Малка дискусия относно бойните точки

Всичко останало. Рекламни съобщения, всякакъв род агитации и тн. се толерират с Бан.
Everithing else. Advertisment or invitation are not allowed and are punished with ban.
RoYaL
Адмирал (Admiral)
Регистриран: пон дек 06, 2004 3:45 pm
Контакти:

Мнение от RoYaL »

От доста време се чудя едно нещо, та накрая реших да постна една тема да подраскаме, пък накрая да ни я локнат. Хубаво с въвеждането на бойните точки се насърчава играта на флота уж, правене на битки и т.н. Ама какво точно се цели като бойните точки са статични? Как може да махнеш някой от класацията, който примерно те води с 500к WP, ае да речем на 40-50к точки и има флот за 30к. И да го удариш - дреме му на анатомията, не го връщаш изобщо в класацията. Струва ми се, че е редно да се отнемат бойни точки на някакъв принцип. Не на същия на който и точките разбира се, пак е безсмислено да го свалиш 50к WP. Може би нещо от рода на х10 на загубения флот. Макар, че сам виждам грешката си тук как разни хора ще имат отрицателни суми бойни точки. Но после ще си ги трупат пак, такъв е живота. Абсолютно безсмислено е в момента. Не се насърчавт преките войни и битки между конкуренти, а якото клошарене.
Какво мислите по въпроса?

P.S.: btw. Ако чужденец вземе някое от призовите 3 места как се третира? Къде му се праща въпросната купа? /тук става въпрос за спийда/ :) ))
[15:32:36] maroder каза: toq ne stiga 4e me grabi
[15:32:40] maroder каза: mi i ma ubira

Bulfleet.org -> Паметник на една отминала епоха.
LoaD
Генерал (General)
Регистриран: пет яну 21, 2005 10:42 pm
Контакти:

Мнение от LoaD »

Според мен отговорът може да бъде и по-прост. Бойните точки определено се вписват много добре на фона на статистиката, но влиянието като че ли им е в повече. Не че е лесно на каквито и точки да си - цял рунд да гониш да чупиш кораби, но аз лично бих предпочел 2 ресурсни точки да дават 1 обща точка в класирането, макар и през главата ми да минават разни неприемливи съотношения като 1:1. С губенето им обаче не съм напълно съгласен, тъй като единственият стимул, който може да ти даде самата игра да продължиш дори и след зануляване - са бойните точки, тъй като колкото и да те бият, докато ти съществува акаунта, те си важат в статистиката. Но оттук пък се поражда и един проблем - на един такъв боен акаунт на 20к (например) - к'во ще му направиш? Да го изтриете, трябва да се хванете поне 2-3 души с огромен късмет и развити само на ЗНС-та (и то максимум по 2-3 ще имате всеки) и цял рунд само с него да се занимавате и да разчитате да не излиза в мод или протекции - пълна безсмислица. Да му бутнеш флота - ще му намалиш точките със близо 7к - пак нищо не си свършил. И стават едни такива много дразнещи акаунти въобще из статистиката.

Макар че като си представя един PALAVKOCH на 1,500,000 ресурсни + 1,500,000 бойни точки само от (i)-та, от която и статистика да го гледаш, все си е негов рунда (макар че до същите точки няма как да се стигне пак, поради зануляването ресурса на (i)-тата вече). Тука най-вече амбицията се възнаграждава. :)
Последна промяна от LoaD на вт юли 22, 2008 10:26 am, променено общо 1 път.
Keep space clean, it's not yours.
RoYaL
Адмирал (Admiral)
Контакти:

Мнение от RoYaL »

LoaD написа:Цитат(LoaD @ Jul 22 2008, 12:10) Според мен отговорът може да бъде и по-прост. Бойните точки определено се вписват много добре на фона на статистиката, но влиянието като че ли им е в повече. Не че е лесно на каквито и точки да си - цял рунд да гониш да чупиш кораби, но аз лично бих предпочел 2 ресурсни точки да дават 1 обща точка в класирането, макар и през главата ми да минават разни неприемливи съотношения като 1:1.

Макар че като си представя един PALAVKOCH на 1,500,000 ресурсни + 1,500,000 бойни точки само от (i)-та, от която и статистика да го гледаш, все си е негов рунда. Тука най-вече амбицията се възнаграждава. :)
Е, като и-тата дават бойни точки... Тук дизбаланса е голям. Но мисля, че не коментираме точно този аспект с и-тата... :)

Потребителски аватар
varkulak
Ефрейтор (Corporal)
Регистриран: нед яну 28, 2007 3:40 pm
Контакти:

Мнение от varkulak »

Какво ти пука на теб дали ще му намалят боините точки ако го нулират дадения усър.Се тая е дали ще му паднат,ако тои реши да играе пак ще си ги вдигне,а ако му е дошло в повечко ще се откаже.

От тук вече подризбирам че естественно подразбираш че си неспособен да водиш битки без да преглеждаш доклади и да нагодиш за секунди да удариш усъра,много са си добре боините точки и даже ме радва,че неграмотници като теб да водят честни битки и знаещи само преглеждане на доклади и миниорство си нямат и хабер от разум как да си ползват флота.

Дори точките би трябвало да се променят още 2 ресурсни точки да си дават 1 изходно нормална точка а 1 боина точка да дава 4 или 5 изходни точки,статистически погледнато,това ще откаже всички бъгери като теб,и играта ще разцъфти

Както се оказа,понеже Роялчо много прав и преглежданбето на доклади било уж правилно се оказа че не е и сега понеже вече няма на къде роялчо иска да има нова карта в ръчичка,ах искренно те съжалявам,колко годинки се мъчиш барабар с сичките си бъгове,жал жал ми става вече.

Още

Да обособя РОЯЛЧО примерно с 2к унита не може да занули никого без да наруши правилника-по простичко за индивид като теб.

Жълт,жълт и пак жълт

Бъг,бъг,бъгнах,о не не беше нарочно дами и господа,просто ника ми е РОЯЛЧО ни мога се здържа!!!
като захапем -не пускаме

Миси си върви по шадравана, а па фръцка ли дюкяна!
Върки лига позаточи a068.gif че даже и и скочи!
Поразпипа я от сам, я от там и взе,че се наду кЪт шпек салам a068.gif
Няма ляво няма дясно Миси го заразцелува бясно a070.gif a068.gif

Минаха се месеци, година a068.gif Миси се снабди със малка Въркулина a068.gif
Стигна пубертет, че и даже влезе в булфлийт топ пакет, пишеше на кирилица тя грамотно не кЪт татко си Въркото dizzy.gif

И годините отминаха,семеиство булфлийтъри все тук деградираха a068.gif

Върки и Миси-булфлийтърска любов, че и доживот a065.gif a068.gif
Потребителски аватар
free_styler212
Сержант (Sergeant)
Регистриран: пет апр 21, 2006 11:35 am
Контакти:

Мнение от free_styler212 »

Лично за мен това ме устройва идеално, защото аз не съм редовен играч (до 11 часа на ден маx) и за играчи като мен, които дори да ги зануляват, класирането по бойни точки е оптимален вариант ... Което е доста глупаво и съм съгласен с RoYaL-а ... Миналия рунд на първа Вселена, последния месец седях без флота (правех си само сондички - купувах де) и какво - зануляван бях 4 пъти, а бях на 70-то място ... С 17k ресурсни и 40k бойни ! Неприемливо от където и да се погледне ! Мен лично тези БТ ми дават някакъв смисъл да играя (след като ме занулят) обаче не е равностойно - едни такива с по много стотици хиляди точки са се трепали да развиват мини и прочие пък някой на стотици хиляди по-малко от тях е с 1 място пред тях, защото има еди-колко-си бойни точки, а те могат само да го шпионират и да гледат мизерната му (в сравнение с тяхната) флотичка, която му докарва, малко по-малко такава печалба ! Обаче не знам ... Как би било добре да се изчисли, за да бъде изгодно :74:

П.п.Върки, айде вземи се покрии някъде, ако няма какво да кажеш, а не само да пишеш несвързани думи !!!

П.п.2 Само като те видях, че си започнал да пишеш и си викам айдееееее - изпусна се пак тоя (уйде коньо у реката)
Последна промяна от free_styler212 на вт юли 22, 2008 10:29 am, променено общо 1 път.
[url=http://snoop-oggy-dogg.mybrute.com]Само за професионалисти - станете и вие от тук! Изберете си човече и бой :)[/url]

[b][color=#000080]"WARS COME AND GO ... BUT MY SOLDIERS STAY ETERNAL"[/color][/b]

[color=#00BFFF]Хера - Царица на боговете, богиня на брака, съотвествие - Юнона[/color]

[url=http://bulfleet.com/?recruit=1175814][/url]

[url=http://snoop-oggy-dogg.mybrute.com]Само за професионалисти - станете и вие от тук! Изберете си човече и бой :)[/url]

[url=http://bulfleet.com/?recruit=3119611][/url]

LoaD
Генерал (General)
Контакти:

Мнение от LoaD »

Въркулак, тебе не те ли баннаха за 6-7 дни? Скорпито нещо се е бил объркал с тия 6-7 часа, друго обяснение нямам :) . Способен си дори в офтопика да докараш напълно безсмислен спам. Макар и да си прав - добре, че са тия бойни точки, та да можеш и ти например да влезеш у статистиката вече.
Последна промяна от LoaD на вт юли 22, 2008 10:31 am, променено общо 1 път.
RoYaL
Адмирал (Admiral)
Контакти:

Мнение от RoYaL »

Върки, бери си портокалите бе. Искам мнениео относно концепцията на темата, а не относно моята игра. Аз може да съм всякакъв, ама ти никога не си ми бил бял след 1вия месец на рунда, сигурно щото съм ъбгвал нали? Тихо ламерче, ти тази игра няма да я научиш никога, колкото и да се мъчиш. Просто спри да завиждаш. айде толкоз по тая тема. /Абе, те докладите май още могат да се преглеждат :) /
Поствам темата не за собствена изгода, аз повече в 1вите места не се заглеждам. Просто говоря от общ принцип - на принципа на елиминацията. Няма как да елиминираш някой, както при ресурсните точки. Да го направиш аутсайдер след като бъде ударен и да му се загуби смисъла да играе. Исакш ли да ти дам пример? Петър например, в спийда. Достигна почти максималната точка, направи една сюрия бойни точки и го удариха. Но какъв бе смисъла да гоудрят, като бойните му точки се запазват и реално той не пада в местата /освен, че въпросния който го удари беше 2ри и вдигна БТ-тата. Но ако беше друг нападателя, примерно?/. Ето за такива ситуации говоря. Може да не са толкова крупни, но все пак подобни.
Нека направят бойните точки да са 4-5пъти над ресурсните, проблем йок. Но нека не бъдат статични. Губи се тръпката да направиш мръсно на някой, като няма да му пука.

P.S.: Ако имаш нещо свястно да кажеш - кажи. Ако нямаш не се меси в темата.

charovna

Мнение от charovna »

RoYaL написа:Цитат(RoYaL @ Jul 22 2008, 14:02) От доста време се чудя едно нещо, та накрая реших да постна една тема да подраскаме, пък накрая да ни я локнат. Хубаво с въвеждането на бойните точки се насърчава играта на флота уж, правене на битки и т.н. Ама какво точно се цели като бойните точки са статични? Как може да махнеш някой от класацията, който примерно те води с 500к WP, ае да речем на 40-50к точки и има флот за 30к. И да го удариш - дреме му на анатомията, не го връщаш изобщо в класацията. Струва ми се, че е редно да се отнемат бойни точки на някакъв принцип. Не на същия на който и точките разбира се, пак е безсмислено да го свалиш 50к WP. Може би нещо от рода на х10 на загубения флот. Макар, че сам виждам грешката си тук как разни хора ще имат отрицателни суми бойни точки. Но после ще си ги трупат пак, такъв е живота. Абсолютно безсмислено е в момента. Не се насърчавт преките войни и битки между конкуренти, а якото клошарене.
Какво мислите по въпроса?

P.S.: btw. Ако чужденец вземе някое от призовите 3 места как се третира? Къде му се праща въпросната купа? /тук става въпрос за спийда/ :) ))
Якото клошарене може да се предотврати с това и- тата да не дават бойни точки. Все пак бт са израз на съотношение разрушена структура, а не на майсторството на играча да дебне и занулява. Другото, което аз мисля, че е правилно 1бт/1рес точка= на 1 точка в класацията.
И последно за купите. Да си чувал за куриерски услуги? ;)
LoaD
Генерал (General)
Контакти:

Мнение от LoaD »

/off
charovna написа:Цитат(charovna @ Jul 22 2008, 12:31) Другото, което аз мисля, че е правилно 1бт/1рес точка= на 1 точка в класацията.
Oт клавиатурата на charovna, всъщност, вече не ми изглежда толкова лоша идея да се сведе до съотношение 1 към 1 влиянието на двата вида точки в общата статистика. :)
Последна промяна от LoaD на вт юли 22, 2008 10:37 am, променено общо 1 път.
RoYaL
Адмирал (Admiral)
Контакти:

Мнение от RoYaL »

Чаровна, да до някъде си права. Обаче ще ти дам една ситуация.

Играч Х след 3тия месец на рунда има 40000 ресурсни точки и 700000 WP.
Играч Y След 3тия месец на рунда има 500000 ресурсни точки и 350000WP
Играч X има флот за 25000 точки.
Играч Y Не може да удари играч X, за да качи WP от него, но и да може /практически невъзможно/ няма са повече от 20к такива и това няма да повлияе на конкуренцията мeждw двамата.
Играч X изпраща играч Z, който е на 65000 ресурсни да удари играч X. След много дебнене успява да го удари и го връща 25000 точки на зад. Или 8000 в общата класация, което играч Y не го устройва.
За това, као предложнеието да се връщат колкото точки от флот х10 повече бойни точки ситуацията ще игзелжда така
Играч X изпраща играч Z, който е на 65000 ресурсни да удари играч X. След много дебнене успява да го удари и го връща 25000 точки на зад и 250000 WP на зад, с което той става на по-малко от 450000 точки в общата класация т.е. пада под играч Y.

Има и много други примерно ситуации, за които може да се сетите. Освен тази с косвеното зануляване и с пряко такова /играчи в коефициента/. Такива, които не са напред в ресурсните точки /за да се разиграе и исутацията 1 бт/1 рес = 1т./
Последна промяна от RoYaL на вт юли 22, 2008 10:40 am, променено общо 1 път.

Отговори

Върни се в “Off Topic”