ВАЖНО!!!Без ШЕГИ!!!
-
DoomGard
- Ефрейтор (Corporal)
- Регистриран: вт дек 04, 2007 11:03 am
- Контакти:
Та имам голямата нужда от помощ...
Във неделя във училището ми ще има състезание по Български Език и Литература(6клас)
Моята госпожа ми каза че по български ще има 30 въпроса а по литература-Да преразкажем нещо...
та Имам нуждата от помощ-Лошото е че госпожата ми не ми каза точно по каква ТЕМА ще е преразказа,а аз утре нямам час при нея а и съм....болен(боли ме зверски мускула на врата а и имам неква хрема)...
та я кажете (за по-големите става въпрос) по какво са тея състезания по Лит. и по какви теми ги дават??от учебника или от произведения на даден писател??
И кажете некъв лек със който до утре вече да не изпитвам болки и хремата да ми е минала(или поне да е по-слаба) че за 1 час цели 2 пакетчета със кърпички съм изпраскал...
Във момента съм на Чайове(Фервекс) и на ФастумГел и Камфоров спирт но...нема разлика...
а да ходя до лекарката за 1 боцване-ше се оправя до няколко часа ама това е само за неколко дена...
Във неделя във училището ми ще има състезание по Български Език и Литература(6клас)
Моята госпожа ми каза че по български ще има 30 въпроса а по литература-Да преразкажем нещо...
та Имам нуждата от помощ-Лошото е че госпожата ми не ми каза точно по каква ТЕМА ще е преразказа,а аз утре нямам час при нея а и съм....болен(боли ме зверски мускула на врата а и имам неква хрема)...
та я кажете (за по-големите става въпрос) по какво са тея състезания по Лит. и по какви теми ги дават??от учебника или от произведения на даден писател??
И кажете некъв лек със който до утре вече да не изпитвам болки и хремата да ми е минала(или поне да е по-слаба) че за 1 час цели 2 пакетчета със кърпички съм изпраскал...
Във момента съм на Чайове(Фервекс) и на ФастумГел и Камфоров спирт но...нема разлика...
а да ходя до лекарката за 1 боцване-ше се оправя до няколко часа ама това е само за неколко дена...
- MartinNosovich
- Майор (Major)
- Регистриран: нед фев 13, 2005 9:23 pm
- Контакти:
За настинката - горещ душ, след това навличане и седене под одеалото до изпотяване в комбинация с аспирин, гореща супа или чай, пак горещ душ и един здрав сън. За болката - масаж. А, и смени "Фервекса" с "Тайлол - хот". Поне на мен ми действа по-ефективно.
За темите по литература - Завърших училище когато половината от посещаващите форума са били я в бебешка количка, я в мислите на родителите си. Не мога да ти помогна за съжаление.
За темите по литература - Завърших училище когато половината от посещаващите форума са били я в бебешка количка, я в мислите на родителите си. Не мога да ти помогна за съжаление.
Последна промяна от MartinNosovich на чет мар 13, 2008 6:33 pm, променено общо 1 път.
[b][color=red][i]Never underestimate the power of overwhelming stupidity in overwhelming numbers.[/i][/color][/b]
Ако съзтезанието се огранизира от вашето училище, ще има теми от учебника по литература на изучените до момента произведения (разкази, басни или там каквото съдържа учебника...).Ако е общински кръг на някаква олимпиада или подобно нещо, то няма да се съобразяват с изучения материал и ще е върху целия материал на учебника, и може да увехнеш ако не попрочетеш някое друго неизучено произведение.DoomGard написа:QUOTE(DoomGard @ Mar 13 2008, 06:18 PM) Та имам голямата нужда от помощ...
P.S.: Нали не очакваш да ви кажат точно върху кое произведение ще правите преразказ?
Последна промяна от Maat на чет мар 13, 2008 5:53 pm, променено общо 1 път.
-= | 10:57:23 | =- <sin_zaek[spi]> рояле, рояле... научи се да пиеш
-= | 10:57:29 | =- <sin_zaek[spi]> опс... да пишеш
-
[19:05:09] Rumpolino каза: бате почнаха да ми се лепят женските
-
- KristinManukian
- Ефрейтор (Corporal)
- Регистриран: ср май 16, 2007 7:34 am
- Контакти:
Трудно ще успееш да се изложиш на преразказ, няма кой знае какво зубрене, освен ако не те карат цели романи на разширен/пълен преразказ 
-
-
Ами не ти се отразява на успеха в училище, какъв е проблема?DoomGard написа:QUOTE(DoomGard @ Mar 13 2008, 07:39 PM) Е да ама аз бая треа да залягам ако е от учебника, тъй като акое както аз си мисля...
от учебника дадемо текстче...ама не най-обикновенно ами да треа го преразкажем от името на даден герой...
е тогава вече ше ме разбият....
дали да отида или да не отида![]()
-
-
-
DoomGard
- Ефрейтор (Corporal)
- Регистриран: вт дек 04, 2007 11:03 am
- Контакти:
да де...не се отразява и ако отида ще съм малко поразучил какви ще са изпитите за 8-ми клас(няма да са баш същите ама нещо от тоя род ще са..
)е ще реша..утре ако не съм добре ще пратя некой от семейството да разпита госпожата ми че приятелите са толкова умни....ама по-умни същества от тях нема
1-ния освен NFS за друго не си използва компа и мисли час за час.
другия поне е свестен само дето...се притеснява много и се изчервява като домат пред сцепване..
1-ния освен NFS за друго не си използва компа и мисли час за час.
другия поне е свестен само дето...се притеснява много и се изчервява като домат пред сцепване..