СЕРИОЗНА ДИСКУСИЯ

Всичко останало. Рекламни съобщения, всякакъв род агитации и тн. се толерират с Бан.
Everithing else. Advertisment or invitation are not allowed and are punished with ban.
Fallen_angel
Майор (Major)
Регистриран: пон апр 03, 2006 5:49 am
Контакти:

Мнение от Fallen_angel »

Няколко човека бият, всеки лети със своите рециклатори и така всички ядат от баницата.Съюзна игра.
[quote="Mr. xstasy"]Цитат(Mr. xstasy @ Nov 13 2008, 11:47) Тцъ-тцъ! Възмутен съм направо! Тези дини работят само като ги кара друг, маааа му!
Преди 2 рунда правех по 4 атаки на ден с 10 бр. седмици наред срещу Краб и нищо! ама пълно нищо! убих една муха на планетата му и то защото се задави от смях!
Ако и този рунд не искат да проработят, ще пиша оплакване до Кака с копие до арменският поп![/quote]

[color=#0000FF][b]
OWNED!!![/b][/color]

[quote="charovna"]Цитат(charovna @ Sep 11 2009, 02:27) Ангеле, забатачена е баба ти!![/quote]

[b]не-играещ[/b]
Потребителски аватар
varkulak
Ефрейтор (Corporal)
Регистриран: нед яну 28, 2007 3:40 pm
Контакти:

Мнение от varkulak »

Yani написа:QUOTE(Yani @ May 28 2008, 04:16) Може ли малко пояснение за мен недоразбралия :c022:
С какво точно се стимулира отборната игра Ицо ? С непосилният за почти всички съюзи коефициент за транспорт между играчите ли ?
Разбирам,че е направено с цел всеки да си прави достатъчно рецки за да си събере рециклажа.Ама все си мисля,че са писани правилата по исканията на няколкото човека дето вече няколко рунда поред не излизат от ТоП-а и единствената цел са чуждите рециклажи.
Щото дори ако играя с акаунт флота-рециклатори 2:1 при една по-сериозна битка винаги остава кристал и газ.И ако съюзниците ми не могат да ми помогнат да вдигна газта,за да мога да си пусна сейвън за какво са изобщо тия съюзи?
Не ми казвайте сега,че можеш да пишеш в съюза кога е битката и рециклажа да остане в съюзник,защото пак поред правилата за рециклажа може да се лети единствено след битката.Е не са ли облагодетелствани въпросните играчи със скорости на макс?
Яни маи не си разбрал фрийко,тои иска да има транспорт за спийда тои е вселана бърза и не е като другите .Практически спийда беше убит от новата раса,но сега с спирането на транспортите в единствената вселена която наистина е много яка и пълни душата от кеф наистина не е на добре,нече ревеме всички просто всички рециклажи отиват в първите 15 човека,и практически които си е направил битката рециклажа требва да е негов.По добре е за спийда да ти рециклират топаджийте да им дадеш 10 процента от реца по старото правило и всички да знаят че е в тебе реца всичко си беше годно и администрацията винаги известена,никога не сам пропускал да известя,сега ако забележите целата вселена е наказана,прекалено много са нарушителите,сичко живо е наказано ако не сте забелязали,и аз имам много информация за наливания но няма и дума да обеля.Сериозно погледнато би трябвало да кажа но аз не съм един вид местната клиукарка нека си ги хващат сами нали затова променят правилата,уважението ми към всеки админ в момента е еднакво,имам и уважението и с мек тон се опитвам да обесня че единствено спийда трябва да си е с транспортите,че тои е за 3 месеца само не е за 6 като другите,така ще минат 2 месеца докато направим свестна битка с голям флот или повечето ще си седят като сега на 15 к точки и ще занулява новобранците.Повечето доказал се булфлиитски боен народ в момента е в ерата на Лигнята,нещо което ми е доста неприятно.Плиус това вече никои не се допитва до народа,и за това до някъде ме е яд не заради другите вселени а защото наи готината вселена се предаде на топаджийте.

В момента вселената няма никакви големи битки като предишните рундове само мелета от сорта на 15 к точки и много рядко се виужда голема битка,по това време на миналите рундове се забелязваше много строшени звезди и погубени плането,докато сега си е пълна мизерия с извинение.Се пак уважава, играта и требва да се покаже малко търпение,защо не им спряха транспортите в първа или втора или трета,само поради една причина и тама е умрела работа деистват 10 човека с битки не повече,докато в спиида последните 2 рунда си беше чиста касапница,нещо което ни пълнеше душата на всички.Аи със здраве,аз се опитвах да заспя ама съм на доста бири и ми се размина пак съня,уж да спа вече ама не ми се спи.
като захапем -не пускаме

Миси си върви по шадравана, а па фръцка ли дюкяна!
Върки лига позаточи a068.gif че даже и и скочи!
Поразпипа я от сам, я от там и взе,че се наду кЪт шпек салам a068.gif
Няма ляво няма дясно Миси го заразцелува бясно a070.gif a068.gif

Минаха се месеци, година a068.gif Миси се снабди със малка Въркулина a068.gif
Стигна пубертет, че и даже влезе в булфлийт топ пакет, пишеше на кирилица тя грамотно не кЪт татко си Въркото dizzy.gif

И годините отминаха,семеиство булфлийтъри все тук деградираха a068.gif

Върки и Миси-булфлийтърска любов, че и доживот a065.gif a068.gif
Потребителски аватар
CORWIN
Майор (Major)
Регистриран: нед яну 29, 2006 12:12 pm
Контакти:

Мнение от CORWIN »

Добро утро, :p140:

Обичам дискусиите, особенно ако са навременни и имат конкретен смисъл а не само да си чешем езиците.
Върки, в края на миналия рунд, бе пусната нарочна тема в която се събираха гледните точки и идеите на отделните играчи относно настоящия.
Разполагам с файл от от тази тема, ако те интересува.
Обобщеното мнение + моята лична гледна точка + мнението на други играчи (които уважавам като такива и са се доказали като възможности в играта) бяха представени от мен пред Хера и Ривъра. След дискусия с тях, за това кое е възможно и кое е реално изпълнимо, както и съобразявайки си с някой, основателни доводи от страна на Хера, тя далеч повече е вряла в администрирането на играта от мен, формираха ПРАВИЛАТА и УСЛОВИЯТА за игра във настоящия рунд.
Същите бяха обявени преди старта на рунд 12 на вселена Спийд.
Има си тема в която, нарочно бяха коментирани. Снощи я изрових, че бе потънала и вече е пинната в Задай Въпрос.
Въпреки всичко това се оказа, че има хора, които не са запознати с действащите за рунда правила и условия за игра.

Та да се върнем на темата.
Мое лично убеждение е, че транспорта между играчите трябва да бъде забранен изцяло. Същия не стимулира развитието на акаунтите като умения за игра, а напротив спомага извращаването на цялостната концепция в играта - давайки възможност за развитие на акаунт само и единствено на боен флот, и друг такъв само и единствено със боклукчийски функции.... Да не говорим, че това е прекрасна форма за регламентиране на наливането в играта.
Не желая да коментирам, в момента, дали промените и условията за игра в този рунд, доведоха (или ще доведат) до по-интересна и динамична игра. Това ще се види с времето, имаме още близо два месеца до края на рунда. И в момента виждам някои пропуски, които сме допуснали или е необходимо евентуално да се коригират за в бъдеще, но това ще го дискутираме в последствие и категорично няма да се променят основните постулати до края настоящия рунд.

И накрая, независимо какви са условията за игра всеки формира собственото си развитие в зависимост от своя стил на игра и от възможностите си за отделяне на време и средства за това. И винаги ще има акаунти в т.н. ТОП, такива в средната линия и такива играещи в долните нива на ресурсни точки. Просто хората са различни и няма смисъл да търсим начин за уравновиловка между тях.
Важното е да няма злоупотреби и всеки да намира удоволствие от забавлението си в играта.

Приятен ден и моля темата да продължи в културен тон.

п.п.
А да не забравя, тъй като се търси и статистически данни, все пак те са доказателство за наличието на интерес или не към рунда:
играчи активни в последните 48 часа - 1163;
акаунт номер 500 в класацията по ресурсни точки - актив от 5300 точки.
за относително сравнение - имаме разлика от около 15-20% активност в повече в сравнение с предходния рунд на вселената....
надявам се да се тази тенденция да се запази и за в бъдеще.
Misterya:
Другият предел,[b][u] са хората, на които им се иска, ама немогат... Защото са заети с ежедневието си и като не им е сгода нещо, си мрънкат[/u] [/b](като мене ) и синеят.

[color=#C0C0C0]от една дама.... [11:28:28] ..... says: ... аз съм само твоя (blush)[/color]

[color=#808080]Главният проблем — ЕДИН от главните проблеми, защото те са няколко — един от многото главни проблеми, свързани с ръководенето на хора, е този, кого да натовариш да върши тази работа; или по-точно, кой ще успее да накара хората да му позволят да върши това с тях.
Да обобщим: добре известен е фактът, че онези хора, които ЖЕЛАЯТ да управляват хората, са по правило тъкмо тези, които най-малко са способни да вършат това. Да обобщим обобщението: всеки, който е способен да направи така, че да бъде избран за президент, в никакъв случай не бива да му се позволява да изпълнява тази длъжност.

Дъглас Адамс, "Ресторант "На края на Вселената"[/color]
Потребителски аватар
freeico
Адмирал (Admiral)
Регистриран: вт юни 28, 2005 10:15 am

Мнение от freeico »

Яни нещо много си се напушил, и като човек който ти съчувства, мога да ти препоръчам или да спреш да влизаш в трибуните за 1 седмица или да смениш алкохола. Все нещо дава отражение на мисленето ти. Аз казах че не съм съгласен с правилата, но явно трябва да напиша първото си изречение в червено за да си личи че казвам че мисля друго. Старото име повече му прилягаше. ХАРД. Това трябва да е вселена изцяло със спряна лична класация ако мен питате. Какво значение има кой на колко точките. Целта е да се правят съюзи и да се гони тяхната класация. Балансиран акаунт който иска да идва в трета - ще има от всички видове кораби по много. Тази вселена /*спийд*/ трябва да е съвсем друга за мен. Целта е бърза игра, не окопаване с мини на макс и кирки като във втора. Ако има специализации на хората в съюза - хора с високи скорости да гонят рециклажи, нокси да зареждат флотите с кораби и другите на по 10К разлика - такъв съюз може да се движи много гъвкаво и да изрине вселената. Ама вие сте си свикнали кирката и си копате и само лични класации гоните.
До някъде дори приветствам правлиото, което не харесвам за транспорта, защото ще ви принуди да направите нещо съюзно за да си отворите транспорта. Като се замисля 250K точки са 1 акаунт на 100К със скорости, 3 бойни акаунта на 70К-40К-20К и един нокс на 50К за да снабдява с кораби. Извинявайте но такъв съюз се прави само за 3 седмици. И е балансиран и има транспорт. Ако всички сте с кирки или всички сте на по 10К за да се биете - нищо няма да стане. Майката му е планиране и добри съотборници които да спазват стратегията.

п.с. добре премислих последния абзац - не съм прав. Не мога да измисля причина да харесам правилото. Аз за този рунд на спийда имам около 20-30 битки които са дали рециклаж над 500К сумарно ресурса, всяка. Честно си признавам за рециклаж не съм летял. Каквото и да решава това правило, съм налял хората много повече от това да имаше танспорт и да си получа рециклажа. Няма човек който може да ме убеди че няма наливане. Плановете са ми поне по 3-4 стойностни битки седмично до края на рунда. Всяка от тях ще даде поне по 1М рециклаж и ще расте, а аз повече от 15-те рецита които имам няма да направя. Съюза в който играя няма да стигне до границата за транспорт защото никой при нас не играе за класация - т.е. никакъв шанс моя битка някога да и бъде взет рециклажа вътре в съюза.
Последна промяна от freeico на ср май 28, 2008 6:28 am, променено общо 1 път.
[color=red]We Gonna Ride Together, We Gonna Die Together. Bad Boys Forever!!![/color]
[url="http://www.free-iqtest.net/score.asp?id=12504882"][img]http://www.free-iqtest.net/images/badges2/l136.gif[/img][/url]
Потребителски аватар
dios
Полковник (Colonel)
Регистриран: пет мар 04, 2005 8:36 am
Контакти:

Мнение от dios »

varkulak написа:Цитат(varkulak @ May 28 2008, 01:40) Това говоря от началото и то само за спийда но никои не иска да ме разбере,които иска добар акаунт с флоти и рецита 1 или 2 или 3 та оставете следващиа рунд да си играикаме с транспортите и не пипаите нищо поне ще е страхотно пълноо с битки и тем подобни,ще се забавляваме.
Фрийко напяраво ми иде да те разцелувам за тоя коментар :a055:

dios тук не излезе прав,даже не знам играл ли е в спийда дори,мисля че не

та да си доидеме на думата спиида трябва да е така по моето мнение и на фрийко
Въркулак,къде видя че темата е само за спийда и откъде разбра че говоря за него?
Потребителски аватар
undertakerX
Редник (Private)
Регистриран: вт юли 31, 2007 8:53 am
Контакти:

Мнение от undertakerX »

ето че и трета вселена заприличва на първа,
и тя почва да отказва определени хора като мен ,
единствена остана 2-ра , а пък и ако нея променят - вече няма да има булфлийт ,
поздравления за темата :a013:
Потребителски аватар
freeico
Адмирал (Admiral)

Мнение от freeico »

undertakerX написа:QUOTE(undertakerX @ May 28 2008, 09:22) ето че и трета вселена заприличва на първа,
и тя почва да отказва определени хора като мен ,
единствена остана 2-ра , а пък и ако нея променят - вече няма да има булфлийт ,
поздравления за темата :a013:
Промяната към новата версия във всички вселени е неизбежна. Разликите между вселените няма да са във версиите, а в правилата и някои ограничения.
[color=red]We Gonna Ride Together, We Gonna Die Together. Bad Boys Forever!!![/color]
[url="http://www.free-iqtest.net/score.asp?id=12504882"][img]http://www.free-iqtest.net/images/badges2/l136.gif[/img][/url]
Потребителски аватар
undertakerX
Редник (Private)
Регистриран: вт юли 31, 2007 8:53 am
Контакти:

Мнение от undertakerX »

freeico написа:QUOTE(freeico @ May 28 2008, 09:31) Промяната към новата версия във всички вселени е неизбежна. Разликите между вселените няма да са във версиите, а в правилата и някои ограничения.

не разбирате ли че така расата тертети тотално се пренебрегва с тези промени,
погледнете в класацииите и ще видите че все по малко хора я предпочитат ,и те не са сред първенците, като нищо чудно скоро да изчезне.
единствената мирна според замисъла си раса е напът да бъде тотално затрита от варварските промени , които довеждат играта главно агресивна и с тази мотивация от 1-ва са облагодетелствани сериозно тези които плащат.
Потребителски аватар
freeico
Адмирал (Admiral)

Мнение от freeico »

Баланса на расите е нещо съвсем различно спрямо версията на играта. Версията на играта носи със себе си по-чист код, в който по-лесно се коригират грешки или по лесно се правят разлики както има в момента между вселените. Баланса на расите е нещо което няма как да се види преди да се тества в рунд. Ако имаш предложение което би съживило тертета - това е една от темите в които може да споделиш опит. Много неща могат да се направят за да се постигне, остава просто да се обмислят. Примерно ако се даде допълнителен бонус на тертета, на мястото на кораба който те не правят, не че е лош, но наистина това са хора които бягат от битки, вярвам че много хора отново биха го избрали, въпроса е да се предложи бонуса.
Потребителски аватар
sixkiller_k3
Лейтенант (Lieutenant)
Регистриран: чет юли 26, 2007 4:15 pm

Мнение от sixkiller_k3 »

Според мен е добре да им се махне бонуса за по евтина защита - ако искат нека си я правят но да не им е по-евтина все пак играта си е булФЛИИТ ;) И да се замени примерно с 15% по-евтини сгради това доста ще помогне предполагам :)
[color=green]Sk8 Be4 It's 2 L8![/color]
Отговори

Върни се в “Off Topic”