Умници от всички вселени, обединявайте се :)

Всичко останало. Рекламни съобщения, всякакъв род агитации и тн. се толерират с Бан.
Everithing else. Advertisment or invitation are not allowed and are punished with ban.
Потребителски аватар
KristinManukian
Ефрейтор (Corporal)
Регистриран: ср май 16, 2007 7:34 am
Контакти:

Мнение от KristinManukian »

GeNeRaLiSiMuS написа:Цитат(GeNeRaLiSiMuS @ Mar 13 2008, 11:31 PM) За втората - 1,2,4,8,16,32,64,128,256,489. Логиката ми е следната - почваме от 1 лев, после може да ми поискаш 2 - слагаме и 2. 3 се получава от двете. Нямаме 4лв - слагаме 4. от тези 3ти плика може да образуваме до 7 включително. Трябва ни 8 - слагаме го. Вижда се, че с предните може да образуваме всички числа до двойното (тук е 16) и т.н. Т.е. събираме степените на 2, може да стигнем до 512, но сборът им става 1023 (заедно с 1) и затова последното число е 489.

excellent :)
„Жената има само една възможност да бъде красива, но за да бъде привлекателна има сто хиляди възможности.“ — Монтескьо
Потребителски аватар
blood_dodo
Полковник (Colonel)
Регистриран: чет дек 30, 2004 7:31 am
Контакти:

Мнение от blood_dodo »

едит: много съм бавен... :)
Последна промяна от blood_dodo на чет мар 13, 2008 10:35 pm, променено общо 1 път.
QUOTE (dim4o)Пияници пусштиняци и завирачи под каосовото бюро сте виййй[/quote]
[url=http://youtube.com/watch?v=8GSmsoZ79Rk]Youth kills entire family in bloodthirsty rampage[/url] :):):)
Потребителски аватар
KristinManukian
Ефрейтор (Corporal)
Контакти:

Rumpolino написа:Цитат(Rumpolino @ Mar 13 2008, 11:30 PM) Яз съм силен и аз нз къде,я да питам некой за една лесна задача,моля оставете малко да помислят всички не веднага да изтърсите отговора да падне смях:

Алгебра малко:

Нека A,B и C са цели естествени числа,които са неизвестни.Наколко е равно:
(A+B+C)^5

1. (a+b+c)^5 = (b+a+c)^5=(b+c+a)^5=(c+a+b)^5=(c+b+a)^5
2. (a+b+c)^5 = корен 25-ти от (a+b+c)^5
3. (a+b+c)^5 е &
„Жената има само една възможност да бъде красива, но за да бъде привлекателна има сто хиляди възможности.“ — Монтескьо
Потребителски аватар
CORWIN
Майор (Major)
Регистриран: нед яну 29, 2006 12:12 pm
Контакти:

Мнение от CORWIN »

къде са ми 9-те халби бираааааа :a055:

п.п.
това е дискриминация...
Misterya:
Другият предел,[b][u] са хората, на които им се иска, ама немогат... Защото са заети с ежедневието си и като не им е сгода нещо, си мрънкат[/u] [/b](като мене ) и синеят.

[color=#C0C0C0]от една дама.... [11:28:28] ..... says: ... аз съм само твоя (blush)[/color]

[color=#808080]Главният проблем — ЕДИН от главните проблеми, защото те са няколко — един от многото главни проблеми, свързани с ръководенето на хора, е този, кого да натовариш да върши тази работа; или по-точно, кой ще успее да накара хората да му позволят да върши това с тях.
Да обобщим: добре известен е фактът, че онези хора, които ЖЕЛАЯТ да управляват хората, са по правило тъкмо тези, които най-малко са способни да вършат това. Да обобщим обобщението: всеки, който е способен да направи така, че да бъде избран за президент, в никакъв случай не бива да му се позволява да изпълнява тази длъжност.

Дъглас Адамс, "Ресторант "На края на Вселената"[/color]
Maat
Ефрейтор (Corporal)
Регистриран: пон ное 12, 2007 4:37 pm
Контакти:

Мнение от Maat »

(a+b+c)^5 = (a+b+c)*(a+b+c)*(a+b+c)*(a+b+c)*(a+b+c)
(a+b+c)^5 зависи от допустимите стойности, може да 0 или безкрайност...

Общо взето така е зададен въпроса, че няма конкретно решение, поне според мен
-= | 10:57:23 | =- <sin_zaek[spi]> рояле, рояле... научи се да пиеш
-= | 10:57:29 | =- <sin_zaek[spi]> опс... да пишеш
-
[19:05:09] Rumpolino каза: бате почнаха да ми се лепят женските
Потребителски аватар
rumpolino
Сержант (Sergeant)
Регистриран: съб юли 07, 2007 11:34 am
Контакти:

Мнение от rumpolino »

Криси това нетрябва да се получи число или нещо си там каквото се опитваш да получиш,първото е изключително вярно-поздравления.Корен не сме учили,незнам дали е вярно,но за друго става на въпрос,формули за съкратено умножение,например

(A+B)^2=A^2+2AB+B^2

е това е най-известната формула,малко знания и един триъгълник на ПАСКАЛ и си правиш формулата,днес в часа вместо да слушам я писах,4 реда колям формат е...
Потребителски аватар
Nedospivko
Ефрейтор (Corporal)
Регистриран: нед фев 11, 2007 9:12 pm
Контакти:

Мнение от Nedospivko »

ето една задачка и от мен :) с която можеш да замислиш някой приятелче :)

1 мъж имал 4 колежки :) със 3 от колежките решили да ходят на гости на 4-тата :)
мъжа събрал по 10 лв от колежките си за подарък :) 3 по 10 = 30 :) купил подарък за 25 лв и рестото остава 5 лв. нямало как да раздели по-равно парите затова дал на 3-те по 1 лв а той си прибрал останалите 2 лв :) от тука следва че 3-те момичета са дали по 9 лв ( дали са 10 и са им върнали 1 = 9)

сега смятаме парите :) 9 по 3 = 27 + 2-та лева които е прибрал колегата = 29

КЪДЕ Е 30-ТИЯ ЛЕВ ????? :p140:
Потребителски аватар
rumpolino
Сержант (Sergeant)
Регистриран: съб юли 07, 2007 11:34 am
Контакти:

Мнение от rumpolino »

Казах го и на рояла по скайп относно 1вата задача на Криси:

[23:36:26] [Банани с пижами]Марто каза: За първата задача,бабката нарочно ги прави авери,защото после дятото ще и се кара къде отишло левчето и тя си изгубила джамците,а всъщност 1то левче е отишло у джоба на ривъра,понеже се има с каос и 45нанокредита ги взима за 1 кинта...

Нищо лично към Марто и Ицо :a055:
Потребителски аватар
KristinManukian
Ефрейтор (Corporal)
Контакти:

Nedospivko написа:Цитат(Nedospivko @ Mar 13 2008, 11:46 PM) ето една задачка и от мен :) с която можеш да замислиш някой приятелче :)
1 мъж имал 4 колежки :) със 3 от колежките решили да ходят на гости на 4-тата :)
мъжа събрал по 10 лв от колежките си за подарък :) 3 по 10 = 30 :) купил подарък за 25 лв и рестото остава 5 лв. нямало как да раздели по-равно парите затова дал на 3-те по 1 лв а той си прибрал останалите 2 лв :) от тука следва че 3-те момичета са дали по 9 лв ( дали са 10 и са им върнали 1 = 9)

сега смятаме парите :) 9 по 3 = 27 + 2-та лева които е прибрал колегата = 29
КЪДЕ Е 30-ТИЯ ЛЕВ ????? :p140:

Не са дали по 9 лева, а по 9,333333
от тук 0.333333*3 дава 1 лев.

25/3 = 8.333333333 +1 върнат лев от колегата = 9,33333333333
Последна промяна от KristinManukian на чет мар 13, 2008 10:55 pm, променено общо 1 път.
Fallen_angel
Майор (Major)
Регистриран: пон апр 03, 2006 5:49 am
Контакти:

Мнение от Fallen_angel »

Тука може вече да ти дадем титлата за най-тъпа и плоска шега...
[quote="Mr. xstasy"]Цитат(Mr. xstasy @ Nov 13 2008, 11:47) Тцъ-тцъ! Възмутен съм направо! Тези дини работят само като ги кара друг, маааа му!
Преди 2 рунда правех по 4 атаки на ден с 10 бр. седмици наред срещу Краб и нищо! ама пълно нищо! убих една муха на планетата му и то защото се задави от смях!
Ако и този рунд не искат да проработят, ще пиша оплакване до Кака с копие до арменският поп![/quote]

[color=#0000FF][b]
OWNED!!![/b][/color]

[quote="charovna"]Цитат(charovna @ Sep 11 2009, 02:27) Ангеле, забатачена е баба ти!![/quote]

[b]не-играещ[/b]
Отговори

Върни се в “Off Topic”