тежеста на отговорноста

Всичко останало. Рекламни съобщения, всякакъв род агитации и тн. се толерират с Бан.
Everithing else. Advertisment or invitation are not allowed and are punished with ban.
corpusdelikti
Редник (Private)
Регистриран: вт апр 01, 2008 9:34 pm
Контакти:

Мнение от corpusdelikti »

август.месеца на отпуските.за някои обаче.за други няма такива.
кооперативния пазар в люлин.както всяка нощ на работа.вися като мималогодишна луканка на стоянката между 3 и 4 част на люлин.възрастен мъж се движи по тротоара срещу мен.изглежда на около 60 65 години.крачи умислен и загрижен забол поглед в краката си.отваря вратата и казва с тих глас
- пирогов.
- заповядайте!
паля и потеглям.
питам го мимоходом
-проблеми с бъбреците ли?
-не.мозъчен хирург съм.има случай на дете с кръвоизлив в мозъка.на повикване съм и съм на разположение.
подсъзнателно настъпих газта.157-те коня под капака заработиха в надпревара с времето което не се знаеше колко е.
- какво е станало ?-питам аз
-бебе паднало от люлката на главата си и има мозъчен кръвоизлив.
гласът му звучеше като на обречен човек.
-има ли кой да ви замести?имате ли ученици?
погледна ме виновно като че ли аз съм му съдник.вдигна лявата си ръка с 2 изправени пръста и каза.
-двама.
никога досега не бях виждал мъка ,тъга,разочарование и съжаление в един поглед отразен от улично осветление.
- вие не сте българин!казах аз.той ме изпревари с отговора
-38 години работя в пирогов.руснак съм от ленинград.работата ни е много тежка .никой не иска да я работи.
според мене спести думата неблагодарна.
-всички ме познават тука.-каза го на слизане
на рампата един от санитарите каза
-тука сте!!това е лошо!
мисля си че вече няма такива хора.хора които работят работата си не за пари не за слава,а заради това че има нужда от тях.запитах се колко хора биха издържали 38 години с тази заплата за тази работа?в чужда страна!
отговора мисля че е ясен.
поклон на такива като тебе докторе .!!!!
-
Търся търговец който продава Кръстове на по-евтина цена от базовата плс ( знам че няма да има изобилие но все някой ще се намери )
Потребителски аватар
VaCaTa
Полковник (Colonel)
Регистриран: съб яну 29, 2005 12:29 am
Контакти:

Мнение от VaCaTa »

corpusdelikti написа:QUOTE(corpusdelikti @ Aug 4 2008, 07:10)
много добре казано. Думите мисля, че са излишни. :k014: :k018:
Последна промяна от VaCaTa на пон авг 04, 2008 5:31 am, променено общо 1 път.
[quote="JackDaniels"]QUOTE (JackDaniels @ Oct 4 2008, 13:11) Природата е в равновесие, виж себе си например, благодарение на теб, много други хора са умни :)[/quote]
Потребителски аватар
CORWIN
Майор (Major)
Регистриран: нед яну 29, 2006 12:12 pm
Контакти:

Мнение от CORWIN »

без коментар.....

можем само да се замислим над собствената си суета.....
Misterya:
Другият предел,[b][u] са хората, на които им се иска, ама немогат... Защото са заети с ежедневието си и като не им е сгода нещо, си мрънкат[/u] [/b](като мене ) и синеят.

[color=#C0C0C0]от една дама.... [11:28:28] ..... says: ... аз съм само твоя (blush)[/color]

[color=#808080]Главният проблем — ЕДИН от главните проблеми, защото те са няколко — един от многото главни проблеми, свързани с ръководенето на хора, е този, кого да натовариш да върши тази работа; или по-точно, кой ще успее да накара хората да му позволят да върши това с тях.
Да обобщим: добре известен е фактът, че онези хора, които ЖЕЛАЯТ да управляват хората, са по правило тъкмо тези, които най-малко са способни да вършат това. Да обобщим обобщението: всеки, който е способен да направи така, че да бъде избран за президент, в никакъв случай не бива да му се позволява да изпълнява тази длъжност.

Дъглас Адамс, "Ресторант "На края на Вселената"[/color]
Ionko
Лейтенант (Lieutenant)
Регистриран: нед юли 02, 2006 5:45 am
Контакти:

Мнение от Ionko »

Колко тъжно и жалко е, че такива хора вече са много рядък вид, който явно е обречен на изчезване...
Graf_Death
Редник (Private)
Регистриран: ср авг 02, 2006 1:46 pm
Контакти:

Мнение от Graf_Death »

Ionko написа:Цитат(Ionko @ Aug 4 2008, 09:51) Колко тъжно и жалко е, че такива хора вече са много рядък вид, който явно е обречен на изчезване...
Може би не е така...Може би докато има хора в нужда винаги ще се намери кой да помогне. :sad:
I'm the best!
Потребителски аватар
delta_squadron
Редник (Private)
Регистриран: нед дек 02, 2007 10:58 am
Контакти:

Мнение от delta_squadron »

Graf_Death написа:QUOTE(Graf_Death @ Aug 4 2008, 09:59) Може би не е така...Може би докато има хора в нужда винаги ще се намери кой да помогне. :sad:
На всички ни се иска да е така...Замислете се само...Тоя човек е можел да гради кариера, статус в обществото и освен това да помага на нуждаещите се. Но той е предпочел да остане тук, където има само последното... Какво го е накарало да вземе това решение...Аз лично не знам за себе си дали бих го взел. Всъщност знам - най-вероятно не бих. Докато има такива хора ще има и надежда за човека като вид, вярата ми , в който напоследък поотслабва...
Последна промяна от delta_squadron на пон авг 04, 2008 10:03 am, променено общо 1 път.
I come from the Net.
Infecting systems, people and cities,
to this place: Megaframe.
My domain.
My format? Virus.
To corrupt and conquer.

ReB00t

[url=http://bulfleet.com/?recruit=1138187][/url]
skorpionbg

Мнение от skorpionbg »

Силно и добър стил. Съмнявам се да е писано от шофьор на такси, но това е маловажно в случая. Истината за истинските доктори е, че тяхната благодарност не може да изразиш с цифри. Не можеш да оцениш живота, който те спасяват. Дали работата е оценена добре или не е проблем на цялата държава. Лекарското съсловие винаги е било сред каймака на обществото. Дори бих казал, че докторите са друг вид хора. Малко от нас могат да разберат живота и малко от нас се замислят за неговата стойност. Самите те, докторите, са един вид мазохисти. Обричат се да служат на хората, да ги спасяват. Примера в темата е показателен. Няма ден, нощ, лято, студ...те изпълняват дълга си. И ако някой от нас може да си позволи да каже " - Майната му, днес няма да ходя на работа" , то при тях това нещо не съществува. Лично аз се възхищавам от подобни хора!
Потребителски аватар
VaCaTa
Полковник (Colonel)
Регистриран: съб яну 29, 2005 12:29 am
Контакти:

Мнение от VaCaTa »

skorpionbg написа:QUOTE(skorpionbg @ Aug 4 2008, 13:15) Силно и добър стил. Съмнявам се да е писано от шофьор на такси, но това е маловажно в случая. Истината за истинските доктори е, че тяхната благодарност не може да изразиш с цифри. Не можеш да оцениш живота, който те спасяват. Дали работата е оценена добре или не е проблем на цялата държава. Лекарското съсловие винаги е било сред каймака на обществото. Дори бих казал, че докторите са друг вид хора. Малко от нас могат да разберат живота и малко от нас се замислят за неговата стойност. Самите те, докторите, са един вид мазохисти. Обричат се да служат на хората, да ги спасяват. Примера в темата е показателен. Няма ден, нощ, лято, студ...те изпълняват дълга си. И ако някой от нас може да си позволи да каже " - Майната му, днес няма да ходя на работа" , то при тях това нещо не съществува. Лично аз се възхищавам от подобни хора!
мисля, че са недооценени, заради разни тарикати, които първо казват дай под масата, а после лекуването. Страшно много такива случки има. Толкова нискоморални доктоечета има, че ми иде да ги изтрепа всички. Тая клетва тяхната си я пеят за закуска и ама никаква стойност няма за тях.

Заради хора, като този от случката можем да кажем, че хората не са загубили всичко човешко. Такива като него, е гаранция че биват оценени.
[quote="JackDaniels"]QUOTE (JackDaniels @ Oct 4 2008, 13:11) Природата е в равновесие, виж себе си например, благодарение на теб, много други хора са умни :)[/quote]
Потребителски аватар
JackDaniels
Лейтенант (Lieutenant)
Регистриран: пон ное 27, 2006 9:55 am
Контакти:

Мнение от JackDaniels »

VaCaTa написа:Цитат(VaCaTa @ Aug 4 2008, 10:51) мисля, че са недооценени, заради разни тарикати, които първо казват дай под масата, а после лекуването. Страшно много такива случки има. Толкова нискоморални доктоечета има, че ми иде да ги изтрепа всички. Тая клетва тяхната си я пеят за закуска и ама никаква стойност няма за тях.

Заради хора, като този от случката можем да кажем, че хората не са загубили всичко човешко. Такива като него, е гаранция че биват оценени.

Ваца, хората са строго индивидуални, затова съм много против квалификациите които много хора правят по група, професия, стил, етнос и т.н. За това, че свясните хора се оценяват, донякъде си прав, но не от всички. А единствения начин да сме доволни от околните и околното около нас не е да ги/го променим, защото това е невъзможно, а да бъдем това което искаме да бъдат останалите. Все пак всеки човек се ражда 1/6милиярдна част от една статистика, осталите статистики в които се вписва в последствие са негов личен избор и късмет ;)
Последна промяна от JackDaniels на пон авг 04, 2008 1:25 pm, променено общо 1 път.
"A cynic is a man who knows the price of everything, and the value of nothing."
Отговори

Върни се в “Off Topic”