Промяна бонуси нокс - предложение
-
gajet_killer
Да, но така или иначе и сега едвам се открива баланс... иначе открай време си е така - разликите между расите се изразяват само в цифриgajet_killer написа:Цитат(gajet_killer @ Sep 7 2008, 02:30) Аз пък бих предпочел по-генерална промяна, не само в рамките на една раса. Например всяка една раса да е с различни кораби, сгради и бонуси спрямо останалите 3. Не вярвям че ще стане, така че си трая![]()
Keep space clean, it's not yours.
- Loveless
- Редник (Private)
- Регистриран: вт ное 22, 2005 7:33 pm
- Контакти:
Общо-взето най-голямото предимство на ноксите идва от търговия на едро. Ако се направи отново надценката 20% за другите раси, а тази на нокса бъде ограничена до 20%, т.е. 5% над базовата цена за другите раси може би нещата ще се поизравнят. Печалбата от търговия няма да е по-голяма за тях, а че ще идва по-лесно вече произтича от по-евтините кораби. Но махане на по-евтините кораби ще обезсмисли расата
Последна промяна от Loveless на ср сеп 10, 2008 9:20 pm, променено общо 1 път.
[b]I come in peace, but you'll leave in pieces[/b]
Пиша на латиница като съм от телефона, като съм си вкъщи ще си го едитвам
Пиша на латиница като съм от телефона, като съм си вкъщи ще си го едитвам
- saiman kaza
- Редник (Private)
- Регистриран: чет авг 07, 2008 5:24 pm
- Контакти:
Спокойно, любимата ти раса не е застрашена, защото каквото и да кажем няма да предизвикаме никаква промяна. И да има играчи до които създателите на играта се допитват за баланса и бъговете, това не сме ние. И 20-30 човека които мислят като мен да намеря пак няма да го променят.saiman kaza написа:QUOTE(saiman kaza @ Sep 11 2008, 23:33) Според мен най важното е да има огромен баланс между расите или само една раса.
Всички трябва да сме равни и с еднакви шансове.
Мисля че всички играчи ще са съгласни.
- freeico
- Адмирал (Admiral)
- Регистриран: вт юни 28, 2005 10:15 am
@hriyan
Виж сега много си в грешка ако си мислиш че всичко е толкова лесно 3 човека пишат нещо във форума и то се полуучава на другия ден. В модераторския чат 6 човека спорихме 2 дни дали е полезно да се продава на 5% в борсата или не, сравнявайки спийд и другите вселени и за мен виждането ни е много по-различно сега отколкото преди да го почнеме. И така и не стигнахме до общо мнение. В крайна сметка ние когато спориме даваме "доводи" за и против и се надяваме според типа вселена да предложиме нещо което да увеличи интереса. Всичко това под някаква форма правиме така че да стигне до ушите на собственика и той еднолично решава какво е добро и не за неговия продукт. В крайна сметка обикновенно се вслушва в много от съветите. Но не веднъж е правил това което той иска.
Аз лично подкрепям махането на бонуса газ, за сметка на друг. Този бонус е ненужен на тази раса според мен. Също така съм за премахване на доминацията й във борсата, под някаква форма. Това трябва да е бойна раса, а те всички са търговци... Ако им се взима процента който имат отстъпка в случай че продадат кораб - печалбата да е само над базовата цена, вярвам че много биха предпочели друга раса и да са търговци пред нокс. Нокс ще бъде пак бойна раса.
Виж сега много си в грешка ако си мислиш че всичко е толкова лесно 3 човека пишат нещо във форума и то се полуучава на другия ден. В модераторския чат 6 човека спорихме 2 дни дали е полезно да се продава на 5% в борсата или не, сравнявайки спийд и другите вселени и за мен виждането ни е много по-различно сега отколкото преди да го почнеме. И така и не стигнахме до общо мнение. В крайна сметка ние когато спориме даваме "доводи" за и против и се надяваме според типа вселена да предложиме нещо което да увеличи интереса. Всичко това под някаква форма правиме така че да стигне до ушите на собственика и той еднолично решава какво е добро и не за неговия продукт. В крайна сметка обикновенно се вслушва в много от съветите. Но не веднъж е правил това което той иска.
Аз лично подкрепям махането на бонуса газ, за сметка на друг. Този бонус е ненужен на тази раса според мен. Също така съм за премахване на доминацията й във борсата, под някаква форма. Това трябва да е бойна раса, а те всички са търговци... Ако им се взима процента който имат отстъпка в случай че продадат кораб - печалбата да е само над базовата цена, вярвам че много биха предпочели друга раса и да са търговци пред нокс. Нокс ще бъде пак бойна раса.
[color=red]We Gonna Ride Together, We Gonna Die Together. Bad Boys Forever!!![/color]
[url="http://www.free-iqtest.net/score.asp?id=12504882"][img]http://www.free-iqtest.net/images/badges2/l136.gif[/img][/url]
[url="http://www.free-iqtest.net/score.asp?id=12504882"][img]http://www.free-iqtest.net/images/badges2/l136.gif[/img][/url]
Може би бях прекалено критичен.freeico написа:QUOTE(freeico @ Sep 12 2008, 08:30) @hriyan
Решението което предлагаш за премахване на допълнителната печалба която ноксите получават заради по-евтините си кораби е много добро според мен. Така продавачите ще се конкурират на борсата независимо от расата и другите раси които са с бонуси към добива на метал и кристал ще имат определено преимущество. Ето това, според скромното ми мнение, е нововъведение което си струва да се направи.
Поздрави!
Последна промяна от hriyan на пет сеп 12, 2008 10:24 am, променено общо 1 път.
Не забравяй, че целта на Борсата или поне това предизвика тя - Ноксите да станат конкурентно способна раса на останалите, щото с дишане на прахта на другите, трудно вземаш рунд. Всички помним колко беше зорно да си с нокс у топа... въпросът е, че се измени геймплея из основи с тая нова класация и влиянието на Бойните точки... (а промени по расите, като че ли засега само при тертетите има) и според мен отговорът не се крие в това да се ограничат чак дотам, та само за бой да стават. И също така съм далеч от мнението, че всички нокси са търговци... особено акаунтите тип - 50к ресурсни точки, 200к бойни, които в някои случаи повече купуват от борсата, отколкото да продават... надали им е чак толкова голяма печалбата на ресурс от борсата. Бях останал с впечатлението, че са си наред, поне докато активните играчи в БФ са толкова малко... виж, ако играеха 10 000 души на вселена, тогава борсата щеше да се нуждае от куп ограничения, за да не се губи балансът, ама да им викаш на петимата що-годе активни търговци след 3тия месец игра (поне във 2ра така беше) - всички...freeico написа:Цитат(freeico @ Sep 12 2008, 10:30) @hriyan
Последна промяна от LoaD на пет сеп 12, 2008 10:06 pm, променено общо 1 път.
- seazar
- Сержант (Sergeant)
- Регистриран: съб апр 08, 2006 9:07 am
- Контакти:
Какви глупости говорите?Кога нокс е взимал рунд в някоя вселена, че не мога да се сетя ?По специално в спийда?Изключвам миналия рунд , в който мерлина все пак се делна преди края и мирчев стана първи!Едиствения много ясно изразен дисбаланс е между миопа и останалите раси.15% е твърде много и трябва да се редуцира.Вярно - при нокса също има 15%, само че там цената на корабите е КОНСТАНТНА!!!
p.s. 29. Новости за корабната борса:
- надценката, която всеки може да сложи за продаваният от него флот е до + 5% от базовата стойност на съответната единица.
Така...Това правило, който го е измислил явно иска да закопае съвсем расата "нокси".Това правило автоматично задължава ноксите да продават на базова цена,което от своя страна пък е недопустимо.Не е приемливо ноксите да работят за другите раси почти даром.Освен това другите раси също търгуват,купуват от ноксите на базова и препродават на 5%,освен това им е готино когато им потрябва боен флот да си купят 1000 кораба за 5 секунди.Когато спестяваш примерно 2 дни за тези 1000 кораба, трябва да заплатиш съответната цена.Не трябва едностранно да се гледа на проблема-в случая "печалбата" на нокса,която сама по себе си не е точно такава,защото все пак става дума за ресурсни точки,тоест колкото повече флот, толкова по-малко ресурсни точки спрямо другите раси и съответно по-малко точки в общата класация.Това което трябва да се направи е точно обратното на това правило.Трябва да се въведе минимална надценка от 5% .Таван може и да има,може и да няма,а може и да е твърда цена за кораб.
п.п.с рунд 12-dirtylove/miops(верно роялчо),мерлина се изтри-миоп/
рунд 11-See No Evil/миоп/
тоест,
последните 2 рунда откакто има миоп-неизменно първи.
рунд 10-RoYaL/конфедерат/
рунд 9-aleks78/тертет беше или нокс, рояла беше 1ви с конфедерация, но го наказаха и изтриха/
рунд8-load/конфедерат, това беше последния рунд на харда, даже Ти взе акаунта 20тина дни преди края на рунда,незнам кой играеше с него преди това/
Преди това вече незнам тъй като не съм играл в спийда.Така че лоуде, аз правилно съм написъл, ти май не си прочел внимателно.
p.s. 29. Новости за корабната борса:
- надценката, която всеки може да сложи за продаваният от него флот е до + 5% от базовата стойност на съответната единица.
Така...Това правило, който го е измислил явно иска да закопае съвсем расата "нокси".Това правило автоматично задължава ноксите да продават на базова цена,което от своя страна пък е недопустимо.Не е приемливо ноксите да работят за другите раси почти даром.Освен това другите раси също търгуват,купуват от ноксите на базова и препродават на 5%,освен това им е готино когато им потрябва боен флот да си купят 1000 кораба за 5 секунди.Когато спестяваш примерно 2 дни за тези 1000 кораба, трябва да заплатиш съответната цена.Не трябва едностранно да се гледа на проблема-в случая "печалбата" на нокса,която сама по себе си не е точно такава,защото все пак става дума за ресурсни точки,тоест колкото повече флот, толкова по-малко ресурсни точки спрямо другите раси и съответно по-малко точки в общата класация.Това което трябва да се направи е точно обратното на това правило.Трябва да се въведе минимална надценка от 5% .Таван може и да има,може и да няма,а може и да е твърда цена за кораб.
п.п.с рунд 12-dirtylove/miops(верно роялчо),мерлина се изтри-миоп/
рунд 11-See No Evil/миоп/
тоест,
последните 2 рунда откакто има миоп-неизменно първи.
рунд 10-RoYaL/конфедерат/
рунд 9-aleks78/тертет беше или нокс, рояла беше 1ви с конфедерация, но го наказаха и изтриха/
рунд8-load/конфедерат, това беше последния рунд на харда, даже Ти взе акаунта 20тина дни преди края на рунда,незнам кой играеше с него преди това/
Преди това вече незнам тъй като не съм играл в спийда.Така че лоуде, аз правилно съм написъл, ти май не си прочел внимателно.
Последна промяна от seazar на нед сеп 14, 2008 1:39 pm, променено общо 1 път.
[url=http://www.bgpetition.com/diskriminacia/index.html]http://www.bgpetition.com/diskriminacia/index.html[/url]
[url=http://vbox7.com/play:ecba408e]http://vbox7.com/play:ecba408e[/url]
[url=http://vbox7.com/play:ecba408e]http://vbox7.com/play:ecba408e[/url]
... малко пропусна тая подробност, че Мерлина беше миоп, а не нокс де, ама... :>seazar написа:Цитат(seazar @ Sep 13 2008, 13:01) Какви глупости говорите?Кога нокс е взимал рунд в някоя вселена, че не мога да се сетя ?По специално в спийда?Изключвам миналия рунд , в който мерлина все пак се делна преди края и мирчев стана първи!
И е странно, че не можеш да се сетиш кога нокс е вземал рунд, тъй като най-наскоро завършения рунд точно нокс го взе (е, и аз пропускам малката подробност, че освен нокс, беше и Рояла де
Последна промяна от LoaD на съб сеп 13, 2008 11:13 pm, променено общо 1 път.