Bulfleet Weekly 26.04.07

Стари броеве на Bulfleet Daily

Модератори: Bulfleet Newspaper, Bulfleet tribune assistant

messiah
Редник (Private)
Регистриран: нед авг 26, 2007 3:16 pm
Контакти:

Мнение от messiah »

Вселена 1
Временно класиране:

Още с обявяването на промените в началото на този рунд и по-конкретно на новата система за битки стана ясно, че ще станем свидетели на много нови стратегии. Това е и темата на проучването този брой. Зададоме на едни от водещите играчи във вселената следния въпрос:

На какви кораби си решил да се развиеш този рунд и защо ?

Ето и техните отговори :

iuda

Ами аз винаги си играя по един и същи начин :) Кръстове след това бойни и завършвам с комбинация боен и уни :)

Faqns

Звезди ще правя и кръстове защото съм бърз.

TheDRAGON

;) Този рунд за разлика от всички останали нямам кой знае какво време за игра... поради тази причина се развивам предимно на защита. Иначе бих
предпочел кръстове, поради относителното добро съотношение скорост/сила/цена.

kristian_123

Смесена флота ще е , за сега са бойни и кръстове, но и скаут ще има, и уни, заради броните и оръжията.

Petar1981

Здравей този рунд реших да се пробвам със новата раса и съответно и новите кораби .Тоест звездни изтребители, също така и със кръстосвачи, за мен това е най якия кораб .

AK47

К'во да ти кажа имам вдигнати на нивата и на скаутите до 8 спидери до 8 кръст до 6 боен до 5... някои би казал излишен ресурс и набутване ама аз не бих казал така защото ... след битка се възстановяваш страшно бързо и евтино както се вика за нокса. Всичко е въпрос на
стратегия.

muff

Отдавна не искам да играя и се развивам само на рециклатори. Искам само да помагам. Така ще е докато някой не ме настъпи. Може да започна колекциониране на звезди, но само ако ми се наложи.

lps

Здрасти!
Като стратегия смятам да развия "смесен флот" : Кръстосвачи заради бързината им, Бойни кораби заради силата и Унищожители с/у Звезди и отбрана!
И като цяло смесения флот е по ефективен!

crab

Този рунд още не съм избрал кораб но сигурно ще е както всеки предишен унищожителя двоумях се между него и бойният кораб, но след няколко месеца продажби видях че бойните се изкупуват най добре => аз не мога да се лиша от доходоносните птички и се прехвърлих към едрите туловища.
Времето им за произвеждане е сходно на бойните, няма база за сравнение спрямо кръстовете - тежката броня си казва всичко, кръстовете са добри за малките точки, както и бомберите - имат евтини първи ъпгрейди но стигне ли се над 50-60к точки, вече тежките кораби си оказва влиянието, скоростите са достатъчно добри да се конкурират дори с малките акаунти с кръстове.

blabla

Добър вечер
Кръстове и спийдъри ;) По-бързи са ,а и от едно време имам слабост към кръстовете
Лека вечер

Във връзка с това проучване, решихме да зададем на някои играчи и този въпрос :

Напоследък наблюдаваме появата на една нова интересна стратегия - играта на бомбардировачи. Разбрах, че ти играеш така и както личи се представяш добре. Искаш ли да споделиш нещо с нас - някоя особеност на играта на бомбери, някоя битка или нещо друго ? Какво те подтикна да играеш така - промените от този рунд, това че е изгодна или нещо друго ?

Deqnski

Ще започна да отговарям отзад напред .. подтикна ме това че нямам нужното време да дебна флот и да се нервя, че ми бягат за някакви минутки, и понеже защитниците не бягат са идеална мишена за мен. Всеки добре развит акаунт може да разбие абсолютно всеки защитник, но при положение че е в дъното на коефициента за атака. Особеностите около бомберите е, че с 9-то щитове редуцират 1/3-та от атаката на лазерите и ако има такива които играят на такива то резултатите излизат плачевни за тях. По-различно стоят нещата с плазмите. Най-достойният съперник на бомберите. С добра тактика могат да дадат адски много поражения...

Gacо_Bacov

Ами лично за мене бомберите са много ефективни от както се въведоха бойните точки и станаха толкова важни за статистиката. За мене една от най-добрите тактики в този рунд е да не се вдигат много ресурсните точки и по този начин се блъскат играчи-защитници или такива, които не правят сейв и по този начин бойните точки растат поголовно :) .... Бомберите са малко по-силни от бойните кораби (с/у други кораби естествено), но пък за това са мн по-бавни.... ама разбира се защитите не могат да избягат , а пък повечето флоти на играчи м/у 5к и 10 к си седят зарязани над 10 часа на ден :) .... И не на последно място е важно да спомена и всеизвестният факт - силата на бомберите с/у защита е x3 от колкото към други кораби. Така че и най-силния защитник не може да се чувства сигурен с/у тях!

Rokoko

Играя основно нокс, но сега се пуснах миоп за проба. Не съм привърженик на робски стратегии, а по-скоро на гъвкавия начин на игра. Развитието за игра с бомбери бе предизвикано от появата на силни защитници, които бяха статични мишени. Ако защитата можеше да лети, щеше да е безценна. Нямах време да гоня атакерите и наблегнах на защитниците. Прави ми впечатление, че въпреки декларираните проценти шанс бомберите да събарят сгради, при 530/7 бомбера не падна нищо. Би трябвало да падат сгради по определени приоритети. Например първо да пада изследователския център и науките придобити със съответното ниво да се губят без да се връща ресурс... Тогава дупе да им е яко на защитниците.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Eто и малко битки на Deqnski :

Deqnski vs Leonis
Deqnski vs kir4ik
Deqnski vs secstr
Deqnski vs Citadel
Deqnski vs b_solars
Deqnski vs Hunter
Deqnski vs Jackson
Deqnski vs IMBA
Deqnski vs outload
Deqnski vs just_die
Deqnski vs ivan4ik
Deqnski vs maznioo
Deqnski vs Slice
Deqnski vs kaflqn
Deqnski vs gugutka_mamina
Deqnski vs sigor
Deqnski vs twinboy
Deqnski vs ivan4ik 2

oще битки с бомбардировачи може да бъдат намерени в следните теми :
http://www.bulfleet.org/forum/index.php?showtopic=52028
http://www.bulfleet.org/forum/index.php?showtopic=51653
Последна промяна от messiah на ср апр 30, 2008 4:59 pm, променено общо 1 път.
messiah
Редник (Private)
Контакти:

Мнение от messiah »

Вселена 2
Временно класиранe:

Предлагаме ви интервю с RoYaL и АncienT_SouL, лидерите на двата водещи съюза във вселената, които между другото са и във война помежду си:

Fen`na`Barca : Добро утро
RoYaL : ха добър ден де (не че нещо, ма ще е добре да ми кажеш предварително с кви глупости ще ме изненадваш, че станах преди 10 мин и ще изтропам и аз някоя глупост :D)
Fen`na`Barca : Търсим пикантни новини около Вселена 2 . А както знаем , около теб винаги е интересно .
RoYaL : Сори, но няма нищо интересно
Fen`na`Barca : Не може да няма . Около теб винаги има
RoYaL : Поне аз не съм чул да има.
То на последък е модерно на научавам неща за себе си дето не ги знам, че за това че нищо чудно де
Fen`na`Barca : По непотвърдена информация си изкарал от големите лоши кораби
RoYaL : не съм чул подобно нещо, но е хубаво да разбирам разни такива неща, винаги ще са ми от полза )
Fen`na`Barca : Добре нека преминем на друга тема.
Fen`na`Barca : Това първи рунд ли ти е с подобен стил на игра - търговец ?
Fen`na`Barca : И в това, ли е тайната на смазващото ти превъзходство в уни2 ?
RoYaL : Да, преди само съм чувал за разните му търговци и съм ползвал услугите им
RoYaL : Ами да, там някъде е истината ... обикновено по средата )))
Fen`na`Barca : Виждам ,че сте събрали един стар съюз във Вселена Спийд . Това значи ли ,че ще намалиш газта от уни2 ?
RoYaL : Не, макар че не си давам кой знае какъв зор.
В спийд имам друга цел, а може би вече първата ми колония я подсказва.
Fen`na`Barca : Нека поговим за конкуренцията ти . AncienT_SouL,ReapeR_ или Ivana ? Кого чувстваш , като най-голяма заплаха ?
RoYaL : Заплаха за какво? В моемнта сме в официална война със съюза на AncienT_SouL, ако това педставлява за нещо заплаха. Разбира се, с AncienT_SouL е ясно, че ще имам големи трудности, но нали за това е играта, не гоня позиция, поне нека стане нещо интересно.
Fen`na`Barca : Я ни разкажи малко повече за конфликта между двата съюза . От кога и защо варира тази война ?
RoYaL : Ммм... еми всичко почна когато се яви играча zoro_gtx, той тръгна с агресия към нас, но поради това, че бе сам не може да се справи на 100%. По-късно акаунта смени името си на unleashed, но за мен това бе същата личност. С единствената разлика, че отиде в HellWings. С ейшънта соул се знаем от преди и той бе единствения, с който не се нападахме. Но след като настана пълна скука, а няколко акаунти смениха многократно собствениците си получих предложенеи от AncienT_SouL ад си спретнем една война. Аз нямах инщо против, но трябва да говоря със съюзниците си. И така двата лагера имаха 1 седмица да с подготвят и войната бе обявена.
Fen`na`Barca : Ще ни покажеш, ли нагледно как се развива войната . Естественно с доклади и инфо около битките
RoYaL : Равностойно се развива. Аз имам един доклад срещу ейшънт соул, но не го пазя.
Fen`na`Barca : Само толкова ? Един доклад ?
RoYaL : Нима е малко? Човека играе доста добре, пази се и пр. Не е лесно да бъде ударен току-така.
Fen`na`Barca : Не ме разбирай погрешно , но само един доклад при положение ,че общо в двата съюза сте 39 човека (АНСР 11 ,Hellwings 28)
RoYaL : Аз погрешно не те разбирам, не знам дали за теб важе същото. От моя страна има 1 доклад срещу AncienT_SouL, той от своя страна мисля има срещу Aqks, а най-върлият ни боец, който стопци доста от hellwings е garfild, но за жалост аз не следя чак толкова тези събития и не мога да ви предоставя доклади. Може да попитате него. Както и съюза Hellwings, може да имат с какво да се похвалят.
Fen`na`Barca : И все пак , не може и не вярваме всичко около Роял да е наред и да няма нищо интересно . Името ти винаги е гаранция за нещо пикантно
RoYaL : Блажени са верующите :D
Fen`na`Barca : Кога да очакваме звездоброици ?
RoYaL : когато най-малко ги очаквате
Fen`na`Barca : Много лесно се измъкваш . Знаем ,че всичко се движи по-план.
Fen`na`Barca : Все пак кога и по кого? Ациент ?
RoYaL : Не се измъквам, просто смятам че играта за всеки си е индивидуална, по кого, как и кога, дали тоя рунд и пр. си остават за сега загадките
Fen`na`Barca : Ще разочароваш читателите след като не каза нищо , което да заинтересува нас читателите
RoYaL : Ми тогава вие си решете дали да пуснете интервюто, аз лично не настоявам
Fen`na`Barca : Лек ден и успешен завършек на войната с Hellwings и естественно на рунда . Разочаровахте читателите с това ,че не влязохте в детайли
RoYaL : Весели празници на разочарованите читатели
Fen`na`Barca : Весели празници и на теб

-------------------------------------------------------------------------

Fen`na`Barca : Добър ден ! :)
AncienT_SouL : подобно
Fen`na`Barca : Търсим пикантни новини около Вселена 2 . А като втори в класирането , нормално коло теб да има такива
Fen`na`Barca : коригирам 3-ти*
AncienT_SouL : ми малко ми е напеченко че враговете от анср доста си ме понаглеждат
AncienT_SouL : засега се държим ама занапред ще видим
Fen`na`Barca : Като каза АНСР имате война с тях . Разкажи ни нещо повече за ситуацията
Fen`na`Barca : Кога и защо започна войната
AncienT_SouL : ми сичко започна когато ацц-то на кокала стигна до ръцете на ално който ме пита за персонален нап,по това време с останалите от анср си бехме пак нещо като персонален нап и ако се бех съгласил и с ално и дотам нямаше по кой да лета и затова решихме да си направим войничка малко интерес да има :)
Fen`na`Barca : А в какъв етап е войната ? Има ли някакъв превес ?
AncienT_SouL : ми засега RoYaL е проблемния много дърпа напред а останалите стоят повече време в мод,вероятно нямат време за игра иначе дебим си танкерите :)
Fen`na`Barca : Като казахте Роял ... Вие сте му единственият бял , а знаем , че Рояла е горял в тази игра. Нанесохте , ли си удар с него ? Кoй , кого засега ?
AncienT_SouL : да преди 4-5 дена някаде непомна вече той ме удари по 1 планета замени си атаката с друга попринцип гледам за такива смяни на атаките но в въпросния ден бех се загледал в 1 филм и не обърнах внимание на смяната
Fen`na`Barca : Ще може , ли и ние читателите да се порадваме на битката ?
AncienT_SouL : нямам я вече в военните доклади бекъпче несъм си правил а ти тя не е нищо особено нападателя намалява свойте точки с 100 защитника с 1000
Fen`na`Barca : ок
Fen`na`Barca : Стратегията на Рояла е ясна - ТЪРГОВЕЦ - а, вие на какво разчитате? И смятате ли ,че ще ви донесе успех за първото място
AncienT_SouL : ми и аз ще го мъча търговец майче търговиика и проучвания мини не смятам да права повече не че са ми големи сега де 25/20 иначе не гона първото място
Fen`na`Barca : Нека се върнем към предходната тема , а именно войната ви с АНСР
Fen`na`Barca : Дайте ни битки м/у играчи на двата съюза
AncienT_SouL : все още няма такива получаваме си смс и се влизаме като спим сме на сейван та общо взето несе даваме лесно
Fen`na`Barca : Доколкото ми е ясно , една котка от противниковият лагер изловява мишенцата и ви помага да се отсеете .
AncienT_SouL : мм това него разбрах
Fen`na`Barca : Гарфиелд от АНСР
AncienT_SouL : него познавам
Fen`na`Barca : Да разбирам ,че не следите играчите си ?
AncienT_SouL : следа тези който са ми бяли останалите ако изкат нещо,помощ съвет стига да мога помагам
Fen`na`Barca : Разбрах
Fen`na`Barca : В началото на рунда бяхте един от тези които раздвижваха трибуната. Похвалете се с някои нов удар ?
AncienT_SouL : ми освен срещу някое "и" други доклади нямам засега
Fen`na`Barca : Явно не искате да ни споделите нещо по интересно . Лек ден , успешно завършване на рунда и весели празници
AncienT_SouL : мерси и подобно

Вселена 3
Временно класиране:

В последмо време, като че ли усещаме раздвижване из топа на вселена 3. Ясен за пример аз това е войната между Тамлиери и Vaygr, два от водещите съюзи. Ето коментарите на двете страни за войната :

korahmor

Честно казано няма много за разказване... Войната ни с vaygr е хронична... Като на половината ни съюз даже и техния първенец nemezis ни беше зелен... и военните действия се водеха вяло. Една нощ nemezis реши, че е време да раздвижи събитията и ми потроши по около 200-300 сателита на 4 от планетите ми... бях решил да завърша кротко този рунд, като добър търговец на оръжия, който продава, но не използва :) Е, плановете ми се промениха... свалих 200К точки, за да ми светне бял и си направих колонии до него... сега си играем на котка и мишка, но вчера след като си изтри една колония, по която лятях със звездите, гледам че я е преместил до мен :) което всъщност ме устройва... не са налага да местя аз :) И така, до края на рунда ще сме си като дупе и гащи... ще бъда неговата сянка... а може би той моята - знам ли :)

BoBaKa_LUD

Ами всичко си вървеше нормално до момента в който Лусс не удари aktivex a Ветеран удари тера31 от тамплери след което те ни обявиха война. Мина време и дафинка от тамплиери удари Лусс. И като че ли това беше края на войната защото бяха извън нашия обсег в точките или бяха много далеч от нас. Но преди няколко седмици се колонизих до Дениску от тамлиери и направих доста добра битка!!! След седмица Немезис успя да бутне доста от сателитите на корахмор по колониите, а корахмор отвърна като бутна 5 знс на Немезис. И в момента двамате се дебят!! Това е историята на войната , иначе нямало е остри думи между нас . Според мен и от двете страни се държат доста спортменски!!!
..............
Малко се ядосах на korahmor, когато постна битката в която му бутна 5 ЗнС нарече nemezis "досадник" и моето мнение е, че малко повече трябва да си уважаваш съперниците: посрещна си го! Браво , но после в форума така да говориш, че бил досадник и т.н. не говори добре за тебе, 3-4 месеца бяха недосегаеми, а топ 10 с момента са си приятелчета и един човек да реши да нападне някои от голямата 10ка и така да се държат. Не е правилно според мен!!! Т'ва е от мен!!!

```````````````````````````````````````````````
Ние им пожелаваме успех и се надяваме да покажат още добри битки.

Повече по темата може да прочетете на следните места:
http://www.bulfleet.org/forum/index.php?showtopic=51933
http://www.bulfleet.org/forum/index.php?showtopic=51808
Последна промяна от messiah на ср апр 30, 2008 5:04 pm, променено общо 1 път.
messiah
Редник (Private)
Контакти:

Мнение от messiah »

Из архивите...

Ето и един стар материал, написан от STORM, обзор на отдавна изминалия 5 рунд на вселена 2. Въпреки че не е особено актуален, определено е интересно четиво и ще подбуди стари страсти:

Разказ с картинки от STORM

Това е моята версия за Втора Вселена - цялата история.

Рундът започна доста зле за мен. Още от началото се набих на няколко пъти на яка защита, покрай мен само тертети и яко защита. Кофти координати ни пусна мен и Iceman. Бяхме решили той да прави флота и да бие, а аз с танкерите да обирам боклука - всичко беше 6+. Той изби всичко покрай мен, дето можеше да се намери. Аз печелех след неговите битки от атаките ,защото не можеше да обира всичко. Ето и няколко битки от Ледения:

IceMan_Vs_Stefityy
IceMan_Vs_sl_stoian
IceMan_vs_SnoW
stefityy_Vs_IceMan

Отначалото на рунда ударих само един тертет (с това можех да се похваля), който по-късно стана (и) и пак си го дообрах. Така нещата продължиха с няколко последвали наказания. Бяха доста странни някои - IceMan наказан за флъд на съпорта (Там пишеше по няколкото пъти, защото никой не отговаря в рамките на поне 3 дни). Преди това - сийтинг (предупредихме съпорта, но явно са злобни хорица).
Рундът беше в средата си, когато IceMan почна да бие по Spectre. Всяка вечер беше разтоварван - и от двете страни имаше загуба. Накрая Spectre реши да обяви мир с Ледения, който много го торзмоше. IceMan се отказа да играе. Точно по него време Води си пишеше със Сторм и обсъждаше неговата стратетия. Води искаше Сторм да събира реца за него и неговият съюз. Сторм не се нави, защото реца щеше да е от неговият алианс (валов, паричкото, атила). Явно Води се е издразнил от това и точно след 1 седмица отиват до главната на сторма да го бият със ЗНС-та. Сторма няма флота, а само танкери, скорости и мини. Набива протекция да мисли нова стратегия. На помощ идва неговият съгражданин Анонимен с убийствен за по онова време флот. Води и Spectre са принудени да искат мир от Сторма. Последва алианс между съюзите. Анонимен междувреммено удря Атила по колониите му, но заспива, за да го удари на главната му, където е флот. Атаката е породена от това, че Атила помага на Storm_rider и лети по Анонимен с изкараните ЗНС-та. Сторма помага на Анонимен с 8 млн кристал да дигне 15 шпионаж, за да бъде ударен Storm_rider по думите на Анонимен. По Анонимен летят не само Атила и Storm_rider, но и Атомик, който е взел акаунта на Добрин. С помощта на Сторм, Атомик се занулява в Анонимен. Целият неприязъм към Анонимен идва от закачка между него и Storm_rider. Били са се разбрали да си изтрият по една планета и да не си пречат. Анонимен го прави, но не и Storm_rider. Ядосан Анонимен лети САМО по Storm_rider. Сторма е в алианс с Атила и с Атомик и за това не може да се намеси, понаправил вече флота в ситуацията. Пише лично на Атомик, Атила и на Storm_rider, че ще помага с съвети и с продажба на флот. Причината е, че са комшии. Сторма има и друга цел - ако Анонимен падне, той остава без доверен човек в топа и става лесен, ако някой развали алианса и му скочи. Тук са няколко битки, които показват как Анонимен размазва противниците си. Един по един падат, а с помоща на СТОРМ рецът е събиран:

Anonimen_vs_Attila
anonimen_vs_Attila_2

Дотук с Атила. Следва Атомик:

atomic_vs_Anonimen

За Атила Сторма няма нищо общо с удара, но за Атомик има. Иване, казах ти го милион пъти - НЕ СЕ ВОДИ ПО ЧУЖДИ АКЪЛИ!! Мисли с тая глава. Няма за какво да се сърдиш - цял рунд да ми правиш намеци. Предупредих ви всички, че с Анонимен сме комбина, който не успя да го разбере се оказа в трибуната без флот. През това време Storm_rider напусна Йо-хо-хо, съюза на Атила. Почва да бие по всичко живо, като преди това си е съборил мините и натрупал флот. продаван от Атила. Целта според мен е никой до края на рунда да не закача Атила и цялата работа е била замислена от него. Дали е така или не - няма да се разбере. Storm_rider удря Spectre, като до преди това са били в уж алианс. След това и Крематори от съюза на Сторм. Ядосан Сторм прави флот. Следва колония до Сторм от страна на Storm_rider. Той я маха благодарение на Атила, който го разубеждава да не лети по Сторм. Сторма прави флот и точно след 2 седмици кляка с Атомик до главната на Storm_rider и я събаря. Storm_ridera е без главна планета и с гола флота без газ. Набива мод.

http://paranoia1.hit.bg/sevo%20vs%20kalo2.htm

Последва Офанзива на Архангелите. Тръгват да бият по Перун. Летят го по всички планети със ЗНС-та да го трият. Тогава Storm_rider си жертва флота, за да спаси Перунчо. Оставя я на планетата без генералство. С помоща на Сторм Атомик лети по Storm_rider. Сторма дава 3 млн газ и 300 кръста, за да се лети. Реца е събран от Анче и Сторм. Вторият има голямо желание да литне по Storm_ridera, но вече му е станал зелен :( Последва затишие пред буря. Разменени бяха няколко ацц-та. И всички отидоха в алианса на сторма (Архангелите). След няколко седмици игра хорицата натрупали флота и решават да бият по първия съюз в играта Х. Следва смазването на новия съюз Вандалите - зануляване на Тъг и Spectre. На помощ на Х идва Анонимен. От странна на Х само един е занулен - Кокала. Вандалите се разпадат и правят Сеймор, макар че никой от тях не е истински сейморец (копират). Атила, за да си запази "д", прави алианс с тях да си върже гащите. След удрянето на Спетрум Анциета решава да бие по Сторм, защото му гонели (и)-тата Х и защото му ги крадели. До преди това Анциета се радваше на алианса между него и Сторм, но тръгнало момчето да се прави на велик. Сторма му изтрива главната планета:

http://royal-a.hit.bg/STORM%20vs.%20AncienT_SouL.htm

Да подчерая - само Илиев от целият алианс на Сторма помогна на него. Атила си копа и не можел да си събори едната планета, защото имал тертетница. Перун, че го спасихме от изтриване, също не можел, защото неговата стратегия не влючва събаряне на една планета....АМАТЪОРИ! Уж преди това Атила ми каза на мен, че ще помогне, ако дойде при мен ама се отментна като дойде времето. Много си добър като съотборник ЖОРО евала ти правя! Накара Любо да стой 10 дни в мод, за да не го летиш и Кало да си направи флота. Лабави играчи сте за мен, един дол дренки! После си искал да играеш с мен.... ЛОЛ never! Днес беше поредната гавра с мен. След като направих за смях Анциета ( кражби онлайн пред очите му на пиратски изтрита планета) ми махнаха 5 нива на шпионаж. Отговор от никой нямам до сега.

До тук със Сторм или Донатело Game over!
Извод: Атила, лицемер на рунда си остана. Не съм очаквал толкова долно да падне. Трябаше да те набия като можеш, нищо човек се учи от грешките си. Атомик ехх, ако не слушаше другите много далеч можеш да стигнеш. Иване, говориш много и издаваш важни тайни, ако просто си мълчеше повече този рунд щяхме да играем двамата. Мисли с твоята глава и винаги вземай решенията за една тъпа игра сам. Сега разбра защо не ти се доверих ? Винаги играй за себе си, не като мен за другите...Анче мисли повече и да знаеш бий се :) Перун кирка, то друго няма ко да се каже за него. Анциенчо слаб играч си, имаш още бая хляб да ядеш. Ако не беше кака ти знаеш ли координатите как щяха да са.. [:::] Анциенчо: теб ще те запомня с голямото самочуствие, но без покритие. Поиграх малко в първа вселена. Извод: ако имаш пари ще си сред първите. Всичко там е направено за пари, а не за майсторство. За справки от 1 до 5 галактика за 30 мин полет с нанки. Все повече и повече тая игра се скапва. Разлага се....
Много се разписах, стига толкова успех с правенето на пари и оправянето на бъговете :)

Както и Сторм казва, това е неговото мнение за събитията, никой не е длъжен да приема това за истината или да се съгласява с него.
Последна промяна от messiah на съб апр 26, 2008 9:24 pm, променено общо 1 път.
messiah
Редник (Private)
Контакти:

Мнение от messiah »

Вселена SpeeD

Рундът във Вселена Спийд вече започна. Тъй като той е още в самото си начало и нещата се изменят твърде динамично, ще спестим класацията и коментарите за нея. Вместо това предлагаме едно интересно интервю с единия от двамата администратори на вселената - CORWIN.

Ж - журналист
К - CORWIN

Ж: Здравей.

К: Здрасти.

Ж: Направо да почваме с въпросите :) Доколкото ми е известно, ти седиш в основата на промените този рунд. Като цяло те се хареса на играчите. Единственото, което предизвика спорове, е забраната на транспорта. Какво е твоето мнение, като играч и като администратор?

К: Аз лично бях и по-краен - исках изцяло да се забрани. Това е нещо, което споделям от доста отдавна. В крайна сметка решихме да поощрим отборната тактика с малък бонус. Де факто идеята е транспорт на ресурс да е възможен едва към края на рунда (20-30 дена), за да могат да се прибират отборно големите битки, когато боклукът е десетки милиони. Другото, което мислехме спрямо клановете, е да въпрепятстваме тия от по двама – трима. Група (клан) във всяка посока се определя като единно действие на 5-10 човека, не двама ! Осемте планети.... това е малък бонус за тертетите...Зза съжаление виждам, че много малко хора са преценили това и тази раса почти я няма във вселената. Явно занапред ще трябва да помислим още.... Боклукът - всички играчи искаха увеличение, съгласен съм с тях, но трябва да има и малко елемент на изненада - затова оствихме рандъм на миопите. И нкарая цялта концепция бе - развивне на балансирани акаунти. Във спийда нещата са прекалено динамични, това е както хубаво, така и лошо. Тук избуява човешката изборетателност. Съм акаунти само на флот под доланта ми граница, които не могат да ме усетят дори. Че те и трансове бяха спряли да си правят даже...това не е реално..... всяко нововъведение бе ориентирано натам.

Ж: Но все пак - не трябва ли всеки да е свободен да играе, както желае, а не да се въвежда прототип за игра - балансирания акаунт?

К: Да, всеки трябва да е свободен, но трябва да има и общи правила...Не може да градиш армия без да можеш да я издържаш...А реално те не можеха. Няма как да стане. Това ми прилича на варианта да се направиш безсмъртен в дадена игра (намираш си кодовете - блъскаш си мах от всичко и си непобедим) и да се хвалиш че си непобедим или си бил опонениете си....това е тъпотия - както ти си влагал усилия в играта така и другите го правят. Трябва да правим разлика между свобода и свободия.

Ж: Мислиш ли, че промените ще променят начина на игра на хората ?

К: Не. Но се надавям да се ограничат вариантите за извращаване на основния замисъл на играта. А на такива случаи се нагледах достатъчно през двете години и половина, в които играх. В природата на човека е да търси и намира варианти...някаква форма на еволюиране ... Но и приридата (в случая играта) си намира начини да коригира това което е извратено. Иначе още щяхме да си живеем в епохата на динозаврите например...А и приспособимостта към изменяненто на средата си е най-положитлното човешко качество. В случая ще се види кой наистина може да мисли и да докаже че е добър в това...

Ж: Какво можеш да кажеш за проблема в началото с дм мода?

К: Проблемът бе изцяло наш. Бяхме забравили да коригираме добивите от ДМ. Единственото, което можем да направим, е да се извиним. Добре, че сигнализирахте навреме и нямаше по-големи поражения. Само 3 акаунта бяха купували ресурс, който коригирахме административно. Гласувалите бяха двайсетина и то частично. Затова и решихме да не рестартираме отново. Всеки рестарт си носи риск - за него в един момент работят целият екип. Затова и към тази мярка се прибягва само в краен случай. Реално много малко зависи от 25-те минути в началото на рунда, още повече че тогава ресурсът е бил еднакво натоварен за всеки. Въпреки всичко, грешката си е изцяло наша и отново поднасяме извиненията си.

Ж: Какви препоръки може да дадеш на играчите този рунд ?

К: Хмммм, първо да не правят глупости.... всяка шмекерия, която може да им хрумне, сигурно преди това е минавала и през ъкъла на друг - значи може да се хване...или почти всяка ;) Правят се глупави неща - регистрират се по един тон акаунти.... след това, ама това било - ама онова....а като не искаш да светнеш в жълто, просто не го прави. Или пък - има едно малко бутонче обратна връка му казват - пиши ....Сийтинг - елементарно е, излизайте през ИЗХОД и си играете, ако искате по трима от един компютър, защото сте се събрали да пиенте по една -три бири...а може и пак да драснете два реда.... - нищо няма да стане толкова. И накрая - наливането - те това е най добре да се забрави....Има ли подобно нещо.... ще се светва в бяло на червен фон. И Миланоф, и аз играем горе -долу отдавна....мисля че можем да се справим с преценката кога една атка е реална и кога е инсценирана....И при симулации... ще има картон в горепосочения цвят. Другата форма на наливане - бойните точки. Около 20 дена преди края на рунда.... - който е решил да приключва да е приключил....после и това няма да го приема. Това отсега искам да го известя, за да няма спекулации после. Миналия рунд, приех подобен вариант, донякъде има основание....Но за този рунд и ако зависи от мен и за напред - няма да го торелирам ! И да не забравя - искам да стане ясно от сега - ще се гледа много за изкуствено вдигане на флот с цел прибиране на ресурс, т.е. за псевдо атаки. Те могат да се проследят бая полети назад въд времето, така че наговорените варинати от този род се хващат. Нямам нищо против, ако някой си зареже ресурса... и който иска и може да го обере...но да ми се дигне преди нарочена атака....нема да стане. Осемте планети.... преди малко говорихме за тях...Лоуд, бе писал някъде... много малко хора са играли ускорено с толкова и тук спецификата също е доста усложнена...Ще се учудиш колко грешки могат да се допуснат само от това, че имаш да мислиш за 3 планети в + Нарочно ограничихме полетата за рециклиране.... сега можеш и на два полета да си прибереш рецикалжа... не е проблем и с това. По-добре е да се избягват измекярщените !

Ж: В заключение :)

К: В заключение искам да им пожелая на всички по-малко проблеми с нас двамата с Миланов.....и повече наслада и удоволстиве от играта. Ние, ако не се налага, най-добре ще да не се намесваме...Ще дам малък бонус на отборно играещите....Те вече, гледам, че са тръгнали да се ориентират да играят на отборна атака и отборно събиране на боклука.... едновременната игра и сотйността на съюза точно в това ще си проличи. Май отдавна не съм виждал подобни битки....а това е красотата на клановата игра.

Ние от вестника пък искаме да благодарим на CORWIN за огромното време, което ни отдели и да му пожелаем лека работа и по-малко проблеми през предстоящия рунд. Освен това искрено ви съветваме да следвате препоръките му :)

С това приключва този брой. :)
Надяваме се той да е бил поне малко интригуващ за вас.
От целия екип на Bulfleet Weekly - Весели Великденски празници.

Изготвили - bobon4e, fennabarca, messiah
Последна промяна от messiah на нед апр 27, 2008 3:52 pm, променено общо 1 път.
Отговори

Върни се в “Newspaper Архив”