Аз в никакъв случай не подценявам съветската пропагандаFallen_angel написа:Цитат(Fallen_angel @ Feb 19 2008, 02:16 PM) 5.Не подценявай съветската пропагандна машина - дори Гьобелс, който е бил гений за времето си го признава в по-късно разсекретения му дневник.Колкото до силата на "картечницата" - няма значение КАК.Както сам знаеш - целта оправдава средствата.А НКВД и ЧК са се справяли добре с "убеждаването".![]()
Някъде мернах Рибентроп та се сетих една фраза, коята ми стана доста любима... "Рибентроп трябва да бъде обесен за неговата простотия, това е неговото най- голямо престъпление!' /по памет/
Относно произходът на Хитлер бях чул/чел няколко пъти теорията за дядо му / евреин/, който го малтретирал като малък и оттам по- специалното отношение към евреите.
Относно печеливши и губещи... Най- напред от всичко са САЩ! Те успяват да запазят войната далеч от територията си /не ми казвайте за Пърл Харбър, че колкото пъти гледам филма, толкова повече ме дразни
За Германия, СССР и Ко остават разрушените до основи градове, милионите жертви, националните комплекси, които и до днес не могат да се заличат!
пп Извинявам се на колегата, ако случайно прочете това някога, но не успях да се сдържа да не пусна снимката