За защитата като цяло...

Всичко останало. Рекламни съобщения, всякакъв род агитации и тн. се толерират с Бан.
Everithing else. Advertisment or invitation are not allowed and are punished with ban.
nikanik
Редник (Private)
Регистриран: ср мар 19, 2008 6:53 pm
Контакти:

Мнение от nikanik »

Искам да споделя нещо с тези който обичат да си губят жремето с тази интересна и занимателна игра и това нещо е факт:

Всички опитни играчи говорят за защитата,че отношението 1 към 9 малък щит,лек лазерен купол било доста изгодно и ПРАВИЛНО.

Че аз в форума съм виждал доста защити геройски загинали поради вярата им в това без дори да трогнат нападателя поради силните бомбадировачи които имат опция да вдигат силата си в фабриката за сметка на никаквите опций на защитата.
Аз работя като човек който отговаря за корденирането на даден проект,и част от задачите ми е да се погрижа резолтата да е достоен и да няма нещо направено просто ей така за да го има но безмислено да съществува

Питам дали изобщо има смисъл от защитата като цяло.(Аз никога не съм играл защитно,безмислено е все пак ме кефи битката а не чакането)

Обръщам се към ветераните и по-точно към защитните ветерани,защо да няма добро отношение на Гаус и Плазменото уръдие кам лекия щит ,както и ход на покачване на мините за добив спрямо защитата.
(поради пречината,че всеки който може да смята вече е изключил Големия щит като обция.ТОЙ Е НАПЪЛНО БЕЗМИСЛЕН)
Като разбирасе не искам да ми обясняват за това ,че ако се съберат трима четерима играчи край със защитата това е ясно,интерисува ме защита която да е достойна спрямо един силен флот не много флотове.Ако никой не отговори за някъв вариянт то нека защитата да се премахне,защтото се оказва логично безмислена.

P.S.Не искам по никакъв начин да обиждам създателите на играта а просто да обменим опит,ако има изобщто такъв в защитната тактика на играта,с което се надявам да дадем добри идеи на самите създатели за усъваршенстването на самата игра.Ако засегна някой то нека бъда извинен,нямам това намерение с това което пиша тук.

Едно е сигурно,че 1000 глави мислят повече от 10 създателски глави.
mighty
Редник (Private)
Регистриран: нед апр 01, 2007 9:54 am
Контакти:

Мнение от mighty »

Тази игра е така направена, че всичко е равностойно и всичко си има противодействие ... Играта на защита е за хора без време и желание за постоянна игра и също така си е 1 вид стратегия ... Аз така и не можах да разбера какво точно искаш да кажеш, но мисля, че ако помислиш пак ще стигнеш до извода, че защитата е 1 от изборите на игра, а всеки има право сам да избира как да играе :a055:
[url=http://bulfleet.com/?recruit=3111147][/url]
nikanik
Редник (Private)
Контакти:

Мнение от nikanik »

Това е нещото което питам ако трябва да опростя това което написах:

"Обръщам се към ветераните и по-точно към защитните ветерани,защо да няма добро отношение на Гаус и Плазменото уръдие кам лекия щит ,както и ход на покачване на мините за добив спрямо защитата."

Но главното е,че се опитвам(чрез размишления,споделяна,намекване и хрумвания) да обхвана проблемите на защитата като цяло за да се получи добра дискусия м/у играчите.Не искам това да се превежда като бунт към играта.А и не претендирам,че съм обхванал всички проблеми.Ще се радвам ако някой добави моите думи,размисли,споделяния и хрумвания. :p140:

P.S.Мерси на "mighty" за това,че се включи.
Потребителски аватар
stan4o
Ефрейтор (Corporal)
Регистриран: чет мар 29, 2007 7:40 pm
Контакти:

Мнение от stan4o »

Съотношението леки лазери малки щитове вече е отживелица, това беше валидно преди, когато леките лазери и ракетните бяха "под" щитовете (нападателя първо биеше по флота след това по щитовете и най накрая самите установки). Със новата система за битки е малко по-различно, също върши работа. забелязвам че защитниците започват да използват повече гауси и плазмени оръдия.

Ако си решил да играеш на защита ще ти дам един жокер! Не пренебрегвай Йонните /погледни структурата им това е най големия недостатък на защитата/, а също така и кое с какво стреля и каква е редукцията на типа броня на корабите които очакваш да те нападнат.
Потребителски аватар
VaCaTa
Полковник (Colonel)
Регистриран: съб яну 29, 2005 12:29 am
Контакти:

Мнение от VaCaTa »

Първо това не е раздела за това, ама откакто във вицовете не може да се коментира не се сещам за друг освен офф-а. Това обаче си е проблем на админите и модерите.

За отношението малък лазер + щит, че е най - доброто, не си в час. То беше най - доброто и наистина преди това САМ човек не можеше да го пробие, бе да се върне в първи клас. Сега все още е далавера във вс2. По другите вселени и новия начин на битките, тая стратегия е за никъде. От друга страна е факт, че бомбера е много силен и няма защита която да му се опре. Ся уж нали играта е булФЛИИТ а.к.а. уж е игра за корабчета и битки, макар че от време уно не е така, все още идеята на разработчиците на играта е да накарат хората да се бият, а не да правят ПВО-то и да не правят нищо. Все пак ако искаш, да играеш на защита, прави плазми + някой друг малък щит и се надявай, някой психопат, да не реши да си развива акаунт само на бомби.
[quote="JackDaniels"]QUOTE (JackDaniels @ Oct 4 2008, 13:11) Природата е в равновесие, виж себе си например, благодарение на теб, много други хора са умни :)[/quote]
Потребителски аватар
monty
Ефрейтор (Corporal)
Регистриран: пет яну 13, 2006 6:20 pm
Контакти:

Мнение от monty »

Как може човек да не умее да пише на правилен БЪЛГАРСКИ ЕЗИК ???!!!
Никой не говори за 1-2 допуснати грешки от бързане - ма вижте колко правописни грешки само в поста :dizzy:
И тоя човек отговарял за някакъв си проект - дано не съм му консуматор :c022:
Потребителски аватар
dimas
Редник (Private)
Регистриран: пон дек 03, 2007 12:36 pm
Контакти:

Мнение от dimas »

nikanik написа:QUOTE(nikanik @ Aug 14 2008, 14:02) "Обръщам се към ветераните и по-точно към защитните ветерани,защо да няма добро отношение на Гаус и Плазменото уръдие кам лекия щит ,както и ход на покачване на мините за добив спрямо защитата."
Защото според старите правила на играта единствено леките лазери и ракетните бяха защитени от щитовете. Това бе и причината да се прави такава защита. гауса и плазмата , колкото и да са силни - първо , че костват много ресурс и после не са под закрилата на щитовете. Това, обаче вече го няма в новите правила на играта. Там най-добре е кораби + защита. Само защита не става.
Потребителски аватар
monty
Ефрейтор (Corporal)
Регистриран: пет яну 13, 2006 6:20 pm
Контакти:

Мнение от monty »

nikanik написа:Цитат(nikanik @ Aug 14 2008, 14:02) Това е нещото което питам ако трябва да опростя това което написах:

"Обръщам се към ветераните и по-точно към защитните ветерани,защо да няма добро отношение на Гаус и Плазменото уръдие кам лекия щит ,както и ход на покачване на мините за добив спрямо защитата."

Но главното е,че се опитвам(чрез размишления,споделяна,намекване и хрумвания) да обхвана проблемите на защитата като цяло за да се получи добра дискусия м/у играчите.Не искам това да се превежда като бунт към играта.А и не претендирам,че съм обхванал всички проблеми.Ще се радвам ако някой добави моите думи,размисли,споделяния и хрумвания. :p140:

P.S.Мерси на "mighty" за това,че се включи.

О , БЪЛГАРИНО !!!
Абе човече, ти на колко си ?!
На 4 , 5 годинки ?!
Опитайте се да пишете на правилен БЪЛГАРСКИ ЕЗИК - стига се излагайте ....
А по темата - има едно нещо, което вече не е същото, затова тая схема не е много печеливша - ще ви дам жокер - структура и даван рециклаж :74:
nikanik
Редник (Private)
Контакти:

Мнение от nikanik »

"прави плазми + някой друг малък щит и се надявай, някой психопат, да не реши да си развива акаунт само на бомби."

Защо само някой друг,аз си мислех,че колкото повече толкова повече кораби ще му заминат преди да почне да ти разбива уръдията.

Примерно:
500 малки щита
100 плазми

Какво ще кажете за този вариянт.

P.S.
Извинявам се за тъпите въпроси,но не разбирам от защити и не знам новостите и като всеки човек ме мързи да търся информацич в този подреден форум(Не искам да обиждам ШЕФОВЕТЕ на играта

Извинявам се също за това,че съм напълно неграмотен но когато бях малък,нямахме пари за хляб пък камоли за очилище,Сам трябваше да се уча на почти всичко и с помоща на майка ми.(Баща нямам)
И така се получи,че с времето не ми остана време за това толкова важно нещо,СЪЖАЛЯВАМ обещавам да се поправя.

"monty" знам,че си прав,но просто исках да попитам,извини ме.Ще сам благодарен ако ми кажеш от каде в NET-а да прочета общите неща за правописа,знаеш ли такива сайтове.

М/У другото с времето се оредих с секретарка която се грижи за това,защото съм ценен на фирмата с други мой качества който доста грамотни хора нямат.И това не го казвам да се фукам а да те накарам да се замислиш и да ми помогнеш ако можеш.

Искрено ваш:Nikanik
Skullcollector`
Ефрейтор (Corporal)
Регистриран: пон дек 17, 2007 3:26 pm
Контакти:

Мнение от Skullcollector` »

Не става само с пускане на защита,трябва и акъл ;)
[quote="gajet_killer"]Цитат(gajet_killer @ Sep 3 2009, 19:06) Дай на българина злободневие в изобилие и му гледай глупостта.[/quote]

[b]Имаш или нямаш,мозък не се продава наливен ;)[/b]

ЦитатНе съм се крил :) даже имам доста битки просто не сам ги качвал в форума :) защото не изскам и сам си ги запазил на пц то :d такаче не ми казваи че сам се крил при положение че не знаеш как сам играл през [b]детмача[/b] !!! :P[/quote]
Отговори

Върни се в “Off Topic”