Ъ-ъ-ъ-ъ... Я пробвай пак, че тука не хванах смисълаblademaster_rado написа:QUOTE(blademaster_rado @ Mar 28 2008, 07:21 AM) Няма млади таланти.А дори да има се изнасят в по-класни отбори.Също така няма и стимул.Ако имаше някаква цел (пари,слава) то щяхме да гледаме по-класен футбол.
Като се изнасят в по-класни отбори да не би да ги натурализират и да не играят за нашия национален?
@VaCaTa - има един момент, който пропускаш, дето му се вика "тактически указания". Като е казал тренера, че ще се търсят Марто и Манекена във всяка атака, търсиш Марто и Манекена във всяка атака, щото, повярвай ми много е гадно после на тренировка час и половина само да въртиш обиколки по пистата
@ЗмеяСпас - направо ми е любопитно от кой отбор си. Много хубава статийка си дал, ама тоя дето я е писал, не е много по-напред от софийските си колеги. И относно бъдещето с Хичовците и Огняновците, онова манекенче, дето го споменаваш, че "отрано се е измъкнало от помийната яма" да ти напомня как любящите фенове на отбора му изпратиха? Така че по-кротичко с тея крайни оценки. Ходи първо до ги погледаш Хичовците и Огяновците, а покрай тях и Балтановците, и Зизовците, и Табаковците и Ивановците и Байрактаровците и прочее и прочее, да не продължавам. И само между другото искам да те питам знаеш ли юноши на кой български отбор има всеки, повтарям ВСЕКИ отбор от А група?
Да, юношеския футбол е много болна тема, но ако има някой, който да прави нещо в тази насока, това са Левски и Литекс. И съм съгласен, че не е хубаво делението София-провинция, обаче никой не може да ме убеди, че в Пловдив правят таланти без да имат база, условия, ПАРИ!!! Или само с гол ентусиазъм го правят? Ми ако при тях става само с ентусиазъм, представи си тея, дето идват от провинцията в Левски и ЦСКА с колко ентусиазъм ще са. Защото къде е Ботев, къде са Левски и ЦСКА? Като популярност, като традиции, като условия, които предлагат. Ако има трети отбор, който да прави играчи, това е Славия. Може феновете им да са по-малко от жителите на блока ми (Люлин 10 срещу Шел най-дългия от високите) и да играят на празни трибуни, но играчите им се продават, и то на млади години - Чочо Янков, Благо, Рангелов, Караславов.
Предвид статията, оставам с впечатлението, че си фен на някой от пловдивските отбори. Аз пък съм фен на Левски, работя в клуба и страшно много ме издразни пренебрежително "Хичовци". Огнянов не мисля че става за футболист, така че го пропускам, но преди 2-3 години Ботев се бореха да не изпаднат и по това време на тренировките на Левски ходеха повече хора, отколкото на мачовете на Ботев.
И преди да се изкриви темата на клубни пристрастия (може и по моя вина да е) ще ти/Ви кажа две неща:
1. Всички тея глупости по-нагоре ги изписах, защото са малцина хората в България, които следят юношески футбол извън рамките на любимия им отбор и много ме съмнява някой от тях да е в този форум. А хората много обичат да си говорят за това, което са чули еди-къде-си от еди-кой-си. Добре е обаче да има и малко информация от първа ръка
2. Играчите на Левски и ЦСКА са с приоритет в националния отбор пред другите клубове, защото са научени да тичат - тренирани са да тичат 90 минути, а не 60, научени са, че ТРЯБВА да тичат по 90 минути. Това в провинцията го няма. Бърза справка - този полусезон на Левски им пропускате мача с Беласица и обърнете внимание по кое време си вкарват головете - след 65-ата минута. С Литекс за втори път в рамките на 1 година играят 2 мача за 4 дена и за втори път Литекс са до 60-ата минута на втория мач - след това се играе на една врата. Само в Левски и в ЦСКА се тича. И затова дори когато са най-зле и не играят никакъв футбол - пак бият. Който не вярва да следи по-внимателно например играта на Еньо Кръстовчев сега, защото наесен ще е коренно променен... Поне откъм движение по терена.
Друг е въпроса дали тичането, на което са научени в клубните отбори за мачовете срещу Видима-Раковски и Вихрен е достатъчно за международен мач. Но щом те не смогват, каква е вероятността някой, който не е научен и не е привикнал, да успее? Изключенията са единични случаи.
По-интересно е това, което Феннабарса написа: има достатъчно качествени футболисти в чужбина, утвърдени в клубовете и шампионатите си, които лесно се пропускат. Аз бих добавил и Методи Деянов - човек, който умее и да задържа топката, и да я подава - нещо което ни липсва в средата и дори Гонзо - просто защото не умее да губи и се бори до последната секунда, а хъса му нерядко се предава и на околните.
П.С: Забравих Христо Янев - в началото на сезона правеше фурор в Гренобъл, но в последно време нищо не се чува за него.