Философски изцепки

Всичко останало. Рекламни съобщения, всякакъв род агитации и тн. се толерират с Бан.
Everithing else. Advertisment or invitation are not allowed and are punished with ban.
the_predator

Мнение от the_predator »

Th1eF написа:Цитат(Th1eF @ Dec 12 2008, 15:44) А вие какво правихте вчера вечерта?
Аз ходих на кафенце и си цъках БФ :c022: :)
skorpionbg

Мнение от skorpionbg »

Погледнато малко по общо, власта е в нас и ние сме тези, които я създават. Гражданското съзнание е толкова изродено, че се съмнявам някога изобщо да се оправим. Ние сме народ, за когото традицията да има власт, която да уважава, е доста отмита. Прекараното турско робство и комунистическото управление след 9-ти, са ни наложили принципи, в които уважението към власта не е на челно място. На скоро се замислих какво е за един англичанин Кралицата, или какво е Президента за един американец. Това са традиции! Това е символа на власта. При нас няма подобно нещо. "Аз сам съм си господар и времето е неподвластно над мен". Сякаш под този закон живеем....

П.С. От времето е ...
Потребителски аватар
Th1eF
Редник (Private)
Регистриран: вт дек 21, 2004 10:41 pm
Контакти:

Мнение от Th1eF »

Хищнико, гледам по-горните ти постове и съдя по тях, че си софиянец по жителство. Това, че баба ти или прадядо ти (в най-добрия случай), са се преселили от с. Горно нанадолнище в СоВията, не те прави по-добър или по-лош от средния българин. Ако обичаш спести си напъните на тема "големия град (да, пише се с "я" неопределителният член за м.р.) - малкия град и селата". Защото в началото на 20-ти век София е била с население по-малко от 100 000 души. Тоест вероятността да си потомствен софиянец е минимална. Аз съм 23-то поколение кореняк гражданин в град, който никога не е бил село, но за моя радост не и софиянец. Замислял ли си се защо из така наречената провинция "софиянец" е обида? Разни типове с надуто самочувствие и минимално покритие са го спечелили това "уважение". За съжаление възможностите за развитие зависят от географията. Запомни едно от мен - качествените хора не се разпределят по географски принцип.

[color=red][quote="Petkata96"]QUOTE (Petkata96 @ Apr 11 2009, 14:10) Моето искане е да се направи на мястото на скоро спиращата 3 вселена друга вселена,в която няма да има атаки.
Сигурен сам,че много хора ще ме оповаргаят,но ние се караме кой е по-добар,а така с тези атаки не можеш да се развиеш добре.[/quote][/color]
skorpionbg

Мнение от skorpionbg »

Оп, оп ..... ако бъдем точни, то това за софиянеца е породено именно от Синдрома на провинциалиста!
Потребителски аватар
Th1eF
Редник (Private)
Регистриран: вт дек 21, 2004 10:41 pm
Контакти:

Мнение от Th1eF »

Именно, Скорпионе, само че колко "софиянци" се считат за провинциалисти? Как беше - събота и неделя има задръствания, защото софиянци си отиват по родните места. Истинският столичанин ( не говоря като потекло, а като манталитет) не би счел за нужно да се самоизтъква с жителството си. И обратното - хора, родени в София, но с насаденото мислене от Горно нанадолнище или липса на достатъчно умствен багаж, се стремят да си вдигат акциите чрез местожителството. Жалко, нали?

[color=red][quote="Petkata96"]QUOTE (Petkata96 @ Apr 11 2009, 14:10) Моето искане е да се направи на мястото на скоро спиращата 3 вселена друга вселена,в която няма да има атаки.
Сигурен сам,че много хора ще ме оповаргаят,но ние се караме кой е по-добар,а така с тези атаки не можеш да се развиеш добре.[/quote][/color]
the_predator

Мнение от the_predator »

Th1eF написа:Цитат(Th1eF @ Dec 12 2008, 15:07) Хищнико, гледам по-горните ти постове и съдя по тях, че си софиянец по жителство. Това, че баба ти или прадядо ти (в най-добрия случай), са се преселили от с. Горно нанадолнище в СоВията, не те прави по-добър или по-лош от средния българин. Ако обичаш спести си напъните на тема "големия град (да, пише се с "я" неопределителният член за м.р.) - малкия град и селата". Защото в началото на 20-ти век София е била с население по-малко от 100 000 души. Тоест вероятността да си потомствен софиянец е минимална. Аз съм 23-то поколение кореняк гражданин в град, който никога не е бил село, но за моя радост не и софиянец. Замислял ли си се защо из така наречената провинция "софиянец" е обида? Разни типове с надуто самочувствие и минимално покритие са го спечелили това "уважение". За съжаление възможностите за развитие зависят от географията. Запомни едно от мен - качествените хора не се разпределят по географски принцип.

Бтркаш се човек изобщо не съм от Софиа нямам и намерение да ходя там :)

Живял съм в Любимец ,Гълабово ,Симеоновград ,Хасково и Казанлък(в монента ) ;)

нз защо си останал с такова впечатление... а по жителство съм от Симеоновград :)
Потребителски аватар
seazar
Сержант (Sergeant)
Регистриран: съб апр 08, 2006 9:07 am
Контакти:

Мнение от seazar »

Това което се случи с момчето се е случвало, случва се и ще се случва и занапред.Въпросът е ,че някой път прекрачват границата и се стига до такива фатални инциденти.Агресията и вандализма толковя яки корени са пуснали вече в нашето общество, че аз лично не виждам светлина в тунела.Виновниците за тази работа са няколко-Като се почне от така наречената "демокрация" , която е първоизточника и следствията от нея-пазарна икономика, интернет, медиите и изобщо всичката отрицателна енергия натрупвана и подтискана с десетилетия по времето на социализма,сега излиза на бял свят с гръм и трясък.Доста са факторите и в крайна сметка излиза така,че нямаме изобщо такова животно като "гражданско общество"-Всеки се спасява поединично и на никой не му пука за нацията, камо ли за съседа или пук някой непознат.Всеки гледа да оцелее и си мисли на акъла да не му се случи на него..нали кофти за другите,ама като не съм аз -добре е.Да имам аз пари да си платя сметките и да си нахраня семейството, пък другите да се оправят както могат.При комунизма всички бяха равни(уж де,то пак не си беше така),а сега било капитализъм.И до какво доведе? То всъщност не е и капитализъм ,а някаква изродена форма на олигархичния модел в Русия -следваме плътно братушките, няма как...обедняване на 80 % от обществото, тоест сливане на долната и средната граница и обособяване на 5% изключително богати хора-Още един източник за натрупване на злоба и недоволство у българина,който няма как да бъде подминат макар да е отричан , разбира се главно от хората които са финансово обезпечени и използван от същите тези хора ,когато им е изгодно-"Аз имам мангизи" "Тоя ми завижда ", "Аз нищо не съм направил" и т.н

Та в крайна сметка може само да съжаляваме за чуждото нещастие, в случая момчето което беше убито.Но какво се получи-Медиите трупат рейтинг, Кмета и той се вре там да си прави пиар..като някои овце сме .. излезли там няколко студента и какво?Аз ще ви кажа-ЕДНО ГОЛЯМО НИЩО!!!Медиите ще шумят още няколко дни с включени импулсни телефони ,на които да се обаждат възмутени граждани и толкоз.Я вижте какво правят в Гърция ,а вече и цяла Европа-там хората не са свикнали да бъдат мачкани.
[url=http://www.bgpetition.com/diskriminacia/index.html]http://www.bgpetition.com/diskriminacia/index.html[/url]

[url=http://vbox7.com/play:ecba408e]http://vbox7.com/play:ecba408e[/url]
skorpionbg

Мнение от skorpionbg »

Th1eF, много обърка нещата :) То лафа за софиянците ние сме го измислили...кореняците ;)

Иначе, нормално е в София хората да са по-интелигентни, по-образовани и с по-висока култура. Това не изключва и двете крайности де...както в София има крайни дебили, така и в провинцията има хора с висока интелигентност. Развитието на личноста е много повияно от местоживеенето, но не е основен фактор то. Като цяло, малкия град е една по-затворена общност. Сиреч, мирогледа е доста стеснен там :)
Потребителски аватар
hammer
Сержант (Sergeant)
Регистриран: пон май 14, 2007 8:39 am
Контакти:

Мнение от hammer »

Някой пита къде била охраната... я почакай малко. Не знам дали скоро си ходил по заведения из София, или там където живееш вслучай че не си от София, но хм... малко са хората, които ходят по дискотеки и не могат да се оплачат от тормоз от страна на охраната. Тъй наречените охранители, които трябва да НИ осигурят спокойствие, сигурност и приятен престой, си мислят че са мноооого над тебе. Защо? Те имат 46-7 см. баници а ти, в сравнение с тях, си като човече от кибритени клечки. Респективно те могат да те смачкат от бой, което и правят ако имаш нещастието да бъдеш въвлечен в някакъв инциден, волно или неволно, без въобще да питат. Имам един познат който в момента води дела срещу охранителите на 4 (!!!) заведения, 2 от които в центъра, 1 в Младост и 1 в Ст.гр. В 2 от заведенията той беше помлят от бой, защото някакви дришльовци до него се сбили. И влиза охраната като SWAT по филмите и започва да раздава правосъдие - без да пита! Щом е вътре - значи е виновен. А и вече си имат оправдание да си изпробват анаболената мускулатура по ръцете. В 3тото заведение пак същата процедура - само че този път никой не се беше сбил - просто, така да се каже, един от неговата компания и друго момче си разменили по "поздрав" за майките, охранителя ги чул и го поотупал. За какво си говорим??? Тези хора за това ли са там, за да се правят на мъже, да избиват комплекси биейки некой пишлегар? И междувремено да си пийват по некой Ред Бул вътре. И когато се случи нещо такова какво правим? Питаме се "Абе ма*ка му стара, къде е била охраната?"... Само че в тая наш'та държава много неща са така... "Ма*ка му стара, къде е охраната?"... Как къде??? Където е и линейката, която чакаме 40 минути... Където е и тоя който ни е блъснал колата, а после е избягал... Където са всички тези неща... а именно - отишли са на ма*ната си!!! Накъдето, между другото, върви и държавата ни...
Който се смее последен - сам пада в него ;]
Потребителски аватар
seazar
Сержант (Sergeant)
Регистриран: съб апр 08, 2006 9:07 am
Контакти:

Мнение от seazar »

Не знам как е в София, но във Варна в общия случай,ако е извън дискотеката, охраната не се меси,а само гледа сеира.Предполагам такъв е бил случая,понеже от това което видях, има няма 20-30 метра от там е станало.И само какво култово име,каква добра психология при избора-АМНЕЗИЯ-бас държа че е пълна всяка нощ тая дискотека.Егати подигравката с балъците дето ходят там.
[url=http://www.bgpetition.com/diskriminacia/index.html]http://www.bgpetition.com/diskriminacia/index.html[/url]

[url=http://vbox7.com/play:ecba408e]http://vbox7.com/play:ecba408e[/url]
Отговори

Върни се в “Off Topic”