Да помогнем на човек във беда
Ми нз просто всеки път когато стане нещо в морето,поне при мен,а дори и в басейна на хотела,където винаги има спасители,то точно тях ги няма да ти помогнат.С една приятелка,тя на 16,аз и един приятел решихме да влеземпо навътре...Стигнахме до шамандурата,а тя беше доста метри след повечето хора в морето,и баш когато тръгнахме да се връщаме и когато усещаш че те дърпа на вътрре морето,на приятелката и се схвана кракът,слава Богъ тренира плуване вече 9 години и знае какво да прави,та просто ни помоли да я държим на повърхноста и след няколко минути вече си беше в ред...Спасители пак нямаше,а приятеля така се развика...
-
Skullcollector`
- Ефрейтор (Corporal)
- Регистриран: пон дек 17, 2007 3:26 pm
- Контакти:
При една нормална гражданска култура знаеш ли какъв процент от злополуките по плажа няма да ги има ? ОГРОМЕН...
Така че май стигаме пак до познатото-"на кривата ракета,космосът к'ъв и бил"
Ама нeeeeeeeeeeee...
много е трудно като ти кажат 1-2-5-20 пъти да се върнеш или да излезеш от морето,ама няма кой да чуе.После другите виновни...
Шамандурата за какво е сложена ?Да краси пейзажа ли ?Май не,а
Ами флаговете някой спазва ли ги ?Ами означенията за опасни зони ?Едва ли ...
Нали всички са гъзари,че и безсмъртни...
Така че май стигаме пак до познатото-"на кривата ракета,космосът к'ъв и бил"
Ама нeeeeeeeeeeee...
много е трудно като ти кажат 1-2-5-20 пъти да се върнеш или да излезеш от морето,ама няма кой да чуе.После другите виновни...
Шамандурата за какво е сложена ?Да краси пейзажа ли ?Май не,а
Ами флаговете някой спазва ли ги ?Ами означенията за опасни зони ?Едва ли ...
Нали всички са гъзари,че и безсмъртни...
Последна промяна от Skullcollector` на нед май 04, 2008 9:30 am, променено общо 1 път.
[quote="gajet_killer"]Цитат(gajet_killer @ Sep 3 2009, 19:06) Дай на българина злободневие в изобилие и му гледай глупостта.[/quote]
[b]Имаш или нямаш,мозък не се продава наливен ;)[/b]
ЦитатНе съм се крил :) даже имам доста битки просто не сам ги качвал в форума :) защото не изскам и сам си ги запазил на пц то :d такаче не ми казваи че сам се крил при положение че не знаеш как сам играл през [b]детмача[/b] !!! :P[/quote]
[b]Имаш или нямаш,мозък не се продава наливен ;)[/b]
ЦитатНе съм се крил :) даже имам доста битки просто не сам ги качвал в форума :) защото не изскам и сам си ги запазил на пц то :d такаче не ми казваи че сам се крил при положение че не знаеш как сам играл през [b]детмача[/b] !!! :P[/quote]
- Mo`Money
- Лейтенант (Lieutenant)
- Регистриран: вт яну 24, 2006 11:08 pm
- Контакти:
всичко опира до възпитание, ако примерно слушаш на родителите техните съвети , няма да се стига до такъви инциденти .Във случая повечето хора в България не си гледат работата, както спомена румпи както и аз единия си пие бирата другия със сестрата си играят на любовни игри, аби цялата помия е излята в нашата България и като гледам от ден на ден затъваме
[15:09:09] Мо'Мoney каза: jalko che ot svilengrad samo az igraia :D
[15:09:13] Мо'Мoney каза: nqma koi da me siitva
[15:10:39] Boian109 каза: че то кой иска може и от хималаите да го прави само нет да има
[url=http://vbox7.com/play:5000c8b4]http://vbox7.com/play:5000c8b4[/url]
Цитат(dios @ Jan 25 2010, 22:12)
Зададох въпрос в Пентаграм. Онази пълничката русата ми каза - в 6,30 сутринта ще започнеш нещо,което ще продължи 45 дни. Ще бъдеш малко объркан в началото,но сили ще водят ръката ти да избереш правилния път.
И аз го тълкувам - спийда почва в 6,30,ще избера на късмет правилната раса.
Вярвам им,тия много познават.
[15:09:13] Мо'Мoney каза: nqma koi da me siitva
[15:10:39] Boian109 каза: че то кой иска може и от хималаите да го прави само нет да има
[url=http://vbox7.com/play:5000c8b4]http://vbox7.com/play:5000c8b4[/url]
Цитат(dios @ Jan 25 2010, 22:12)
Зададох въпрос в Пентаграм. Онази пълничката русата ми каза - в 6,30 сутринта ще започнеш нещо,което ще продължи 45 дни. Ще бъдеш малко объркан в началото,но сили ще водят ръката ти да избереш правилния път.
И аз го тълкувам - спийда почва в 6,30,ще избера на късмет правилната раса.
Вярвам им,тия много познават.
-
shyshkovec
- Редник (Private)
- Регистриран: нед мар 30, 2008 6:57 pm
- Контакти:
поздравления за оказаната помощ! не само на теб, но и на всички постъпили така без значение дали нуждаещи я се е заслужавал или не! може би една от главните причини за цялото положение, е че никой не ни напомня, че сме добри и редно да помогнем, когато имаме възможност и с каквото можем и ние самите забравяме! пък и за повечето хора проявата на геройство опира до ежедневните разправии с контролите по превозните средства. дори когато ти самия се нуждаеш от помощ и някой тръгне към теб започваш да се питаш какво ще стане: дали ще ти подаде ръка да се изправиш или ще те рита в кокалчетата по необясними причини....
- KristinManukian
- Ефрейтор (Corporal)
- Регистриран: ср май 16, 2007 7:34 am
- Контакти:
Хубава темичка сте си заформили, интересна, и май така като гледам оплюваща институцията ни. Ето ви още една история от зимата на 2007.
На работа бях в дискотеката, Константин трябваше да пее. Тъкмо беше свършила детската дискотека и чистехме за нощната. Шефа вика, аз отивам да си платя телефона на денонощния Мтел, ще се върна до половин час. Опс и гледам търчи, бързо салфетки вика, бързо. Тичам аз, най-близкия бар до вратата работех тая вечер, награбих няколко пакета салфетки и хукнах да видя какво става. Тъкмо стигнах на 3 скока вратата и едно негърче върху мене. Стреснах се ужасно, но за секунда, гледам то в безсъзнание, цялото в кръв. Охраната я намаше, беше отишла да хапне, само момчето на гардероба и Злати, приятеля на едната сервитьорка бяха там. Останалото женски. Едната сервитьорка като видя кръвта и тя с него припадна, друга повърна. Много кръв имаше, много. Та сложихме го момчето на земята и му говоря. То какво да му говоря, пробвах на български неще, пробвах на английски измънка нещо. А кръвта си шуртеше като из ведро. Със Злати му бяхме запушили раните със салфетките, ама бяха 5 прободни рани в гърба с нож. Бърза помощ не идваше. Момчето губеше постоянно съзнание, успях да измъкна само телефон на приятеля му - Лари.Не можеше да диша, сякаш му бяха нарязали дробовете. Дойде полиция, а бърза помощ я няма, а ВМА е на 100 метра. Една полицайка извади един дамски тампон и ми го дава, вика запуши му най-дълбоката рана. Гледам я и се чудя, тази нормална ли е, или толкова кървища е гледала, че наистина не и пукаше. И разгеле, дойде бърза помощ. НО КЪСНО. Момчето Умря.. Лека му пръст, беше само на 21.
Футболистче беше, после разбрах от следователите и приятеля му.
Дойдоха една тумба негри на следващият ден и на вратата ме гледат и казват - такива като вас, убиват такива като нас.
Писаха много за случая и вестници и телевизии, и историята я разказаха, че се е случила в нашта дискотека, лъжците гадни и после обявиха, че са заловени 2-мата скинари, които били виновниците.
А истината колко е различна... Шефа нали ги е видял - 5-ма. И ако бърза помощ не беше се забавила колкото едно кафе време, сигурно можеше и да е живо детето... но божа работа.
На работа бях в дискотеката, Константин трябваше да пее. Тъкмо беше свършила детската дискотека и чистехме за нощната. Шефа вика, аз отивам да си платя телефона на денонощния Мтел, ще се върна до половин час. Опс и гледам търчи, бързо салфетки вика, бързо. Тичам аз, най-близкия бар до вратата работех тая вечер, награбих няколко пакета салфетки и хукнах да видя какво става. Тъкмо стигнах на 3 скока вратата и едно негърче върху мене. Стреснах се ужасно, но за секунда, гледам то в безсъзнание, цялото в кръв. Охраната я намаше, беше отишла да хапне, само момчето на гардероба и Злати, приятеля на едната сервитьорка бяха там. Останалото женски. Едната сервитьорка като видя кръвта и тя с него припадна, друга повърна. Много кръв имаше, много. Та сложихме го момчето на земята и му говоря. То какво да му говоря, пробвах на български неще, пробвах на английски измънка нещо. А кръвта си шуртеше като из ведро. Със Злати му бяхме запушили раните със салфетките, ама бяха 5 прободни рани в гърба с нож. Бърза помощ не идваше. Момчето губеше постоянно съзнание, успях да измъкна само телефон на приятеля му - Лари.Не можеше да диша, сякаш му бяха нарязали дробовете. Дойде полиция, а бърза помощ я няма, а ВМА е на 100 метра. Една полицайка извади един дамски тампон и ми го дава, вика запуши му най-дълбоката рана. Гледам я и се чудя, тази нормална ли е, или толкова кървища е гледала, че наистина не и пукаше. И разгеле, дойде бърза помощ. НО КЪСНО. Момчето Умря.. Лека му пръст, беше само на 21.
Футболистче беше, после разбрах от следователите и приятеля му.
Дойдоха една тумба негри на следващият ден и на вратата ме гледат и казват - такива като вас, убиват такива като нас.
Писаха много за случая и вестници и телевизии, и историята я разказаха, че се е случила в нашта дискотека, лъжците гадни и после обявиха, че са заловени 2-мата скинари, които били виновниците.
А истината колко е различна... Шефа нали ги е видял - 5-ма. И ако бърза помощ не беше се забавила колкото едно кафе време, сигурно можеше и да е живо детето... но божа работа.
„Жената има само една възможност да бъде красива, но за да бъде привлекателна има сто хиляди възможности.“ — Монтескьо
- free_styler212
- Сержант (Sergeant)
- Регистриран: пет апр 21, 2006 11:35 am
- Контакти:
Много хубаво за всичките случаи,в които сте се опитали да помогнете - някъде успешно,някъде не ! Но в крайна сметка не зависи само от вас и наистина кураж и концентрация се изисква при такива критични ситуации ! ... И все пак такива ситуации се случват всеки ден и няма кой да помогне до вечното пристигане на някаква специализирана компетентна помощ ... Може би трябва да се въведат задължителни курсове за основна медицина и първа помощ при 11-ти и 12-ти клас ... Но при една такава идея,нашите "управници" като чуят,че трябва да платат на някой,за да изнася кратки лекции по медицина и първа помощ ще се хванат за гъзовете и ще се обърнат, въпреки дори символичната сума ... Защото колкото и да е благородно никой няма да се хване да разправя на разни ученици за медицината,които сиг няма да си направят труда да го слушат без пари ... ! Да не дава Господ, но се надявам нещата,които учим на курсовете за спасители,за които плащаме в крайна сметка да се окажат полезни дори да не отида на плажа или на някой басейн ! 
Последна промяна от free_styler212 на съб май 10, 2008 1:20 pm, променено общо 1 път.
[url=http://snoop-oggy-dogg.mybrute.com]Само за професионалисти - станете и вие от тук! Изберете си човече и бой :)[/url]
[b][color=#000080]"WARS COME AND GO ... BUT MY SOLDIERS STAY ETERNAL"[/color][/b]
[color=#00BFFF]Хера - Царица на боговете, богиня на брака, съотвествие - Юнона[/color]
[url=http://bulfleet.com/?recruit=1175814][/url]
[url=http://snoop-oggy-dogg.mybrute.com]Само за професионалисти - станете и вие от тук! Изберете си човече и бой :)[/url]
[url=http://bulfleet.com/?recruit=3119611][/url]
[b][color=#000080]"WARS COME AND GO ... BUT MY SOLDIERS STAY ETERNAL"[/color][/b]
[color=#00BFFF]Хера - Царица на боговете, богиня на брака, съотвествие - Юнона[/color]
[url=http://bulfleet.com/?recruit=1175814][/url]
[url=http://bulfleet.com/?recruit=3119611][/url]
Аз си спомням,че като бях много малък (между 1-ви и 4-ти клас) всяка година в часовете по Час на Класа ни подготвяха за различни неща- учехме се да правиме изкуствено дишане, да можеме да превързваме рани, как да се евакуираме от зграда, правеха се противопожарни упражнения, хах спомням си дори урока за изкуствено дишане... Може да звучи странно това да се преподава на лапета на по 7-8 годинки, но сега като се замисля много от тогавашните знания наблъскани в невинния ми детски мозък(тогава) все още са си в него. Сега не знам дали се провеждат подобни мероприятия, но съм склонен да се съмнявам в това, защото от кабинетите на малките най-редовно се чува силна музика - сиреч правят си часовете дискотека, а учителите им е все тая...
Into the darkness I command my soul
Never shall I repent, never shall I be saved
I go into the house of death
Before my last breath my enemies all shall die
Never shall I repent, never shall I be saved
I go into the house of death
Before my last breath my enemies all shall die
Не си в грешка. Музиката и Физическото станаха профилиращи предмети, за сметка като толкова ненужни часове като Математика, Български, История и т.н. мчи ко му даваш. оФцете по - лесно се управляват.Zap написа:QUOTE(Zap @ May 10 2008, 15:54) Аз си спомням,че като бях много малък (между 1-ви и 4-ти клас) всяка година в часовете по Час на Класа ни подготвяха за различни неща- учехме се да правиме изкуствено дишане, да можеме да превързваме рани, как да се евакуираме от зграда, правеха се противопожарни упражнения, хах спомням си дори урока за изкуствено дишане... Може да звучи странно това да се преподава на лапета на по 7-8 годинки, но сега като се замисля много от тогавашните знания наблъскани в невинния ми детски мозък(тогава) все още са си в него. Сега не знам дали се провеждат подобни мероприятия, но съм склонен да се съмнявам в това, защото от кабинетите на малките най-редовно се чува силна музика - сиреч правят си часовете дискотека, а учителите им е все тая...
П.П. нека не отклоняваме темата за това колко сме невъзпитани и колко много не ни пука на чуждото нещастие.
и още един П.П. това майките не са хора, това са някакви свръхчовеци от др. планета ... просто ми напълни душата една майка днеска. Нарамила 1 чана, която аз вероятно бих се озорил, сложила бебока в една количка и гепила горката количката с 2 ръце и иска да се качи в трамвая. Няма да коментирам няколкото бабанки*, където и се смееха и не им се помагаше. Та от половин трамвай отидох да и помогна на женицата.
*бабанка = мускулески тъпи копелета ... с девиз - Нека превърнем всяка гънка в мускул.
[quote="JackDaniels"]QUOTE (JackDaniels @ Oct 4 2008, 13:11) Природата е в равновесие, виж себе си например, благодарение на теб, много други хора са умни :)[/quote]
вацааа май имаш нещо против тапите копелета наричани за кратко спортисти
...така ли ма....че се биеме с теб
....хахх лошото че искат гънките да са мускули ама и това не се правu като хората....като се види спорта ни на какво ниво е .. 
[url=http://bisser.hit.bg/homepage/snimka.htm]http://bisser.hit.bg/homepage/snimka.htm[/url]
Fallen_angel Warned on Apr 17 2009, 02:49
Added to warn level Простотия, поредно заяждане
Fallen_angel Warned on Apr 1 2009, 02:17
Added to warn level Простотия на кило
Removed from warn level Промяна на наказанието
Fallen_angel Warned on Apr 17 2009, 02:49
Added to warn level Простотия, поредно заяждане
Added to warn level Простотия на кило
Removed from warn level Промяна на наказанието
-
Babameca2001
- Сержант (Sergeant)
- Регистриран: ср май 02, 2007 7:06 pm
- Контакти:
Абе много негативно мислене за българите хора. Евала първо за постъпката. Постъпил си плавилно и мисля че и пак да се случи пак би постъпил така!!! Аз също. Както колегата с наркомана така и аз си вървях един ден и гледам един пощурял от ужас наркоман да се върти на едно място и да се чуди да вика ли линейка или не за колабиращия му приятел. Викнахме линейка и го качихме. Наркоман наркоман, ама като го видиш как прави гърчове как да не му помогнеш?
Иначе незнам дали сте катастрофирали, но когато катастрофирах (леко) трябваше някой да ме изтегли от канавката и за мое учудване още първата кола спря и ме изтегли.
Та мен ако питате повечето хора са добри и почти всички биха ти помогнали в подобна ситуация, стига да не ги е страх от някаква нагласена работа с цел грабеж
Иначе незнам дали сте катастрофирали, но когато катастрофирах (леко) трябваше някой да ме изтегли от канавката и за мое учудване още първата кола спря и ме изтегли.
Та мен ако питате повечето хора са добри и почти всички биха ти помогнали в подобна ситуация, стига да не ги е страх от някаква нагласена работа с цел грабеж