Малка дискусия относно бойните точки

Всичко останало. Рекламни съобщения, всякакъв род агитации и тн. се толерират с Бан.
Everithing else. Advertisment or invitation are not allowed and are punished with ban.
RoYaL
Адмирал (Admiral)
Регистриран: пон дек 06, 2004 3:45 pm
Контакти:

Мнение от RoYaL »

JackDaniels написа:Цитат(JackDaniels @ Jul 22 2008, 22:12) Рано е, все още говорим за цветя, тепърва предстой да минем през жени, песни, и пиене. И представи си каква ирония, за всичко си виновен ти, обърквайки раздел предложения с раздел оффтопик ;)

Сериозно по темата ти, не няма да стане, пак не мислиш конструктивно за играта, мислиш за себе си, както и всички останали по междудругото. Горкия Коруин, колко е прав слагайки кавичките на онова по горе, прав не защото е цитат, а защото е метафора.
Мисля за мен и за всички, които искат играта да бъде по-интересна и динамична. Да има елемента трудност. Но приятна трудност.

P.S.: Нали е оффтопик ... поздрав ... Iron Maiden - Rainmaker.
[15:32:36] maroder каза: toq ne stiga 4e me grabi
[15:32:40] maroder каза: mi i ma ubira

Bulfleet.org -> Паметник на една отминала епоха.
Потребителски аватар
JackDaniels
Лейтенант (Lieutenant)
Регистриран: пон ное 27, 2006 9:55 am
Контакти:

Мнение от JackDaniels »

RoYaL написа:Цитат(RoYaL @ Jul 22 2008, 19:17) Мисля за мен и за всички, които искат играта да бъде по-интересна и динамична. Да има елемента трудност. Но приятна трудност.

Лицемер :) пак лъжеш, събери топ 10 на 4те вселени в един топ 40, резултата ще е, че едва 15/20 % от играчите ще са там благодарение главно на бойните си точки ;)

Казах ти, видял си го и знаеш, че е така, динамиката и интересното в играта го прави конкурентността, тоест много добре знаеш, че трябва да мислиш, какво да вземеш от тея 40 акаунта, че те да не са на светлинни години от втората част на топ 100. Какво да им вземеш знаеш също, вземи им итата както се направи, вземи им възможността да крадат чужди рециклажи, вземи на ноксите възможността да продават 20% над базова, вземи им легалните в момента наливания които стават по 3 начина и които и аз и ти и всеки друг в топа практикува в момента, и за цвят направи 1б=1т, 2р=1т и ето ти баланс, не ми казвай, че не го осъзнаваш това, осъзнаваш го но не ти е приятно, защото няма да има как да се наливаш, как да крадеш чужди рециклажи и как да си на 1кк точки пред 10тия ;)
Последна промяна от JackDaniels на вт юли 22, 2008 8:25 pm, променено общо 1 път.
"A cynic is a man who knows the price of everything, and the value of nothing."
Потребителски аватар
varkulak
Ефрейтор (Corporal)
Регистриран: нед яну 28, 2007 3:40 pm
Контакти:

Мнение от varkulak »

RoYaL написа:QUOTE(RoYaL @ Jul 22 2008, 22:17) Мисля за мен и за всички, които искат играта да бъде по-интересна и динамична. Да има елемента трудност. Но приятна трудност.

Рояле а престани да спамиш и да мислиш само за себе си бре,мисля първи ти го казах още в първите постове,я ми кажи кога се е виждало в топа да има 50 процента от по слабите миниори и 50 процента от по силните,кога се е виждало в топ 100 да има хора от по 1000 ресурсни ф
до по 20 к ресурсни на тоя етап на играта,епа по голем баланс от тоя не съм виждал,и да си попитам,ама ти у фред ли си :lol: я бегаи гио разправяи тия на некои друг,бил загрижен за вселената и за играта и общите им равила бууухахахахахахах :lol: играй по правилата аз пък си смятам че са отлични,нали каза че темата била за падането на боините точки ако занулят даден усър,защо продължаваш с опитите си за манипулация на изпадналото общество в играта,ти и няколкото ти френдчета,бре няма срама у тебе ве.

Разбираме те,съчувстваме ти,но не можем да ти помогнем,защото не искаме!!!
като захапем -не пускаме

Миси си върви по шадравана, а па фръцка ли дюкяна!
Върки лига позаточи a068.gif че даже и и скочи!
Поразпипа я от сам, я от там и взе,че се наду кЪт шпек салам a068.gif
Няма ляво няма дясно Миси го заразцелува бясно a070.gif a068.gif

Минаха се месеци, година a068.gif Миси се снабди със малка Въркулина a068.gif
Стигна пубертет, че и даже влезе в булфлийт топ пакет, пишеше на кирилица тя грамотно не кЪт татко си Въркото dizzy.gif

И годините отминаха,семеиство булфлийтъри все тук деградираха a068.gif

Върки и Миси-булфлийтърска любов, че и доживот a065.gif a068.gif
EvilForce
Полковник (Colonel)
Регистриран: пон юли 11, 2005 9:05 pm
Контакти:

Мнение от EvilForce »

Mo`Money написа:QUOTE(Mo`Money @ Jul 22 2008, 21:23) Що все си мисля че не всеки има ....... да седи там горе в топа . Та после миньорите ви виновни
Глей ся пешко да ти обясня- тоя рунд пробвах макснатите мини.Добре си е като си пазиш ресурсец отма на ден мое си докараш 150 бойни или 50 60 унита ей така без да грабиш само да седиш и да се почесваш там дето не те сърби.Ама да набиете коефицент 4 бойни 1 реална точка си е гавара към пичовете дето се изхранват единствено от грабежи на и-та щото всичките им ресурсни точки са вложени във флота и проучвания и си късат задниците буквално да претърсват вселената за да намерят да праснат някой.Ако си мислиш ,че е лесно на 30к да си докараш 300 к бойни точки дълбоко грешиш.Диос ми е споделял,а понеже той е с нива над всички нас и му вярвам, че се вкарваш в голямо приключение за да можеш да се придивжваш нагоре така.И сега в крайна сметка какво ще се получи?Човек дето всеки ден си копа кат пич ще просперира само от реални точки ,а някой дето иска да се бие ще има хандикап 4 бойни за 1 точка в класацията.Не ме блазни мене особено това,а и не мисля че е честно.
Иначе върху предложението на цезар може да се помисли доста,струва ми се че има хляб в него.
[quote="DoNaTell0"]Цитат(DoNaTell0 @ Jun 18 2009, 09:23) мръсник :)[/quote]
Цитат[13:28:16] misterya каза: Трибуквените органи в човешкото тяло винаги много болят..[/quote]
RoYaL
Адмирал (Admiral)
Контакти:

Мнение от RoYaL »

JackDaniels написа:Цитат(JackDaniels @ Jul 22 2008, 22:25) Лицемер :) пак лъжеш, събери топ 10 на 4те вселени в един топ 40, резултата ще е, че едва 15/20 % от играчите ще са там благодарение главно на бойните си точки ;)

Казах ти, видял си го и знаеш, че е така, динамиката и интересното в играта го прави конкурентността, тоест много добре знаеш, че трябва да мислиш, какво да вземеш от тея 40 акаунта, че те да не са на светлинни години от втората част на топ 100. Какво да им вземеш знаеш също, вземи им итата както се направи, вземи им възможността да крадат чужди рециклажи, вземи на ноксите възможността да продават 20% над базова, вземи им легалните в момента наливания които стават по 3 начина и които и аз и ти и всеки друг в топа практикува в момента, и за цвят направи 1б=1т, 2р=1т и ето ти баланс, не ми казвай, че не го осъзнаваш това, осъзнаваш го но не ти е приятно, защото няма да има как да се наливаш, как да крадеш чужди рециклажи и как да си на 1кк точки пред 10тия ;)
Ами, вземете ни рециклажите, вземе ти ни и-тата. Ноу проблъм. Йеах? Мен не ми пречи, ще се нагаждам оп играта. Аз не знам за кой път споменавам, че и да играя по рундовете с новите правила просто нямам амбиции за призови позиции. Но е безсмислено, повтарям безсмислено акаунт на 40к, с 20 пъти над ерсурсните си точки - бойни. Да не може да му бъдат свалени. Забравете факта, че не мога да се преборя с въпросиня акаунт и за това го искам. Не е така, и ен занм защо върки се опитва това да намеси. Примерно, когато класациите бяха по ресурсни, и за да свалиш някой от мястото на което освен, че може да го минеш по ресурсни, може и да го удариш и да падне няколко места. И да му стане гадно, че не се е пазел или нещо от сорта. А сега какво става? Няма го този елемент при сегашната класация. Можеш да направиш гадно на някоя болна амбиция в началото на рунда, като му удариш рецките, щото видиш ли тръгнал ад играе "топаджия".
Та... Джак, взимат се почти всички косвени източници на ресурс и се премахва пасивната игра. Дори и тази невъзомжна идилия всички да играят бойно да се реализира, то пак остава този момент който предложих. Да се опиташ да спънеш някой, да му подлееш водица един вид. Ако се сещаш нещо друго, което да го компенсира кажи ми.

Storm_Rider
Редник (Private)
Регистриран: съб дек 01, 2007 6:56 pm
Контакти:

Мнение от Storm_Rider »

free_styler212 просто ми падна да дам идея за решение на няколко проблема-първия, против който мн се мърмори е този, че като някой се окопае и играе на рецки и спийд отначало било то и 2рия в класирането пак няма и 5 човека бели след 3 седмици игра и хората бързали да крадат и да досаждат на батковците увисват малко така да се каже...и другия проблем как да се справяш с тези който играят на ситни точки на битки...според мен съотношението не трябва да се пипа само може би да има начин да загубиш бойни точки....
Последна промяна от Storm_Rider на вт юли 22, 2008 8:45 pm, променено общо 1 път.
[url=http://www.bgprize.info/index.php?l=vote&id=201]Bugs[/url]
Потребителски аватар
Stankata
Полковник (Colonel)
Регистриран: ср ное 29, 2006 7:50 pm
Контакти:

Мнение от Stankata »

офф/
Предложението на seazer може да се доразвие и по друг начин. На даден брой ресурсни точки се увеличават бойните точки, които получаваш от битка.

Например:
- след 50к ( ресурсни точки ) - спечелените бойни точки х 1.2
- след 75к - спечелените бойни точки х 1.4
- след 120к - спечелените бойни точки х1.6
...

За идеята на роял от темата - допада ми. Но добре ще е и тук да има коефициент ... добре, под 0 точки не може да се пада. Но и в множко ще дойде да ти ударят дори 100 кръста в началото ( 27 000 точки с коефициент х10 ). Затова и добре ще е да падаш с толкова точки колкото си загубил. Пък примерно след 100к, загубените точки да се умножават х2 ... след 150к - х3 ... и т.н ;)
[i][color=#A0522D]rock`n`roll baby[/color][/i]
Потребителски аватар
JackDaniels
Лейтенант (Lieutenant)
Регистриран: пон ное 27, 2006 9:55 am
Контакти:

Мнение от JackDaniels »

RoYaL написа:Цитат(RoYaL @ Jul 22 2008, 19:43) Ами, вземете ни рециклажите, вземе ти ни и-тата. Ноу проблъм. Йеах? Мен не ми пречи, ще се нагаждам оп играта. Аз не знам за кой път споменавам, че и да играя по рундовете с новите правила просто нямам амбиции за призови позиции. Но е безсмислено, повтарям безсмислено акаунт на 40к, с 20 пъти над ерсурсните си точки - бойни. Да не може да му бъдат свалени. Забравете факта, че не мога да се преборя с въпросиня акаунт и за това го искам. Не е така, и ен занм защо върки се опитва това да намеси. Примерно, когато класациите бяха по ресурсни, и за да свалиш някой от мястото на което освен, че може да го минеш по ресурсни, може и да го удариш и да падне няколко места. И да му стане гадно, че не се е пазел или нещо от сорта. А сега какво става? Няма го този елемент при сегашната класация. Можеш да направиш гадно на някоя болна амбиция в началото на рунда, като му удариш рецките, щото видиш ли тръгнал ад играе "топаджия".
Та... Джак, взимат се почти всички косвени източници на ресурс и се премахва пасивната игра. Дори и тази невъзомжна идилия всички да играят бойно да се реализира, то пак остава този момент който предложих. Да се опиташ да спънеш някой, да му подлееш водица един вид. Ако се сещаш нещо друго, което да го компенсира кажи ми.

Изключително съм против това да се играе само бойно, но изглежда съм те надценил :) и не си разбрал смисъла на всичко което предложих в 100% изпълнение. Всяко едно предложение върви с останалите именно за да убие недостатъците на другите предложения. Именно затова присъства и "2р=1т"(което може да се обърне и на 2б=1т при изпълнението на всички останали предложения). Замисъла ми е на всички да им се вдигнат едновременно ресурсните точки, та тея които седят на ниски да нямат толкова голям брой жертви в обхвата си и същевременно да имат повече добри играчи в горна граница. Като играл с "боен" акаунт няколко рунда поред вече, зная какви са му плюсовете и минусите. Бойния акаунт седи на ниски точки защото има много жертви там и защото трудно се възтановява от загубите си. Ако при всяка битка даден "боен" акаунт остава полета от по 5/6кк и нагоре и знае, че никой освен защитника не може да го изпревари ще си направи рецки и ще си го обере като ще не ще ще вдигне точките, ако не го обере, то защитника ще си го обере, а като го обере ще се и възтанови и съществува голямата вероятност ако нападателя продължи да "мишкува" отдолу да му излезе от обхвата. Помисли го така, вземат се рециклажите на топ 10 и с тях се прави един топ 50 който ще е с еднакъв диапазон точки като един сегашен топ 10, а в "бойните акаунти" са на такива точки сега, че на един евентуален "топ 50 в бъдещето" ще им бъде на 80% в обхвата ;)

Станка изненадваш ме бе пич, досега други впечатления имах. Ние тук се мъчим как да увеличим конкуренцията, ти ни казваш как да направим 1вия с 5кк пред 5тия ;)
Последна промяна от JackDaniels на вт юли 22, 2008 9:03 pm, променено общо 1 път.
"A cynic is a man who knows the price of everything, and the value of nothing."
RoYaL
Адмирал (Admiral)
Контакти:

Мнение от RoYaL »

JackDaniels написа:Цитат(JackDaniels @ Jul 22 2008, 22:59) Изключително съм против това да се играе само бойно, но изглежда съм те надценил :) и не си разбрал смисъла на всичко което предложих в 100% изпълнение. Всяко едно предложение върви с останалите именно за да убие недостатъците на другите предложения. Именно затова присъства и "2б=1т". Замисъла ми е на всички да им се вдигнат едновременно ресурсните точки, та да тея които седят на ниски да нямат толкова голям брой жертви в обхвата си и същевременно да имат повече добри играчи в горна граница. Като играл с "боен" акаунт няколко рунда поред вече, зная какви са му плюсовете и минусите. Бойния акаунт седи на ниски точки защото има много жертви там и защото трудно се възтановява от загубите си. Ако при всяка битка даден "боен" акаунт остава полета от по 5/6кк и нагоре и знае, че никой освен защитника не може да го изпревари ще си направи рецки и ще си го обере като ще не ще ще вдигне точките, ако не го обере, то защитника ще си го обере, а като го обере ще се и възтанови и съществува голямата вероятност ако нападателя продължи да "мишкува" отдолу да му излезе от обхвата. Помисли го така, вземат се рециклажите на топ 10 и с тях се прави един топ 50 който ще е с еднакъв диапазон точки като един сегашен топ 10, а в "бойните акаунти" са на такива точки сега, че на един евентуален "топ 50 в бъдещето" ще им бъде на 80% в обхвата ;)

Станка изненадваш ме бе пич, досега други впечатления имах. Ние тук се мъчим как да увеличим конкуренцията, ти ни казваш как да направим 1вия с 5кк пред 5тия ;)
Значи не ме разбираш правилно. Аз не искам да се намалят разни такива играчи, като теб например. Но и да се намалят, и да се играе балансирано, дори и при 100%тово потсигнат баланс се получава така, че ако успяваш да мишкуваш, да биеш народа, освен от към развитие да успяваш и да летиш/атаки/ БТ-тата ще ти бъдат повече от ресурсните. И ако някой успее да те удари няма да ти направи кой знае какви поражения, тъй като имаш нещо което не може да се промени - а именно БТ-тата. Нищо, че са 2бт = 1т, това не променя кой знае колко нещата, ако биват статични..
Настоящия, и скоро бивш рунд на вселена спийд командвах едно бойни акк, макар и конфедерация... правех си и танкери, но нямаше голяма нужда тъй като можех да си избивам ресурса много по-лесно от касите на около. Не му е кой знае трудна играта ан такъв акаунт. Няма кой знае колко кораба, които да му ет рудно да възтанови за 2 дена летене със 150 транспортьора, и бойни точки които не му мърдат. Връщат го 2 дена развитие, той се възтановява и продължава да бие. Точно за това съм дал това предолжение.
Може би акто цяло ми е малко по-беден речника и не откривам точния термин, с който трябва да се изразя. За това и не ме разбираш каква ми е главната идея.

Потребителски аватар
Mo`Money
Лейтенант (Lieutenant)
Регистриран: вт яну 24, 2006 11:08 pm
Контакти:

Мнение от Mo`Money »

EvilForce написа:Цитат(EvilForce @ Jul 22 2008, 22:29) Глей ся пешко да ти обясня- тоя рунд пробвах макснатите мини.Добре си е като си пазиш ресурсец отма на ден мое си докараш 150 бойни или 50 60 унита ей така без да грабиш само да седиш и да се почесваш там дето не те сърби.Ама да набиете коефицент 4 бойни 1 реална точка си е гавара към пичовете дето се изхранват единствено от грабежи на и-та щото всичките им ресурсни точки са вложени във флота и проучвания и си късат задниците буквално да претърсват вселената за да намерят да праснат някой.Ако си мислиш ,че е лесно на 30к да си докараш 300 к бойни точки дълбоко грешиш.Диос ми е споделял,а понеже той е с нива над всички нас и му вярвам, че се вкарваш в голямо приключение за да можеш да се придивжваш нагоре така.И сега в крайна сметка какво ще се получи?Човек дето всеки ден си копа кат пич ще просперира само от реални точки ,а някой дето иска да се бие ще има хандикап 4 бойни за 1 точка в класацията.Не ме блазни мене особено това,а и не мисля че е честно.
Иначе върху предложението на цезар може да се помисли доста,струва ми се че има хляб в него.

Не забравяй факта че да си седиш там горе ти трябва мах време по 20ч на ден . за да можеш да си пазиш реса да гониш и-та, рецки , пак и е дручко да те нападат със звезди и да се молиш на господ дано да не ти падне планетата ,със мах мини и тертети – А кво да си на малко точки .Едно е че няма кой да те напада със знс и едно е че не си пазиш мините, защото ще са ти на 1-во ниво и там един два пъти на ден, ще влизаш само да праснеш поредното ламе което не знае къде е бутона за атака камо ли сеиван-а да си направи. Та на теб това ли ти харесва .- Па между другото на малки точки също има силни играчи, ама то нали знаеш хиената когато напада стадото, не напада най големите а само най малките и безпомощни животни . Па тези играчи който зрението си дадоха да кибичат по 20 ч на ден , за да могат да си овардват флотата и реса. накрая ще получат потупване по рамото ,защото някой си там на 20к точки със 10000000м бойни, взима класацията със пратени 2 смс и то за протекция .За какво да говорим повече
Последна промяна от Mo`Money на вт юли 22, 2008 9:13 pm, променено общо 1 път.
[15:09:09] Мо'Мoney каза: jalko che ot svilengrad samo az igraia :D
[15:09:13] Мо'Мoney каза: nqma koi da me siitva
[15:10:39] Boian109 каза: че то кой иска може и от хималаите да го прави само нет да има

[url=http://vbox7.com/play:5000c8b4]http://vbox7.com/play:5000c8b4[/url]

Цитат(dios @ Jan 25 2010, 22:12)

Зададох въпрос в Пентаграм. Онази пълничката русата ми каза - в 6,30 сутринта ще започнеш нещо,което ще продължи 45 дни. Ще бъдеш малко объркан в началото,но сили ще водят ръката ти да избереш правилния път.
И аз го тълкувам - спийда почва в 6,30,ще избера на късмет правилната раса.
Вярвам им,тия много познават.
Отговори

Върни се в “Off Topic”