генерал debel написа:Цитат(генерал debel @ Feb 18 2008, 10:28 PM) И двамата са лидери на световни сили, ... debel out.
и как е щяло да стане това?!генерал дебел изказваш се непоготвен!територията на ссср тогавае била 22 мил кв км
хитлер е нападнал на 21 06 1941 година с 3140 танка и самоходни артилерийски установки имал е 17 моторизирани дивизии в 7 от които не е имало нищо друго освен коне и пехота 750 000 коня е имало в обозите на вермахта по това време.иначе казано след всеки танк е вървял обоз с 220 коня.от тези танкове хитлер не е имал нито един с дизелов двигател,нито един с противоснарядна броня,нито един с мощно дългоцевно оръдие и нито един с широки вериги.дотука с твоя коментар .1 танк на 6149 кв км !не става със самото започване на агресията хитлер губи войната.така че той няма сили да окупира ссср дори на теория
Skullcollector` написа:Цитат(Skullcollector` @ Feb 18 2008, 10:49 PM) Хмм за Сталин знам малко....
ето ти нещо което не знаеш за сталин.сталин е бил крадец прозвището му е било коба.той извършва първия обир през 1915 година на петербургската банка без нито един изстрел
FEAROTH написа:Цитат(FEAROTH @ Feb 18 2008, 11:06 PM) Колкото и да плюете Хитлер, ...
грешна информация.нищо лично.курската дъга е битката в която се решава изхода от войната но не е най-голямата.
най-голямата битка на танкове е през 1941 година в района на дубно ровно и лодзк от 25 до 27 или 28 06.решението за артилерийската подготовка на курската дъга е дадено от маршала на ссср константин василиевич рокосовски за справка съветска военна енциклопедия за маршалите и генералите в червената армия
FEAROTH написа:Цитат(FEAROTH @ Feb 18 2008, 11:35 PM) @ фолън, знам за издънките им, както и че нито един техен танк не се опитва да защити Рим от съюзническите войски... Но говорейки за извращения не мисля че Хитлер и Сталин могат да стъпят на малкия пръст на Мао Дзе Дун.
пак грешка.сталин е изтребил над 37 мил не със своите ръце де ама е така само по времето мна организирания глад в украйна са умрели над 12,5 мил
zevss11 написа:Цитат(zevss11 @ Feb 18 2008, 11:53 PM) П.П.И да си имаме уважението - Сталин е ненадминат в масовите убийства и терора, който упражнява.Мао, Пол Пот - всички тези не могат да се сравнят с милионите убити при репресиите на сталинизма.Не искам да търся цифри, защото статистиката наистина е смразяваща.
като цифри съм напълно съгласен.но като въображение сталин отстъпва доста на горните двама.а за мен наи добри са африканските диктатори.
и ти грешиш просто начините за изтезания по времето на сталин са държавна тайна.справка архипелага гулаг на йак дукло
Calgary_Flames написа:Цитат(Calgary_Flames @ Feb 19 2008, 09:48 AM) Според мен именно нарушаването на ...
грешиш!самото п;одписване на договора е грешка на рибентроп.с подписването на този договор германия губи дипломатическата война на 30 те години и за това се налага да води истинска
spasko написа:Цитат(spasko @ Feb 19 2008, 11:49 AM) Прочетете Световната конспирация на Николай Николов
добра книга но те са поредица от 3 такива.апропо автора е починалк никола николов лежал е заедно с чичи ми в затвора отб там бягат в германия
Fallen_angel написа:Цитат(Fallen_angel @ Feb 19 2008, 12:55 PM) @VaN__ - грешиш.Пакта, за който говориш е Молотов-Рибентроп и е ...
тука грешиш и ти плана се казва буря не тайфун но си прав че германия нанася удара 2 седмици преди ссср
FEAROTH написа:Цитат(FEAROTH @ Feb 19 2008, 01:01 PM) @ каос, темата почна да се превръща в спор с лични нападки, но не мисля, че само едната страна трябва да е наказана ! Всеки трябва да зачита и уважава мнението на другия независимо дали е съгласен с него или не
пп. @ Фолън според теб германия губи ли втората световна война ? Защото аз не мисля, че я губи... да победена е, но не губи ! Немците избиват много повече отколкото техните опоненти, 9 към 50 в милиони беше ако не се лъжа !
тя не губи и 1 световна ама плаща репарации или греша?!