Всичко останало. Рекламни съобщения, всякакъв род агитации и тн. се толерират с Бан.
Everithing else. Advertisment or invitation are not allowed and are punished with ban.
В наши дни думата комунизъм се използва в няколко различни смисъла:
като наименование на тип тоталитарна или авторитарна система, съществувала в държавите, доскоро наричащи себе си „комунистически“. Това държавно устройство се характеризира с управляваща комунистическата партия, която се слива с държавата и управлява по тоталитарен или авторитарен начин с цел построяване на бъдещо комунистическо общество.като проектирана в бъдещето обществена и икономическа система, чиито основни характеристики са :Обществена собственост върху средствата за производство.Съзнателно определяне на пропорциите на общественото произодство от един обществен център.Разпределение на произведените блага между членовете на обществото на основата на принципа „От всеки според способностите, на всеки според потребностите“.Липса на стоково-парични отношения и непосредствена размяна между производителите, както и липса на частна собственост върху условията на труда.Източник : Уикипедия БГ.
Малко прилича на онова "Щастие за всички даром, и нека никой не остане пренебрегнат"....
Иначе, и двете неща трябва да се променят - и държавата, и отношението към нея. Ама както отбеляза seazar - тия разговори са са за маса
Последна промяна от Sabret00th на съб дек 13, 2008 12:28 am, променено общо 1 път.
[quote="Ludetina"]Цитат(Ludetina @ Aug 17 2008, 21:35) `бичам луди хора - в тях е истината ;)[/quote][color=#8b0000][b]Everybody's playing revolution roulette[/b]
[/color] [code]Представете си най-бързия кораб в играта с името BMW;[/code] - из [url=http://www.xs-software.com/services.php]http://www.xs-software.com/services.php[/url]
Стига с тая Уикипедиа, има 2-3 цели книжки доста полезни... т'ва животно комунизма за 21 век въобще не става. Изобщо не си правете труда да се мъчите да ми разяснявате тука...
seazar написа:Цитат(seazar @ Dec 13 2008, 02:06) абе лоуд дядо ти май доста ти е приказвал за партизаните като гледам-немога да разбера кое му е "неприложимото"
Под неприложимо, разбирай ако щеш и глупаво, нездравословно и т.н., сигурно имаш достатъчно въображение да се сетиш и за други думички. Дядо ми никога не ми е говорил за партизани, даже не съм сигурен дали въобще някой някога ми е говорил за такива .
Цитат# Съзнателно определяне на пропорциите на общественото произодство от един обществен център.
# Разпределение на произведените блага между членовете на обществото на основата на принципа „От всеки според способностите, на всеки според потребностите“.[/quote]
То наистина му е някакъв такъв замисъла... "Елате пиленца, ние ще се грижим за всички... почти"... то така стават тия работи... в такава страна знаеш ли кога ще просперираш, да речем, като един добър адвокат или нещо от сорта? То изобщо не може да се впише като система в наши дни. Човешките права къде отидоха, ние стадо волове ли сме, кво сме? Освен ако идеята ви не е да идем всички да хващаме мотиките и... към всенароден прогрес?
Последна промяна от LoaD на съб дек 13, 2008 1:52 am, променено общо 1 път.
LoaD написа:Цитат(LoaD @ Dec 13 2008, 03:34) Стига с тая Уикипедиа, има 2-3 цели книжки доста полезни... т'ва животно комунизма за 21 век въобще не става. Изобщо не си правете труда да се мъчите да ми разяснявате тука...
Под неприложимо, разбирай ако щеш и глупаво, нездравословно и т.н., сигурно имаш достатъчно въображение да се сетиш и за други думички. Дядо ми никога не ми е говорил за партизани, даже не съм сигурен дали въобще някой някога ми е говорил за такива .
То наистина му е някакъв такъв замисъла... "Елате пиленца, ние ще се грижим за всички... почти"... то така стават тия работи... в такава страна знаеш ли кога ще просперираш, да речем, като един добър адвокат или нещо от сорта? То изобщо не може да се впише като система в наши дни. Човешките права къде отидоха, ние стадо волове ли сме, кво сме? Освен ако идеята ви не е да идем всички да хващаме мотиките и... към всенароден прогрес?
за първи път ще ти опонирам и ще те разбия викторе.строя е напълно приложим и даже деиства само че не в капиталистическо управление а в кралство .а сега се сети кое е то.давам ти и жокер .
страната е северна ,кралство.има излишък от над 9,5 милиарда долара годишно за инвестиции.данъчната система там.
8% данък върху дохода....?!!!!!!!!.....включително и на бакшиша.докато изплащаш уред или каквото и да е там данъци не плащаш.апропо да те попитам какво си чул ти за бунта на негрите в лос анжелос през 1994 година?1000% съм сигурен че нищо?да знаеш че е било военно положение?да знаеш че е имало инфорнмационно затъмнение?!не нали?случайно е така на майтап и хеликоптер на тв компания е свален от най-демократичните ввс на земята демек американските.ще попиташ откъде знам ли?ами случайно леля ми живее на шърман уей.само 5 дни не са могли да си напускат къщите не повече.та така за демокрацията в америка
Търся търговец който продава Кръстове на по-евтина цена от базовата плс ( знам че няма да има изобилие но все някой ще се намери )
Като започнат тея спорове демокрация или комунизъм, само ми показват още колко години нашенеца ще изгуби да си мисли, че е умен и търси отговори на въпроси които изобщо не го касаят. Ма какво да правиш, заложен ни е тоя кръчмарски манталитет. Комунизъм, сам по себе си е една обречена система пред която се прекланят всички които се мислят за герой на Жул Верн. Демокрация, една първоначално арогантна система, която във своето развитие се превръща в по-чист комунизъм и от самият комунизъм, справка държавите от западна Европа, ЕС, САЩ. Не една централизация на властта не в нозете на луд оратор(Сталин, Хитлер, Мусолини, Мао, Кастро и т.н), а в ръцете на отделни но действащи централизирано корпорации. Интересното е, че специално на мен, ама изобщо не ми пука, предпочитам "демократичния комунизъм", при него ми е по-лесно да лъжа и развивам. Комунизъм, няма как да се върне, та за него няма какво да мисля. В България обичаме ораторите и да сме овце и затова като се появи някой с малко по-крайни възгледи и уж твърда ръка, обичаме да му се хвърлим на врата, изглежда ако българина беше педе... със сигурност щеше да е пасивния. Та при централизирано управление на някой глупак издигнат от масите глупаци, най-вероятно ще избягам на запад, където демокрацията се е преформирала в една комунистическа система в която бих могъл благодарение на характера си да си осигуря един живот различен от така любимия на българина - хляб по 10 стотинки, хиляди заводи за галоши, Канал 1, зелени пасища и повечко слама на трапезата ..
Последна промяна от JackDaniels на съб дек 13, 2008 8:10 am, променено общо 1 път.
"A cynic is a man who knows the price of everything, and the value of nothing."
skorpionbg написа:QUOTE (skorpionbg @ Dec 12 2008, 19:56) Никой не казва лош или добър строй е комунизъма. Моята идея беше, че нямаме манталитета да уважаваме държавата!
Скорпи, прав си... но уважението трябва да е и от двете страни.
Цели 40 години уважавах държавата ни, а тя от своя страна... не пропускаше "да ме уважи" също
QUOTE [b]Господи, пази ме от "приятелите ми" ... с враговете си сам ще се справя.[/b][/quote]
"Пази, боже, сляпо да прогледне!" - няма как да ни уважават държавните служители, защото повечето от тях са под ударите на горния цитат. Това са хора, които поради липса на инициативност, интелект или още Бог знае какво, не могат да се реализират по друг начин. Има и изключения, разбира се.
Опитвам се да поддържам уважението, което изпитвам към институциите, въпреки че преди няколко години за малко да ме убият полицаи. Разминах се с няколко шева на главата (май ми личи, а). Наречете го тъп идеализъм, но вярвам, че има достойни хора в институциите. Тези, които тихо и кротко си вършат работата без да се бият в гърдите пред камерите. Което още повече ме дразни, като цъфне някой медиен пуяк на екрана.
"Всеки според способностите, всекиму според потребностите" е чудесен принцип, но практческото му положение куца. Обществото в световен мащаб (за България не коментирам) не е дораснало за подобна система. Споменете си Георги Петров и шведската маса - "Като дойдат шведите, ще стана." - така беше казал на келнера. При работещ комунизъм би следвало да си вземеш, колкото ти трябва, а не да седнеш и да плюскаш. Само че не сме такива хора, ето защо комунизъм на този етап не може да има. Нашата система беше една пародия на тия идеи, и то мъртвородена - нищо чудно, че се провали. Общата отговорност е обща безотговорност.
Load, всеки има право на виждане, но крайните гледни точки в повечето случаи не са коректни. Не можеш тотално да отричаш една система, защото не си запознат. Годините са ти малко, за да си учил марксизъм и ленинизъм, а и искрено се съмнявам да си чел Маркс и Енгелс. Попрочети малко и се замисли, ти си умно момче. Ако системата беше толкова лоша, защо загубените западняци и още по-загубените японци все повече "комунизират" демокрациите си? За Щатите не говоря, там демокрацията е фикс-идея и фикция. Единствената разлика с Русия е, че руснаците още не са се научили да си правят самореклама и да захаросват положението. Самата идея, че държавата ме насърчава да имам смъртоносно оръжие, за да мога да се защитавам, кара космите ми да настръхнат. Тази така наречена демокрация, която до 60-те години на 20-ти век законово е деляла хората по качество според ЦВЕТА НА КОЖАТА им?! Нещо, което монархии като Великобритания, с тяхното закостенало и консервативно мислене, не са си и помисляли да направят? И 5 черни президенти или президенти-жени да изберат, американците си остават тесногърди шовинисти (пак отварям скоба - всяко правило си има изключенията). Жалкото е, че нашите безгръбначни политици се скъсват кой пръв ще им оближе задника.
[color=red][quote="Petkata96"]QUOTE (Petkata96 @ Apr 11 2009, 14:10) Моето искане е да се направи на мястото на скоро спиращата 3 вселена друга вселена,в която няма да има атаки.
Сигурен сам,че много хора ще ме оповаргаят,но ние се караме кой е по-добар,а така с тези атаки не можеш да се развиеш добре.[/quote][/color]
Th1eF , относно комунизъма, все повече се затвърждава мнението ми, че това ще е следващия строй след капитализъма. Трябва обаче да следва естествена еволюция, а не да бъде наложен, както се опитаха да го направят СССР и компания.
Като казвам всички да се научим да уважаваме държавата, то имам впредвид целия народ, който сам по себе си включва и чиновниците. Процеса при нас е малко или много невъзможен.
Обществените строеве се развиват и си сменят имената , но общо взето са били дефинирани още в древна Гърция и то без изключение.В трудовете на античните мислители може да се открият наченки на всички,дори и на капитализма ,макар да е нямало развити стоково-парични отношения тогава.Ако не се лъжа Платон е най-древния комунист...доста хора са се стремяли да намерят идеалната форма на общество и държавно управление,но времето е доказало, че просто няма такава.Именно решаването на този проблем е първоизточника на всички системи поне според моето скромно мнение.
Последна промяна от seazar на съб дек 13, 2008 10:37 am, променено общо 1 път.
Абе,'що сте обърнали темата за пореден път на "капитализъм" vs. "комунизъм"
Темата си беше много по-хубава в общочовешкия си вариант,отколкото в политическия
Все пак не вярвам да има представители от Парламента или нещо подобно...
Последна промяна от Skullcollector` на съб дек 13, 2008 11:58 am, променено общо 1 път.
[quote="gajet_killer"]Цитат(gajet_killer @ Sep 3 2009, 19:06) Дай на българина злободневие в изобилие и му гледай глупостта.[/quote]
[b]Имаш или нямаш,мозък не се продава наливен ;)[/b]
ЦитатНе съм се крил :) даже имам доста битки просто не сам ги качвал в форума :) защото не изскам и сам си ги запазил на пц то :d такаче не ми казваи че сам се крил при положение че не знаеш как сам играл през [b]детмача[/b] !!! :P[/quote]