това е една историйка за Стар трек.Геройте са същите,но самата история е измислена(в смисъл авторска).Държа да отбележа,че това не е само мое творение,въпреки че и аз съм участвал.това е измислено от някои от посетителите на БГ Стар Трек Форума www.stetbg.co.nr
Капитан Пикар подръпна униформата си и огледа залата за десети път през последния час. Беше нервен. Ентърпрайс беше изпратен на мисия в системата Кафу Агия, за да предотврати назряващ конфликт между двете основни планети в системата - Кафу Мора и Агия Апа. Заселниците на Кафу Мора бяха изпреварили "съситемниците" в еволюционно развитие и експлоатираха жителите на Агия Апа като роби. Робството в системата явно беше навлязло в последната си фаза и все по-често се съобщаваше за бунтове на заробената планета.
Екипажът на Пикар трябваше да се слее с местното население на Кафу Мора и да разреши проблема чрез дипломация.
Застанали в никса орбита около планетата Жан-Люк Пикарт,Първи и Деита застанаха в транспортера,когато от командната зала Уорф се включи по интеркома,за да съобщи за приближаващ кораб от Агия Апа с активирани и насочени към тях оръжия!
-Капитане, изпращат ни сигнал, че искат да говорят незабавно с нас, иначе ще открият огън!
-Незабавно, г-н Уорф?- Пикар се намръщи.
-Да, сър, настояват! Казват, че са пропуснали препечените си филийки за закуска, за да могат да говорят с нас, и ако трябва ще си послужат със сила, за да компенсират пропуснатата мармаладова глазура!
Пикар нацупено погледна учуденото лице на Дейта.
-Е, в такъв случай ме свържете с тях. Ще ги поканя официално на обяд на нашия кораб, за да изгладим недоразуменията. Г-н Уорф, вдигнете щита за всеки случай и се пригответе да заредите оръжията. Не ми харесва това посрещане, но сме дошли да водим преговори, не да се бием, нали.
-Сър-намеси се Дейта - Вдигането не щита може да бъде прието като враждебна реакция. Има 24,338% шанс да влезнем във въоръжен конфликт
-Дейта-усмихна се лукаво Пикард - Няма да рискувам да остава кораба незащитен. Първи, моля те сформирай екип, с който да проучите обстановката долу на планетата, но се опитайте да останете незабележими за хората на Агия Апа и се опитайте да се свържете с водачите на движението на бунтовниците.
Още недовършил мислълта си Ентерпраиз се разтресе. Явно Дейта беше прав за шансовете за въоръжен конфликт. Пикард тръгна към мостика и както си вървеше срещна 1 странен тип, който той не би трябвало да познава! Та той не е от екипажа, какво ще прави на борда? Та този странник с бърза крачка вървеше устремен към него! Пикард посегна към плазменият си пистолет, обаче непознатият го разубеди с думите:
- Капитан Пикард?!
- Да!
- Името ми е Даниелс. Идвам от 31ви век
-31 ВЕК ?!-отвърна изунем капитан Пикард.-Това е невъзможно, макар че докъто бях в Академията се разказваха легенди за някакъв Даниелс от NX-01, който бил от 31 век.
-Не са легенди.-отговори Даниелс.-Помагах на капитан Арчър в неговото пътуване.
Капитан Пикард повдигна веждата на лявото си око за да прецени каква раса точно се е маскирала като въпросният "ДАНИЕЛС", но нещо вътре в него го накара да се поинтересува повече:
- Е как е възможно като си от 31ви век сега да стоиш пред мен?
- Аз съм времеви агент. Това е нещо отвъд твоето разбиране! Тук съм защото си в опастност.
- Сър, нямаме повече време - отговори спокойно човекът, представил се за Даниълс. - Трябва да дойдете с мен и да ви покажа нещо.
Пикар отовори уста за да се възпротиви, но в този момент Даниелс се обърна и протегна ръка. Там където трябваше да бъде вратата на турболифта, се появи проблясък и след това едно петно което започна да нараства. Даниелс тръгна натам и минавайки наполовина през петното другата част на тялото му изчезна. Обърна се за втори път и подкани с жест Пикар да стори същото.
Жан-люк тръгна с бавна крачка и когато се приближи до петното, някаква сила сякаш го грабна и пренесе от другата страна. А къде беше другата страна... Или кога?!
- Къде сме? - попита Пикар.
- На Ентъпрайз, сър, Вашия кораб. Само че 1 час след нашата среща.
- Как... не е възможно - клатеше глава капитанът. Всичко наоколо беше в развалини. Виеше сигнала за тревога първа степен, а червените светлини, там където не бяха натрошени сензорите пробягваха по дължината на коридора. В полумрака Пикар забеляза трупа на млад офицер, който явно се беше опитвал да поправи панела, но намерил смъртта си след експлозия в лицето.
- Това е резултат от Вашата среща с кораба от Агия-Напа - Пикар чу гласа на Даниълс зад гърба си.
Пикар беше ужасен. Не можеше да си представи корабът, за който през последните няколко години беше свикнал да мисли като за свой дом в развалини.
Това не е всичко - каза Дейниълс и го поведе към мостика. След няколко минути стигнаха. Всичко беше обърнато с главата на долу. Главният екран беше изгаснал, от стените висяха кабели, повечето конзоли бяха повредени. Единствено комуникационният пулт работеше. На терминала беше изписано едно съобщение, което накара капитан Пикар да настръхне:
Говори адмирал Рос. Преди тридесет стандартни минути ромуланска флота, наброяваща повече от 400 кораба спусна прикритето си в орбита около Земята и атакува столицата на Федерацията. Подобни атаки са били осъществени и над Вулкан, Андория, Телар Прайм, Райджъл, Бетазед, Болиъс и всички главни светове. Всичко говори за внимателно планирана атака. Предварителните доклади сочат тежки жертви. Адмирал Начеева пое командване след пълното унищожение на щаба на флота в Сан Франциско. Флотата е поставена в състояние на бойна готовност. Всички кораби от сектори от 17 до 41 на квадрант алфа, както и флотата от сектор Тайфун да се прегрупират в системата Баренгария за контратака. От този момент сме във война.
Пикар се обърна към Дейниъкс с надеждата да получи отговори. Там обаче нямаше никой. В този момент пред него проблясна светлина. Някой се енергизираше вътре в Enterprise (което говореше, че щитовете са свалени). След секунда пред него се появиха два тежко въоръжени ремански войника е един ромуланец. Ромуланецът каза:
Аз съм помощник командир Ас`Гар, първи офицер на бойната птица "Версеникия". Задържан сте като военопленик на Ромуланската Звездна Империя.
В този случай Пикард имаше 2 избора... да посегне към пистолета си и да умре геройски, или да се предаде и да се опита да разбере повече за плановете...
В ромуланският лагер:
Помощник командир Ас`Гар и 2ма негови подчинени разглеждат карта на системата Баренгария. Яростта блестеше в очите им, жаждата им за кръв беше единственото нещо, което ги караше да гледат тази нищо и никаква холограма с подобно старание, изпипвайки всеки детайл до краен предел... В този момент Пикард се почувства безпомощен...
Докато групата ромуланци разглеждаше холограмата, той успя да извади демагнетизиращата пинсета (последно въведение на новите униформи на флота) и да си откопчае ръцете... в следствие на това, мина покрай вратата, която беше в отчайващо състояние, вероятно след битката с Ентърпрайз. Той се промъкна тихо зад зомбираните ромуланци, стигна до 1 панел и започна да търси начин да стигне до главното компютърно ядро... Ако информацията за Баренгария достигне до Главното командване на ромуланската империя, от самата федерация вече нямаше да има нищо, за евентуална контраатака...
Той успя да стигне до ядрото, но точно тогава преди да го счупи с юмрук, съзря в базата данни, съдържаща се там, че това в действителност не е план единствено на Ромуланците... Зад този план стоеше 1 непознат и кръвожаден враг... Такъв, който иска федерацията да бъде унищожена!
В този момент Даниелс промълви зад него...
- Сега се намираш на Ентърпрайз, точно преди да ти покажа това...
- Но, какво мога да направя... Всичко изглежда предопределено...
- Ти видя врага, срещу който си изправен... Технологиите му са от бъдещето...
- Как така от бъдещето?
- Появи се нова времева фракция, много по- силна от другите... Целта и е да унищожи останалите и да внесе хаос във времевият поток...
- Моля?
- Това е нещо, което е отвъд твоето разбиране... Целта на тази фракция е унищожението на федерацията... И най- вече Ентърпрайз
- Но как така, защо?!?!
- Ентъпрайз ще е оръжието, което ще направи федерацията цяла, единна, ще я направи това което е, през 31ви век...
Но той няма да съществува ако Ентъпрайз е унищожен... Ако Земята е унищожена...
- Но как мога да спра този враг - попита Пикар.
- Не можеш - отговори му Дейниълс - В твоята епоха те вече са прекалено силни. Единственият шанс е да направя нещо, което противоречи на времевата директива. Но нямам друг избор, времената на отчаяние водят до отчаяни мерки. Капитан Пикар - смятам да ви върна мазад във времето през 22 век. Точната година е 2161-а.
-Нима можеш да ме върнеш толкова назад и каква е тази времева директива??-попита Пкард крайно озадачен.-Защо точно аз съм избран да поправя грешките,които очевидно вие в 31 век сте допуснали?!?!
-Ние не избираме никого, просто помагаме на нещата да се случат.-каза Даниелс с леко раздразнение.
-Да вървим тогава,ако съдбата на Федерацията е в моите ръце не мога да не изпълня дълга си.-каза с готовност Пикард.
Отново се появи бялата светлина и когато те влязоха в нея капитан Пикард не можа да не ахне от видяното.Всяко по-важно събитие за Федерацията, всяка битка минаваха като на кино лента пред него.най накрая се озоваха в 22 век.
Пикар се огледа около себе си. Обстановката му бе крайно непозната. Явно се напмираше на космически кораб! Обаче коридорите бяха доста по-тесни, таваните доста по-ниски. трудно се ориентира в непознатата за него обстановка. Опита се да потърси компютърна конзола, по която да установи къде точно е попаднал. В дъното на тесния коридор видя сива врата. При доближаването си до нея, Пикар едва не се блъсна, тъй като вратата не се отвори. В този момент тои разбра, че вратата не е автоматична и с поглед потърси отключващо устройство. След като го видя, натисна голям бял бутон, който явно беше предназначен за отваряне на вратата. Вратата се отвори, но точно в този момент срещу него застана Човек в синя униформа и явно уплашен от присъствието му вдигна лазарния си пистолет и промълви:
-Кой си ти?
- Името ми е Пикард... Аз съм капитан на кораба Ентърпрайз... Или поне ще съм след няколко века...
- Що за номера са това... Ръцете до стената, разкрачи се...
Вътрешна комуникационна линия...
- Трип до Рийд.
- Тук е Рийд.
- Имаме нарушител на борда... Държа го на прицел, изпрати охранителен екип за задържането му...
- Къде се намираш?
- Точно пред инжинерното... Той твърди, че е от бъдещето... Твърди, че е капитан на Ентърпрайз...
Рийд пристигна почти веднага с още няколко човека и заведоха "капитана" при капитан Арчър.На него точно сега не му беше до още проблеми,защото Ентърпрайз водеше битка с два кораба на ромуланите.Въпреки че войната беше свършила официално,те не се даваха без бой.Но историята на Пикард го заинтригува страшно много и след като Ентърпрайз се измъкна от поредната битка,Арчър реши да го изслуша.
-Изпраща ме един човек на име Даниъл.Той казва че е от 31 век и е времеви агент.Той ме изпрати при теб в 22 век.Каза че ти го познаваш-започна разбързано Пикард.
-Да,така е-отговори Арчър като се замисли.
-Значи ти идваш от 24 век,така ли?
-Да-кимна утвърдително Пикард.
-За какво те праща Даниълс.Ние тук почти разчистихме сметките си с ромуланците.Не ни трябва помощ.
-Не си ме разбрал правилно-на мен ми трябва помощ-каза Пикард-или по-скоро на Федерацията.
Пикард разказа на Арчър за новата времева фракция и за мисията му.
-Ще ти помогна с каквото мога-рече Арчър твърдо-но нашите технологии са прекалено стари за да се справим.Нямаше ли да е по-добре да решите проблема в 24век?
-Явно не.Тук,във това време те са още слаби и можем да ги победим-каза Пикард.
-Добре,с общи усилия ще се справим.А сега седни да пием по едно кафе-каза Арчър, някакси успокоително.
След като изпиха кафето си,двамата започнаха да дискутират и да търсят решение на проблема.След като Пикар разказа необходимото на Арчър,капитанът на НХ реши,че трябва да се свърже с Шран и да поискат помощ за евентуална контратака.Пикар се съгласи,но беше сигурен,че само андорийски кораби няма да стигнат,затова Арчър реши,че трябва да направи нещо много опасно,да поиска помощ и от Зиндите.След като събраха флота на Андорийци,Вулкани,хора иняколко кораба на Зиндите решиха да подпишат договор с клингоните,за да не ги нападнат в гръб.Все пак Федерацията току що беше създадена и беше много уязвима.След като клингоните се съгласиха,цялата налична флота на Младата федерация се отправи на най-дългото пътешествие,което някои от тези раси сами бяха предприемали.След кратка подготовка на мисията,флотата тръгна към Гама квадрант,който все още не беше разучаван.Но знанията на Пикард за този квадрант много помогнаха на флотата и след няколко месеца, бродейки из квадранта те се ориентираха към звезната система на агресорите.Пикард и Арчър смятаха да скрият флотата някъде и да отидат сами,само с НХ-04 ,за да се опитат да решат въпроса по дипломатически път.Те смятаха да изложат своите мнения и доказателства и да се опитат да променят хода на историята като предложат на тази раса да се включи към Федерацията.Така те предполагаха,че тази раса,след като е част от Федерацията,няма да се опита да я разруши.Но те дълбоко грешаха..Малко след тръгването на НХ-04,близо до една от луните на главната планета,те усетиха силни трусове.Някои беше се опитал да стреля по тях и то успешно.....
To be continued.......
Star Trek
моето мнение е че тоя разказ като идея не е зле...този конфликт така и не беше включен в сериала ...ама много простотии бре...да пият кафе,веждите на пикар(да не е скалата от вве,та да си дига веждата)
как времевите пътувания да не ги разбирал пикар..като той пътува назад в времето с кораба да се бият с боргите....а и още неколко пати са имали преминавания през времето...не е реално да се каже така

как времевите пътувания да не ги разбирал пикар..като той пътува назад в времето с кораба да се бият с боргите....а и още неколко пати са имали преминавания през времето...не е реално да се каже така
[url=http://bisser.hit.bg/homepage/snimka.htm]http://bisser.hit.bg/homepage/snimka.htm[/url]
Fallen_angel Warned on Apr 17 2009, 02:49
Added to warn level Простотия, поредно заяждане
Fallen_angel Warned on Apr 1 2009, 02:17
Added to warn level Простотия на кило
Removed from warn level Промяна на наказанието
Fallen_angel Warned on Apr 17 2009, 02:49
Added to warn level Простотия, поредно заяждане
Added to warn level Простотия на кило
Removed from warn level Промяна на наказанието
- WhiteSnake
- Сержант (Sergeant)
- Регистриран: съб ное 27, 2004 4:13 pm
- Контакти:
- Sabret00th
- Майор (Major)
- Регистриран: пон яну 09, 2006 7:43 pm
- Контакти:
Само искам да знам какво означава "съситемниците"?
Иначе правописните грешки развалят ефекта на разказа.
[quote="Ludetina"]Цитат(Ludetina @ Aug 17 2008, 21:35) `бичам луди хора - в тях е истината ;)[/quote][color=#8b0000][b]Everybody's playing revolution roulette[/b]
[/color] [code]Представете си най-бързия кораб в играта с името BMW;[/code] - из [url=http://www.xs-software.com/services.php]http://www.xs-software.com/services.php[/url]
[/color] [code]Представете си най-бързия кораб в играта с името BMW;[/code] - из [url=http://www.xs-software.com/services.php]http://www.xs-software.com/services.php[/url]
-
mitio_man
- Редник (Private)
- Регистриран: съб апр 19, 2008 12:27 pm
- Контакти:
Къде видя това "съситемниците" ??? иначе и аз съм съгласен за това за правописните грешки,но нямах време да редактирам.просто го качих да видя какво мислите за самата идеяSabret00th написа:QUOTE(Sabret00th @ Apr 25 2008, 11:58) Само искам да знам какво означава "съситемниците"?