my war on creationism

Раздел за тези с повечко въображение::Поствайте тук своите произведения::You can control the world by using your imagination.
Потребителски аватар
WhiteSnake
Сержант (Sergeant)
Регистриран: съб ное 27, 2004 4:13 pm
Контакти:

Мнение от WhiteSnake »

а, ок, за него съм съгласен ;) прав си. ама той не трябва да се смесва с другите религиозни течения :)
[color=#006400]There is no shame in defeat as long the spirit is unconquered !!![/color]
Потребителски аватар
expendable
Лейтенант (Lieutenant)
Регистриран: ср яну 18, 2006 12:29 am
Контакти:

Мнение от expendable »

.....
Последна промяна от expendable на пон юли 24, 2017 2:03 pm, променено общо 2 пъти.
Потребителски аватар
WhiteSnake
Сержант (Sergeant)
Контакти:

Мнение от WhiteSnake »

със всичко почти съм съгласен от това което си написал с малки изключения.

тая свещена омраза и тоя начин на мислене като цяло са тотално погрешни и аз изобщо не ги удобрявам. "на нож", "мамка ви гадни фесове, ще ви зема с мене в гроба...дрън, дрън" - от другата страна пък се чува "мамка ви гяури ще ви изтребиме всичкиките...бла, бла" - и къде свършва цялата тая работа? има ли излизане от тоя омагъосан, кръвожаден кръговрат а? ще се държиме за гушите докато се унищожиме взаимно ли ? какво става в Палестина, в Ирак, и в още куп региони - тия живи примери не са ли достатъчно красноречиви докате води омразата. И всичко това не се дължи на религията, а на фалшивата и интерпретация и манипуляцията, защото ако се спазваха всички тези религиозни закони, никога нямаше да се стигне до такива сблъсъци и войни, чисто и просто понеже ученията са с цел именно да се предотвратява такова човешко поведение. и ако ти и аз можем да направим разликата м/у лъжа и истина, има страшно мн хора дето са готови и искат да бъдат излагани и слагат пояса с гранатите и се взривяват в рейс с деца в името на Бога ?!?! каквоооооооо? замислете се само колко е нелепо а?къде някога Господ е искал от някой вярваш да прави такива варварщини? оттука обаче какво следва - мойте деца примерно са били в тоя рейс. "ебал съм му майката аз на Господ, няма Господ щом позволява това да се случи, са ще им избия аз на тия сичките роднини" и виждаш как се задейства една верига дето няма спиране. и няма Господ, няма религия, няма нищо. има само кръв и смърт, и омраза...
[color=#006400]There is no shame in defeat as long the spirit is unconquered !!![/color]
Потребителски аватар
expendable
Лейтенант (Lieutenant)
Контакти:

Мнение от expendable »

....
Последна промяна от expendable на пон юли 24, 2017 2:03 pm, променено общо 2 пъти.
Потребителски аватар
WhiteSnake
Сержант (Sergeant)
Контакти:

Мнение от WhiteSnake »

не съм пацифисит изобщо, нито подкрепям идеите на пацифизма. не мисля, обаче, че омразата и насилието трябва да са водещите идеи в едно управление и в отношенията м/у хората.е единство, доверие и уважение чрез страх не се постига. само нагнетяване на омраза в "опозицията", която в даден момент прераства в кърваво превратче и добрите стават лоши и обратно. да, понякога се налага наистина, но не да става постоянно явление. обаче мисля, че и идей като тези на Малтос примерно, че войните са необходими и полезни и са едва ли не неизбежни природни явления също не смятам за правилни. истината е, че трябва да се намери балансът и да се използва насилие само в крайни случаи. и не мисля, че човек може да измине 240км пеша за три дена от омраза, това може да се постигне само с любов - любов към всичко мило и родно и идеята, която защитаваш и за която си готов да умреш. омразата не е нещо градивно и съзидателно, от нея добро няма, за нея не си струва да умреш. поне аз не искам да си хабя, без тва жалкото късче живот, в омраза и насилие.
Потребителски аватар
expendable
Лейтенант (Lieutenant)
Контакти:

Мнение от expendable »

....
Потребителски аватар
WhiteSnake
Сержант (Sergeant)
Контакти:

Мнение от WhiteSnake »

хаха, постигнахме консенсус все пак по един или друг начин :) удоволствие е да се води спор с тебе :)
Отговори

Върни се в “Лично Творчество”