Какво мислите по въпроса?
P.S.: btw. Ако чужденец вземе някое от призовите 3 места как се третира? Къде му се праща въпросната купа? /тук става въпрос за спийда/
Е, като и-тата дават бойни точки... Тук дизбаланса е голям. Но мисля, че не коментираме точно този аспект с и-тата...LoaD написа:Цитат(LoaD @ Jul 22 2008, 12:10) Според мен отговорът може да бъде и по-прост. Бойните точки определено се вписват много добре на фона на статистиката, но влиянието като че ли им е в повече. Не че е лесно на каквито и точки да си - цял рунд да гониш да чупиш кораби, но аз лично бих предпочел 2 ресурсни точки да дават 1 обща точка в класирането, макар и през главата ми да минават разни неприемливи съотношения като 1:1.
Макар че като си представя един PALAVKOCH на 1,500,000 ресурсни + 1,500,000 бойни точки само от (i)-та, от която и статистика да го гледаш, все си е негов рунда. Тука най-вече амбицията се възнаграждава.![]()
Якото клошарене може да се предотврати с това и- тата да не дават бойни точки. Все пак бт са израз на съотношение разрушена структура, а не на майсторството на играча да дебне и занулява. Другото, което аз мисля, че е правилно 1бт/1рес точка= на 1 точка в класацията.RoYaL написа:Цитат(RoYaL @ Jul 22 2008, 14:02) От доста време се чудя едно нещо, та накрая реших да постна една тема да подраскаме, пък накрая да ни я локнат. Хубаво с въвеждането на бойните точки се насърчава играта на флота уж, правене на битки и т.н. Ама какво точно се цели като бойните точки са статични? Как може да махнеш някой от класацията, който примерно те води с 500к WP, ае да речем на 40-50к точки и има флот за 30к. И да го удариш - дреме му на анатомията, не го връщаш изобщо в класацията. Струва ми се, че е редно да се отнемат бойни точки на някакъв принцип. Не на същия на който и точките разбира се, пак е безсмислено да го свалиш 50к WP. Може би нещо от рода на х10 на загубения флот. Макар, че сам виждам грешката си тук как разни хора ще имат отрицателни суми бойни точки. Но после ще си ги трупат пак, такъв е живота. Абсолютно безсмислено е в момента. Не се насърчавт преките войни и битки между конкуренти, а якото клошарене.
Какво мислите по въпроса?
P.S.: btw. Ако чужденец вземе някое от призовите 3 места как се третира? Къде му се праща въпросната купа? /тук става въпрос за спийда/))
Oт клавиатурата на charovna, всъщност, вече не ми изглежда толкова лоша идея да се сведе до съотношение 1 към 1 влиянието на двата вида точки в общата статистика.charovna написа:Цитат(charovna @ Jul 22 2008, 12:31) Другото, което аз мисля, че е правилно 1бт/1рес точка= на 1 точка в класацията.