А, знаете ли...
- zevss11
- Ефрейтор (Corporal)
- Регистриран: ср юли 04, 2007 4:19 pm
- Контакти:
Сиринци написа:Цитат(Сиринци @ Jul 14 2008, 09:36) Всъщност, клипчето, колкото и да не ми се вярва, че го пиша, показва и някои скрити страни на ромската, циганската или каквато е там общност. Лично за мен е изненадващо, че такива хора са поне малко наясно с понятия като 681-ва година, холера (макар и прекръстено на холерия), дори сирената, която вероятно е била в памет на Ботев и загиналите геройски за свобода. Жалко е, че някои българи, говоря за потомствени българи, не знаят с какво свързваме 681-ва година, не знаят що е то холера (или холерия), да не говорим, че воя на сирените на 02.06 го приемат като кукане на стенна кукувичка и си сверяват часовниците по него, докато циганката изпита чувство на срам от факта, че е лежала по време на воя.
Искрено ви съветвам преди да започнете да ги осмивате, да се замислите за случващото се около вас. Иначе и аз не ги долюбвам "братята", даже хич.
извинявам се но с какво трябва да свързвам 681г.щото ако е със създаването на българската държава/от Аспарух/малко не е вярно.
за циганите те биват два вида.Индийски и Египетски.нашите са от Индия,както знаете индийците се делят на касти.циганите са възможно най нисшата каста в индия заради което са принудени да емигрират.
Между другото ром значи римлянин.
и накрая аз също не ги мразя,не съм и расист,но да наричаме нещата с истинските им имена.
- zevss11
- Ефрейтор (Corporal)
- Регистриран: ср юли 04, 2007 4:19 pm
- Контакти:
Не разбрах какво точно има Гърция с цялата работа.Тя и Македония не признава но на кой ли му пука.Относно бтв съм гледал точно една серия.Щом директора на националния исторически музеи твърди за дата различна от 681 аз нямам причина да не му вярвам.На времето се учеше и марксизъм-ленинизъм но бавно и полека нещата се променят.Нали знаеш накрая истината излиза на яве.И накрая никого не съм искал да осмивам.