История

Всичко останало. Рекламни съобщения, всякакъв род агитации и тн. се толерират с Бан.
Everithing else. Advertisment or invitation are not allowed and are punished with ban.
Потребителски аватар
duinox
Полковник (Colonel)
Регистриран: съб яну 21, 2006 6:04 pm
Контакти:

Мнение от duinox »

първо как ми хрумна ли ами..... имах да направя нещо като сравнение м/у Сталин и Хитлер и си спомних, че в една тема бяха писали хора който знаят доста неща по история и си казах дай да видим какво ще стане... и ето падналия ангел видяхме, че знае доста за което БРАВО!!!

Специално на мен Първата и най вече Втората Световна са ми любимата част от история :)
Хубаво спорче стане пък и научих някои работи които незнаех макар да съм изчел доста източници.

Сега за мнението на "зап" че руските танкове са били правени за да се използват за 2-3 седмици и после да ги бракуват... ем не съм сигурен,но по това време 90% да не кажа 100% от нещата които са се произвеждали в СССР са били направени с много кръв и са били почти перфектни защото по време на Сталинксото управление при най-малката грешка изобретателя или майстора който го прави е бивал убит.
(тук ще дам един пример при който един руски изобретател мисля, че беше който е правил парашути и е провел опит с 10 парашута и 1 от тях не се е отворил... след като това е било докладвано на Сталин, той е казал мен не ме интересуват тези 9 отворили се парашута- интересува ме този 1 който не се е)

така и сега малко числа от една книжка която прочетох наскоро ( Скрито за Световната Война от Джеймс Даниган и Албърт Ноуфи)

Общ тонаж на авиобомбите хварлени над света
(като мисля че това са тонове)

Първата Световна война (1914-1918)- средно на месец- 17 общо 870

Втората Световна война (1939-1945)- средно на месец- 47 700 общо 3 435 000

Та в тази книжка има още доста интересни работи ако се интересувате можете да я потърсите, макър че е старичка

ПП: абе вие говорите само за битки във въздуха и на земята а не забравяте ли битките в морето- подводници, кораби ..... я да видим фолъна какво ще каже и тук :)
Последна промяна от duinox на ср фев 20, 2008 3:44 pm, променено общо 1 път.
Победата Ще Бъде Наша
Fallen_angel
Майор (Major)
Регистриран: пон апр 03, 2006 5:49 am
Контакти:

Мнение от Fallen_angel »

dim4o написа:Цитат(dim4o @ Feb 20 2008, 03:05 PM) Оуу да бе семинария ;) дълго се чудех кое от 2те е :)
ПП за кръста - помисли върху Буда ;)
За пореден път показваш мислене на кон с капаци ;) Будизма нито е най-старата религия, нито пък е първата използвала свастика...Виж поста след твоя, за да видиш колко много религии имат свастиката като символ.Някои са с ХИЛЯДОЛЕТИЯ по-стари от будизма ;)

Лоуд, то би трябвало и по-рано да е въпроса - древноримска история по мое време се учеше в 7 клас - наедно с древноегипетската и древногръцката ;) Но въпроса е засегнат в урока за фашизма - 12 клас(дано не ме лъже паметта), Мусолини и периода между 2те световни войни. ;)

Дуинокс - морската война е може би най-слабо засегнатото звено през ВСВ.Най-ожесточените действия се водят в източния Индийски океан и южния Пасифик - Пърл Харбър е само най-известната от тези битки...a битката, която може би обръща войната в Пасифика - това е битката при атола Мидуей.Причината за важността е, че атола е бил важна точка за американците - там самолетите са можели да презареждат.Също така е имало и ВВС база на САЩ :) А в Атлантика...там също мога да кажа разни неща, но определено не мисля че ми е силна тема.Ще поразпитам баща ми(той е доста по-напред с материала) и ще напиша по-важното :)
[quote="Mr. xstasy"]Цитат(Mr. xstasy @ Nov 13 2008, 11:47) Тцъ-тцъ! Възмутен съм направо! Тези дини работят само като ги кара друг, маааа му!
Преди 2 рунда правех по 4 атаки на ден с 10 бр. седмици наред срещу Краб и нищо! ама пълно нищо! убих една муха на планетата му и то защото се задави от смях!
Ако и този рунд не искат да проработят, ще пиша оплакване до Кака с копие до арменският поп![/quote]

[color=#0000FF][b]
OWNED!!![/b][/color]

[quote="charovna"]Цитат(charovna @ Sep 11 2009, 02:27) Ангеле, забатачена е баба ти!![/quote]

[b]не-играещ[/b]
Потребителски аватар
VaCaTa
Полковник (Colonel)
Регистриран: съб яну 29, 2005 12:29 am
Контакти:

Мнение от VaCaTa »

Fallen_angel написа:QUOTE(Fallen_angel @ Feb 20 2008, 05:23 PM) Дуинокс - морската война е може би най-слабо засегнатото звено през ВСВ.
дано си нямал в предвид, че най - малко действия са се развивали там или че е най - маловажна, че тогава ще ти се изсмея в лицето.
[quote="JackDaniels"]QUOTE (JackDaniels @ Oct 4 2008, 13:11) Природата е в равновесие, виж себе си например, благодарение на теб, много други хора са умни :)[/quote]
The.Devils.Own

Мнение от The.Devils.Own »

Всъщност никак не е маловажна.

Фолън спомена нещо. Експанзията на Япония се осъществява изключително през Тихия Океан. Той е жизнено важен за Японската Империя. Конфликта там се решава във водата или изключително с артилерийска подкрепа от водата. Тъкмо в Тихия Океан е допусната може би най-сериозната грешка и е отправено най-голямото предизвикателство Пърл Харбър...

Какво не достига на Германия в борбата срещу Англия? Силна морска подкрепа за осъществяването на масиран десант.

Представете си Дюнкерк без флотата, която да извозва съюзниците...

Десант в Италия? В Нормандия?

Дуйнокс, имай в предвид следното. След ПСВ, Германия няма право да поддържа еди каквА си (цифрите не ги помня) войска и военноморски флот. Хитлер успява да съживи сухопътните и ВВС войски, но за нещастие се подвежда или пък нарочно предпочита едно по-екстравагантно решение: подводния флот. Отначало ефеткивен, след това тотално предсказуем и лесен за неутрализиране :)
Fallen_angel
Майор (Major)
Регистриран: пон апр 03, 2006 5:49 am
Контакти:

Мнение от Fallen_angel »

VaCaTa написа:Цитат(VaCaTa @ Feb 20 2008, 05:37 PM) дано си нямал в предвид, че най - малко действия са се развивали там или че е най - маловажна, че тогава ще ти се изсмея в лицето.
Имах предвид, че в сравнение с броя въздушни и наземни битки - морксите са по-малко ;) Да - Тихия Океан + източния Индийски врят и кипят...но това е основно след Пърл Харбър ;) Атлантика си е било "тиха война" :) Както казах все пак - морските действия не са ми силна тема, но ще поразпитам :) Сега - алоха, аз излизам :)

@Девилс - Япония допуска грешка с Пърл Харбър, поради факта, че иска друга реакция от американците - тогава САЩ са имали позиция в Японско-Китайския конфликт и Пърл Харбър за японците е било начин да притиснат Щатите до стената.Да ама не!Просто реакцията на САЩ е неочаквана за 'жапонките ;)
[quote="Mr. xstasy"]Цитат(Mr. xstasy @ Nov 13 2008, 11:47) Тцъ-тцъ! Възмутен съм направо! Тези дини работят само като ги кара друг, маааа му!
Преди 2 рунда правех по 4 атаки на ден с 10 бр. седмици наред срещу Краб и нищо! ама пълно нищо! убих една муха на планетата му и то защото се задави от смях!
Ако и този рунд не искат да проработят, ще пиша оплакване до Кака с копие до арменският поп![/quote]

[color=#0000FF][b]
OWNED!!![/b][/color]

[quote="charovna"]Цитат(charovna @ Sep 11 2009, 02:27) Ангеле, забатачена е баба ти!![/quote]

[b]не-играещ[/b]
Потребителски аватар
dim4o
Полковник (Colonel)
Регистриран: пон авг 08, 2005 8:43 pm
Контакти:

Мнение от dim4o »

Follъне има много теорий , просто аз не 1 път съм чувал тази която е свързана с буда , и може би за това се придържам към нея
Бтв никъде не казах че това е най древната религия
Не признаете вы мое родство,
А я ваш брат, я человек.

Не искаме БОГАТСТВА не искаме ПАРИ искаме РАКИЯТА на старите ЦЕНИ !!!!
Потребителски аватар
duinox
Полковник (Colonel)
Контакти:

Мнение от duinox »

еми девиле говориш за Версайския договор,който е позволявал на Германия да има или по скоро да няма ВВС, флота и армия повече от 100 000
Победата Ще Бъде Наша
Zap
Лейтенант (Lieutenant)
Регистриран: нед мар 26, 2006 7:06 pm
Контакти:

Мнение от Zap »

Най-големия ужас за Съюзниците- Бисмарк. Потопен след като са били хвърлени едва ли не всичките налични сили в региона,улучен от торпедо и с повреден рул Бисмарк става лесна жертва иначе е тероризирал всичко, до което достигнат оръдията или по-скоро снарядите му....

duinox май нещо не сме се разбрали с теб... Аз намеквах,че Руснаците са имали в предвид колко време "живее" един танк от произвеждането си и колко му трябва да се движи,затова те не са си правели труда да правят свръх модерни своите танкове. Немците това ги е убило-те искат всичко да е перфектно,а това изпипване на детайлите във всичко отнема ценно време,което е можело да се използва за построяването на още военна техника.
Into the darkness I command my soul
Never shall I repent, never shall I be saved
I go into the house of death
Before my last breath my enemies all shall die
??????? debel
Ефрейтор (Corporal)
Регистриран: съб фев 25, 2006 11:48 pm
Контакти:

Мнение от ??????? debel »

Не мислих, че ще се получи толкова дълга тема, но след като се е получила да ви кажа това онова дето не го пише в интернет.

Германия пребива Западна Европа за нула време, немската стратегия - блицкрик - прилагана все още от американците в Ирак, сварва европейските армии тотално неподготвени. Хитлеристите са по-добре екипирани, тренирани, надъхани, а и са новатори - все фактори, които диктуват тяхните победи. Защо е така? Подготвения анализатор трябва винаги да знае отговора на този въпрос!

След края на първата световна война германия е победена, разорена и опозорена! Това спомага, след дълги премеждия (неуспешен преврат, раняване, затвор и т.н.) Хитлер да се издигне на власт. Защо не са го спрели още тогава? Ми защото е законно избран от народа си! Той започва тотално развитие на страната си в две основни насоки - икономика и пропаганда на населението. Произвеждат само както немците могат - като роботи! А на един митиг Горинг произнася реч, че недостига на храна за населението е в последствие на факта, че човека не може да контролира колко яйца ще снесе кокошката и колко мляко ще даде кравата и призовава към тотална пестеливост. Не забравя да спомене за огромните суми пари, които Германия плаща на Франция и Англия, а също и така че лихварството (типично еврейски занаят в Германия) е крайно неморален начин да се печелят пари на гърба на немският народ! Това е един митинг, а подобни неща са се говорили нонстоп по радиото, бирариите и печатните издания! Народа е бил надъхван, бавно и систематично, както е била развивана и икономиката!

Вън от Германия ситуацията е била спокойна. Франция се е чуствала победителка - взимала си е редовно рекетчето и честта и е била спасена. Англия типично в неин стил е над нещата и там са по заети да мислят кой ще е следващия престолонаследник или дали просто ще вали утре! В тази обстановка Германия си се развива и си трае до 01.09.39 година и войната почва. Държавите падат една след една за по седмица, две всяка - Англия и Франция обявяват война, но са пребити, а англичаните си измъкват войските на косъм от континента и обратно на острова, а немците влизат в Париж както аз влизам в Бияд у 3 сабаалем... :)

Много важно е да се разбере следното! Западните държави са стари имперски сили, те имат вековна военна история по между си! Губели са, били са - векове наред, чак до първата световна война. Според вас защо просто Англия и Фрация не са си делнали Германия като са я пребили в първата световна война? Ми защото си имат традиции и по принцип не се е правило така, падаш плащаш пари, биеш взимаш пари, но до там! А Хитлер първи нарушава тази традиция като окупира държавите около него. ( все католици, все западни култури - един вид братовчеди) Тези държави не са били изобщо подготвени за подобен вид война и политика, но докато се усетят и всичко вече е било късно!

Защо напада Англия? Просто, Англия е единствения останал стар враг на пясъчника в Западна Европа, който може и знае (ако има време) как да противодейства ма Германия и евентуално я победи! Да не забравяме, че Англия обявява война на Германия първа, а не обратното! Също така, Англия е супер морска сила, която по между другото е и огромна колониална империя, а това са ресурси и в пари и в щикове! Затова Англия трябва да падне!

Защо напада Русия? Още по просто! Сталин е нямало да стои и да гледа как някакъв пършив измекяр взима Европа под грузинският му мустак! Русия е сила и тя иска своето! Русия е щяла да нападне, но бойният план на чичко Йосив е бил точно толкова извратен колкото и всичко друго, което е правил! Месар! Първо е струпал армия от всякакъв вид на изток защото го е било страх от нападение в гръб от страна на Япония, а на запад е бил сметнал много точно всеки километър. Искал е да изглежда неподготвен или даже и да е бил такъв не му е пукало защото е бил наясно с немската стратегия и е знаел, че ще има време да ги спре точно пред големите си градове. Точно така и става! Изкарал е и късмет със студената зима и слабите доставки на немците! Жертва цели подразделения и населени места - избити до крак от фашистите, а после им пленява цели армии на своя територия, който измират по концлагерите на СССР, като започва контра атаката си! Месарска работа! Не мога да го приема като положителен герой, въпреки че спира и побеждава хитлеристите!

Осталото е просто! Ако беше бил Хилер сега щяхме да сме шваби или на сапун! Победи Сталин и бяхме пионерчета, а някой от вас даже и не знаят какво е това... ма не ви и трябва! Сега е модерно да си Азис! debel out.

P.S. Слушайте! Обсадата на Сталинград! Студ... да си .бе ..йката! Немски танк напредва! Руски войник с РПГ се появява от една преспа и ТРЯЯЯС, експлозия, танка е в пламаци! Целият гори! Отваря се люка, къртечен огъм от съседната пряспа! Фриц излиза от танка! Целият гори и на прибежки се хвърля в пряспата от другата страна на боя! Кълбо дим и Фриц се угася в снега... от там на два пъти по-бързи прибежки се връща обратно в горящият танк и се мята вътре с главата напред! Студ... да си .бе ..йката! Сталинград! :)
Последна промяна от ??????? debel на чет фев 21, 2008 6:47 am, променено общо 1 път.
1234
Потребителски аватар
duinox
Полковник (Colonel)
Контакти:

Мнение от duinox »

я тук малко не по темата точно сега с новооснованото Косово.... големи безредици настават покрай тази тяхна независимост.
Мислите ли че може да стане балканска война, че дори и световна.

Все пак първата световна война е започнала от балканите след като е бил убит Княз Александър в Сараево от сърбите.

ПП: и все пак дано да няма никакви войни,че това няма да е никак добре
Победата Ще Бъде Наша
Отговори

Върни се в “Off Topic”