Философски изцепки

Всичко останало. Рекламни съобщения, всякакъв род агитации и тн. се толерират с Бан.
Everithing else. Advertisment or invitation are not allowed and are punished with ban.
Потребителски аватар
Th1eF
Редник (Private)
Регистриран: вт дек 21, 2004 10:41 pm
Контакти:

Мнение от Th1eF »

Някъде четох на времето, че сърбите имали поговорка - "Да му имам акъла на българина, ама след като се обърне колата". След това се замислих що е то дивотия и има ли почва у нас. Явно има. Трябва да блъснеш някого пиян, за да се вайкаш след това как повече няма да пиеш. Трябва да те гепят данъчните, за да се сетиш, че си длъжен да си пускаш данъчната декларация. Трябва да ти кръцнат европейските субсидии, за да разбереш, че трябва да спазваш професионалната етика и да не бъркаш (много) в бурето с меда. Трябва да те плеснат админите, та да се сетиш, че има такова нещо като правила и че те трябва да се спазват. Както се викаше навремето - "Как ще ги стигнем японците...". То беше за американците, ама май и те са наша стока. Ха сега вие сте на ход за малко чесане на езиците.

[color=red][quote="Petkata96"]QUOTE (Petkata96 @ Apr 11 2009, 14:10) Моето искане е да се направи на мястото на скоро спиращата 3 вселена друга вселена,в която няма да има атаки.
Сигурен сам,че много хора ще ме оповаргаят,но ние се караме кой е по-добар,а така с тези атаки не можеш да се развиеш добре.[/quote][/color]
corpusdelikti
Редник (Private)
Регистриран: вт апр 01, 2008 9:34 pm
Контакти:

Мнение от corpusdelikti »

Th1eF написа:Цитат(Th1eF @ Dec 8 2008, 13:49) Някъде четох на времето, че сърбите имали поговорка - "Да му имам акъла на българина, ама след като се обърне колата". След това се замислих що е то дивотия и има ли почва у нас. Явно има. Трябва да блъснеш някого пиян, за да се вайкаш след това как повече няма да пиеш. Трябва да те гепят данъчните, за да се сетиш, че си длъжен да си пускаш данъчната декларация. Трябва да ти кръцнат европейските субсидии, за да разбереш, че трябва да спазваш професионалната етика и да не бъркаш (много) в бурето с меда. Трябва да те плеснат админите, та да се сетиш, че има такова нещо като правила и че те трябва да се спазват. Както се викаше навремето - "Как ще ги стигнем японците...". То беше за американците, ама май и те са наша стока. Ха сега вие сте на ход за малко чесане на езиците.

мис свят пище писмо на известен учен
- искате ли ние двамата с вас да създадем дете красиво като мен и умно като вас?
отговора който получила бил следния.
- а какво би станало ако детето се роди грозно като мен и глупаво като вас?!

карл майн отива на прием през 19 век .
запленен от чара на определена дама,той се приближава и казва.
-тази вечер сте неотразима с вашата красота!
дамата отговорила.
-за вас не бих казала същото!!
карл май се измуква подобаващо от конфузната ситуация.
-а защо не направите като мене?!!!
дамата.
-А ИМЕННО?!
-излъжете.
казал карл май

оттука си направете изводите защо някои хора не се наказват с полагаемото им наказание а други го ядат с връх
Последна промяна от corpusdelikti на пон дек 08, 2008 2:51 pm, променено общо 1 път.
Търся търговец който продава Кръстове на по-евтина цена от базовата плс ( знам че няма да има изобилие но все някой ще се намери )
Потребителски аватар
Th1eF
Редник (Private)
Контакти:

Мнение от Th1eF »

Да си дойдем на думата... Днес сутринта докато слушах сутрешните блокове на Нова телевизия и на БНТ1 се замислих сериозно. Да започнем с Нова телевизия и Жени Калканджиева и телефонните измами. Измамниците успявали да измъкнат пари от хората. Как действали - ами дрънчели пари за измислени подкупи. Винаги мнението ми е било, че корупцията е двустранен процес - ако няма кой да даде, нямало е да има и кой да вземе. Което навежда на мисълта, че ожилените явно намират за нормално да действат по този начин. И това говори много зле за нашата реалност - дори обикновените хора считат за нормално да плащат, за да им се размине правомерно наказание. Замислете се за малко - да подкупиш полицай, за да не бъдеш наказан за блъснато дете ?! Като шофьор, аз ще съм на ръба да се гръмна, ако ми се случи такова нещо, а не да си мисля как да се измъкна на сухо. Отново отиваме на темата, че една държава се изгражда от гражданите си. Когато мнозинството гледа да изкръшка, обществото страда. Не може да има ред, ако всеки от нас не държи сметка пред себе си. За съжаление терминът "гражданско самосъзнание" е по-скоро обект за смях и присмех, отколкото концепция за развитие. Нещата не започват от утре. Всичко започва от тук и сега, така че това в каква държава живеем и как живеем е в нашите си ръце. Всеки човек прави разлика. Може да е малка, може да е незначителна на общия фон, но разликата я има. Това е нещо, което яявно не осъзнаваме - когато аз газя лука, съседът от горния етаж също, съседката вляво не остава по-назад, тогава откъде накъде може да искам да се гарантират гражданските ми права, след като не изпълнявам гражданските си задължения? Откъде накъде може да се възмущаваме от жертвите по пътищата, когато продължаваме да шофираме с неправомерно висока скорост, плащаме си за технически прегледи, караме пили и гледаме да подкупим катаджиите когато ни хванат?
Всичко започва от днес и зависи от всеки от нас.

P.S. Колеги, ако може без стари вицове по темата. Ако нямате какво да кажете, по-добре замълчете. Или вече не ви карат да пишете есета в училище и не знаете как се прави?

[color=red][quote="Petkata96"]QUOTE (Petkata96 @ Apr 11 2009, 14:10) Моето искане е да се направи на мястото на скоро спиращата 3 вселена друга вселена,в която няма да има атаки.
Сигурен сам,че много хора ще ме оповаргаят,но ние се караме кой е по-добар,а така с тези атаки не можеш да се развиеш добре.[/quote][/color]
the_predator

Мнение от the_predator »

абе аз като те гледам кви ги пишеш направо ме е срам да кажа нещо :)

п.п. сутринта гледах Здравей Българиа по Нова телевизия и направо си бях ужасен заради случилото се в студенстски град :( , но всички знаят че селянията е навсякъде в Българиа....и дори да напишеме 99999 реда това няма да се промени :(
Последна промяна от the_predator на пет дек 12, 2008 11:30 am, променено общо 1 път.
Skullcollector`
Ефрейтор (Corporal)
Регистриран: пон дек 17, 2007 3:26 pm
Контакти:

Мнение от Skullcollector` »

the_predator написа:Цитат(the_predator @ Dec 12 2008, 12:25) абе аз като те гледам кви ги пишеш направо ме е срам да кажа нещо :)

п.п. сутринта гледах Здравей Българиа по Нова телевизия и направо си бях ужасен заради случилото се в студенстски град :( , но всички знаят че селянията е навсякъде в Българиа....и дори да напишеме 99999 реда това няма да се промени :(
В грешка си.Не е селения,а е "гъзария".Като 8 броя "тежкари" на първия си студентски празник да изкарат 3 момчета от стая по време на купон и да ги пребият в коридора на хотела.Единият-аркада,другият-счупен нос,за третия не разбрах.Не знам точно от кого беше кръвта,но петното беше с диаметър над 30 сантиметра...
И всичко това идва от комплекса за малоценност и чувството за неизявеност и пасивност в обществото.Като допълнителен "стимул" идва и липсата на внимание и като цяло освирепялото и ожесточило се общество.
[quote="gajet_killer"]Цитат(gajet_killer @ Sep 3 2009, 19:06) Дай на българина злободневие в изобилие и му гледай глупостта.[/quote]

[b]Имаш или нямаш,мозък не се продава наливен ;)[/b]

ЦитатНе съм се крил :) даже имам доста битки просто не сам ги качвал в форума :) защото не изскам и сам си ги запазил на пц то :d такаче не ми казваи че сам се крил при положение че не знаеш как сам играл през [b]детмача[/b] !!! :P[/quote]
the_predator

Мнение от the_predator »

всъщност и ти си прав ,но мисля че и аз съм прав ,защото един газар не би направил подобно нещо, но един малоумен идиот отишъл от малкиа град (или селото ) в големиа град го прави точно поради причината която ти каза
Skullcollector` написа:Цитат(Skullcollector` @ Dec 12 2008, 13:33) И всичко това идва от комплекса за малоценност и чувството за неизявеност и пасивност в обществото.Като допълнителен "стимул" идва и липсата на внимание и като цяло освирепялото и ожесточило се общество.
той иска да се изяви и да стане някой в големиа град по този начин :) и накрая той става някой но не този който е искал а един убиец :X става един побойник,убиец,но не и газар

п.п. на някой хора им е трудно да разберат че за хората истинските газари вече не са побойниците и малките мафиотчета а тези които умеят да общуват,обличат се прилично и се държът с другите около тях
charovna

Мнение от charovna »

the_predator написа:Цитат(the_predator @ Dec 12 2008, 13:02) всъщност и ти си прав ,но мисля че и аз съм прав ,защото един газар не би направил подобно нещо
Е тука вече не съм много съгласна с теб. Децата на тия "умните и благоприлични гъзари" продължават да вилнеят по софийските заведения. Затварят дискотеки, карат всички клиенти да се съобразяват с тях, изнасилват всяко момиче, което пожелаят, ако то не се съгласи доброволно. Нормалните и средностатистически българи/ софиянци се страхуват да ходят по тези заведения, но за съжаление на нашите деца им се живее и купонясва. Представяш ли си колко ми е трудно да обясня на моя син, че е по- добре да не ходи там, защото го искам жив!
skorpionbg

Мнение от skorpionbg »

Па то Синдрома на селянина си съществува от много време .... Типичния пример е случката с момчето, което загина в Ст.град....
the_predator

Мнение от the_predator »

charovna написа:Цитат(charovna @ Dec 12 2008, 14:10) Е тука вече не съм много съгласна с теб. Децата на тия "умните и благоприлични гъзари" продължават да вилнеят по софийските заведения. Затварят дискотеки, карат всички клиенти да се съобразяват с тях, изнасилват всяко момиче, което пожелаят, ако то не се съгласи доброволно. Нормалните и средностатистически българи/ софиянци се страхуват да ходят по тези заведения, но за съжаление на нашите деца им се живее и купонясва. Представяш ли си колко ми е трудно да обясня на моя син, че е по- добре да не ходи там, защото го искам жив!

точно това искам да кажа че за мен ( и голяма част от обществото ) тези хора не са газари а селяни типичнки "Български селяни" ( ако можйе така да ги нарека ) ,а тези който ги мислят за газари и се опитват да им подръжават са същата стока.... Познавам много хора които се държат така някой се укротиха като като видяха че другата част от компанията не им обръща вече внимание и им е писнало от тях , но други са безнадежден случай и ги подминавам по улиците... за да не се излагам пред обществото.. Та според мен решението на проблема е просто да не им се обръща внимание на такива индивиди( да бъдат излолирани)

п.п. а колкото за синът ти все още съм малък и нямам деца немога да изкажа мнение :) просто ти препоръчвам преди да го пуснеш да се увериш че отива с по големи хора или хора който не вършат простотии
Последна промяна от the_predator на пет дек 12, 2008 12:35 pm, променено общо 1 път.
Потребителски аватар
Th1eF
Редник (Private)
Контакти:

Мнение от Th1eF »

Относно инцидента в Студентски град... Прекарах достатъчно време там. По коридора не можеше да се мине без противогаз, защото смърдеше на трева, та се не траеше. Ужким имаше портиер и пропусквателен режим на блока, но това не пречеше всеки да си влиза когато и както си иска. 2 години живях в 35-ти блок над 7-мо РПУ. Униформени виждах от дъжд на вятър. Не е важно дали имаме закони и правилници само, изключително важно е и как се прилагат. Хайде сега няколко неудобни въпроса, дами и господа настоящи и бъдещи студенти. Вие защо сте в Студентски град? Да ходите по купони и да забивате мадами, да се наливате и напушвате, докато мама и татко са някъде далече? Не, вие сте там, за да се изградите като специалисти. Само че в масовия случай и с раздържавяването на университетите това не се получава. Резултатът е пишман-студенти, които са като пеперудки от кръчма на кръчма. Задавали ли сте си въпроса защо има толкова много заведения в Студентски град? Отговорът е много елементарен и икономически обоснован - защото там има клиентела.

Отклоних се. Жалко за момчето. Той си знае какво е правил там. Трябвало ли е да е там по това време? Патрулиращи полицаи имало ли е наоколо (не се смейте, има и такава длъжност в МВР)? Охраната на заведението къде е блеяла? Къде са тия родители, които са допуснали децата им да изпаднат в подобно състояние? Нещата са комплексни. Можем да жалеем за погубените животи - пострадалият си е изгубил живота буквално, убиецът остава жигосан за цял живот. Не мисля, че бунтове, демонстрации и гръмки декларации ще решат проблема. А вие какво правихте вчера вечерта?
Последна промяна от Th1eF на пет дек 12, 2008 12:50 pm, променено общо 1 път.

Отговори

Върни се в “Off Topic”