Невестулките
-
ekaterinska
- Ефрейтор (Corporal)
- Регистриран: пон яну 10, 2005 8:38 am
- Контакти:
Като малка ме пращаха лятото на село при баба ми и дядо ми.Била съм под седем години,но случката много добре я помня. Намерих невестулката в края на царевичната нива.Тя не се уплаши от мен и аз започнах да и нося за ядене.Дори ми даде да я докосна един ден.Добре ама баба ми ме проследила къде зачезвам така и като видя... освен пердаха дето отнесох,загубих и невестулката.Баба ми я уби ,че щяла да и избие пилетата и кокошките.Наплаши ме колко била страшна и как и мен щяла да удуши... 
[url=http://imageshack.us][/url]
-
EvilForce
- Полковник (Colonel)
- Регистриран: пон юли 11, 2005 9:05 pm
- Контакти:
Сефте чувам невестулки и паткани да се целята с патрони за диви свине или едър дивечVaN__ написа:QUOTE(VaN__ @ May 5 2008, 01:18) И в 2та варианта помагат 13 нули 12ти калибър ...
[quote="DoNaTell0"]Цитат(DoNaTell0 @ Jun 18 2009, 09:23) мръсник :)[/quote]
Цитат[13:28:16] misterya каза: Трибуквените органи в човешкото тяло винаги много болят..[/quote]
Цитат[13:28:16] misterya каза: Трибуквените органи в човешкото тяло винаги много болят..[/quote]
ekaterinska написа:QUOTE(ekaterinska @ May 5 2008, 08:30) Като малка ме пращаха лятото на село при баба ми и дядо ми.Била съм под седем години,но случката много добре я помня. Намерих невестулката в края на царевичната нива.Тя не се уплаши от мен и аз започнах да и нося за ядене.Дори ми даде да я докосна един ден.Добре ама баба ми ме проследила къде зачезвам така и като видя... освен пердаха дето отнесох,загубих и невестулката.Баба ми я уби ,че щяла да и избие пилетата и кокошките.Наплаши ме колко била страшна и как и мен щяла да удуши...![]()
Еми какво да ти кажа , баба ти е била права
- VaN__
- Лейтенант (Lieutenant)
- Регистриран: пон мар 06, 2006 3:53 pm
- Контакти:
Evil, казах, че ме хванаха ядосан ... и че си направих улука на решето ... Добре пак, че не метнах със 15 нули или бренекетата 
[color=red]
Треа се поспра малко, че ще загубя статуса си на НЕСПАМер с тези мнения, които започнах да пускам :(
Цитат(18:07:02) <Nightmare^> не си добре !!! :)
(18:09:09) <_^InSoMnIaC^_> добре де, аз знам, че съм луд, ама вие за какво ми го НАТЯКВАТЕ ???[/quote][/color]
[quote="mega_alien"]Цитат(mega_alien @ Sep 8 2009, 21:00) Как ? Ангела не ти ли е казал ? Наскоро мисля му разправях какво педалче съм ;)
:c022: :a013:[/quote]
Треа се поспра малко, че ще загубя статуса си на НЕСПАМер с тези мнения, които започнах да пускам :(
Цитат(18:07:02) <Nightmare^> не си добре !!! :)
(18:09:09) <_^InSoMnIaC^_> добре де, аз знам, че съм луд, ама вие за какво ми го НАТЯКВАТЕ ???[/quote][/color]
[quote="mega_alien"]Цитат(mega_alien @ Sep 8 2009, 21:00) Как ? Ангела не ти ли е казал ? Наскоро мисля му разправях какво педалче съм ;)
:c022: :a013:[/quote]
-
DoomGard
- Ефрейтор (Corporal)
- Регистриран: вт дек 04, 2007 11:03 am
- Контакти:
Да, убиват мишките но и аз имам хледарки и мишки.Ariel написа:QUOTE(Ariel @ May 4 2008, 17:15) Някои казват , че била пък полезна- убивала мишките, но от това нямам нужда ... затова си имам котка ...
преди мойта котка(женска) ги правеше на диви и щастливи, а сега, даже да и мине хлебарка пред главата, няма да я избие до крак...мишките ги цапва за да ги зашемети и после ми ги донася(живи ама не мърдат) а най-хубавото е че 1 фр си има змия която обича да похапва мишлета
Опитай се да ги нахраниш-може да вземат да заспят а тогава ги вземи и мятай през тавана докато не са се сабудили.
Ти щот не си виждал баща ми на лов за зайци. Са скинеш от смях... ама то какво да му се чуди човек - не щял да си 'зима въдица, щот си имал вече една права лопата за тая работа - рекъл акълът...EvilForce написа:Цитат(EvilForce @ May 5 2008, 09:19) Сефте чувам невестулки и паткани да се целята с патрони за диви свине или едър дивеч. За по сигурно направо давай с гранатомет или минохвъргачка...
![]()
Последна промяна от LoaD на пон май 05, 2008 7:45 pm, променено общо 1 път.
Keep space clean, it's not yours.
- WhiteSnake
- Сержант (Sergeant)
- Регистриран: съб ное 27, 2004 4:13 pm
- Контакти:
- ????? ??????
- Ефрейтор (Corporal)
- Регистриран: пет юни 02, 2006 1:51 pm
- Контакти:
Panzerkampfwagen V Ausführung D "Panther"
Навремето, в 7 клас, имахме някакъв урок за хищниците в България. Тогава учителя ми обясни горе-долу сленото*:
Според народните поверия от невестулките са трудноубиваеми и злопамеетни създания. Често се говори за това, че са отровни и могат да наплюят храната, с което да я увредят.
От биологична гледна точка често са мършояди. Няма данни за отровни жлези, но ухапването им е много опасно, тъй като в следствие на начина им на хранене, устата им се превръща в развъдник за всякакви микрооргазнизми. Следователно при ухапване е възможно и вероятно огромно количество микроби, включително голям процент патогенни, да попаднат в раната и да предизвикат инфекция и усложнение.
Тук има интересна идея за прогонването им. Странно, наремето един съсед на баба ми беше обяснявал че не трябвало да бъркаме невестулката с байновичката, ама...
* Изказванята на тоя учител съм ги запомнил, защото винаги намираше как да предразположи към знания, без да изисква да се учи... Водеше ми химия и биология и помня как веднъж разля сярата по дневника, докато я топеше за да покаже алотропните и' форми.
Навремето, в 7 клас, имахме някакъв урок за хищниците в България. Тогава учителя ми обясни горе-долу сленото*:
Според народните поверия от невестулките са трудноубиваеми и злопамеетни създания. Често се говори за това, че са отровни и могат да наплюят храната, с което да я увредят.
От биологична гледна точка често са мършояди. Няма данни за отровни жлези, но ухапването им е много опасно, тъй като в следствие на начина им на хранене, устата им се превръща в развъдник за всякакви микрооргазнизми. Следователно при ухапване е възможно и вероятно огромно количество микроби, включително голям процент патогенни, да попаднат в раната и да предизвикат инфекция и усложнение.
Тук има интересна идея за прогонването им. Странно, наремето един съсед на баба ми беше обяснявал че не трябвало да бъркаме невестулката с байновичката, ама...
* Изказванята на тоя учител съм ги запомнил, защото винаги намираше как да предразположи към знания, без да изисква да се учи... Водеше ми химия и биология и помня как веднъж разля сярата по дневника, докато я топеше за да покаже алотропните и' форми.
[color=white] На коляно пред народни свети жертви! [/color]
[color=green]На нож за защита на Родината! [/color]
[color=red]Мечове – вън: За Майка България! [/color]
[color=green]На нож за защита на Родината! [/color]
[color=red]Мечове – вън: За Майка България! [/color]