История

Всичко останало. Рекламни съобщения, всякакъв род агитации и тн. се толерират с Бан.
Everithing else. Advertisment or invitation are not allowed and are punished with ban.
Потребителски аватар
Calgary_Flames
Сержант (Sergeant)
Регистриран: съб фев 24, 2007 5:40 pm
Контакти:

Мнение от Calgary_Flames »

Fallen_angel написа:Цитат(Fallen_angel @ Feb 19 2008, 02:16 PM) 5.Не подценявай съветската пропагандна машина - дори Гьобелс, който е бил гений за времето си го признава в по-късно разсекретения му дневник.Колкото до силата на "картечницата" - няма значение КАК.Както сам знаеш - целта оправдава средствата.А НКВД и ЧК са се справяли добре с "убеждаването". ;)
Аз в никакъв случай не подценявам съветската пропаганда ;) ! Просто смятам, че нацистката е една идея по- ефективна и брутална! Питали сс-овците, които, пушейки цигара, изтребвали стотици, защо са го правели! Отговорът бил, че това е техен МОРАЛЕН дълг, както да изтрепеш плъховете в мазето на собствената си къща!

Някъде мернах Рибентроп та се сетих една фраза, коята ми стана доста любима... "Рибентроп трябва да бъде обесен за неговата простотия, това е неговото най- голямо престъпление!' /по памет/

Относно произходът на Хитлер бях чул/чел няколко пъти теорията за дядо му / евреин/, който го малтретирал като малък и оттам по- специалното отношение към евреите.

Относно печеливши и губещи... Най- напред от всичко са САЩ! Те успяват да запазят войната далеч от територията си /не ми казвайте за Пърл Харбър, че колкото пъти гледам филма, толкова повече ме дразни :) /. Те привличат почти всички учени работели за Хитлер. Те крадат почти всички архиви вкл. техническите. Те играят ролята на ангел спасител за Европа и "напълно" безкористно предоставят капиталите си.
За Германия, СССР и Ко остават разрушените до основи градове, милионите жертви, националните комплекси, които и до днес не могат да се заличат!

пп Извинявам се на колегата, ако случайно прочете това някога, но не успях да се сдържа да не пусна снимката :) !
Нямате нужните права за да преглеждате прикачените към това мнение файлове.
[color=#ff0000][url=http://kovachitza.miniville.fr/]please visit my city[/url][/color]

[b]Chasing the man you cant see, so just walk away and let him be
He's got a shot gun so go back home
Cuz you'll never get Mr.Jones

Цитат[/b]те тия всичките са някви рецидивисти и социопати пуснати от санаториуми, затвор, ТВУ-та или от Люлин,защото никой нормален човек не иска да става контрольор :) :) :) [b][/quote]

[/b]
Fallen_angel
Майор (Major)
Регистриран: пон апр 03, 2006 5:49 am
Контакти:

Мнение от Fallen_angel »

СС-овците са били ...как да кажа - програмирани :) Това са "дъ бест ъф дъ бест".Бойци, обучавани от детската градина, превърнали се в машини без чувства.Това не е пропаганда :) Но съм съгласен - немската пропаганда е била добра :) Гьобелс е бил изключително умен човек, макар и служил на порочна система.
[quote="Mr. xstasy"]Цитат(Mr. xstasy @ Nov 13 2008, 11:47) Тцъ-тцъ! Възмутен съм направо! Тези дини работят само като ги кара друг, маааа му!
Преди 2 рунда правех по 4 атаки на ден с 10 бр. седмици наред срещу Краб и нищо! ама пълно нищо! убих една муха на планетата му и то защото се задави от смях!
Ако и този рунд не искат да проработят, ще пиша оплакване до Кака с копие до арменският поп![/quote]

[color=#0000FF][b]
OWNED!!![/b][/color]

[quote="charovna"]Цитат(charovna @ Sep 11 2009, 02:27) Ангеле, забатачена е баба ти!![/quote]

[b]не-играещ[/b]
Потребителски аватар
Calgary_Flames
Сержант (Sergeant)
Регистриран: съб фев 24, 2007 5:40 pm
Контакти:

Мнение от Calgary_Flames »

Fallen_angel написа:Цитат(Fallen_angel @ Feb 20 2008, 12:57 AM) СС-овците са били ...как да кажа - програмирани :) Това са "дъ бест ъф дъ бест".Бойци, обучавани от детската градина, превърнали се в машини без чувства.Това не е пропаганда :) Но съм съгласен - немската пропаганда е била добра :) Гьобелс е бил изключително умен човек, макар и служил на порочна система.
А, и още нещо! Системата е порочна, защото е загубила! Победителите никой не ги съди! Аз лично не мога да си представя как щеше да е написана историята, ако войната имаше малко по различен изход!

пп Да не си помисли някой, че я защитавам тая система :) !
[color=#ff0000][url=http://kovachitza.miniville.fr/]please visit my city[/url][/color]

[b]Chasing the man you cant see, so just walk away and let him be
He's got a shot gun so go back home
Cuz you'll never get Mr.Jones

Цитат[/b]те тия всичките са някви рецидивисти и социопати пуснати от санаториуми, затвор, ТВУ-та или от Люлин,защото никой нормален човек не иска да става контрольор :) :) :) [b][/quote]

[/b]
Потребителски аватар
MartinNosovich
Майор (Major)
Регистриран: нед фев 13, 2005 9:23 pm
Контакти:

Мнение от MartinNosovich »

Calgary_Flames написа:Цитат(Calgary_Flames @ Feb 20 2008, 01:04 AM) ...ако войната имаше малко по различен изход!
Вероятно и ние щяхме да бъдем зачесани в последствие като "низша раса". Според нацистската идеология, славянските народи, към които се числим и ние, заемат т.нар "Lebbensraum" на арийците. Още повече, че според антропологическите стандарти на нацистите, ние сме си за изтребване кат мелези. Не че не сме де. Ако някой ми каже че е чист българин, при положение че през вековете 11 големи и над 20 по-малки преселения на най-различни етнически групи минават през нашите земи и всяко от тях си е хвърляло семката по пътя, просто ще му се изсмея. Най-малко нека се погледнем в огледалото. Нито сме стереотипно руси като северните, нито пък масово тъмни като средиземноморските народи. Ние сме мешавица като парцалена черга. Така че, войната си е завършила много добре за нас, а и за целия свят.
[b][color=red][i]Never underestimate the power of overwhelming stupidity in overwhelming numbers.[/i][/color][/b]
Zap
Лейтенант (Lieutenant)
Регистриран: нед мар 26, 2006 7:06 pm
Контакти:

Мнение от Zap »

Може би реалната причина защо Германия не успява да завладее Руската федерация е защото тя е огромна. Това е страна с размерите на цяла Европа. Сталин е разполагал без да преувеличавам с неизчерпаем ресурс хора,техника, продоволствия. Това как и защо ги използва си е негово решение, кой съм аз,че да го съдя?

Поразгледах малко характеристики между немски и руски танкове. Немските танкове са правени да издържат години, немците са перфекционисти,винаги са били и винаги ще останат. Руският танк е произведен да се бие 2-3 седмици и след това да се бракува или изобщо да се забрави за съществуването му.

Fallen аз като по-малък се готвех за пилот изтребител и съм разровил де що можах да докопам за история и факти около авиациите на ВСВ.

В началото на войната Хитлер разполага с най-съвършенните летящи машини политали до този момент. Британците отговарят на нападението на Месершмитите със своя "Спитфайър". Разликата между 2-те машини е в двигателите и въоражението. Месершмита е залагал на груба сила(авиационното оръдие заложено във вала на двигателя). Те просто са ядели по-старите британски самолети. Спитфайър е изтребител за отбрана. Той има обсег около 400 километра и разполага с 12 ли бяха 14 ли бяха...абе много картечници. Неговата задача е била да унищожава тежките бомбандировачи на Луфтвафе и да се справя максимално лесно с Месершмитите,които са били ескорта. Максималната скорост на Спитфайъра е малко по-голяма от тази на Месершмита и това му дава предимството в директната битка,но пилотите от Луфтвафе(тук в момента поради късния час и умората от седене цял ден пред монитор е 50% шанса да съм объркал военните тактики, Fallen коригирай ако съм объркал) е да накарат Спитфайъра да пикира и да му задавят двигателя.

Великобритания се защитава с около 600-700 изтребителя и то само около главните градове по крайбрежието. По-късно тя разработва концепцията за бомбандировачите(Ландкастър,най- представата на всеки човек за самолет летящ в небето и свързан с 2-рата светована война). В своето естество това е решение,защото така тя изнася битката извън своята територия, бомбандировача е по-корава бойна машина и има по-голям шанс да оцелее след битка.

Руските самолети. Величайте ги,но ако не са били помощите,които идват от Англия и Америка те са били просто премазани,згазени,изгорени,натрошени(оставям въображението ви да измисля други думи). Русия разполага с огромно количество морално остаряли изтребители от края на 1-вата световна и ранните години след нея. Преобладават Биплани.

ПП:Ако утре имам някакви сили ще дочета кой какво дописал,изписал,преписал и може би пак ще се включа ако имам някакво компетентно мнение.
Into the darkness I command my soul
Never shall I repent, never shall I be saved
I go into the house of death
Before my last breath my enemies all shall die
Потребителски аватар
MartinNosovich
Майор (Major)
Контакти:

Zap написа:Цитат(Zap @ Feb 20 2008, 01:35 AM) Русия разполага с огромно количество морално остаряли изтребители от края на 1-вата световна и ранните години след нея. Преобладават Биплани.
Вярно. И въпреки това като летателни характеристики И-16 например не е отстъпвал на bF-109, а по маневреност именно поради бипланната си компоновка го е превъзхождал. Проблема му обаче е бил откритата кабина, нулевата защита на пилота, лесно повреждащият се от попадение на куршум звездообразен двигател и тоталната липса на комуникационни уреди. Докато Месера има бронирана кабина, бензинов инжекционен двигател, който е практически незапалим дори при пряко попадение на картечна серия в него, руските самолети са били карбураторен тип и по широки тръби към цилиндрите се е подавала въздушно-горивна смес. Отделно, немците са превъзхождали и в доктрините за водене на въздушен бой. Руската е била базирана на 3 самолета, докато немската на два, а това е давало много по-голяма оперативна маневреност. Руснаците също не са гледали с добро око на проявата на инициативност от низшия състав. Едва във втората половина на войната, руснаците променят доктрината си и минават на изтребителни двойки или "спарки" - водещ и прикриващ самолет. Също така, суровите уроци и колосалните загуби на техника в първите дни на войната, ги карат да преосмислят много от тактическите си схеми и доктрини, а също така да разработят и адекватно въоръжение за водената война. Здраво, лесно за поддръжка от зле обучен персонал, лесно за производство и лесно за управление от слабо подготвени кадри. Примери има достатъчно - само ще спомена Т-34, Ил-2, "Катюша"...

Също така руснаците използват огромно количество артилерия. При някои настъпателни операции се е стигало до съсредоточаване на 1200 артилерийски единици на километър фронт. Само си представете количеството снаряди, което се е изсипвало върху немските позиции при една двучасова артилерийска подготовка.
Zap написа:Цитат(Zap @ Feb 20 2008, 01:35 AM) ... разполага с 12 ли бяха 14 ли бяха...абе много картечници.
Според първоначалните планове - 4 Викерс .303. Впоследствие сменени с 8 Браунинг .303 - по 4 във всяко крило.
Последна промяна от MartinNosovich на ср фев 20, 2008 1:28 am, променено общо 1 път.
[b][color=red][i]Never underestimate the power of overwhelming stupidity in overwhelming numbers.[/i][/color][/b]
skorpionbg

Мнение от skorpionbg »

В интерес на истината, колосалната грешка на Хитлер е нападението над Англия. Надменното поведение на немците и тактическата хитрост на англичаните, спомагат за унищожението на огромната немска въздушна мощ. Със сразена авиация Хитлер е бил обречен да загуби... и въпреки всичко, немските изследователи в Холандия са били на крачка да наклонят везните в полза на Германия. Оптите им с "тежка вода" са били в заключителната си фаза. Въпрос на време е било и постигане на успех при опитите за създаване на атомна бомба....
Потребителски аватар
MartinNosovich
Майор (Major)
Контакти:

Немците губят "Битката за Англия" по политически причини и по-специално заради заповедта на Хитлер за смяна на приоритетите за атака. Просто егоцентризмът му е надделял над задравия разум. Не че някога е имал такъв де - бил си е луд за връзване.
The.Devils.Own

Мнение от The.Devils.Own »

skorpionbg написа:Цитат(skorpionbg @ Feb 20 2008, 02:51 AM) В интерес на истината, колосалната грешка на Хитлер е нападението над Англия. Надменното поведение на немците и тактическата хитрост на англичаните, спомагат за унищожението на огромната немска въздушна мощ. Със сразена авиация Хитлер е бил обречен да загуби... и въпреки всичко, немските изследователи в Холандия са били на крачка да наклонят везните в полза на Германия. Оптите им с "тежка вода" са били в заключителната си фаза. Въпрос на време е било и постигане на успех при опитите за създаване на атомна бомба....
Всъщност Скорп, грешката на Германия е, че не успява да завладее Англия в предвидения срок, а в случая въобще не успява... Оттам отварянето на фронт в Изтока, слабата Италия, която води безумни действия в Северна Африка и търпи неуспехи, необходимостта от подрекпления и на този фронт, недостатъчно активни, направо неучастващи във войната Румъния и България. Факт е, че има Румънски дивизии в Италия и на източния фронт, но те са изпратени там в по-късен етап.

Немската въздушна мощ е прекършена от разбиването на сигурността в комуникациите на Германия по времето на войната над Англия. Ковънтри е бил оставен умишлено да бъде сринат.... за да не се разбере, че Англия т.е Съюзниците, притежават Германските кодове
Zap
Лейтенант (Lieutenant)
Регистриран: нед мар 26, 2006 7:06 pm
Контакти:

Мнение от Zap »

А сега направо ще закопая в земята ентусиазма на спорещите...

duinox от къде ти хрумна идеята да попиташ кой какво знае във форума? :)
Into the darkness I command my soul
Never shall I repent, never shall I be saved
I go into the house of death
Before my last breath my enemies all shall die
Отговори

Върни се в “Off Topic”