Всичко останало. Рекламни съобщения, всякакъв род агитации и тн. се толерират с Бан.
Everithing else. Advertisment or invitation are not allowed and are punished with ban.
skorpionbg написа:Цитат(skorpionbg @ Aug 4 2008, 13:15) Силно и добър стил. Съмнявам се да е писано от шофьор на такси, но това е маловажно в случая. Истината за истинските доктори е, че тяхната благодарност не може да изразиш с цифри. Не можеш да оцениш живота, който те спасяват. Дали работата е оценена добре или не е проблем на цялата държава. Лекарското съсловие винаги е било сред каймака на обществото. Дори бих казал, че докторите са друг вид хора. Малко от нас могат да разберат живота и малко от нас се замислят за неговата стойност. Самите те, докторите, са един вид мазохисти. Обричат се да служат на хората, да ги спасяват. Примера в темата е показателен. Няма ден, нощ, лято, студ...те изпълняват дълга си. И ако някой от нас може да си позволи да каже " - Майната му, днес няма да ходя на работа" , то при тях това нещо не съществува. Лично аз се възхищавам от подобни хора!
не се съмнявай!такъв съм.ако не си сигурен мога да те убедя коруин, хера.пухи пухчо,портър.ники год, краб наят и съм возил част от тях.скорпионе нямам време иначе такива неща бих написал че ще настръхнеш
Търся търговец който продава Кръстове на по-евтина цена от базовата плс ( знам че няма да има изобилие но все някой ще се намери )
VaCaTa написа:Цитат(VaCaTa @ Aug 4 2008, 13:51) мисля, че са недооценени, заради разни тарикати, които първо казват дай под масата, а после лекуването. Страшно много такива случки има. Толкова нискоморални доктоечета има, че ми иде да ги изтрепа всички. Тая клетва тяхната си я пеят за закуска и ама никаква стойност няма за тях.
Заради хора, като този от случката можем да кажем, че хората не са загубили всичко човешко. Такива като него, е гаранция че биват оценени.
Тъй като съм много пряк потърпевш от цялата работа може би мойто мнение ще е малко субективно.Представи си един доктор,в една развита европейска държава.Например:Франция-там началната заплата е от 5000-10000 ЕВРО,а тук какво става....Ако всички лекари получаваха такава заплата тук,нямаше да има под масата,ама скапаната ни държава го е направила това и ако не ние то тогава кой друг ще ни оправи....
Едит:Извинявам се че се отплеснах от темата.
Последна промяна от Graf_Death на пон авг 04, 2008 6:14 pm, променено общо 1 път.
Да си лекар и учител не е професия.Това е призвание!Ако не носиш онова, специалното, което те прави такъв - няма да станеш никога.Поклон пред такива хора, да е жив и здрав човека, дано повече хора изберат този път...
[quote="Mr. xstasy"]Цитат(Mr. xstasy @ Nov 13 2008, 11:47) Тцъ-тцъ! Възмутен съм направо! Тези дини работят само като ги кара друг, маааа му!
Преди 2 рунда правех по 4 атаки на ден с 10 бр. седмици наред срещу Краб и нищо! ама пълно нищо! убих една муха на планетата му и то защото се задави от смях!
Ако и този рунд не искат да проработят, ще пиша оплакване до Кака с копие до арменският поп![/quote]
Графе, прав си, много са им ниски заплатите на докторите, трябва да им се вдигнат. Но също така учителската професия е много неблагодарна в момента, и там трябва да се направи 400/500%тно увеличение. Скоро ще започнат пожарите, заплатата на огнеборците е ниска в сравнение с риска на професията им, и там са необходими няколко стотин милиона за обновяване на екипировката. Напоследък пролича слабата подготовка и липсата на техника в Министерството на Вътрешните, необходими са няколко стотин милиона. А и най важното 2.3 милиона пенсионери мизеруват, не можем ли на родителите си да осигурим старини, какъв е смисъла да живеем, трябва пенсията да е поне 500 лева, това означава, че за тях трябава да се отделят 920 000 000(близо милиард лева) на месец, или над 11 миарда лева на година, като и сам можеш да се досетиш, че пенсионния им фонд, събиран в комунистическите им годинки, в голяма степен е вложен в швейцатските сметки на 1000те руски милионера които живеят в Баден Баден.
Проблема на цялата държава е, че всеки мисли, че някой трябва да му дава, а държавата е Злата сила която само взема от всички и се мъчи по всякакъв начин да ни умори. На всичкото отгоре същия тоя дето винаги иска, като ходи в парка, фаса и бутилката кока-кола си го хвърля на земята, рисува графити по току що боядисаните общински сгради, напива се и обръща кошчетата по спирките, същия тоя ако му се отдаде да свие нещо държавно не се и замисля, да счупи нещо държавно е един вид великото му олълчение и дело на живота му срещу подтисничеството. На същия съседа му винаги цапа повече, пуши повече, яде повече, краде повече, той трябва да наваксва. А най-големия проблем е, че някой олигофрен преди време измисли - "майната и на държавата, да живее родината", сега на всеки това му е движеща сила. Няма да стане, всеки ден гледам мненията из форуми, чатове и мой приятели, познати. Пълна трагедия, на 100 човека един има малко мозък и знае какво е огледало, но той пък е останал безкръвен и не му пука, затова и никога не гласува, защото знае, че олигофрените са непобедими поради числеността си, на края на "филма" бай Ганьо винаги трепе създателя си и т.н. Плюя на всичките които плюят върху и институцията държавата, защото държавата и институцията са майка ми, баща ми, баба ми, съседа ми, дори и ти.
"A cynic is a man who knows the price of everything, and the value of nothing."
И ? Никога няма да стана дофтор, защото там се изискват добри сетива ... Даже прекалено добри. А и ловки ръце. А може би и нежни. Епа моята професия досега ме е поувредила май май ... Не, че не ме влече касъплъка, ама ... А и има нещо друго. За да си лекар, трябва да се отдадеш 6 години на учене, още няколко на специализация и цял живот на хората, 90% от които ти мислят лошото, защото все някой ще намери кусур. Да не говорим ако си хирург. Аз нямам толкова нерви да работя за хора, които съм спасил или съм направил всичко по силите си да спася, а близките им да ме плюят. Затова, както се изрази Ангела, това не е професия, а призвание. Братовчед ми е лекар. Работи в Спешно в Пловдив. Постоянно е на повикване. Няма почивка, няма сън, няма нищо ... И му харесва. Да, харесва му да помага на хората. Но има и друго. Познавам поне двадесетина негови колеги, които също са така. И си мисля нещо друго ... Не заради отделните случаи на корупционна практика, лекарите са онеправдани, а заради медиите. Защото има 1 случай на хиляди, ама веднага се раздухва, без да се търси причина за това. Ама и никой не гледа да каже няколко хубави думи за тях, ами все "Ако нямаш пари, ще те оставят да умреш". Е да, ама не е така. Защото парите не ги вземат толкова обикновените лекари, колкото Здравната каса. Ама нали всеки иска да е настанен в няколкозвезден хотел като отиде в болница /не го пожелавам на никой ходенето/. Преди време се наложи да се направят две много скъпи операции на мой много близък роднина. Бяха изключително сложни и никой не даваше шансове на човека. Ама той .. т.е. тя успя да оживее и още мръда. Операциите бяха правени в България, в частност Пловдив. И мога да кажа едно ... доволен съм от работата на лекарите. Доволен съм от отношението към пациентите, доволен съм от всичко, което направиха за нея, тъй като лекуващите я хирурзи бяха и 2та в отпуска. Значи не е само един човек ? Не само в чужда държава ... И ще кажа само едно - не се възхищавам на отделния индивид избрал тази професия, а на всички, които спадат към нея, защото поне 3/5 от тях са честни и почтени хора, които мислят единствено за нас. Същото се отнася и за учителите /тъй като знам, че има учители из форумо, да го спомена, да не ми се сърдят/
[color=red]
Треа се поспра малко, че ще загубя статуса си на НЕСПАМер с тези мнения, които започнах да пускам :(
Цитат(18:07:02) <Nightmare^> не си добре !!! :)
(18:09:09) <_^InSoMnIaC^_> добре де, аз знам, че съм луд, ама вие за какво ми го НАТЯКВАТЕ ???[/quote][/color]
[quote="mega_alien"]Цитат(mega_alien @ Sep 8 2009, 21:00) Как ? Ангела не ти ли е казал ? Наскоро мисля му разправях какво педалче съм ;)
:c022: :a013:[/quote]
JackDaniels написа:Цитат(JackDaniels @ Aug 4 2008, 20:38) Графе, прав си, много са им ниски заплатите на докторите, трябва да им се вдигнат. Но също така учителската професия е много неблагодарна в момента, и там трябва да се направи 400/500%тно увеличение. Скоро ще започнат пожарите, заплатата на огнеборците е ниска в сравнение с риска на професията им, и там са необходими няколко стотин милиона за обновяване на екипировката. Напоследък пролича слабата подготовка и липсата на техника в Министерството на Вътрешните, необходими са няколко стотин милиона. А и най важното 2.3 милиона пенсионери мизеруват, не можем ли на родителите си да осигурим старини, какъв е смисъла да живеем, трябва пенсията да е поне 500 лева, това означава, че за тях трябава да се отделят 920 000 000(близо милиард лева) на месец, или над 11 миарда лева на година, като и сам можеш да се досетиш, че пенсионния им фонд, събиран в комунистическите им годинки, в голяма степен е вложен в швейцатските сметки на 1000те руски милионера които живеят в Баден Баден.
Проблема на цялата държава е, че всеки мисли, че някой трябва да му дава, а държавата е Злата сила която само взема от всички и се мъчи по всякакъв начин да ни умори. На всичкото отгоре същия тоя дето винаги иска, като ходи в парка, фаса и бутилката кока-кола си го хвърля на земята, рисува графити по току що боядисаните общински сгради, напива се и обръща кошчетата по спирките, същия тоя ако му се отдаде да свие нещо държавно не се и замисля, да счупи нещо държавно е един вид великото му олълчение и дело на живота му срещу подтисничеството. На същия съседа му винаги цапа повече, пуши повече, яде повече, краде повече, той трябва да наваксва. А най-големия проблем е, че някой олигофрен преди време измисли - "майната и на държавата, да живее родината", сега на всеки това му е движеща сила. Няма да стане, всеки ден гледам мненията из форуми, чатове и мой приятели, познати. Пълна трагедия, на 100 човека един има малко мозък и знае какво е огледало, но той пък е останал безкръвен и не му пука, затова и никога не гласува, защото знае, че олигофрените са непобедими поради числеността си, на края на "филма" бай Ганьо винаги трепе създателя си и т.н. Плюя на всичките които плюят върху и институцията държавата, защото държавата и институцията са майка ми, баща ми, баба ми, съседа ми, дори и ти.
Този пост може да се обобши със следното:,,И аз нема 'съм добре,ама и на Вуте да му е зле".Пари има за ввсичко... Европейският съюз дадаха,но като видяха,че има корупция и парите отиват някъде си каква е файдата медиите доста натъртиха на това,че сме ПЪРВАТА държава,на която са спрени парите по програми.
П.П.Само да кажа във връзка и с 2-та по горни поста и двамата ми родите са доста потърпевши от всичко.Единят е лекар другият учител.Извинявам се как господата министри смятат,че тея хора са способни да издържат две деца,а аз скоро ще ходя да уча Висше и какво става,каде излиза Киро на Кирия?
Graf_Death написа:Цитат(Graf_Death @ Aug 5 2008, 08:54) Този пост може да се обобши със следното:,,И аз нема 'съм добре,ама и на Вуте да му е зле".Пари има за ввсичко... Европейският съюз дадаха,но като видяха,че има корупция и парите отиват някъде си каква е файдата медиите доста натъртиха на това,че сме ПЪРВАТА държава,на която са спрени парите по програми.
П.П.Само да кажа във връзка и с 2-та по горни поста и двамата ми родите са доста потърпевши от всичко.Единят е лекар другият учител.Извинявам се как господата министри смятат,че тея хора са способни да издържат две деца,а аз скоро ще ходя да уча Висше и какво става,каде излиза Киро на Кирия?
Мъжки, не си запознат гледам, не говори, "оти" в тая държава всеки говори "приказки", ама пък хич не го бива в четенето, изглежда си ги измисля, поне фантазията ни е добра. Като извадиш членската вноска която България внася, парите които получава от ЕС са горе долу месечната издръжка на българските пенсионери, полиция, учители, пожарникари и може би не стига за докторите, МЕСЕЧНА !!! Ползата от ЕС не са пари в тоя смисъл в който го разбира простия мързящ го да чете и мисли човечец, ползите са разширяване спектър възможности. Ти явно пак си тръгнал с оная нагласа от предния пост който написах, на даването, явно си мислиш, че са ни приели в ЕС за да ни хранят "Малко" си се заблудил.
За твойте родители, след като са на държавна длъжност, трябва да бъдат благодарни на строителните работници, таксиметровите шофьори, всички частни фирми които си плащат данъците, съседа ви който се трепе от работа в мината. Тея хора им плащат заплатите. Държавата това са те. Както те трябва да са благодарни на родителите ти, така и вашите на тях. А надеждата им за по-голяма заплата трябва да са в теб. Иди учи висше, стани "някой", гради закони, направи така, че "брат" ти, "съседа" ти да не крадат, а да си плащат данъците. Всичко е кръговрат, даване-вземане. А бързо решение на проблема.., с манталитета ни който и ти самият демонстрира, няма да има
Последна промяна от JackDaniels на вт авг 05, 2008 12:08 pm, променено общо 1 път.
"A cynic is a man who knows the price of everything, and the value of nothing."
JackDaniels написа:Цитат(JackDaniels @ Aug 5 2008, 13:36) Мъжки, не си запознат гледам, не говори, "оти" в тая държава всеки говори "приказки", ама пък хич не го бива в четенето, изглежда си ги измисля, поне фантазията ни е добра. Като извадиш членската вноска която България внася, парите които получава от ЕС са горе долу месечната издръжка на българските пенсионери, полиция, учители, пожарникари и може би не стига за докторите, МЕСЕЧНА !!! Ползата от ЕС не са пари в тоя смисъл в който го разбира простия мързящ го да чете и мисли човечец, ползите са разширяване спектър възможности. Ти явно пак си тръгнал с оная нагласа от предния пост който написах, на даването, явно си мислиш, че са ни приели в ЕС за да ни хранят "Малко" си се заблудил.
За твойте родители, след като са на държавна длъжност, трябва да бъдат благодарни на строителните работници, таксиметровите шофьори, всички частни фирми които си плащат данъците, съседа ви който се трепе от работа в мината. Тея хора им плащат заплатите. Държавата това са те. Както те трябва да са благодарни на родителите ти, така и вашите на тях. А надеждата им за по-голяма заплата трябва да са в теб. Иди учи висше, стани "някой", гради закони, направи така, че "брат" ти, "съседа" ти да не крадат, а да си плащат данъците. Всичко е кръговрат, даване-вземане. А бързо решение на проблема.., с манталитета ни който и ти самият демонстрира, няма да има
Че не съм запознат със ложните схеми по които се получават парите не съм,но ти си ме разбрал грешно.Доколкото знам тея пари който ги получаваме са помощ от по развитите държави с цел и ние да направим нещо да може за в бъдеще и ние да помагаме.
П.П.Мислиш ли че частните фирми си плащат данъците както трябва.А и още нещо,за да не ги нарека ,,цигани" казвам роми.Мислиш ли че тея хора си плащат данъци(казвам го във връзка с това,че са една не малка част от населението).И като го каза това с:,,разширяване спектър възможности" си много прав.Спирам да коментирам дотук,че доста се отплеснахме от темата.
Те парите, които ни отпускат, са хубаво нещо, ама... ако може да не се разпределят по "баджанаци", роднини и прочие, би било добре. Доста тъп трябва да си, за да правиш така, при положение, че си изрично предупреден, че тия хора си следят къде отиват парите им и за злоупотреби най-малкото - спират кранчето. Не тъп откъм тарикатлък, а тъп, че си уж сложен да вършиш нещо полезно за всички, не само за семейството си... ама то... нашето си е до ограничено мислене. Знам ли. Откакто напоследък взе да властва навсякъде в страната мързела, завистта и великото мото "Дано мине номера", че и даже на мен да се отразява... не мисля, че имаме оправия. Жалка история и кофти за нас. Става така, че "простолюдието" не разбира, а по-способните ги боли фара... и те така. А на такива като героят от темата и подобните на него... то освен да им признаем героизма, какво друго... освен "евала" в една обикновена офтопик тема във форум, нищо друго май няма да получат...
Последна промяна от LoaD на вт авг 05, 2008 5:44 pm, променено общо 1 път.