Stargate universe

Всичко останало. Рекламни съобщения, всякакъв род агитации и тн. се толерират с Бан.
Everithing else. Advertisment or invitation are not allowed and are punished with ban.
Потребителски аватар
freeico
Адмирал (Admiral)
Регистриран: вт юни 28, 2005 10:15 am

Мнение от freeico »

Не зная дали в момента има фенове на Старгейт във форума. Преди време имаше тема за любими филми и доста хора писаха че харесват сериала. Както и да е. Ако има фенове имам инфо за вас. МГМ - компанията която снима сериалите и SCI-FI телевизията която ги поръчва са сключили договор за нов сериал. Ще се казва Stargate Universe. Има млако инфо как ще започне новото приключение - ще открият нов гейт-адрес който има 8ми символ който ще го използват и ще пратят група да изследва къде води. Адреса ще отведе групата на кораб на древните който лети нейде из пространството. На този кораб са се извършвали експерименти които древните са изоставили. Та групата ще започне да изучава проектите и да се опита да ги довърши. Обещават сценария да е много разчупен и да внесе свежест във вселената на старгейт.

Малко инфо за не-феновете
СтарГейт е оригинален филм на МГМ и се разказва че експедиция през 1924 в египет при пирамидите открива артефакт - огромен кръг. След дълги изследвания се открива че това е портал който помага да се преодолява разстоянието между планетите където има инсталиран такъв портал, в рамките на секунди. Така земята праща мисия до планета за която открива координатите й в древен ръкопис. Групата открива че там има живот и че това са хора от земята, пренесени преди йиляди години от извънземна раса като роби. Стига се до сблъсък в края на който земляните и робите от онази планета се съюзяват и побеждават лошия господар.
Филма е много успешен и МГМ и sci-fi решават да направят сериал наречен Stargate SG1. В който военна група от земята наречена SG, използва старгейт порталите за да проучи вселената. Сериала има такъв успех че е последван от още 9 сезона - общо 10, в които Земята се конфронтира с извънземната раса наречена гоаулди (Goa'uld), която се оказва че е поробила нашата галактика. SG търси технологии и съюзници за да предпази земята от завръщане на гоаулдите. В последните сезони наделяваме над тях само за да откриеме че има и други раси които чакат да заемат мястото на върховна раса в галактиката.
В резултат на голямия интерес към сериала, sci-fi решават да разширят действието и сключват договор с МГМ и по времето на 7ми сезон, стартира паралелен сериал наречен Stargate Atlantis. От сериала има снимани до момента 5 сезона, 5ти се излъчва в момента по sci-fi. Действието в този сериал се пренася в друга галактика. Благодарение на откритията на грпата SG1 бива открит адреса на Атлантис - планетата на която са се оттеглили древните които са създали системата от портали. Тя се оказва че се намира в галактиката Пегасус. Бива сформирана група от доброволци които да бъдат изпратени в тази галактика и да открият истината за древните, както и да открият източник на енергия който да им позволи да направят обратна връзка със земята. Групата попада във галактика която няма проблем с гоаулдите, но за това пък събужда друга раса, Райт (Wraith), която се оказва огромен враг на хуманоидите и раса която се храни с хуманоиди. Те са били най-голямия враг на древните и са ги победили във древността при войната между тях. Действието в 5те сезона до тук се развива по приблизително същия сценарий както SG1. Хората изследват галактиката и търсят технологии и съюзници срещу много по силния враг.
През 2006 година имаше стачка на сценаристите във щатите, тази стачка до някъде засегна и Stargate. 11 сезон на Старгейт СГ1 беше отменен като се взе решение че има спад в интереса към него, на фона на Атлантис. В крайна сметка продуцентите взеха мъдро решение и от грубия сценарий за 11 сезон създадоха 2 сценария за два пълнометражни филма, които да довършат историята на 10ти сезон. В 10ти сезон сюжета беше разделен на 2. Едната час се разказваше за края на войната с гоаулдите - хората от земята и тяхните съюзници преследваха последния оцелял от управляващите гоаулди, наречени системни-лордове. Оказва се че лишен от войските си и териториите си, той се укрива на Земята и че е успял да се клонира, така че да е сигурен че ще оцелее. Втората сюжетна линия е за борбата с нова извънзамна раса, която пристига от друга галактика - наречена Орай (Ori). Тази раса е успяла да достигне огромни възможности използвайки религия която помага да се изсмуква сила от хората вярващи в тази религия и позволяваща на расата да покорява и властва. И така продуцентите решават да се създаде един филм който да е на тема окончателна победа над гоаулдите. Филма се нарича Stagate Continum. В него бива унищожен последния системен-лорд Баал. Другия филм е на тема окончателна победа над Орай в която бива унищожена последната предводителка на Орай. Името на филма е Stargate: The Ark of Truth

п.п. В момента по AXN sci-fi излъчват стаггейт СГ1 сезон 4ти
Последна промяна от freeico на ср сеп 10, 2008 1:50 pm, променено общо 1 път.
[color=red]We Gonna Ride Together, We Gonna Die Together. Bad Boys Forever!!![/color]
[url="http://www.free-iqtest.net/score.asp?id=12504882"][img]http://www.free-iqtest.net/images/badges2/l136.gif[/img][/url]
Потребителски аватар
mega_alien
Лейтенант (Lieutenant)
Регистриран: нед юни 18, 2006 9:26 pm
Контакти:

Мнение от mega_alien »

Аз съм голям фен на сериала . Гледал съм всички серии на Старгейт СГ1 и Старгейт Атлантис (Освен най-новия сезон).

Радвам се да науча, че започва нова поредица . Звучи обещаващо, ще чакам с нетърпение :)
[b]Запазвам си правото да не съм прав и когато ми е удобно да съм неудобен .

[/b]
Потребителски аватар
blood_dodo
Полковник (Colonel)
Регистриран: чет дек 30, 2004 7:31 am
Контакти:

Мнение от blood_dodo »

М това ми звучи на една серия от Атлантис. Където намериха кораба с древните, които взеха контрол на базата, но бяха впоследствие изклани от the replicators?
QUOTE (dim4o)Пияници пусштиняци и завирачи под каосовото бюро сте виййй[/quote]
[url=http://youtube.com/watch?v=8GSmsoZ79Rk]Youth kills entire family in bloodthirsty rampage[/url] :):):)
Потребителски аватар
freeico
Адмирал (Admiral)

Мнение от freeico »

Тази серия на Атлантис беше наистина много интересна. Но тук наистина става дума за нов сериал. Грубия сценарий е бил приключен Февруари месец 2008 и е започнато да се работи по сериите. Това го видях в нета. Договор има и по всичко личи че скоро ще тръгнат снимките. Но има някаква тайна и не вадят никакво инфо от MGM.
В този сериал искат да разчупят досегашните сериали, че има база от където с помощта на портали се изучават нови планети. Това си го има в Атлантис. Целта им е да стане по-раздвижен сецнарий и с помощта на кораба да обикалят в далечен сектор на вселената. За съжаление гугъла само толкова ми даде колкото споделих. В случай че изтече още инфо за сериала, който в момента е в подготовки за снимки и скоро ще започне да се снима, мисля да споделя веднага.
[color=red]We Gonna Ride Together, We Gonna Die Together. Bad Boys Forever!!![/color]
[url="http://www.free-iqtest.net/score.asp?id=12504882"][img]http://www.free-iqtest.net/images/badges2/l136.gif[/img][/url]
Потребителски аватар
LorD DemoniC
Майор (Major)
Регистриран: чет сеп 15, 2005 6:54 am
Контакти:

Мнение от LorD DemoniC »

Ице малко неща от кухнята: преди новия сериАл май се мисли за нов филм който да "завърши" атлантиса ... всеки средно интелигентен почитател на гейта е забелязъл вратичките които си оставят сценаристите ... отделно за този нов сериАл се говори, че и п-к О'нийл пак ще е в "главна" роля (мноу ме кефи тоя ... много го бива ) отделно ми е интересно с д-р Уиър или както и беше името какво ще стане :)
Чудно е кога ще покажат и непоказаната раса от "съюза" открит в СГ-1 (серията с разрушаващата се планета и "замъка")
the_predator

Мнение от the_predator »

О нов сезон супер! Не го гледам сериозно но сериала е доста интересен :) А новия сезон явно ще е още по интересен от останалите :)
Потребителски аватар
blood_dodo
Полковник (Colonel)
Регистриран: чет дек 30, 2004 7:31 am
Контакти:

Мнение от blood_dodo »

LorD DemoniC написа:QUOTE(LorD DemoniC @ Sep 19 2008, 10:58) Чудно е кога ще покажат и непоказаната раса от "съюза" открит в СГ-1 (серията с разрушаващата се планета и "замъка")
Най-гадната серия... ever!
QUOTE (dim4o)Пияници пусштиняци и завирачи под каосовото бюро сте виййй[/quote]
[url=http://youtube.com/watch?v=8GSmsoZ79Rk]Youth kills entire family in bloodthirsty rampage[/url] :):):)
Потребителски аватар
Newromancer
Ефрейтор (Corporal)
Регистриран: нед юли 09, 2006 12:41 pm
Контакти:

Мнение от Newromancer »

И аз съм голям фен на филма.Сериалите също ги гледам но
засега Старгейт Атлантис доста повече ми допада от СГ-1
ще чакам новия сериал.Сигурно ще е доста як :a013:
[color=#990000][url=http://stardragon.hit.bg/history.htm]Star Dragon's member[/url][/color]
Потребителски аватар
LorD DemoniC
Майор (Major)
Регистриран: чет сеп 15, 2005 6:54 am
Контакти:

Мнение от LorD DemoniC »

Във форума на http://subs.sab.bz/ в тема Дискусии ще намерите тема за всичко свързано с гейта ... и със сигурност там е най прясната информация в БГ
Потребителски аватар
freeico
Адмирал (Admiral)

Мнение от freeico »

Нагледах се на форума им. Там си коментират само текущите преводи на сериите от 5ти сезон. Ако има някъде в тези 160 страници инфо, дай линк да не го търсиме толкова време.
Отговори

Върни се в “Off Topic”