добър край - лош край.... не искам тук да коментираме това.... а и няма смисъл
винаги съм мислил в посока напред... а не какво би станало ако......
какво не ми хареса и какво е добре да се поумува и промени (евентулано):
1. нива на мини
25-то ниво на 8 планети - при раса тертет - посотижимо до края на първия месец за нивата на метала и кристала (за последното не съм убеден - най-добре Джедая да каже). Дава добро развитие и огромно предимство на расата на тертетите... ако успеят да го сътворят..... Тук проблема е съвкупен - мини с добри нива, много добър кораб с бонуси без каквато и да е алтерантива стига да я оставят да се развие .....
Предложение - с оглед на по-динамичното развитие на вселената да се намалят нивата на мините - 21-во мисля че си е предостатъчно.....
2. флоти (по-скоро типове кораби)
- вече коментирах мегатона като бойна едниница - промените го възродиха..... и превърнаха в дйестваща бойна едниница от висок клас....
- въпреки, че много от водещите играчи опитаха игра с бойни кораби - все си мисля, че този тип кораб изгуби от чара си - някак недооценен остана.....
Предложение - видгане нивото на ъпгрейд във фабрика.... от 8 на 9 %
- връщане на участието на шпионски сонди във битки (приспособихме се към непозволяването на сейв с тях, но дали това е панацея)
Предложение: да се върнат като участници в битки, но да се изтеглят на последен ред като участие, заедно със товарният флот. Забрана на самостоятелен полет само със сонди в нещо друго освен шпионаж.
3. Рециклажи (прибиране и неприбиране на боклук)
- В този рунд видях възраждане на конфедерантите, в лицето на един румънец..... Момчето се представи повече от подобаващо.... незнам до къде щеше да я докара със тази си стратегия, но до неочаквания край, тя работеше добре (все още в мен остава едно наум относно читавостта на акаунта).
Предложение: да остане досегашната практика с водимостта +/- 25 полета, ако тръгне да се мисли нещо за промяна, то да е прозорец от 15 мин. в който само нападателя и защитника да виждат полето...., стъпвам на логиката, че за 15 мин. рециклираш собствен координат.
4. Съюзна игра (транспрот и прочие)
Продължавам да отстоявам мнението си за пълна забрана на транспорта. Ако ли не - то нека си остане така както бе като допустимост в този последен рунд....
5. Профилирани акаунти
Мисля че трябва да се ограничи търговския акаунт.... и то не като развитие а като достъп до стоките, които предлага.....
Предложение: да се въведе ограничение за достъп до борсата - примерно 100к ресурсни или 75к коефицинет от класация. Идеята ми е да имаме и развитите на икономика.... а не само на бойни и търговски насочени акаунти.....
А бре това с търговците ........ от Храма - си е готино
Класации (за който ги гледа):
бе въведен интересен подохд за същзно класиране.... май щеше да има някакви бонуси, за месечни и т.н. класирания - ама незнам дали се осъществи и дали сработи.... Но се пусна едно интересно тълкуване... ако приемем че имам КЛАН от 5 човека (минимума) и те играят 1/2 от времето - говорим за първата половина от рунда - както трябва и нон-стоп.... след което се модират и само поддържат участие за да не станат (i), та при това положение - ако те са били нон стоп начело в класацията - не виждам проблем след като спрат да гираят в средата на рунда - накрая пак да са си първи...генерално...
Предложение: честно казано нямам конкретно - но на приложеното в момента нещо куца алгоритъма... за това иде реч....
След като пусна темата, което ще стане след малко, сигурно ще ми хрумант и други неща.... е затова няма да се опитвам сега да обхвана висчко....
Мислете, коментирайте и да видим какво по-положително можем да измъдрим, така че да ни е по-интересно