Умници от всички вселени, обединявайте се :)

Всичко останало. Рекламни съобщения, всякакъв род агитации и тн. се толерират с Бан.
Everithing else. Advertisment or invitation are not allowed and are punished with ban.
Потребителски аватар
KristinManukian
Ефрейтор (Corporal)
Регистриран: ср май 16, 2007 7:34 am
Контакти:

Мнение от KristinManukian »

Rumpolino написа:Цитат(Rumpolino @ Mar 13 2008, 11:09 PM) Криси ако това са точно задачите съм напълно съгласен с отговорите на мултито,иначе или требе да му мисля или изпускаш нещо важно.

МЛЪК, че се излагаш - не го ли виждаш моя любимец, че не му стига пипето и го избива на майтап :)
„Жената има само една възможност да бъде красива, но за да бъде привлекателна има сто хиляди възможности.“ — Монтескьо
DeadMan
Майор (Major)
Регистриран: пет окт 14, 2005 2:23 pm
Контакти:

Мнение от DeadMan »

За първата - ако ги продава по 5 за 2 лева...няма начин да получи 25, не се дели на 2...ама прекалено просто ми изглежда.

60/5=12 => ме може и да иска повече от 24 лева :P
Последна промяна от DeadMan на чет мар 13, 2008 10:14 pm, променено общо 1 път.
[i]Dread One[/i]
[i]Better dead and walking than alive and crawling.[/i]
Потребителски аватар
GeNeRaLiSiMuS
Майор (Major)
Регистриран: вт мар 07, 2006 5:51 pm
Контакти:

Мнение от GeNeRaLiSiMuS »

За първата: Бабата се набутва, когато продава по 5 за 2 лева, защото в първия случай продава 2 гол за 1 лев и 3малки за 1 лев, но няма как да събере 12 групички от 2големи и 3малки (половината ще са от 3големи и 2малки), тъй като яйцата са еднакъв брой - по 30.
Последна промяна от GeNeRaLiSiMuS на чет мар 13, 2008 10:21 pm, променено общо 1 път.
[url=http://nemexia.bg][/url]
Потребителски аватар
KristinManukian
Ефрейтор (Corporal)
Контакти:

GeNeRaLiSiMuS написа:Цитат(GeNeRaLiSiMuS @ Mar 13 2008, 11:20 PM) За първата: Бабата се набутва, когато продава по 5 за 2 лева, защото в първия случай продава 2 гол за 1 лев и 3малки за 1 лев, но няма как да събере 12 групички от 2големи и 3малки (половината ще са от 3големи и 2малки), тъй като яйцата са еднакъв брой - по 30.
тЪз беше най-лесната :)
има и друго чисто математическо решение, но и така става - все пак я решавахме в 3-ти клас :)
„Жената има само една възможност да бъде красива, но за да бъде привлекателна има сто хиляди възможности.“ — Монтескьо
Maat
Ефрейтор (Corporal)
Регистриран: пон ное 12, 2007 4:37 pm
Контакти:

Мнение от Maat »

Kiara написа:QUOTE(Kiara @ Mar 13 2008, 11:11 PM) МЛЪК, че се излагаш - не го ли виждаш моя любимец, че не му стига пипето и го избива на майтап :)
Добре де, ама въпросите са зададени така? Задачите нес а толкова изчислителни колкото логически - особено тоя със затворниците.Аре кажи ми аджеба що трябва да минат всички, като ти искаош просто един от тях да КАЖЕ ЧЕ СА МИНАЛИ.Да не очакваш от затворник достоверност? Нима напразно е там...
-= | 10:57:23 | =- <sin_zaek[spi]> рояле, рояле... научи се да пиеш
-= | 10:57:29 | =- <sin_zaek[spi]> опс... да пишеш
-
[19:05:09] Rumpolino каза: бате почнаха да ми се лепят женските
Потребителски аватар
KristinManukian
Ефрейтор (Corporal)
Контакти:

Maat написа:Цитат(Maat @ Mar 13 2008, 11:28 PM) Добре де, ама въпросите са зададени така? Задачите нес а толкова изчислителни колкото логически - особено тоя със затворниците.Аре кажи ми аджеба що трябва да минат всички, като ти искаош просто един от тях да КАЖЕ ЧЕ СА МИНАЛИ.Да не очакваш от затворник достоверност? Нима напразно е там...
МЛЪК, бе рояле {}
Потребителски аватар
rumpolino
Сержант (Sergeant)
Регистриран: съб юли 07, 2007 11:34 am
Контакти:

Мнение от rumpolino »

Яз съм силен и аз нз къде,я да питам некой за една лесна задача,моля оставете малко да помислят всички не веднага да изтърсите отговора да падне смях:

Алгебра малко:

Нека A,B и C са цели естествени числа,които са неизвестни.Наколко е равно:

(A+B+C)^5
Потребителски аватар
GeNeRaLiSiMuS
Майор (Major)
Регистриран: вт мар 07, 2006 5:51 pm
Контакти:

Мнение от GeNeRaLiSiMuS »

За втората - 1,2,4,8,16,32,64,128,256,489. Логиката ми е следната - почваме от 1 лев, после може да ми поискаш 2 - слагаме и 2. 3 се получава от двете. Нямаме 4лв - слагаме 4. от тези 3ти плика може да образуваме до 7 включително. Трябва ни 8 - слагаме го. Вижда се, че с предните може да образуваме всички числа до двойното (тук е 16) и т.н. Т.е. събираме степените на 2, може да стигнем до 512, но сборът им става 1023 (заедно с 1) и затова последното число е 489.
[url=http://nemexia.bg][/url]
Потребителски аватар
KristinManukian
Ефрейтор (Corporal)
Контакти:

ивинявай тои знак ^ какво е? Аз за цялото си учене такова чудо в алгебрата не съм виждала
Потребителски аватар
rumpolino
Сержант (Sergeant)
Регистриран: съб юли 07, 2007 11:34 am
Контакти:

Мнение от rumpolino »

тоя знак ^ е за повдигане на степен,в случая на 5-та.
Отговори

Върни се в “Off Topic”