СЕРИОЗНА ДИСКУСИЯ

Всичко останало. Рекламни съобщения, всякакъв род агитации и тн. се толерират с Бан.
Everithing else. Advertisment or invitation are not allowed and are punished with ban.
Потребителски аватар
dios
Полковник (Colonel)
Регистриран: пет мар 04, 2005 8:36 am
Контакти:

Мнение от dios »

Върки,да не си се напушил с нещо? Къде видя да казвам, че искам мини реци и тем подобри неща?Зарежи бирата и вземи смучкай кръв от девственици ,та да ти се проясни съзнанието.
misterya
Сержант (Sergeant)
Регистриран: чет май 10, 2007 7:16 am
Контакти:

Мнение от misterya »

LoaD написа:Цитат(LoaD @ May 29 2008, 12:42) "Средностатистически" не устройва всички. Тоя пич е донякъде прав, но за неговия си стил на игра. И сега ще ти обясня защо... когато имаше разни дискусии покрай първа за расите... и четях сумата мнения и на изявени "прота" из вселените... бил важен човека, не расата, тей тей... викам си - ей го, винаги умни неща чета от такива хора... и оп... влизам в играта... всички бяхте или миоп, или нокс (с изключение на няколко единици). Нали... иронията. Туй ми напомни за един лаф "Размерът няма значение, стига да е голям!". :)

За такива неща си има статистики... отворете топ 100 - погледнете коя раса почти липсва... и който има желание - да помисли за нововъведения. Тей си приказвате само колкот за офтопика... естествено, че е важна расата, най-вече ако ще играеш за топ-а. Защото до голяма степен (ако имаш сериозна конкуренция) ще ти определи стила на развитие. Т.е. самата раса се избира според стила на игра на човека.

И специално за 3-та сега... със сериозна игра, ще прокопсаш с всяка раса (особено и с влиянието на бойните точки в класирането), но ако искаш да ти е малко по-лесно от на другите... - миопче ;) .
Аз пък искам да ти кажа, че донякъде си прав, но донякъде и грешиш! Двата най-важни фактора за добра игра в един рунд са времето и умствения багаж. Имаш ли ги тези двете, нито една раса не може да ти се опре и да ти бъде пречка за един добър рунд. Това, че регламента се мени всеки рунд и появата на новата раса е за предпочитане за едно ново експериментиране е нормално да даде отражение в статистиката и последната да се измени. Но погледнато назад, много добри играчи, които са били в топа са били от различни раси. И последното доказетелство за това, че и новата раса може да бъде топаджийска. Но всичко това е точно от влиянието на тези два фактора - времето и умствения капацитет. :)

CooL, току няма-няма и се появиш и "плякаш" някакви несвързани и откъснати от светът мнения. Ако обичаш не създавай напрежение в така мирният ни и спокоен форум. :)
  • Да си естествен е поза, която дразни хората повече от всички други.
misterya
Сержант (Sergeant)
Регистриран: чет май 10, 2007 7:16 am
Контакти:

Мнение от misterya »

Да, и след всичките тези убавини, на тертета мегатона хем да се бие, хем и да се рециклира...
  • Да си естествен е поза, която дразни хората повече от всички други.
LoaD
Генерал (General)
Регистриран: пет яну 21, 2005 10:42 pm
Контакти:

Мнение от LoaD »

ЗмеяСпас написа:Цитат(ЗмеяСпас @ May 29 2008, 15:00) Хмм, хмм, тертета си е готин, въпроса че "скритите му оръжия"- гаубиците и ПомПона, са леееко неиползваеми :) и реално единственото му преимущество спрямо останалите раси е увеличения добив и то даже не съвсем.

Конфедерат: ъпгрейди, добив метал (реално вади металния добив на тертет)и МегаКлатор
Нокс- еееефтини лотки, повече газ(изравнен добив на газ с тертет) и повече енергия (намалява количеството сателити, в нормална .ака не СПийд вселена даже още повече) + големи складове
Даже е не само "изравнен" добива. Конфедерата (дано не се лъжа) има с 5% повече добив метал от Тертета. Не играя много с тези раси. Но за Нокса знам - с 10% повече му е добива газ от на тертет. И нещо доста важно, според мен - 20% по-бърз строеж на корабите при Конфедерат.

А откакто се въведе Борсата, Нокса е перфектна раса. По аналогичен път може да се направи и в помощ на Ботовете... може би да се намерят повече свестни миньори от ранга на Бойко :) . Защото предимството им е в добива и бързото строене на мини, ама ако не си го пазят... имат бонус грънци.
Последна промяна от LoaD на чет май 29, 2008 2:18 pm, променено общо 1 път.
Keep space clean, it's not yours.
Pexos
Ефрейтор (Corporal)
Регистриран: пон сеп 12, 2005 9:04 pm
Контакти:

Мнение от Pexos »

Прочетох първото мнение на темата и останалите по диагонал, та дано ме извините ако не се включвам на място ;)
За това на къде фърфи играта: като погледните колко играчи има по вселените в момента /може и от главната страница ;) / и като се сетите колко имаше преди мисля, че няма какво да се говори повече ;)
За новостите и хубавинките -няма как всичко да е наред при положение че на 5 месеца се появяват по 1-2 нови, преди старите да са си намерили мястото и количеството.
В крайна сметка недоволните мнениея са, защото някой е бил по- досетлив и е направил еди-какво-си и така се разваляло и аз не знам какво вече :)
То не може всички да са еднакво умни, с едни и същи раси и да правят едно и също нещо ... като се замисля може и е ставало, но това вече е друга тема ;) :)
Потребителски аватар
Mo`Money
Лейтенант (Lieutenant)
Регистриран: вт яну 24, 2006 11:08 pm
Контакти:

Мнение от Mo`Money »

Значи гледам че повечето са съгласни със мен че расите са балансирани , освен мегатона при тертетите .Трябва да се направи нещо по този кораб да е специален, както при ноксите, спйдъра е доста бърз кораб, както при канфидиренциите танкера и той е бърз, при миопа кораба има голяма структура събира повече ресурс и доста по мощен от изтребителя . Това е мое мнение по темата :a055:
Последна промяна от Mo`Money на чет май 29, 2008 2:28 pm, променено общо 1 път.
[15:09:09] Мо'Мoney каза: jalko che ot svilengrad samo az igraia :D
[15:09:13] Мо'Мoney каза: nqma koi da me siitva
[15:10:39] Boian109 каза: че то кой иска може и от хималаите да го прави само нет да има

[url=http://vbox7.com/play:5000c8b4]http://vbox7.com/play:5000c8b4[/url]

Цитат(dios @ Jan 25 2010, 22:12)

Зададох въпрос в Пентаграм. Онази пълничката русата ми каза - в 6,30 сутринта ще започнеш нещо,което ще продължи 45 дни. Ще бъдеш малко объркан в началото,но сили ще водят ръката ти да избереш правилния път.
И аз го тълкувам - спийда почва в 6,30,ще избера на късмет правилната раса.
Вярвам им,тия много познават.
RoYaL
Адмирал (Admiral)
Регистриран: пон дек 06, 2004 3:45 pm
Контакти:

Мнение от RoYaL »

И аз така четох по диагонал. Бая бях пропуснал от темата.
Първо - голям % от играещите се залъгват, че като седиш на малко точки и си с яко флот трябва да си нокс. Единственото предимство на нокса в такива случаи е, че може да си продаваш корабите като имаш далавера и да си задържаш рес там респективно да сваляш точки, но пък после за да си я имаш пак далаверата трябва да си ги построиш, което отнема време, дни даже, ако искаш да ти е изчистен акаунта обикновено нямаш тертети 3 на 25к точки :) Та в такива случаи, като не се бориш за ресурсна класация реално няма точно спецефична раса, с която да играеш. Т.е. наистина човека е важен.
Когато обаче, се мъчиш да направиш поне малко за даси напред с ресурсните точки, подбора на раса повярвайте ми е много важен. Ако не могат да се продават расови кораби, конфедерата и миопа са в най-голяма конкуренция, като аз лично не мога да преценя коя от двете расиотстъпва, като че ли миопа, понеже ид а комепнсира с повече скорости заради тяхната цена, танкера винаги излиза по-рентабилен. Друг е въпроса за спай 16 и многото бойни точки от рибките с 15, но тук темата е друга :) След тях се нарежда нокса и неговата търговия, реално той няма друго преимущество, а както знаете обикновено щатните `топаджии` са едни и същи по вселените, с горе-долу еднакви умения, и един нокс без търговия жестоко би отстъпвал на другите. Най-накрая остава тертета, който си остава с едното голо копане, а ресурса по-вселената след 2рия месец на коя да е от вселените е винаги повече от колкото собствено изработения ;)
Докато нямаше миопи, и имаше търговия на расови кораби, конфедерата постепенно губеше неговия превест пред останалите раси. Тъй като търговия + танкери > само танкери :) Т.е. се губи смисъла от това да играеш кофедерат, и ако искаш да си напред с ресурнсните точки влизаш нокс, защото знаеш че рано или късно ще получиш танкери, нон яма да си останеш само с тях за разлика от ответната раса :)
Сега стигаме до момента с въвеждането на миопите и ситуацията във В3 с въвеждането на расовата търговия. Тогава конфедерата отсътпва вече колкото тертета. Ако играеш за ресурсни точки, не ти е изобщо оферта да влизаш такава раса. Остава дилемата - нокс или миоп. Тогава вече се прави преценката дали имаш достатъчно време /да се разбира 20/7/ или не. Ако го имаш - миопа. Танкери, евтини скорости, евтин щпионаж, добър добив кристали.
Та като се върнем на темата, че по вселените обикновено в топа/по ресурсни/ са едни и същи хора, се сещате, че вече расата става най-важна в случая :)
@misterya, точно така времето и умствения багаж - ако имаш достатъчно умствен багаж, ще си направиш сметката и няма да се пуснеш конфедерат или тертет, като знаеш, че с миоп ще ти е в пъти по-лесно ;)
[15:32:36] maroder каза: toq ne stiga 4e me grabi
[15:32:40] maroder каза: mi i ma ubira

Bulfleet.org -> Паметник на една отминала епоха.
milanoff
Сержант (Sergeant)
Регистриран: ср апр 04, 2007 5:11 pm
Контакти:

Мнение от milanoff »

RoYaL написа:QUOTE(RoYaL @ May 29 2008, 16:50) .... ще си направиш сметката и няма да се пуснеш конфедерат или тертет, като знаеш, че с миоп ще ти е в пъти по-лесно ;)
Бъди мъж - регни се тертет. :lol:

Уж ревьете че сте ПРО-та, пък не искате да се регнете тертет. Ваша си работа. :c022:
Последна промяна от milanoff на чет май 29, 2008 3:23 pm, променено общо 1 път.

[url=http://help.xs-software.com/index.php]FAQ[/url]
[url=http://www.xs-software.com/contacts.php]Feedback[/url]
Отговори

Върни се в “Off Topic”