Умници от всички вселени, обединявайте се :)

Всичко останало. Рекламни съобщения, всякакъв род агитации и тн. се толерират с Бан.
Everithing else. Advertisment or invitation are not allowed and are punished with ban.
Fallen_angel
Майор (Major)
Регистриран: пон апр 03, 2006 5:49 am
Контакти:

Мнение от Fallen_angel »

Kiara написа:Цитат(Kiara @ Mar 14 2008, 12:16 AM) ами всяка формула за съкратено умножение е квадратно уравнение, помисли :)
Във всяко уравнение има неизвестно - айде сега ти ми кажи кое ти е неизвестното?!?

Формулите за съкратено умножение са тъждества.
[quote="Mr. xstasy"]Цитат(Mr. xstasy @ Nov 13 2008, 11:47) Тцъ-тцъ! Възмутен съм направо! Тези дини работят само като ги кара друг, маааа му!
Преди 2 рунда правех по 4 атаки на ден с 10 бр. седмици наред срещу Краб и нищо! ама пълно нищо! убих една муха на планетата му и то защото се задави от смях!
Ако и този рунд не искат да проработят, ще пиша оплакване до Кака с копие до арменският поп![/quote]

[color=#0000FF][b]
OWNED!!![/b][/color]

[quote="charovna"]Цитат(charovna @ Sep 11 2009, 02:27) Ангеле, забатачена е баба ти!![/quote]

[b]не-играещ[/b]
Потребителски аватар
GeNeRaLiSiMuS
Майор (Major)
Регистриран: вт мар 07, 2006 5:51 pm
Контакти:

Мнение от GeNeRaLiSiMuS »

За трета: според мен са 14
Логиката: идеята е да пуснем 1вото яйце от някъде и ако се счупи, то трябва със сигурност да познаем от кой етаж не може да се счупи, т.е. да "проверяваме" всички долни етажи, като започваме от първия. Опитах се да направя някаква формула за изчислението, но нещо ми куца логиката в нея и затова направих опити и разписах за 15. Излезе лесно и затова пробвах за 14 и 13. При 13 не стана, но за 14 беше добре, ето и как го направих:
набелязваме си "позиции", от които ще хвърляме първото яйце, докато не се счупи. Първата ще е 14. Ако 1вото яйце се счупи от 14тия етаж, проверяваме последователно от 1вия до 13тия къде яйцето ще оцелее (това прави 14 опита). Ако на 14тия етаж издържи, то ще го пуснем от 27 (14+14-1), за да запазим минималния брой опити (14), тъй като и първия се брои. Ако яйцето се счупи на 27мия, ще проверим за всички от 15,16,17...,26 етаж. Опитите общо пак ще са 14. Така следващият ни пункт ще е 39 (27+14-1), за да запазим отново минималния брой опити на 14 и т.н. като прибавяме все по-малки числа - 39,50,60,69,77,64,90,95,99. Ако в 99 се счупи, ще проверим за 96,97 и 98 и опитите стават 14, а ако не се счупи в 99, то просто ще проверим за 100 :)
[url=http://nemexia.bg][/url]
Потребителски аватар
KristinManukian
Ефрейтор (Corporal)
Регистриран: ср май 16, 2007 7:34 am
Контакти:

Мнение от KristinManukian »

Fallen_angel написа:Цитат(Fallen_angel @ Mar 14 2008, 12:19 AM) Във всяко уравнение има неизвестно - айде сега ти ми кажи кое ти е неизвестното?!?

Формулите за съкратено умножение са тъждества.

хихихихи май говорим за едно и също. Все едно, тва с на 5-та степен беше малоумно - може да се развива на около 3 листа :) За целта си имам една страхотна елка - мама ми я подари за първия ми студентски празник - та тази елка смята чудеса :)
„Жената има само една възможност да бъде красива, но за да бъде привлекателна има сто хиляди възможности.“ — Монтескьо
Потребителски аватар
KristinManukian
Ефрейтор (Corporal)
Контакти:

GeNeRaLiSiMuS написа:Цитат(GeNeRaLiSiMuS @ Mar 14 2008, 12:21 AM) За трета: според мен са 14
Логиката: идеята е да пуснем 1вото яйце от някъде и ако се счупи, то трябва със сигурност да познаем от кой етаж не може да се счупи, т.е. да "проверяваме" всички долни етажи, като започваме от първия. Опитах се да направя някаква формула за изчислението, но нещо ми куца логиката в нея и затова направих опити и разписах за 15. Излезе лесно и затова пробвах за 14 и 13. При 13 не стана, но за 14 беше добре, ето и как го направих:
набелязваме си "позиции", от които ще хвърляме първото яйце, докато не се счупи. Първата ще е 14. Ако 1вото яйце се счупи от 14тия етаж, проверяваме последователно от 1вия до 13тия къде яйцето ще оцелее (това прави 14 опита). Ако на 14тия етаж издържи, то ще го пуснем от 27 (14+14-1), за да запазим минималния брой опити (14), тъй като и първия се брои. Ако яйцето се счупи на 27мия, ще проверим за всички от 15,16,17...,26 етаж. Опитите общо пак ще са 14. Така следващият ни пункт ще е 39 (27+14-1), за да запазим отново минималния брой опити на 14 и т.н. като прибавяме все по-малки числа - 39,50,60,69,77,64,90,95,99. Ако в 99 се счупи, ще проверим за 96,97 и 98 и опитите стават 14, а ако не се счупи в 99, то просто ще проверим за 100 :)

:)
Ген, имам и още доста сложни :)

Единствения,, който успява да ги реши, браво, аз съм много впечатлена :)
Последна промяна от KristinManukian на чет мар 13, 2008 11:28 pm, променено общо 1 път.
„Жената има само една възможност да бъде красива, но за да бъде привлекателна има сто хиляди възможности.“ — Монтескьо
LoaD
Генерал (General)
Регистриран: пет яну 21, 2005 10:42 pm
Контакти:

Мнение от LoaD »

Fallen_angel написа:Цитат(Fallen_angel @ Mar 14 2008, 12:15 AM) И как ще разберат, че е било при 3ма он и при 3ма офф ? След като имат възможност "само да се наговорят преди влизане".Явно и телепати са били тия...
Да се наговорят първият да го пусне или остави на On, например? Ух, тая задача не ми се отдава - логиката ще е другаде вероятно... :> Адаш, реши я бе! Гложди ме отвътре... ... или поне дай формулка :)
Последна промяна от LoaD на чет мар 13, 2008 11:30 pm, променено общо 1 път.
Keep space clean, it's not yours.
Потребителски аватар
KristinManukian
Ефрейтор (Corporal)
Контакти:

LoaD написа:Цитат(LoaD @ Mar 14 2008, 12:27 AM) Да се наговорят първият да го пусне или остави на On, например? Ух, тая задача не ми се отдава - логиката ще е другаде вероятно... :> Адаш, реши я бе! Гложди ме отвътре...
ами ако минат само 3-ма - ключа пак застава на изходна позиция. :)
Потребителски аватар
GeNeRaLiSiMuS
Майор (Major)
Контакти:

Аз съм сигурен , че Ангела може да ги реши, ама не му се занимава :)
Потребителски аватар
MartinNosovich
Майор (Major)
Регистриран: нед фев 13, 2005 9:23 pm
Контакти:

Мнение от MartinNosovich »

Задачката с яйцето: пуска се от 1ви етаж. Ако се счупи, то е логично да се счупи при пускане от всеки по горен етаж. Не е нужно да търчиш като гламав математик по всички етажи с кошница яйца или пък да изпишеш 20 листа формули за да откриеш топлата вода. Опити - 1.
[b][color=red][i]Never underestimate the power of overwhelming stupidity in overwhelming numbers.[/i][/color][/b]
Потребителски аватар
GeNeRaLiSiMuS
Майор (Major)
Контакти:

kaos написа:Цитат(kaos @ Mar 14 2008, 01:37 AM) Задачката с яйцето: пуска се от 1ви етаж. Ако се счупи, то е логично да се счупи при пускане от всеки по горен етаж. Не е нужно да търчиш като гламав математик по всички етажи с кошница яйца или пък да изпишеш 20 листа формули за да откриеш топлата вода. Опити - 1.
А ако не се счупи ? :)

А по четвъртата наистина мисля, че не е казано или куца в условието. Няма как след 3 затворника ключа да е в изходно положение...
Последна промяна от GeNeRaLiSiMuS на чет мар 13, 2008 11:41 pm, променено общо 1 път.
Потребителски аватар
MartinNosovich
Майор (Major)
Регистриран: нед фев 13, 2005 9:23 pm
Контакти:

Мнение от MartinNosovich »

Ако не се счупи си открил Uber порода кокошки и ще станеш милионер от продажбата на яйца със устойчива черупка. И ще ти е през чепа за математическото доказателство на задачата :)
[b][color=red][i]Never underestimate the power of overwhelming stupidity in overwhelming numbers.[/i][/color][/b]
Отговори

Върни се в “Off Topic”