Умници от всички вселени, обединявайте се :)

Всичко останало. Рекламни съобщения, всякакъв род агитации и тн. се толерират с Бан.
Everithing else. Advertisment or invitation are not allowed and are punished with ban.
Потребителски аватар
KristinManukian
Ефрейтор (Corporal)
Регистриран: ср май 16, 2007 7:34 am
Контакти:

Мнение от KristinManukian »

Гледам, имахме тема по история, тема по Бг и литература, после и по химия и се зачудих къде остана моята любима математика :)

Имате 9 топки, една от тях е фалшива. Фалшивата топка е или по-лека или по-тежка - вие не знаете. Имате везни. Целта е с 3 измервания на везната да определите коя е фалшивата топка :)

За по-умните мога да дам и подобна задача, която човек до сега не е решавал :)

П.П Спамерите сами да си затрият постовете, а тия дето не могат да помолят другарчетата.
Последна промяна от KristinManukian на чет мар 13, 2008 9:23 pm, променено общо 1 път.
„Жената има само една възможност да бъде красива, но за да бъде привлекателна има сто хиляди възможности.“ — Монтескьо
Потребителски аватар
Narayan
Полковник (Colonel)
Регистриран: пет мар 04, 2005 2:11 pm
Контакти:

Мнение от Narayan »

Ммм ако беше определено каква е топката ( по-тежка, по-лека ) е лесно ама кат не е:/ Малко повече мисъл трябва...
Потребителски аватар
KristinManukian
Ефрейтор (Corporal)
Контакти:

Narayan написа:Цитат(Narayan @ Mar 13 2008, 10:26 PM) Ммм ако беше определено каква е топката ( по-тежка, по-лека ) е лесно ама кат не е:/ Малко повече мисъл трябва...

Мдам, иначе е твърде лесно :)
„Жената има само една възможност да бъде красива, но за да бъде привлекателна има сто хиляди възможности.“ — Монтескьо
Fallen_angel
Майор (Major)
Регистриран: пон апр 03, 2006 5:49 am
Контакти:

Мнение от Fallen_angel »

Разделяме топките на 3 групи по 3.Мериме 1вите 2 :

1.Ако са равни - значи фалшивата е в третата група.Там ни трябват 2 измервания, за да намерим фалшивата(мерим 1 и 2 - ако са равни - 3 е фалшивата, ако не са - мерим 2 и 3 - ако са равни - 1 е фалшивата.Ако не са - значи 2 пъти сме взели фалшивата в претеглянията - 2 е фалшивата)

2.Не са равни - значи 3тата групичка, която не сме измерили е с 3 истински топки.Взимаме група 1 и група 3 - ако получим равенство, значи това са 2те истински групи и фалшивата е във втората.Трябва с 1 измерване на 3те топки във 2ра група да намерим фалшивата.От първото измерване(между 1 и 2) и 2рото измерване(между 1 и 3) знаем дали фалшивата група е по-тежка или по-лека.Това ни дава информация каква е фалшивата.Взимаме 2 произволни топки от 2ра група и ги мерим - при равенство, фалшивата е 3тата, при неравенство - според 1вото и 2рото претегляне определяме фалшивата(по-лека или по-тежка)
[quote="Mr. xstasy"]Цитат(Mr. xstasy @ Nov 13 2008, 11:47) Тцъ-тцъ! Възмутен съм направо! Тези дини работят само като ги кара друг, маааа му!
Преди 2 рунда правех по 4 атаки на ден с 10 бр. седмици наред срещу Краб и нищо! ама пълно нищо! убих една муха на планетата му и то защото се задави от смях!
Ако и този рунд не искат да проработят, ще пиша оплакване до Кака с копие до арменският поп![/quote]

[color=#0000FF][b]
OWNED!!![/b][/color]

[quote="charovna"]Цитат(charovna @ Sep 11 2009, 02:27) Ангеле, забатачена е баба ти!![/quote]

[b]не-играещ[/b]
Потребителски аватар
KristinManukian
Ефрейтор (Corporal)
Контакти:

Fallen_angel написа:Цитат(Fallen_angel @ Mar 13 2008, 10:30 PM) Разделяме топките на 3 групи по 3.Мериме 1вите 2 :

1.Ако са равни - значи фалшивата е в третата група.Там ни трябват 2 измервания, за да намерим фалшивата(мерим 1 и 2 - ако са равни - 3 е фалшивата, ако не са - мерим 2 и 3 - ако са равни - 1 е фалшивата.Ако не са - значи 2 пъти сме взели фалшивата в претеглянията - 2 е фалшивата)

2.Не са равни - значи 3тата групичка, която не сме измерили е с 3 истински топки.Взимаме група 1 и група 3 - ако получим равенство, значи това са 2те истински групи и фалшивата е във втората.Трябва с 1 измерване на 3те топки във 2ра група да намерим фалшивата.От първото измерване(между 1 и 2) и 2рото измерване(между 1 и 3) знаем дали фалшивата група е по-тежка или по-лека.Това ни дава информация каква е фалшивата.Взимаме 2 произволни топки от 2ра група и ги мерим - при равенство, фалшивата е 3тата, при неравенство - според 1вото и 2рото претегляне определяме фалшивата(по-лека или по-тежка)

Моя грешка - прав си :) Хихи колкоо и да ми е трудно да го призная.

ЕТО ТИ ДРУГА

Имаш 15 топки, 2 от които са радиактивни. Имаш апарат за измерване на радиоктивност. Как със 7 измервания ще намериш радиоактивните? :)

п.п тази няма да я намериш решена из сайтовете :)
Последна промяна от KristinManukian на чет мар 13, 2008 9:36 pm, променено общо 1 път.
Fallen_angel
Майор (Major)
Регистриран: пон апр 03, 2006 5:49 am
Контакти:

Мнение от Fallen_angel »

Kiara написа:Цитат(Kiara @ Mar 13 2008, 10:32 PM) Моя грешка - прав си :) Хихи колкоо и да ми е трудно да го призная.

ЕТО ТИ ДРУГА

Имаш 15 топки, 2 от които са радиактивни. Имаш апарат за измерване на радиоктивност. Как със 7 измервания ще намериш радиоактивните? :)

п.п тази няма да я намериш решена из сайтовете :)
Е ...това е със същия алгоритъм, но с повече варианти.Тука верно трябва да има някаква материална награда, за да ме накараш да мисля толкоз късно :lol:
[quote="Mr. xstasy"]Цитат(Mr. xstasy @ Nov 13 2008, 11:47) Тцъ-тцъ! Възмутен съм направо! Тези дини работят само като ги кара друг, маааа му!
Преди 2 рунда правех по 4 атаки на ден с 10 бр. седмици наред срещу Краб и нищо! ама пълно нищо! убих една муха на планетата му и то защото се задави от смях!
Ако и този рунд не искат да проработят, ще пиша оплакване до Кака с копие до арменският поп![/quote]

[color=#0000FF][b]
OWNED!!![/b][/color]

[quote="charovna"]Цитат(charovna @ Sep 11 2009, 02:27) Ангеле, забатачена е баба ти!![/quote]

[b]не-играещ[/b]
Потребителски аватар
KristinManukian
Ефрейтор (Corporal)
Контакти:

Ето още няколко, подреждам ги по степен на трудност :)

Задача 1:

Една баба всеки ден ходила на пазара да продава яйца. За да й е по-лесно ги разделяла в две кошници на 30 големи и 30 малки яйца. Големите продавала по 2 за левче, а малките по 3 за левче. Бабичката си изкаравала по 15*1лв + 10*1лв = 25 лв

Обаче днес не си намерила очилата и за това направо ги сложила в двете кошници разбъркани и решила да продава по 5 яйца за 2 лева, което и донесло 24 лв.

Пита се: Къде е левчето? :)

Задача 2:

Имате 1000лв на по 1 лв, и 10 плика за писма. парите трябва да така да се разпределят в тези 10 плика, че каквато и сума да ти поискам да можеш да ми я платиш в пликове :)

Задача 3:

Имаме небостъргач 100 етажа и две яйца.
Пита се: с колко най-малко опита можем да разберем от кой етаж няма да се счупи яйцето

Задача 4: В един затвор има 6 затворника осъдени на смърт. Шефа ги извикал и им казал: Има една стая, в която има само един бутон, който може да бъде само on и off.
Затворниците нямат право да комуникарат помежду си. Имат право да се наговорят преди това.

Пита се: Шефа ще ги освободи, когато един от затворниците дойде и му каже, че вече всички са минали през тази стая. Как затворниците са азбрали, че вече всеки един от тях е минал от там/
Maat
Ефрейтор (Corporal)
Регистриран: пон ное 12, 2007 4:37 pm
Контакти:

Мнение от Maat »

Kiara написа:QUOTE(Kiara @ Mar 13 2008, 10:48 PM) Ето още няколко, подреждам ги по степен на трудност :)

Задача 1:

Една баба всеки ден ходила на пазара да продава яйца. За да й е по-лесно ги разделяла в две кошници на 30 големи и 30 малки яйца. Големите продавала по 2 за левче, а малките по 3 за левче. Бабичката си изкаравала по 15*1лв + 10*1лв = 25 лв

Обаче днес не си намерила очилата и за това направо ги сложила в двете кошници разбъркани и решила да продава по 5 яйца за 2 лева, което и донесло 24 лв.

Пита се: Къде е левчето? :)

В бабичката

Задача 2:

Имате 1000лв на по 1 лв, и 10 плика за писма. парите трябва да така да се разпределят в тези 10 плика, че каквато и сума да ти поискам да можеш да ми я платиш в пликове :)

Ако ми връщаш ресто, не ми пречи да са в един плик всичките :)

Задача 3:

Имаме небостъргач 100 етажа и две яйца.
Пита се: с колко най-малко опита можем да разберем от кой етаж няма да се счупи яйцето

Ако го пуснем от етажа до земята ли? Що за въпрос? :D Това е толкова многозначно

Задача 4: В един затвор има 6 затворника осъдени на смърт. Шефа ги извикал и им казал: Има една стая, в която има само един бутон, който може да бъде само on и off.
Затворниците нямат право да комуникарат помежду си. Имат право да се наговорят преди това.

Пита се: Шефа ще ги освободи, когато един от затворниците дойде и му каже, че вече всички са минали през тази стая. Как затворниците са азбрали, че вече всеки един от тях е минал от там/

Един от затворниците отива и му казва, пък те ако искат да минават всички :)
-= | 10:57:23 | =- <sin_zaek[spi]> рояле, рояле... научи се да пиеш
-= | 10:57:29 | =- <sin_zaek[spi]> опс... да пишеш
-
[19:05:09] Rumpolino каза: бате почнаха да ми се лепят женските
Потребителски аватар
rumpolino
Сержант (Sergeant)
Регистриран: съб юли 07, 2007 11:34 am
Контакти:

Мнение от rumpolino »

Пфи задачи ще решаваме значи,ей сега ще ги погледна Криси,имайте в предвит че съм 7 клас,но уча в Математическата,така че дано измисля нещо.След малко ще дам някои задачи на господина ни по мат.Аз да попитам,понеже от няколко дни с еопитвам да създам формула за пресмятане на деня от седмицата в годината,а немога.Примерно кажат ти 11 ноември 2007ма и да сметнеш по формулата,не с календар в ръка,кой ден е?Някой някъде да е мяркал нещо такова.Иначе в Шоуто на Слави гледах некъв урод как смята ама тва е за балъци,формула ми трябва.
Потребителски аватар
rumpolino
Сержант (Sergeant)
Регистриран: съб юли 07, 2007 11:34 am
Контакти:

Мнение от rumpolino »

Криси ако това са точно задачите съм напълно съгласен с отговорите на мултито,иначе или требе да му мисля или изпускаш нещо важно.
Отговори

Върни се в “Off Topic”