..........
- paknovnick6efe!
- Ефрейтор (Corporal)
- Регистриран: вт мар 13, 2007 6:47 pm
- Контакти:
В човешките възможности е да не се лъже. Но аз не съм човек... 
[i][color=#483D8B]I found it hard, it's hard to find
Oh well, whatever, nevermind
Hello, hello, hello, how low? (x3)
Nirvana - Smells Like Teen Spirit [album: 'Nevermind'] [/color][/i]
S.P.A.M. is Special Prepared Army of Musicians 4 peace!
[url=http://www.taintedink.com]http://www.taintedink.com[/url] - \/\3B\*/-\"\"E\-\[]
[url=http://www.taintedink.com/shinobu.html]http://www.taintedink.com/shinobu.html[/url] - A3!
Sometimes i wonder if what i'm doin makes any sense.I guess it doesn't...
Oh well, whatever, nevermind
Hello, hello, hello, how low? (x3)
Nirvana - Smells Like Teen Spirit [album: 'Nevermind'] [/color][/i]
S.P.A.M. is Special Prepared Army of Musicians 4 peace!
[url=http://www.taintedink.com]http://www.taintedink.com[/url] - \/\3B\*/-\"\"E\-\[]
[url=http://www.taintedink.com/shinobu.html]http://www.taintedink.com/shinobu.html[/url] - A3!
Sometimes i wonder if what i'm doin makes any sense.I guess it doesn't...
- WhiteSnake
- Сержант (Sergeant)
- Регистриран: съб ное 27, 2004 4:13 pm
- Контакти:
- expendable
- Лейтенант (Lieutenant)
- Регистриран: ср яну 18, 2006 12:29 am
- Контакти:
-
gajet_killer
- detencetooo3
- Ефрейтор (Corporal)
- Регистриран: пон яну 12, 2009 4:50 pm
- Контакти:
Вижте сега,въпросът е как ще поднесеш лъжата на слушателя...Художниците също лъжат...поетите и те...разковничето е да е интересна тая лъжа,иначе никой няма да ти повярва-като влюбените-аз му казвам"обичам те" и той все не вярва...ами спрях да му го казвам,и той взе че повярваexpendable написа:Цитат(expendable @ Oct 2 2008, 20:29) видя ли новото есе в Животът![]()
Така,че мили хора,лъжете си,няма как да спрете вие,но в рамките на нормалното,и дет се казва по хуманен начин
[size=85][/size][b]Снежни целувки във мрака
бавно изчезват в нощта…
Снежни усмивки,снежни милувки…
Снежни тайни топят се в града…[/b]
бавно изчезват в нощта…
Снежни усмивки,снежни милувки…
Снежни тайни топят се в града…[/b]
-
corpusdelikti
- Редник (Private)
- Регистриран: вт апр 01, 2008 9:34 pm
- Контакти:
Различават ли се биологично мозъците ни? Не. Няма значение дали си бял, черен, жълт, червенокож - мозъка ни е еднакъв.expendable написа:Цитат(expendable @ Sep 10 2008, 00:33) Теория на лъжата
Голямо лъжене пада.... но вие знаете това. Както казва един персонаж от един филм - Всички лъжат. Дзън и ето къде е проблясъка - спри да лъжеш. Просто спрете да лъжете всички. Знам трудно е да се възприеме, че в тази вселена сме просто една прашинки, а да си го кажем и другояче направо сме си въшки. Откъде идва всичко това - Всички лъжат. Няма майтап политиците ни лъжат, че човешкия живот значи нещо за тях. Медиите ни лъжат, колко изключително важен е човешкия живот и ни карат да изпитваме състрадание. Нищо по далеч от това няма като твърдение ...Мислим си че ставаме все по-силни, всъщност ставаме все по-слаби. Всички лъжат - гладиаторските арени са заменени от футбола - като по-хуманно забавление. Но дали всъщност ние да имаме грешна представа за хуманизма. Природата е жестока, природата - нашата природа е жестока. Всичките тези неща за човешката доброта са просто поредната форма на контрол. Ние не можем да си позволим да сме добри ... би било глупаво според законите на природата. Огледайте се погледнете от колко неща зависите и дори само едно от тях да изчезне настъпва паника Мислите ли, че някой там кара влака и ще предпази някой неща да се случат? Равновесието е нарушено и някой неща няма да се случат, ако успеем да си забравим различията за да оцелеем. Трябва да спрем да лъжем... Не отричам, че факторите за това са страшно много, но нали оцеляваме? Нещо някъде е сгрешено, някъде в цялата система нещо не върви като хората. И когато се срути ще съжаляваме за много неща. Е поне някой от нас. Стадото ще измре, ще останат щастливци или добре подготвените. И в дните на нашия живот се лъже здраво. Лъжем се едни други, жените лъжат мъжете, децата се научават да лъжат и от нас, получават егото си от нас и получава всичко от нас, каквито сме ние такива са и те. Но какво е лъжата? Тя е поредното средство за оцеляване. Те ни лъжат и ние ги лъжем и понятия като доверие са невъзможни. Това са фактите. Въпросите са два - Защо? и Как? се лъже. Да започнем от първия. Всяка търговска сделка се състои от две лица, споразумението е от две лица. И ние негласно подписваме споразумения с всички и всичко... Те ни казват нещо - ние си казваме добре системата се грижи за нас - по някакъв начин приемаме споразумението. Първата страна съответно не изпълнява споразумението - защото е по-хитра, втората изпълнява споразумението, защото има някакви общо приети понятия като дълг, чест, доблест. Ние може би имаме представа за тези понятия и какво представляват те. Другата страна също ги познава, но не счита за нужно да ги спазва. Защо? Ми защо да правя нещо щом няма нужда аз да го правя. И оттук вината като основно понятие представа да има значение. Отговорността е отхвърлена. Всички лъжат. Не е точно вярно, всички лъжем, но някой лъжат в по-голяма степен. И аз лъжа - в момента под терасата ми има към 500 фаса от изпушени цигари. Телевизора е включен и от там бълват сериали. Бълват ги на кило. Занимават мозъците ни с всичко друго, но не и с това, което пряко ги засяга. Не трябва да мислим много, не трябва да четем много - стигат ни интрижките от сериалите. Правото на избор обаче е опорочено, инстинктите ни са подтиснати, дали това е оправдано? Петдесет процента от населението на тази планета страда от самота в една или друга форма. Страдание - живот - страдание - живот и в този цикъл ние затваряме не само себе си, а и поколенията след нас. Аз не знам много, честно казано знанието ми е съвсем ограничено, уменията ми също. Но как се стигна до това, че продуктът на три милиарда години еволюция става шивачка във фабрика за няколко цента на ушита фланелка. Различават ли се биологично мозъците ни? Не. Няма значение дали си бял, черен, жълт, червенокож - мозъка ни е еднакъв. Способностите му за развитие са на теория неограничени. Нервните клетки могат да образуват също толкова свързвания при гения и обикновения човек. Факторите са обстоятелствата и генетичната предразположеност, достъпността до образование, книги, но има ли значение знанието? Има огромно значение - знанието е първата стъпка, опитът втората, резултата е третата, последствията четвъртата, промяна - петата. Вече знаем, вече опитваме, но спрем ли да лъжем всичко това ще е много много по-просто. Социален, комунизъм пълни глупости. Не става въпрос за философски идеали, за натрапването на определена политическа идеология, а за оцеляване. Колективните усилия винаги са в пъти по-добри от индивидуалните. Ако разбира се не става въпрос за изкуство, наука, задайте си следния тъп въпрос, отговора му е толкова прост - как един човек успя да промени цялата научна мисъл на времето си с една единствена проста формула... . как един единствен човек изрисува 600 квадратни метра за 4 години.... Колко гениален е Айнщайн? А Микеланджело? А Леонардо? Или просто са натиснали себе си до дупка и педала на газта е натиснат до лудост... машината наречена човешко тяло е намерила най-силното си проявление... не ги оставяйте да лъжат... никога и за нищо... това е цялата теория на лъжата.... проста е, но и сложна.... и изисква от теб да вземеш позиция като просто спреш да лъжеш....
смея да твърдя че точно този постулат е грешен.защо?
ами мозъците на хората са различни.тънкокория мозък е първоимпулсен и резултата е първо действам после мисля.
тези които са едно стъпало над него т.е продукта не на 3 милиарда а само на 1,5 мил години еволюция е първо мисля после действам.мога да ти кажа специално за българия кои индивиди са с тънка кора на мозъка
Търся търговец който продава Кръстове на по-евтина цена от базовата плс ( знам че няма да има изобилие но все някой ще се намери )
- expendable
- Лейтенант (Lieutenant)
- Регистриран: ср яну 18, 2006 12:29 am
- Контакти:
..........
.........
Последна промяна от expendable на пон юли 24, 2017 1:00 pm, променено общо 1 път.
- WhiteSnake
- Сержант (Sergeant)
- Регистриран: съб ное 27, 2004 4:13 pm
- Контакти:
-
corpusdelikti
- Редник (Private)
- Регистриран: вт апр 01, 2008 9:34 pm
- Контакти:
ами добре .виж си аргументите.сложи ги срещу това което става и реалността.извади от контекста уравнението с неизвестната реакция на всеки индивид и резултата е....катастрофа.expendable написа:Цитат(expendable @ Feb 6 2009, 01:51) Ако ми говориш за така наречения кавказки тип не съм съгласен да знаеш ... това е реакция импулсивна реакция можеш да наблюдаваш всеки ден в едно малко дете. Първосигнална система на реакция - то прави каквото инстинктите му казват да прави, но по-скоро съзнанието е също ясно различаващо се... двете страни на човешката природа ... а не тънкокори, дебелокори .... освен това мозъчната кора има доста и мнооогоо различни функции, но основните не са тези които описваш ти... друго хипоталамусът (хормонната жлеза на мозъка е преди всичко отговорен за импулсивното поведение, а не мозъчната кора) .... тъй че не ти приемам аргумента ... мога да ти дам хиляди примери че това не е така и да има си хора дето са тъпи, не че се раждат такива (има и такива дето си се раждат със забавено умствено развитие ), но в крайна сметка си мисля, че доста не си прав - дупките в системата позволяват такова развитие а не самите индивиди и ако искаш да загубиш тоя спор давай ... готов съм и съм зареден със солидна аргументация ....
а защо ли?
ами просто е според мене първоимпулсни сме
Търся търговец който продава Кръстове на по-евтина цена от базовата плс ( знам че няма да има изобилие но все някой ще се намери )