Как да върнем блясъка на 1-ва вселена

Всичко останало. Рекламни съобщения, всякакъв род агитации и тн. се толерират с Бан.
Everithing else. Advertisment or invitation are not allowed and are punished with ban.
Потребителски аватар
Mo`Money
Лейтенант (Lieutenant)
Регистриран: вт яну 24, 2006 11:08 pm
Контакти:

Мнение от Mo`Money »

Отдавна играта се из руди ,повечето играчи седят на малки точки и бият всеки новобранец като брашнен чувал ,и накрая се тупа в гърдите и пишат колко съм велик на 25к точки ги опухах всичките аз съм №1 а въпросния човек не гледа статистиката ,че всеки рунд остават малко и по малко играчи .защото новите вече не им се играе е то как да играя още като минат коефициента на атака и са от обстрел от всички страни е добре отначалото хера, написа нека класациите да са и със бойни точки защото не всеки има време за игра нека всички да са равни . ам то като гледам повечето хора все нямат време за игра а седят онлайн по 20 маса на ден на 15к точки Ам аз викам да махним спая и мините да ги напра им 11лв да оставим на планетите складовете само а рециклаторите да ги махнем изобщо от играта ,че като гледам от 1-ва сигурно само раид има рецки . Точно тази класация , умря 1-ва вселена повечето играчи се отказаха а другите седят и си млатят нубовете който вадят веднъж във седмицата кръстосвач. искам пак да стане 1-ва вселена топаджииска е нали е беше вселена на майсторите сега стана на нубовете.
Искам следващия рунд класацията да е както предните рундове, по ресурсни точки Пак нали вселените трябва да са различни за всеки

Моля нека всеки си даде мнението по темата ,както и съветите . Как да върнем блясъка на 1-ва вселена
[15:09:09] Мо'Мoney каза: jalko che ot svilengrad samo az igraia :D
[15:09:13] Мо'Мoney каза: nqma koi da me siitva
[15:10:39] Boian109 каза: че то кой иска може и от хималаите да го прави само нет да има

[url=http://vbox7.com/play:5000c8b4]http://vbox7.com/play:5000c8b4[/url]

Цитат(dios @ Jan 25 2010, 22:12)

Зададох въпрос в Пентаграм. Онази пълничката русата ми каза - в 6,30 сутринта ще започнеш нещо,което ще продължи 45 дни. Ще бъдеш малко объркан в началото,но сили ще водят ръката ти да избереш правилния път.
И аз го тълкувам - спийда почва в 6,30,ще избера на късмет правилната раса.
Вярвам им,тия много познават.
Потребителски аватар
T-J
Ефрейтор (Corporal)
Регистриран: чет ное 30, 2006 4:01 pm
Контакти:

Мнение от T-J »

Донякаде съм съгласен с теб. Още когато въведоха тази класация по бойни точки не всички се бяха досетили за стратегията в малкото точки, но след като 3-4 човека им доказахме, че не е нужно да си в топ-а по ресурсни за да биеш доста всички решиха да играят така. Съгласен съм с теб че класацията отново трябва да се промени и то драстично за да се завърнат старите играчи. Лично за мен главната причина че се отказах е че всичките ми съюзници се отказаха от играта. А те се отказаха защото класацията ги принуди (не всички разбирасе, доста от тях и по лични причини). Като заключение искам да кажа (както мисля се досещате вече) е, че класацията ОПРЕДЕЛЕНО ТРЯБВА отново да претърпи драстични промени. Това може да накара някои играчи да се завърнат в играта.
[color=#FFA500][i][b]Истинският играч не е играча, който никога не пада, а играчът, който винаги се изправя след като падне.[/b][/i][/color]
LoaD
Генерал (General)
Регистриран: пет яну 21, 2005 10:42 pm
Контакти:

Мнение от LoaD »

Моята идея е по-простичка... вече неколкократно се доказа, че бойните точки трябва да са допълнение, а не решаващ фактор. Да, направиха играта много по-динамична, вярно е, но не на този "етаж", на който бе необходимо... да не кажа и че точно там въобще не беше желателно. Още щом се въведе, се появиха мнения, че трябваше да се почне с отношение 1 към 2 (ресурсни към бойни), но екипът беше твърдо решен, че печелившата стратегия е "мисли от днес за днес, утре е прекалено далеч" иии те така. Това си остава в историята, да видим какво ще се измъдри, тъй като ми е любопитно наистина... ще се борим ли да вадим пръв рециклатор и пръв колонизатор или пак ще сме на принципа кой пръв ще изчака джентълменски (на 250 точки) новобранците да минат 100, подлъгани преди това от десетките банери "БФ Рестарт! Яката работа! Нови кораби, джаджи, ала-бала; айде да се регваме...". А и на никой няма да му пука за нови кораби и джунджурии, щом хората са измислили чудото на техниката, наречено Кръстосвач и бойни точки за класация. Накратко искам да кажа, че всяко новъведение трябва да се обмисля повече от 10 минути и в перспектива малко повече от... 2 дни и половина напред..., другото беше, за да си почеша пръстите... това, което трябва на играта за нови бройки заблудени човечета (като нас), е пак нещо ново (както 4-тата раса нацели момента...) и определено стратегия новите "попълнения" да поостанат, по възможност и да почнат да си плащат, а не да си тръгват с "ебаси трудната игра" на уста... ;)
Последна промяна от LoaD на нед дек 21, 2008 9:15 pm, променено общо 1 път.
Keep space clean, it's not yours.
RoYaL
Адмирал (Admiral)
Регистриран: пон дек 06, 2004 3:45 pm
Контакти:

Мнение от RoYaL »

Ами, аз ще си сложа и тук предолжението ми за нова система за бойни точки.

ЦитатПолучаването на бойни точки от битка да се определя по следния начин
Загубените точки в битката от победителя + (определя се какъв процент от общите му отчки са това)% от загубените на защитника.
Пример:

Нападател 250 000 точки, защитник 130 000 точки.
нападател губи 25 000 точки, защитник 120 000 точки.

25 000 точки са 10% от точките на нападателя. 10% от 120 000 точки са 12 000 точки
25 000 + 12 000 = 37 000 WP

По старите правила, щеше да вземе 95 000 WP

И обратно, ако нападателя изгуби 100 000 точки, а защитника 120 000 в по-горната ситуация

100 000 са 40% от точките нан ападателя =>

100 000 + 40% от 120000 = 100 000 + 48 000 = 148 000 WP от битката
По старите правила щеше да вземе 20 000 WP

=> се стимулират по-равностойните битки.[/quote]

Помислете върху това, а не върху класация само по ресурсни :)
Последна промяна от RoYaL на нед дек 21, 2008 9:23 pm, променено общо 1 път.
[15:32:36] maroder каза: toq ne stiga 4e me grabi
[15:32:40] maroder каза: mi i ma ubira

Bulfleet.org -> Паметник на една отминала епоха.
Потребителски аватар
Raid
Лейтенант (Lieutenant)
Регистриран: пет авг 04, 2006 11:41 am
Контакти:

Мнение от Raid »

Става ама с това трябва да се направят още доста промени , предложението си е хубаво , но почнем ли от класацията стратегийте се променят и ще трябва да има още сумати промени.
freeico: а де...
raid: каква е тая диктатура , човек подпис неможе да си сложи...
Потребителски аватар
sixkiller_k3
Лейтенант (Lieutenant)
Регистриран: чет юли 26, 2007 4:15 pm

Мнение от sixkiller_k3 »

Това няма ли да доведе до друг проблем - примерно забележиш някой с 5к кръста, а имаш 5к бойни. Няма ли да е по-оферта откъм точките за класация да го нападнеш с 3к бойни вместо с 5к за да вземеш повече бойни точки? Ще загубиш повече ресурсни обаче ще има повече рециклаж и много повече бойни точки и съответно да е по изгодно откъм точки за класация, ако бойните са пак 3 пъти по-ценни от ресурсните.
[color=green]Sk8 Be4 It's 2 L8![/color]
RoYaL
Адмирал (Admiral)
Контакти:

Мнение от RoYaL »

Fr0z3nSouL™ написа:Цитат(Fr0z3nSouL™ @ Dec 21 2008, 22:41) Това няма ли да доведе до друг проблем - примерно забележиш някой с 5к кръста, а имаш 5к бойни. Няма ли да е по-оферта откъм точките за класация да го нападнеш с 3к бойни вместо с 5к за да вземеш повече бойни точки? Ще загубиш повече ресурсни обаче ще има повече рециклаж и много повече бойни точки и съответно да е по изгодно откъм точки за класация, ако бойните са пак 3 пъти по-ценни от ресурсните.
Е тук не виждам проблем. По-добре от колкото да имаш 5к бойни ид а търсиш такива с 1-3к кръсти ид а се изсипеш с максимална разсейка за да го вземеш едва ли не със загуби само от към разсейка.

Потребителски аватар
sixkiller_k3
Лейтенант (Lieutenant)
Регистриран: чет юли 26, 2007 4:15 pm

Мнение от sixkiller_k3 »

Е вярно е по-добре но все пак мисля че е редно с 5к бойни ако го нападнеш да печелиш повече ;) Аз имах друга идея - бойните точки които печели нападателя да се смятат по следния начин: както досега разликата в загубените структури, която обаче да се умножава по точките(ресурсни) на защитника преди битката и да се дели на точките на нападателя(ресурсни) преди битката примерно :)
Последна промяна от sixkiller_k3 на нед дек 21, 2008 10:01 pm, променено общо 1 път.
[color=green]Sk8 Be4 It's 2 L8![/color]
Pexos
Ефрейтор (Corporal)
Регистриран: пон сеп 12, 2005 9:04 pm
Контакти:

Мнение от Pexos »

Аз пък си мислех друго:
1. При нормален добив и ита с по 100К ресурс коефицента 3:1 е доста крив. Вижда се от класацията в 1ва ;) А и мисля че вече в 3та май коеф. е 1:1.

2. Искате стимул за по - кървави битки, а не муха за размазва в стена --> давайте повече точки при по- равностойните битки.
Това може да стане по 100 начина. Единия е предложението на Роял, може да се гледат броя на ръндовете които е била битката/12 за коефицент, може да се гледа точки защитник/точки нападател за коефицент, може да се дава не разликата а сбора от загубените точки и коефицента бойни/ресурсни за в класацията да стане 1:1.

В крайна сметка все тая - важното е да има промяна и ако може предварително обсъдена във форума а не стандатните изненади :)
RoYaL
Адмирал (Admiral)
Контакти:

Мнение от RoYaL »

Fr0z3nSouL™ написа:Цитат(Fr0z3nSouL™ @ Dec 21 2008, 22:56) Е вярно е по-добре но все пак мисля че е редно с 5к бойни ако го нападнеш да печелиш повече ;) Аз имах друга идея - бойните точки които печели нападателя да се смятат по следния начин: както досега разликата в загубените структури, която обаче да се умножава по точките(ресурсни) на защитника преди битката и да се дели на точките на нападателя(ресурсни) преди битката примерно :)
Или пък да включим елемента сила(атака), така транспортните флоти, ще дават най-малко бойни точки.

Отговори

Върни се в “Off Topic”