Погледнете и се замислете

Всичко останало. Рекламни съобщения, всякакъв род агитации и тн. се толерират с Бан.
Everithing else. Advertisment or invitation are not allowed and are punished with ban.
Потребителски аватар
dim4o
Полковник (Colonel)
Регистриран: пон авг 08, 2005 8:43 pm
Контакти:

Мнение от dim4o »

Предлагам да почнем да изпращаме стекове с минерална вода
за кой път ще се пише тема за това клипче в този форум :)
Болните мозъци на "Природозащитните организаций" които по междо друото прибират никак не малко пари явно могат да съвтворяват само подобни неща :)
Не признаете вы мое родство,
А я ваш брат, я человек.

Не искаме БОГАТСТВА не искаме ПАРИ искаме РАКИЯТА на старите ЦЕНИ !!!!
Потребителски аватар
varkulak
Ефрейтор (Corporal)
Регистриран: нед яну 28, 2007 3:40 pm
Контакти:

Мнение от varkulak »

Лоаде,решенищ има много и повярваи ми научно доказани.Когато свърши петрола има и друга страна за помощ.Една професорка го обесни в научно популярен филм за водораслите от които можео да се прави някакво не помня си там гориво,което не вреди на атмосферата а и помага,и за да стигне за цялата планета просто трябва да се намери територия равна на половината американски щати за да се произвеждат водораслите.

Другото което е,секретен проект по които се разботи за един вид херметично затворена енергия която не се хаби,но тва е още в разработка,учените се опитват да я направят по безопасна и за сега работят успешно.Гледал съм доста такива научни филми и с сигурност мога да ви кажа че самата ВОДА има УМ нещо научно доказано,просто трябва да излегедате и изслушате учените.

Също така Магнетизъм може да спаси човечеството от наближаващия краи на глобалното затопляне.Но наи на първо място требва да се спре с петрола наи късно до 25 години защото ако не се спре и си караме на нафта бензин и тем пяодобни до 50 години планетата ще се затопли с 6 градуса всичкия лед на планетата ще се разтопи и тогава повярваите ми природата не може да се възтанови.

Ще ви го обясна по по друг начин
Всички знаеме че черното привлича слънцето а бялото го отразява тоест,ако снега на плканетата изчезне то планетата ще се затопли с много още,в момента ледовете и ледници и сичко общо отразява слънцето спомагаики планетата да не се затопля до такава огромна степен,ако ледовете изчезнат,всичко ще бъде нарушено

Всичко това има връзка и с въглеродниа двуокис отделян постоянно,самата планета също отделя.

Аз съм човек оптимист и вярвам че поне до 150 години човечеството ще еволиуира доста и ще живеем дори в космоса близко до планметата ни може и да са 200 години

Някога е било фантастика самолетите и всичко,не вярвам края на планетата да доиде толкова бързо вярно ще доиде но ние ще успеем и ще еволиуираме доста както вървят нещата ще живеем на марс в наи скоро време защото на планетата земя ще е доста топло,не случаино винаги се говори за марс,тои е важна част от наща еволиуциа
като захапем -не пускаме

Миси си върви по шадравана, а па фръцка ли дюкяна!
Върки лига позаточи a068.gif че даже и и скочи!
Поразпипа я от сам, я от там и взе,че се наду кЪт шпек салам a068.gif
Няма ляво няма дясно Миси го заразцелува бясно a070.gif a068.gif

Минаха се месеци, година a068.gif Миси се снабди със малка Въркулина a068.gif
Стигна пубертет, че и даже влезе в булфлийт топ пакет, пишеше на кирилица тя грамотно не кЪт татко си Въркото dizzy.gif

И годините отминаха,семеиство булфлийтъри все тук деградираха a068.gif

Върки и Миси-булфлийтърска любов, че и доживот a065.gif a068.gif
Потребителски аватар
Insomniac
Генерал (General)
Регистриран: чет дек 30, 2004 11:21 am
Контакти:

Мнение от Insomniac »

varkulak написа:Цитат(varkulak @ Jun 25 2008, 12:01) Другото което е,секретен проект по които се разботи за един вид херметично затворена енергия която не се хаби,но тва е още в разработка,учените се опитват да я направят по безопасна и за сега работят успешно.Гледал съм доста такива научни филми и с сигурност мога да ви кажа че самата ВОДА има УМ нещо научно доказано,просто трябва да излегедате и изслушате учените.

Няма енергия, която да не се хаби. Противоречи на законите на физиката ТОТАЛНО. Ако си говорим за Zero Point Energy - твърде хипотетично, но като цяло - определено не е неизчерпаемо.

Водата има ум? В "Соларис" може, като цяло - не.

Също така Магнетизъм може да спаси човечеството от наближаващия краи на глобалното затопляне.Но наи на първо място требва да се спре с петрола наи късно до 25 години защото ако не се спре и си караме на нафта бензин и тем пяодобни до 50 години планетата ще се затопли с 6 градуса всичкия лед на планетата ще се разтопи и тогава повярваите ми природата не може да се възтанови.
Ще ви го обясна по по друг начин
Всички знаеме че черното привлича слънцето а бялото го отразява тоест,ако снега на плканетата изчезне то планетата ще се затопли с много още,в момента ледовете и ледници и сичко общо отразява слънцето спомагаики планетата да не се затопля до такава огромна степен,ако ледовете изчезнат,всичко ще бъде нарушено

Всичко това има връзка и с въглеродниа двуокис отделян постоянно,самата планета също отделя.

Прав си тук отчасти, наистина с промяната на албедото на земята (каква част от енергията се поглъща) ще се вдигне температурата, но пък имай предвид, че нощем погълнатата енергия се излъчва (затова и облачните нощи са по-топли от ясните). Обаче парниковия ефект наистина може да ни такова мамата на планетата :)

Аз съм човек оптимист и вярвам че поне до 150 години човечеството ще еволиуира доста и ще живеем дори в космоса близко до планметата ни може и да са 200 години

Някога е било фантастика самолетите и всичко,не вярвам края на планетата да доиде толкова бързо вярно ще доиде но ние ще успеем и ще еволиуираме доста както вървят нещата ще живеем на марс в наи скоро време защото на планетата земя ще е доста топло,не случаино винаги се говори за марс,тои е важна част от наща еволиуциа

Или просто е единствената планета, която има шанс да поддържа живот, освен земята в Слънчевата система :) 4 газови гиганти, Меркурий, който определено не е подходящ, Венера с отровна и гъста атмосфера с невероятно високи температури и Плутон, който си е просто една скала :)
[quote="100jan"]Принципно не обичам моралистите, защото това са прикрити мръсници.[/quote]
[quote="misterya"]\View\Encoding\More\Unicum (INSO) :)[/quote]
[quote="Xepa"]ПРАВАТА не ви дават акъл.[/quote]
gajet_killer

Мнение от gajet_killer »

Затоплянето на глобалния климат ще доведе до суша, това е доказано! Не си мислете, че като се покачи нивото на световния океан, ще означава повече вода, НЕ! Замислете се малко:

1). Затоплянето ще доведе до топене на ледниците (това вече отдавана е факт) - ледниците захранват (така да го кажем) по-големите реки (а и мн голяма част от реките). Един прост пример за да не звуча на сухо - една от най-големите реки в индия - р. Ганг (известна още като "свещенната река") се захранва от един ледник (който също имаше име, но го забравих). Ледника се е стопил на повече от 50% (пак забравих точното число). Прогнозите са за близките десетилетия (ако темпа на затопляне продължи със същата скорост) той почти да изчезне. Изчезва ледника -> изчезва реката...изчезва реката -> СУША за големи райони -> слаби реколти -> масов глад (все пак говорим за Индия). Примерите са много много. Insomniac е прав, че морска солена вода може да се ползва, но това още не е така развито като технология в световен мащаб.

2). Пресушаването ще засегне най-вече азиатските райони и пустинните (по целия свят - общо взето става дума за Близкия изток, Африка, Южна и Централна Азия, Централна Америка и за Карибския басейн бях чувал, но не съм 100% сигурен) Пак пример - в Близкия изток две трети от страните и сега внасят вода, а собствените им водни ресурси са намалели с до 60% през последното столетие.. (познайте защо!). Това от само себеси неимоверно ще доведе до мосови преселения на голяма част от хората към места където все още има вода или места където може да се преработва такава (морска) - т.нар "екологични мигранти". Преселението ще доведе до конфликти - т.нар. "водни войни" (естествено), т.к. ресурсите на новите места ще се делят на повече -> по-голяма консумация -> по-голяма нужда от вода за реколтите т.н. и т.н.

Не трябва да се подценява проблема, хич даже :p140:
Последна промяна от gajet_killer на ср юни 25, 2008 10:25 am, променено общо 1 път.
LoaD
Генерал (General)
Регистриран: пет яну 21, 2005 10:42 pm
Контакти:

Мнение от LoaD »

Не падам от Марс, даже има малка вероятност и повече документални филмчета от вас да съм гледал по темата какво ще стане след като свърши петрола, мисълта ми беше друга. Прочетете следващото изречение от поста ми (то се пада второто от втория абзац), че ме мързи да го повтарям сега :) . Е те т'ва ми е много интересна работа... Парите движат света... а изчезването на петрола един ден ще ощети нечий джоб... :> Всъщност, аз не виждам друга 'еволюция', освен след изчерпването на дадена суровина (всъщност каквото и да е), дадена група хора да не се опита да си извлече няколко милиардчета по случая ;) . Така че разликата между това какво може да стане и какво ще стане действително ми е по-интересна... :>

ЦитатInsomniac е прав, че морска солена вода може да се ползва, но това още не е така развито като технология в световен мащаб.[/quote]
Как ще не е бре, човек, че то такива уреди (за преработване на водата) вървят като комплект със спасителните лодки на доста места по света, поне като гледам разни филмчета такива :) . Не е разпространено, защото не се налага вероятно. Когато нещо не се купува масово, никой луд няма да тръгне да го произвежда масово... предполагам. ;)
Последна промяна от LoaD на ср юни 25, 2008 10:34 am, променено общо 1 път.
Keep space clean, it's not yours.
Потребителски аватар
cuf
Ефрейтор (Corporal)
Регистриран: нед окт 01, 2006 11:07 am
Контакти:

Мнение от cuf »

Всички плямпате ли плямпате , а колко от вас отидоха да засъдят поне едно дръвче , колко си изхвърлят боклука отделно , колко имат коли но предпочитат да ходят на работа с колело... :c022:
БФ АЛКОХОЛИК
Then and now
Ефрейтор (Corporal)
Регистриран: съб май 03, 2008 9:24 pm
Контакти:

Мнение от Then and now »

Офффф, няма никога да останем без вода. Да сте чували за кондензация, за дестилация? Да сте гледали едно-две филмчета за подводници? Вода винаги ще има.
"Времето променя, времето подменя."
LoaD
Генерал (General)
Регистриран: пет яну 21, 2005 10:42 pm
Контакти:

Мнение от LoaD »

cuf написа:Цитат(cuf @ Jun 25 2008, 12:32) Всички плямпате ли плямпате , а колко от вас отидоха да засъдят поне едно дръвче , колко си изхвърлят боклука отделно , колко имат коли но предпочитат да ходят на работа с колело... :c022:
Бе да ти кажа, тука смисъл от това няма никъв. 'Земи пример... да засадиш дръвче, ненормалния комшия (пенсионер, нормалното му състояние е пиян на кирка обикновено) ше иде го отсече Бог знае по ква причина (все ще измисли нещо). Ако говорим за града де, иначе на вилата си имаме цял двор засадени дръвчета и се надявам да стане много яко там :) . Относно боклука, то къде има за разделно хвърляне в страната, къде не (все едно им дреме на отговорните лица за тия неща), къде гледаш от контейнера за стъкла стърчат клони :S... За кола... е па ще видим... живот и здраве, да е нещо с повечко конски сили :) Па озоновата дупка да си прави сметката... аз ли ще съм виновен или няколкото милиарда пушачи :>
Последна промяна от LoaD на ср юни 25, 2008 10:42 am, променено общо 1 път.
Keep space clean, it's not yours.
misterya
Сержант (Sergeant)
Регистриран: чет май 10, 2007 7:16 am
Контакти:

Мнение от misterya »

cuf написа:Цитат(cuf @ Jun 25 2008, 12:32) Всички плямпате ли плямпате , а колко от вас отидоха да засъдят поне едно дръвче , колко си изхвърлят боклука отделно , колко имат коли но предпочитат да ходят на работа с колело... :c022:
офф/
LoaD е много стриктен в това отношение :lol:
  • Да си естествен е поза, която дразни хората повече от всички други.
Потребителски аватар
cuf
Ефрейтор (Corporal)
Регистриран: нед окт 01, 2006 11:07 am
Контакти:

Мнение от cuf »

Ето за това няма да ни бъде защото всички мислим така " защо да го правя аз след като другите няма да го правят ".
БФ АЛКОХОЛИК
Отговори

Върни се в “Off Topic”