Умници от всички вселени, обединявайте се :)

Всичко останало. Рекламни съобщения, всякакъв род агитации и тн. се толерират с Бан.
Everithing else. Advertisment or invitation are not allowed and are punished with ban.
Потребителски аватар
KristinManukian
Ефрейтор (Corporal)
Регистриран: ср май 16, 2007 7:34 am
Контакти:

Мнение от KristinManukian »

12 петоъгълника и 20 шестоъгълника.

Фулерените са интересни и от математическа гледна точка, тъй като представляват сложни полиедри и като такива се подчиняват на някои математически закономерности. Например теоремата на Ойлер. Според нея, прост полиедър, изграден изцяло от шестоъгълници и петоъгълници, трябва да има точно 12 петоъгълника, за да може да се оформи затворена структура. Изхождайки от тази теорема, математиката стига до извода, че най-малкият възможен фулерен би бил изграден от 20 въглеродни атома. Е, химията и физиката мислят малко по-различно. За да имаме стабилна фулеренова молекула, не трябва да има два петоъгълника в контакт един с друг

за по-заинтересованите

http://www.sivosten.com/content.php?review.148
Последна промяна от KristinManukian на нед мар 23, 2008 3:58 pm, променено общо 1 път.
„Жената има само една възможност да бъде красива, но за да бъде привлекателна има сто хиляди възможности.“ — Монтескьо
Fallen_angel
Майор (Major)
Регистриран: пон апр 03, 2006 5:49 am
Контакти:

Мнение от Fallen_angel »

Да ви таковам и сложното мислене :) Взимате снимка на топка(из интернет много) - виждате, че едната полусфера съдържа 6 черни(петоъгълници).Значи 2 полусфери колко съдържат? :)
[quote="Mr. xstasy"]Цитат(Mr. xstasy @ Nov 13 2008, 11:47) Тцъ-тцъ! Възмутен съм направо! Тези дини работят само като ги кара друг, маааа му!
Преди 2 рунда правех по 4 атаки на ден с 10 бр. седмици наред срещу Краб и нищо! ама пълно нищо! убих една муха на планетата му и то защото се задави от смях!
Ако и този рунд не искат да проработят, ще пиша оплакване до Кака с копие до арменският поп![/quote]

[color=#0000FF][b]
OWNED!!![/b][/color]

[quote="charovna"]Цитат(charovna @ Sep 11 2009, 02:27) Ангеле, забатачена е баба ти!![/quote]

[b]не-играещ[/b]
Dark_Stalker
Ефрейтор (Corporal)
Регистриран: ср юни 29, 2005 9:46 pm
Контакти:

Мнение от Dark_Stalker »

Fallen_angel написа:QUOTE(Fallen_angel @ Mar 23 2008, 05:04 PM) Да ви таковам и сложното мислене :) Взимате снимка на топка(из интернет много) - виждате, че едната полусфера съдържа 6 черни(петоъгълници).Значи 2 полусфери колко съдържат? :)
Хех хе , Фолън го каза. Защо трябва да правите нещо толкова сложно, като може и да е просто? :lol:
Т О П К А
Последна промяна от Dark_Stalker на нед мар 23, 2008 4:55 pm, променено общо 1 път.
[quote="Ray B."][i][color=blue]" Anything you dream is Fiction,
and anything you accomplish is SCIENCE.
The whole history of Mankind is nothing but-
SCIENCE FICTION "
[/color][/i][/quote]

[url=http://snimki.animes-bg.com/search.php?search_user=zlosterr][color=blue]My Pictures[/color][/url]
slider
Редник (Private)
Регистриран: нед мар 09, 2008 7:37 pm
Контакти:

Мнение от slider »

Имаш 15 топки, 2 от които са радиактивни. Имаш апарат за измерване на радиоктивност. Как със 7 измервания ще намериш радиоактивните? a114.gif

п.п тази няма да я намериш решена из сайтовете a114.gif

------------------------

Мисля , че трябва да разделим на 7 части. 6 части по 2 топки и 1 част от 3 топки..
АКо измериш чта част с 3 топки и останалите 5 части с по 2 топки и се оказват чисти
то 2 остават подозрителни :)
Fallen_angel
Майор (Major)
Регистриран: пон апр 03, 2006 5:49 am
Контакти:

Мнение от Fallen_angel »

slider написа:Цитат(slider @ Mar 23 2008, 05:56 PM) Имаш 15 топки, 2 от които са радиактивни. Имаш апарат за измерване на радиоктивност. Как със 7 измервания ще намериш радиоактивните? a114.gif

------------------------

Мисля , че трябва да разделим на 7 части. 6 части по 2 топки и 1 част от 3 топки..
АКо измериш чта част с 3 топки и останалите 5 части с по 2 топки и се оказват чисти
Тази я решихме миналата седмица с Арти под дъжда...явно като е мокър мисли по-добре :) Ако някой иска ще напиша и решението по-късно(ако не съм го забравил :dizzy: )
[quote="Mr. xstasy"]Цитат(Mr. xstasy @ Nov 13 2008, 11:47) Тцъ-тцъ! Възмутен съм направо! Тези дини работят само като ги кара друг, маааа му!
Преди 2 рунда правех по 4 атаки на ден с 10 бр. седмици наред срещу Краб и нищо! ама пълно нищо! убих една муха на планетата му и то защото се задави от смях!
Ако и този рунд не искат да проработят, ще пиша оплакване до Кака с копие до арменският поп![/quote]

[color=#0000FF][b]
OWNED!!![/b][/color]

[quote="charovna"]Цитат(charovna @ Sep 11 2009, 02:27) Ангеле, забатачена е баба ти!![/quote]

[b]не-играещ[/b]
Потребителски аватар
GeNeRaLiSiMuS
Майор (Major)
Регистриран: вт мар 07, 2006 5:51 pm
Контакти:

Мнение от GeNeRaLiSiMuS »

Това за топката беше много интересно. Никога не се бях замислял защо наистина са направени по този начин :)
[url=http://nemexia.bg][/url]
Потребителски аватар
KristinManukian
Ефрейтор (Corporal)
Регистриран: ср май 16, 2007 7:34 am
Контакти:

Мнение от KristinManukian »

Fallen_angel написа:Цитат(Fallen_angel @ Mar 23 2008, 07:33 PM) Тази я решихме миналата седмица с Арти под дъжда...явно като е мокър мисли по-добре :) Ако някой иска ще напиша и решението по-късно(ако не съм го забравил :dizzy: )

държа да чуя решението.знам за програмирано решение, иначе болен мозък не е успял да я реши.
„Жената има само една възможност да бъде красива, но за да бъде привлекателна има сто хиляди възможности.“ — Монтескьо
Потребителски аватар
nabora
Редник (Private)
Регистриран: вт мар 18, 2008 8:57 am
Контакти:

Мнение от nabora »

Kiara написа:Цитат(Kiara @ Mar 23 2008, 10:03 PM) държа да чуя решението.знам за програмирано решение, иначе болен мозък не е успял да я реши.

Виждам че доста чаткаш математиката но ето нещо забавно и от мене ....

Летят 12 щъркела,6 завиват на ляво,6 завиват на дясно- Колко струват 4 килограма череши ??? :lol:
==================================================================

Вземи един кибрит и избутай вътрешността му така че да се покаже половината,след това обърни кибрита и пак избутай до такава степен че да се покаже половината и ми кажи- Какво усещаш ??? :lol:
Zap
Лейтенант (Lieutenant)
Регистриран: нед мар 26, 2006 7:06 pm
Контакти:

Мнение от Zap »

Затворена кутийка кибрит...

Иначе Арти ако отида до другия край на стаята ще кажа алгоритъма и формулата за смятане на броя на петоъгълниците( Брех тоз Ойлер,тоз Ойлер... Добре,че си изкарах 6-ца на контролното по информатика :c022: )
Into the darkness I command my soul
Never shall I repent, never shall I be saved
I go into the house of death
Before my last breath my enemies all shall die
Потребителски аватар
LorD DemoniC
Майор (Major)
Регистриран: чет сеп 15, 2005 6:54 am
Контакти:

Мнение от LorD DemoniC »

slider написа:Цитат(slider @ Mar 23 2008, 05:56 PM) Имаш 15 топки, 2 от които са радиактивни. Имаш апарат за измерване на радиоктивност. Как със 7 измервания ще намериш радиоактивните? a114.gif

------------------------

A ако си намерил една в измерванията и една остава от последните 2 ? Коя е ? Тоест отговора е неверен !
Отговори

Върни се в “Off Topic”