец и то в спийд ... Наистина няма равен, ни тертет, ни чудо го спира. Говорим си за ускорена вселена. 3ма добри летци му трябват и ще дръпа повече и от тертета. Говорим за 8 планети и, макар да се повторя - с ускорено строене. Та ... 1 да играе на кръстове, един на бойни и другия на каквото иска, ако летят добре, то на ден може да чупят по 1к кръстове или 300-400 бойни .. Това са 3ма, да не говорим за цяла вселена и снабдяване на топ акаунтите ..
[color=red]
Треа се поспра малко, че ще загубя статуса си на НЕСПАМер с тези мнения, които започнах да пускам :(
Цитат(18:07:02) <Nightmare^> не си добре !!! :)
(18:09:09) <_^InSoMnIaC^_> добре де, аз знам, че съм луд, ама вие за какво ми го НАТЯКВАТЕ ???[/quote][/color]

[quote="mega_alien"]Цитат(mega_alien @ Sep 8 2009, 21:00) Как ? Ангела не ти ли е казал ? Наскоро мисля му разправях какво педалче съм ;)
:c022: :a013:[/quote]
Потребителски аватар
niki_god
Лейтенант (Lieutenant)
Регистриран: чет юли 06, 2006 11:52 am
Контакти:

Мнение от niki_god »

Имам едно файлче за сметки - мини, солар и тям подобни, та то показа че с напълно развити планетки ся правят от мин.20к - 23к (това само сгради).Оп и малко корабчета (все пак играе булфлийт я), я и малко проучвания и готово.И както каза чичо ползата е само за тертета и донякъде конфета.Нещо миопа и особено нокса не ги виждам в картинката.

P.S кой ми изтри песничката :(
Последна промяна от niki_god на ср дек 31, 2008 11:40 am, променено общо 1 път.
цитат 100jan :

Но дано съм лошия пророк. Лаокоон станах вече и змията ме изяде заедно със синовете ми.

Мой собствен извод :

Всеки минал в администрация,рано или късно става Юда - продава се за 30 сребърника!!!
BEC
Ефрейтор (Corporal)
Регистриран: чет фев 23, 2006 7:38 pm
Контакти:

Мнение от BEC »

нокса с 3 планети не може да направи нищо колкото и да е добър
за 65 часа примерно вади на планета с 12 корабо и 4 тертети
333 кръста
150 б0йни които се продават
146/7 уни и бомбер които преди 150 к точки трудна работа .
Да помислим колко много е спечелил може би колкото тертета за 6 часа от мините си.
Отговори

Върни се в “Off Topic”